Review
Dec 13, 2017, 11:07am

Telekung 7 Waktu Bellanabilah, Tidak Jarang Dan Tidak Melekat Dibadan


Menutup aurat merupakan salah satu syarat sah solat seseorang itu. Bagi seorang wanita, aurat mereka adalah dengan menutup seluruh badannya kecuali muka dan tapak tangan iaitu pergelangan tangan. Untuk seorang wanita yang ingin mengerjakan solat perlu memastikan auratnya ditutup dengan sempurna terlebih dahulu. Kemudian, barulah boleh menunaikannya.

telekung-7-waktu-bellanabilah

Sekiranya aurat seorang wanita yang ingin menunaikan solat tidak ditutup dengan sempurna sehingga ternampak jelas aurat yang terdedah, maka solat itu hukumnya tidak sah dan perlu melakukannya semula. Contohnya seperti kelihatan warna kulit pada mata kasar. Walaupun memakai telekung itu bukanlah sesuatu yang diwajibkan tetapi anda wajib menjaga aurat supaya ditutup dengan sempurna ketika mengerjakan solat.

Selain menutup seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan, syarat sah solat yang perlu diambil peduli ialah dengan memakai pakaian yang jenis kain tebal dan tidak jarang sehingga boleh menampakkan warna kulit badan anda dengan jelas. Jika anda memakai pakaian yang nipis sehingga menampakkan warna kulit, maka solat anda dikira tidak sah kerana tidak menutup aurat dengan betul.

solat-kewajiban-semua-muslim

Satu hal lagi yang perlu anda ambil perhatian ialah tidak memakai pakaian yang terlalu ketat melekat pada badan yang boleh memperlihatkan susuk tubuh badan anda. Jadi, soal penjagaan aurat ketika menunaikan solat sangat penting untuk sah solat anda. Adalah lebih baik sekiranya anda memakai telekung tanpa perlu risau tentang aurat anda ketika bersolat.

Dengan memakai telekung untuk menunaikan solat secara tidak lansung dapat memelihara aurat anda dengan lebih sempurna. Anda boleh mendapatkan pelbagai jenis telekung di pasaran yang betul-betul menepati syarat menutup aurat ketika bersolat. Salah satu telekung yang sempurna adalah Telekung 7 Waktu Bellanabilah.

Pengenalan Telekung 7 Waktu Bellanabilah

logo Telekung 7 Waktu Bellanabilah

Telekung 7 Waktu Bella Nabilah ini merupakan telekung eksklusif keluaran syarikat Bellanabilah Enterprise. Mungkin anda tertanya-tanya kenapa 7 waktu, bukannya 5 waktu? 7 waktu bermaksud solat wajib 5 waktu ditambah dengan solat sunat dhuha dan solat sunat tahajjud menjadikannya 7 waktu.

Didatangkan dalam 7 warna berbeza yang menarik iaitu soft brown, dark blue, pink panther, electric blue, red warrior, mustard custard dan georgeous white untuk pilihan anda. Setiap pemilihan warna tersebut mempunyai peranan dan maksud tertentu. Warna soft brown dan dark blue adalah warna paling laris terjual dan telah restock beberapa kali atas permintaan pelanggan yang sentiasa membuat tempahan untuk memilikinya.

7 warna telekung bellanabilah

Selain 7 warna tersebut, terdapat satu lagi warna yang dikeluarkan oleh Bellanabilah iaitu warna purple. Tetapi warna purple ini sangat eksklusif hanya dikeluarkan semasa hari Raya Aidilfitri, Hari Raya Aidiladha dan jualan akhir tahun. Sekiranya anda ingin mendapatkan warna purple ini, anda perlu rebut peluang ini kerana jualan akhir tahun sedang berlansung.

Keistimewaan Setiap Warna Telekung 7 Waktu Bellanabilah

1. Soft Brown

Warna Soft Brown merupakan warna yang semulajadi yang melambangkan seorang yang bertanggungjawab serta memiliki kesihatan dan fizikal yang bagus. Warna ini juga memberikan ketenangan kepada anda ketika memakainya dalam melakukan ibadah solat setiap hari.

telekung 7 waktu - soft brown

2. Dark Blue

Biru adalah warna asas yang bersifat sejuk serta menenangkan anda. Manakala warna dark blue membuatkan anda rasa lebih bersemangat lagi menunaikan ibadah solat anda. Warna ini juga menjadi pilihan ramai kerana tidak nampak kesan kotor yang ketara kerana warnanya yang gelap.telekung 7 waktu dark blue (2)

3. Electric Blue

Boleh dikatakan warna electric blue ini antara warna kegemaran wanita pada masa kini yang melambangkan kelembutan dan ketegasan seseorang wanita itu. Ia merupakan warna yang ceria dan sejuk sepanjang tahun membuatkan anda lebih berasa yakin semasa menunaikan solat.

telekung 7 waktu dark blue

4. Mustard Castard

Warna mustard custard sesuai untuk wanita yang menggemari warna terang tetapi lembut. Sangat sesuai dipakai oleh wanita asia yang berkulit sawo matang. Warna yang terang dan menarik ini sekaligus menambahkan lagi semangat anda dalam melakukan ibadah solat anda.

Mustard Castard

5. Georgeous White

Anda sudah biasa melihat telekung berwarna putih bukan? Tetapi ada kelainan dan perbezaan pada telekung warna georgeous white 7 Waktu bellanabilah ini kerana terdapat perincian lace berwarna putih dan pink yang membuatkan telekung berwarna putih lebih cantik dan masih menjadi pilihan wanita di luar sana.

gorgeous-white

6. Red Warrior

Warna merah yang terang ini melambangkan sifat seorang wanita yang berani memilih warna yang terang sebegini. Walaupun warna merah kelihatan garang tapi masih mempersonakan. Warna yang garang ini juga membuatkan anda lebih bersemangat dan yakin ketika anda menunaikan solat.

telekung-red-warriors

7. Pink Panther

Pink dan wanita tidak dapat dipisahkan kerana warna pink adalah lambang seorang wanita dan warna kegemaran wanita tidak mengira usia. Warna pink memberikan mood yang cerita dan sedap mata memandang. Warnanya yang lembut membuat anda rasa lebih tenang semasa anda bersolat.

pink-panther-telekung

8. Purple

Disebalik warna purple  ini yang merupakan campuran warna merah dan biru melambangkan kegembiraan, semangat dan kekuatan. Selain itu, warna purple juga melambangkan kewanitaan dan keibuaan yang penuh emosi sangat sesuai dengan jiwa seorang wanita.

telekung-purple-7-waktu

Keistimewaan Telekung 7 Waktu Bellanabilah Yang Wajib Anda Tahu

1. Kain Lycra Korea

kain-lycra-korea

Telekung 7 Waktu menggunakan kain lycra daripada Korea yang berkualiti tinggi untuk kegunaan dalam jangka masa yang lama. Kain jenis lycra korea ini sangat lembut dan memberikan keselesaan kepada anda ketika menunaikan solat terutamanya ketika dalam keadaan cuaca yang sangat panas.

2. Selesa

telekung-yang-selesa

Telekung 7 Waktu Bellanabilah ini sangat selesa dipakai kerana kain lycra daripada Korea ini sejenis kain yang yang memberikan rasa sejuk ketika anda memakainya semasa menunaikan ibadah solat anda dengan lebih khusyuk.

3. Tidak jarang dan Tidak Melekat Pada Badan

telekung-tidak-jarang-tak-melekap

Jenis kain lycra korea ini bukanlah sejenis kain yang jarang. Ia merupakan kain yang sedikit tebal daripada kain lycra yang biasa dan tidak mudah melekat pada badan anda. Jadi, aurat anda terjaga sempurna semasa bersolat dan amat memenuhi ciri-ciri untuk kegunaan solat bagi seorang muslimah.

5. Kemasan Jahitan di Dahi dan Dagu

kemasan-di-dagu dan dahi

Telekung 7 Waktu Bellanabilah mempunyai getah yang lembut dimuka dan tidak terlalu ketat mengikut regangan kesesuaian bentuk muka untuk memberikan keselesaan ketika anda memakainya. Mempunyai jahitan yang kemas pada bahagian dahi dan dagu yang perlu ditutup.

6. Mempunyai Tali khas Diluar Telekung

mempunyai-tali-di-belakang-kepala

Telekung 7 Waktu Bellanabilah ini direka khas untuk pemakaian yang lebih kemas dengan mempunyai tali yang dijahit pada bahagian luar dan tepi telekung untuk mengelakkan rambut anda terkeluar serta mengelakkan telinga anda daripada kelihatan.

7. Lace dan Lycra Exclusive dari Korea

lace-lycra-dari-korea

Keistimewaan Telekung 7 Waktu Bellanabilah yang paling utama adalah perincian lace yang eksklusif dan mewah dibawakan khas dari Korea dengan kualitinya setanding jenama telekung mahal. Perincian lace ini sangat berbeza dengan telekung-telekung lain yang ada dipasaran.

9. Ringan Sesuai untuk travel

ringan-dan-sesuai-untuk-travel

Oleh kerana kainnya yang ringan, lembut dan membuatkan anda selesa memakainya dalam apa juga cuaca. Memilih Telekung 7 Waktu sebagai telekung kegunaan anda adalah pilihan yang tepat kerana telekung ini sangat sesuai dijadikan telekung untuk di bawa travel ke mana-mana sahaja.

10. Boleh Dijadikan Sebagai Hadiah/Hantaran

boleh-dijadikan-hantaran

Selain untuk kegunaan sendiri, telekung ini juga sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah kepada orang yang tersayang sempena hari lahir, sempena kejayaan ataupun boleh dijadikan sebagai salah satu barang hantaran perkahwinan.

11. Harga Mampu Milik

harga-telekung-serendah-RM59-sahaja

Dengan harga serendah RM59, anda mampu memiliki telekung lycra Korea yang eksklusif dan cantik ini seperti anda memakai telekung yang berjenama mahal. Harganya juga setanding dengan kualiti yang telekung 7 Waktu berikan kepada anda.

12. Produk Terlaris

telekung-laris

Daripada jumlah jualan telekung yang dijual, telekun 7 Waktu Bellanabilah ini merupakan produk terlaris yang sangat diminati ramai wanita kerana keistimewaan kain yang dibawa khas dari Korea yang sangat lembut dan terletak serta tidak jarang. Beberapa pilihan warna banyak yang sudah habis dijual.

Baju Couple Bellanabilah

Selain telekung, Bellanabilah juga menjual baju couple BL (Bellananabilah) yang dikeluarkan dalam 3 warna yang eksklusif iaitu dark blue, maroon dan black. Terdapat 2 pilihan samada beserta logo BL atau tanpa logo BL. Baju ini sesuai untuk mereka yang bersaiz S-XL mengikut ukuran orang asia. Sesuai dipakai oleh lelaki dan perempuan kerana ianya jenis baju yang unisex.

baju-couple-BL

Diperbuat daripada cotton 100% dan tidak panas. Jadi, ianya sangat selesa di pakai dalam keadaan cuaca sekalipun. Dengan memakai baju ini, anda akan kelihatan lebih bergaya seperti remaja dan nampak muda daripada usia anda.

Sweater BL by Bellanabilah

sweater-BL

Sweater BL by Bellanabilah pula didatangkan dengan 2 warna eskslusif iaitu warna grey dan black bermula dari saiz S-XL mengikut saiz ukuran asia. Sesuai dipakai dalam keadaan cuaca sejuk sehingga 10 degree celcius, musim bunga dan juga musim luruh. Harganya cuma RM69 sahaja.

Testimoni Pengguna Telekung 7 Waktu Bellanabilah

Telekung 7 Waktu telah lama berada di pasaran dan sentiasa laris terjual kerana kebanyakkan pelanggan suka membeli dalam kuantiti yang banyak. Ini kerana mereka sangat berpuas hati dengan kualiti Telekung 7 Waktu Bellanabilah ini selain cantik dipakai. Secara keseluruhannya maklum balas daripada pelanggan adalah sangat bagus dan mereka berpuas hati.

testimoni-pelanggan-bellanabilah (1)

testimoni-pelanggan-bellanabilah (2)

testimoni-pelanggan-bellanabilah (3)

testimoni-pelanggan-bellanabilah (4)

testimoni-pelanggan-bellanabilah (5)

Dapatkan Barangan Bellanabilah Hari Ini!!!

Berita baik untuk anda yang ingin mendapatkan Telekung 7 Waktu Bellanabilah, Baju Couple BL dan juga Sweater BL by Bellanabilah. Anda boleh gunakan kod promo di bawah untuk mendapatkan harga istimewa beserta free gift woven beg BL dan perfume solat sempena jualan akhir tahun sehingga 31 Januari 2018. Dapatkan sekarang!!!

>> Kod Promo : Pro Bellanabilah <<

Promo telekung 2 pieces RM110/SM RM130SS
Promo baju couple 2 pieces RM110/SM RM120SS
Promo sweather 1 pieces RM69 SM/SS, 2 pieces RM130 SM/SS

Untuk melihat koleksi Bellanabilah yang lain, anda boleh layari melalui media sosial di bawah. Berminat Berniaga? Anda patut sertai TEAM BELLANABILAH dan berpeluang jana pendapatan dari rumah. Bellanabilah telah mempunyai lebih daripada 30 orang dropship dan agent dari seluruh Malaysia.

Jom Beli Telekung 7 Waktu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Beli Telekung 7 Waktu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Beli Telekung 7 Waktu SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: