Review
Feb 23, 2018, 9:08am

Teknik Pakai Foundation Agar Make Up Tahan Lama


Asas make up merupakan bahagian yang paling penting di dalam solekan anda kerana ia akan mempengaruhi rupa keseluruhan make up anda dan juga untuk mendapatkan make up yang licin dan juga tidak bercapuk. Selain itu, anda juga perlu menggunakan asas make up dengan betul agar ia lebih tahan lama dan juga tidak membuang masa dan tenaga anda untuk membetulkan make up banyak kali. Antara produk – produk asas make up yang anda perlu tahu adalah primer, foundation dan juga concealer.

Kaedah Teknik Pakai Foundation

Ketiga – tiga produk ini memainkan peranan penting sekiranya anda mahukan make up yang sempurna serta tahan lama. Foundation adalah asas make up yang anda perlu beri perhatian yang lebih kerana ia yang akan menentukan sama ada make up anda akan bercapuk ataupun tidak. Anda perlu mengetahui teknik – teknik untuk menggunakan foundation agar anda boleh mendapatkann make up yang tahan lama dan juga tidak bercapuk. Jadi, ikuti tips yang akan dikongsikan untuk mengetahui teknik menggunakan foundation dengan betul.

Teknik Pakai Foundation Dengan Betul

Teknik Pakai Foundation Dengan Betul

Teknik Pakai Foundation Yang Tepat

Foundation adalah asas make up yang terakhir setelah primer dan juga concealer maka anda perlu memastikan teknik dan juga foundation yang digunakan adalah sesuai dengan anda agar anda mempunyai make up yang cantik dan kelihatan sempurna mahupun dari jarak yang dekat. Jom lihat teknik – teknik menggunakan foundation yang betul!

1. Pilih Foundation Yang Sesuai Dengan Warna Kulit

Pilih Teknik Pakai Foundation

Tips ini adalah tips yang paling penting untuk anda ikuti sekiranya anda tidak mahu kelihatan berlebihan dengan make up anda kerana foundation yang sesuai dengan warna kulit akan berikan kesan make up yang natural dan juga licin. Terdapat pelbagai foundation yang berada di pasaran dan anda boleh memilih foundation yang betul dengan menggunakan tester – tester yang disediakan oleh kedai yang menjual foundation. Pastikan anda meratakan foundation di lengan anda setelah memicit untuk melihat kesesuaian foundation tersebut dengan kulit anda.

2. Pilih Coverage Yang Betul

Teknik Pakai Foundation Dengan Pantas

Anda juga perlu memilih coverage foundation yang betul dan juga bersesuaian dengan kulit anda untuk mendapatkan rupa yang anda mahukan. Terdapat tiga jenis foundation iaitu ringan, medium dan juga full. Ia akan memberikan kesan yang berbeza setelah anda mengenakan foundation – foundation ini. Untuk anda yang mahu mendapatkan kesan yang lebih natural dan tidak mempunyai kekurangan yang banyak untuk ditutup di wajah, maka anda boleh gunakan foundation dari yang ringan dan sebaliknya.

3. Gunakan Beauty Blender

Teknik Pakai Foundation Dengan Beauty Blender

Untuk anda yang masih lagi tidak tahu apa itu beauty blender, maka anda perlu mengubah cara anda memakai foundation. Meratakan foundation dengan menggunakan jari atau tangan akan membuatkan foundation anda kelihatan tidak rata dan pasti akan ada kawasan yang tertinggal meskipun anda rasakan bahawa anda telah ratakan foundation tersebut dengan baik. Beauty blender amat membantu kerana jangkauannya yang luas dan juga boleh memberikan kesan yang lebih rata ketika anda menggunakan foundation.

4. Letakkan Foundation Di Titik – Titik Penting Wajah

Teknik Pakai Foundation Yang Ringkas

Anda juga sebenarnya mempunyai titik – titik wajah yang memerlukan anda untuk meletakkan foundation sebelum anda meratakannya keseluruh wajah. Terdapat lima titik penting yang anda perlu beri perhatian iaitu pada bahagian dahi, pipi kanan, pipi kiri, dagu dan juga hujung hidung. Ia adalah untuk memastikan setiap bahagian wajah anda akan menerima foundation dengan rata. Pastikan juga anda meletakkan amaun yang sama di setiap bahagian agar tona kulit anda kelihatan sama.

5. Gunakan Pelembap Terlebih Dahulu

Teknik Pakai Foundation Dengan Pelembap

Jangan tinggalkan rumah anda tanpa pelembap dan begitu juga ketika anda menggunakan foundation dan asas – asas make up yang lain. Hal ini kerana pelembap yang baik akan membantu untuk menyeimbangkan pengeluaran minyak di wajah anda dan akan membantu untuk memberikan kesan foundation yang tidak bercapuk dan terlampau berminyak. Selain itu, pelembap juga akan memberikan kesan glowing kepada wajah anda setelah anda mengenakan make up.

6. Bersihkan Wajah Anda Sebelum Menggunakan Foundation

Cara-Cara Teknik Pakai Foundation

Tips yang paling penting untuk anda yang mahukan make up yang kelihatan licin dan juga tidak bercapuk. Pastikan anda mencuci wajah terlebih dahulu sebelum mengenakan apa sahaja produk make up di wajah anda. Hal ini kerana, wajah yang bersih dari sisa kotoran akan membuatkan foundation anda kelihatan lebih licin dan juga tidak menggerutu. Pori – pori yang tersumbat juga merupakan salah satu sebab foundation anda kelihatan tidak cantik jadi anda boleh mencuci muka and terlebih dahulu sebelum mengenakan foundation.

7. Gunakan Concealer Sebelum Menggunakan Foundation

Teknik Pakai Foundation Yang Serasi

Ya, penggunaan concealer adalah salah satu rahsia yang membuatkan make up anda kelihatan sangat licin dan tidak sempurna. Concealer boleh membantu untuk menutup bahagian yang gelap di wajah seperti lingkaran gelap bawah mata. Selain itu, concealer juga boleh membantu untuk menutup bintik hitam dan juga parut. Gunakan concealer terlebih dahulu sebelum anda menggunakan foundation agar ia akan kelihatan lebih licin dan wajah anda akan kelihatan lebih flawless.

8. Gunakan Loose Powder

Teknik Pakai Foundation Menggunakan Loose Powder

Loose powder adalah salah satu produk yang dapat membantu untuk memberikan kesan make up yang tahan lebih lama dan akan membuatkan foundation anda juga tidak bercapuk. Jadi, sentiasa gunakan loose powder setelah anda mengenakan foundation agar wajah anda kelihatan lebih bersinar dan tidak cepat berminyak. Loose powder juga boleh menyerap minyak yang berlebihan setelah anda menggunakan pelbagai jenis produk make up pada wajah anda maka jadikan ia sebagai salah satu produk wajib di dalam beg make up anda.

Benicia Serum Foundation by Fedillia – Foundation 4 in 1 Terbaik Di Malaysia

Teknik Pakai Foundation Yang Terbaik

Anda memerlukan foundation yang betul untuk menggunakan teknik – teknik yang dikongsi di atas, dan bagi anda yang masih tercari – cari foundation yang sesuai untuk diri anda, maka anda boleh menggunakan Benicia Serum Foundation kerana ia merupakan foundation dan juga bertindak sebagai serum di mana ia akan membuatkan make up anda kelihatan lebih cantik dan juga dalam masa yang sama boleh merawat kulit anda. Dapatkan Benicia Serum Foundation dengan harga RM 89.00 sahaja.

Teknik Pakai Foundation Yang Pantas

Cara memakai Benicia Serum Foundation pula adalah mudah sahaja, anda hanya perlu menggoncang, tekan dan ratakan foundation tersebut pada wajah anda selama 2 minit. Ia akan bertahan sehingga 12 jam dan anda tidak perlu menggunakan compact powder lagi. Ia akan memberikan kesan seperti anda telah menggunakan bedak. Kesan flawless pula bertahan sehingga 24 jam dan produk ini adalah mesra wudhuk.

Teknik Pakai Foundation Yang Betul

Benicia Serum Foundation menggunakan bahan – bahan yang dijamin 100% organik dan juga mengandungi vitamin yang boleh membantu untuk menyihatkan kulit anda. Anda boleh melihat kandungan – kandungan Benicia Serum Foundation seperti di bawah.

Kandungan Benicia Serum Foundation by Fedillia

Vitamin C

Mencari Teknik Pakai Foundation Yang Betul

Vitamin C boleh membantu untuk menjaga kulit dan juga melindungi anda dari kerosakan sel kulit. Vitamin C juga terkenal dengan pencerahan kulit jadi kulit anda akan kelihatan lebih cerah.

Vitamin E

Teknik Pakai Foundation Yang Serasi

Vitamin E pula membantu untuk menyembuhkan kulit serta membuatkan ia kelihatan lebih berseri. Selain itu, ia juga boleh memberikan perlindungan daripada UV yang merbahaya dan akan mengurangkan masalah kulit kusam.

Habbatussauda

Selain Teknik Pakai Foundation Yang Betul

Benicia Serum Foundation mempunyai habbatussauda yang boleh mengembalikan kembali keremajaan kulit serta mengurangkan jerawat dan juga jeragat.

Argan Oil

Teknik Pakai Foundation Yang Senang

Argan Oil mempunyai tahap kelembapan yang tinggi jadi ia akan membantu untuk melembapkan kulit, menyeimbangkan kembali pengeluaran minyak pada wajah serta anti penuaan di mana ia akan mengurangkan masalah kedutan ataupun jeragat.

Kelebihan – Kelebihan Benicia Serum Foundation

Kilang Bertaraf GMP

Antara Teknik Pakai Foundation Dengan Ringkas

Kilang yang digunakan untuk memproses Benicia Serum Foundation adalah kilang yang bertaraf Good Manufacturing Practice (GMP) di mana produk yang dikeluarkan adalah mengikuti standard kualiti yang betul. Jadi, anda hanya akan mendapat Benicia Serum Foundation yang telah dikeluarkan dan diproses dengan teliti.

Tiada Bahan Kimia Yang Merbahaya

Atara Teknik Pakai Foundation

Benicia Serum Foundation diperbuat dengan menggunakan 100% bahan yang organik dan juga natural. Tiada sebarang bahan kimia digunakan di dalam Benicia Serum Foundation dan ianya adalah selamat dipakai untuk kulit anda.

Mempunyai Kelulusan Dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Cara dan Teknik Pakai Foundation

Produk ni mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor KKM(NOT17062212K) dan ianya telah disahkan selamat untuk digunakan oleh KKM. Jadi, anda tidak perlu risau kerana Benicia Serum Foundation telah dijamin selamat untuk digunakan.

Tekstur Yang Lembut Dan Ringan

Teknik Pakai Foundation Yang Betul

Benicia Serum Foundation mempunyai tekstur yang sangat lembut dan juga ringan. Kulit anda masih dapat bernafas ketika anda menggunakan Benicia Serum Foundation. Anda juga akan berasa selesa untuk menggunakan Benicia Serum Foundation pada bila – bila masa sahaja.

Tidak Melekit, Tidak Bercapuk Dan Tidak Berminyak

Teknik Pakai Foundation Dengan FEDILLIA

Anda juga tidak akan berasa melekit, basah ataupun berminyak ketika anda menggunakan Benicia Serum Foundation kerana ia akan cepat rata dengan kulit anda dan ia tidak mengeluarkan minyak yang berlebihan di wajah anda. Jadi, make up anda tidak akan mudah luntur ataupun cair bersama Benicia Serum Foundation.

Tidak Bercapuk

Teknik Pakai Foundation Mudah

Ia juga tidak bercapuk yang membuatkan make up anda akan kelihatan sangat licin dan flawless sepanjang hari. Anda tidak perlu membetulkan make up anda berkali – kali sekiranya anda menggunakan Benicia Serum Foundation sebagai foundation pilihan anda.

Teknik Pakai Foundation Ringkas

Itu adalah sebahagian daripada kelebihan – kelebihan Benicia Serum Foundation. Ada banyak lagi kelebihan yang Benicia Serum Foundation  tawarkan dan anda boleh melihat manfaat produk ini yang seterusnya seperti di bawah;

Teknik Pakai Foundation Terbaik

  • Sangat Menjimatkan
  • Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit Dan Peringkat Umur
  • Anti – Jerawat Dan Anti – Jeragat
  • Tiada Kesan Sampingan
  • Dijamin Halal
  • Produk Bertaraf Antarabangsa

Apa Kata Pelanggan Benicia Serum Foundation?

Anda boleh melihat testimoni – testimoni positif yang ditinggalkan oleh para pelanggan Benicia Serum Foundation seperti di bawah;

testimoni pelanggan benicia cosmetic testimoni pelanggan benicia cosmetic testimoni pelanggan benicia cosmetic

Dapatkan Benicia Serum Foundation Sekarang!

Sekiranya anda berminat untuk menggunakan Benicia Serum Foundation yang mempunyai pelbagai kelebihan ini, maka anda boleh dapatkan Benicia Serum Foundation dengan menghubungi talian dan juga info seperti di bawah;

benicia serum foundation by fellicia

Jom Order Benicia Serum Foundation SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Benicia Serum Foundation SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Benicia Serum Foundation SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: