Review
Mar 17, 2018, 9:07pm

Pelan Takaful Dengan Medical Card Murah Dan Terbaik


Medical card adalah salah satu ciri penting dalam takaful. Salah satu sebab utama adalah kos perubatan yang semakin tinggi di samping keadaan hospital kerajaan yang tidak mampu menampung bilangan pesakit yang meningkat setiap tahun. Apabila pesakit terlalu ramai, pihak hospital akan mendahulukan kes – kes kritikal dan kecemasan.

panduan memilih medical card terbaik

Jika anda seorang yang bijak, ambil medical card personal walaupun anda dah ada medical card company. Bila admit ke hospital, anda gunakan medical card company. Dapat jimatkan limit tahunan dan limit seumur hidup personal medical card anda. Lagi pula, limit medical card company biasanya tak banyak.

Antara Medical Card Murah Dan Terbaik

Jika anda masih muda, lagilah anda perlu ambil medical card. Peruntukkan wang untuk dana pelaburan ( sekurang – kurangnya anda tak rugi ). Andai kata anda hal kecemasan, anda boleh keluarkan wang dari dana tu pada bila – bila masa. Namun, ianya bergantung kepada polisi yang anda ambil.

Terdapat beberapa syarikat takaful dan insurans yang menawarkan medical dengan berbagai ciri di Malaysia. Jika anda seorang yang mahukan produk patuh syariah dalam masa yang sama mencari medical card yang menawarkan nilai yang tinggi, semestinya Medical card Takaful Ikhlas menjadi pilihan utama.

Takaful Ikhlas Pilihan Utama Rakyat Malaysia

Takaful Ikhlas Bhd ( Takaful IKHLAS ) telah diperbadankan pada 18 September 2002 dan merupakan anak syarikat milik penuh MNRB Holdings Berhad. Pada 5 Mei 2014, Syarikat menukar statusnya menjadi syarikat awam, Takaful IKHLAS. Syarikat terlibat terutamanya dalam penyediaan perkhidmatan perlindungan kewangan Islam yang berlandaskan prinsip dan hukum Syariah. Takaful IKHLAS telah mengukuhkan kehadirannya dalam penyediaan perkhidmatan perlindungan kewangan Islam berasaskan sistem takaful yang meletakkan penekanan kepada semangat kerjasama dan tanggungjawab sesama para peserta.

Selain Medical Card Murah Dan Terbaik

Syarikat takaful Ikhlas menawarkan individu dan perusahaan komersial yang menyeluruh Pelan Takaful Am dan Riders Keluarga, Kumpulan dan, dengan lebih banyak dirancang dalam masa terdekat. Saluran perkhidmatan terdiri daripada mereka yang berpengetahuan tinggi dan terlatih orang yang. Lebih daripada 5,000 orang wakil agensi, broker, institusi kewangan, pemegang francais kenderaan bermotor, koperasi dan badan-badan Islam. Takaful IKHLAS mempunyai 13 pejabat wilayah yang beroperasi di Kuala Lumpur, Selangor, Kelantan, Johor, Kedah, Sarawak, Melaka, Sabah, Pahang, Perak, Terengganu, Putrajaya dan Negeri Sembilan. Pejabat Korporat Takaful IKHLAS pula terletak di Bangsar South, Kuala Lumpur.

Takaful Ikhlas Perlindungan Kewangan Islam

Ada Medical Card Murah Dan Terbaik

Objektif Takaful IKHLAS adalah untuk menjadi penyedia perkhidmatan perlindungan kewangan Islam dan ia membuat usaha bersepadu untuk mencapai cita-cita ini. Lebih daripada 2 juta individu dan syarikat telah menyertai polisi Takaful Ikhlas dan menjadi pemegang perakuan ( peserta ). Komitmen Takaful IKHLAS dan pematuhan kepada nilai-nilai yang dihargai, ditambah pula dengan penggunaan teknologi canggih dalam menjalankan perniagaannya, telah menguatkan lagi reputasi syarikat atas pendekatan dan penyediaan perkhidmatan yang beretika itu.

MEDIPLAN – Pelan Takaful Dengan Medical Card Murah Dan Terbaik

Terdapat Medical Card Murah Dan Terbaik

Medical Card MEDIPLAN ini adalah produk dari Takaful IKHLAS. Ia menawarkan medical card tanpa annual limit dengan harga yang mampu milik. Melindungi ketidaktentuan kehidupan. Dengan IKHLASlink Mediplan Secure Takaful Rider, anda tidak perlu risau tentang kos penghospitalan dan perubatan serta kemalangan apabila musibah melanda dan anda dimasukkan ke hospital. Pelan ini meringankan beban kewangan anda. Ini adalah rider Kemasukan ke Hospital dan Pembedahan ( H&S ) yang dijamin pembaharuan yang berunit deduktif dan boleh disertakan kepada pelan – pelan Takaful berkaitan pelaburan di mana Sumbangan Takaful adalah berkala.

Kelebihan Medical Card Takaful Ikhlas

Antara kelebihan Medical card Takaful Ikhlas berbanding syarikat lain ialah;

 • Medical Card Takaful Ikhlas Tiada Annual Limit

Mencari yang Medical Card Murah Dan Terbaik

Kebanyakan syarikat lain meletakkan had sekitar RM 100,000 setiap tahun. Jika anda perlukan rawatan yang memerlukan jumlah yang lebih daripada itu dalam tahun yang sama, anda perlu bayar sendiri atau tunggu sehingga tahun berikutnya untuk limit anda reset kembali. Anda boleh juga tambah limit RM 200,000 atau RM 300,000 setahun tetapi harga premium bulanan pun akan naik menjadi lebih mahal.

 • Kos Yang Rendah Dengan Nilai Yang Tinggi

Selain ada Medical Card Murah Dan Terbaik

Dengan kos yang rendah, anda mendapat nilai perlindungan yang tinggi. Bagi individu lelaki berumur 30 tahun ke bawah, anda hanya perlu menyumbang RM150 sebulan untuk mendapatkan medical card dengan manfaat RM 850,000 seumur hidup tanpa had tahunan.

 • Harga Bilik ( Room & Board ) Meningkat 10 Peratus Setiap 3 Tahun Jika Tiada Claim

Medical Card Murah Dan Terbaik di Malaysia

Antara ciri terbaik medical card kalis inflasi daripada Takaful Ikhlas. Jika tiada tuntutan dibuat dalam masa 3 tahun berturut-turut, limit harga bilik anda dinaikkan kepada 10 peratus. Proses ini akan berulang setiap cycle 3 tahun sehingga maksimum 150% daripada pelan asal. Ini bermaksud, jika pelan asal adalah RM 150, had harga bilik anda boleh naik sehingga RM 225!

 • Tiada Ko – Takaful

Medical Card Murah Dan Terbaik yag tiada ko-takaful

Jika claim tidak melebihi 10 peratus daripada had seumur hidup keseluruhan pada tahun yang sama. Jika claim melebihi 10 peratus dalam tahun yang sama, tertakluk kepada had maksimum sebanyak RM 3,000 bagi satu hilang upaya.

 • Jika Ambil Bilik Yang Lebih Murah Daripada Limit, Dapat Tunai

Saya mencari Medical Card Murah Dan Terbaik

Jika had room and board anda adalah RM 150 tetapi anda memilih untuk duduk di bilik bernilai RM 100, anda layak terima tunai berdasarkan baki harga bilik.

 • Hanya Bayar Perbezaan Harga Bilik Jika Upgrade Bilik Lebih Mahal

Mencari-cari Medical Card Murah Dan Terbaik

Jika had room & board anda adalah RM 150 tetapi anda memilih bilik yang lebih mahal, anda hanya perlu bayar perbezaan harga bilik sahaja.

 • Bantuan Rawatan Perubatan Tradisional Akibat Kemalangan RM200

Aku ada Medical Card Murah Dan Terbaik

Ada masanya kita mungkin mahu mencuba rawatan tradisional untuk memulihkan penyakit. Jadi, pihak takaful Ikhlas menyediakan elaun sebanyak RM200 untuk membuat rawatan tradisional. Rawatan ini tertakluk kepada nasihat dan syor pegawai perubatan.

 • Elaun Tunai Jika Masuk Hospital Kerajaan

ciri Medical Card Murah Dan Terbaik

Anda layak menerima bayaran tunai harian jika memilih untuk mendapatkan rawatan di hospital kerajaan. Ianya sebagai penghargaan kepada anda kerana anda telah menjimatkan kos perubatan anda jika mendapatkan rawatan di hospital kerajaan.

 • Bantuan Tunai Kanser Dan Kegagalan Buah Pinggang Apabila Didiagnosis Kali Pertama RM5,000 – RM10,000

Ciri-ciri Medical Card Murah Dan Terbaik

Kebanyakan pelan takaful dan insurans tidak melindungi penyakit kanser yang didiagnosis pada peringkat awal kecuali diambil bersama rider tambahan untuk perlindungan peringkat awal. Medical card Takaful Ikhlas menawarkan perlindungan peringkat awal untuk kanser dan kegagalan buah pinggang apabila didiagnosis kali pertama lagi.

 • Urusan Masuk Hospital 24 Jam

Cara Mencari Medical Card Murah Dan Terbaik

Takaful Ikhlas menggunakan khidmat Third Party Administrator ( TPA ) untuk menguruskan kemasukan ke hospital dan claim. Ini bermakna, anda tidak perlu menghubungi ejen andai kata anda perlu admit ke hospital pada jam 3 pagi atau bila – bila masa pun. Anda boleh terus hubungi nombor yang tertera pada medical card anda dan TPA akan menguruskan semuanya! Sesetengah syarikat takaful tidak mempunyai TPA, maka anda perlu berurusan dengan ejen. Bayangkan jika ejen sibuk atau tidak menjawab panggilan. Sudah tentu melambatkan urusan anda.

 • Manfaat Kehamilan

Cara-cara mencari Medical Card Murah Dan Terbaik

Untuk pelan dengan manfaat kehamilan peratusan Had Seumur Hidup, seperti yang dinyatakan dan tertakluk kepada tempoh menunggu selama satu tahun, akan dibayar sekiranya peserta mengalami komplikasi – komplikasi, kehamilan dan penyakit – penyakit konginetal bayi.

Kelayakan Had Umur Sehingga 60 tahun

Umur Kemasukan Peserta Takaful  adalah dari umur 10 hari sehingga 60 tahun iaitu umur pada hari jadi akan datang.

Medical Card Murah Dan Terbaik yang perlu anda tahu

Orang Yang Dilindungi : 30 hari sehingga 60 tahun iaitu umur pada hari jadi akan datang

Had Amaun Perlindungan : Bernilai RM 10,000 sehingga RM 200,000

Umur Matang :

 • Orang Yang Dilindungi mencapai umur 100 tahun, pada hari jadi akan datang bagi perlindungan Penyakit Kritikal untuk Peringkat Akhir.
 • Orang Yang Dilindungi mencapai umur 85 tahun, pada hari jadi akan datang bagi perlindungan Penyakit Kritikal untuk Peringkat Awal dan Peringkat Pertengahan dan Manfaat Pemulihan Diabetes

Takaful Ikhlas Patuh Syariah Dengan Menggunakan Konsep Wakalah Dan Tabarru’

Tiada Sumbangan Takaful tambahan yang dikenakan ke atas anda. Ini kerana caj Tabarru’ akan ditolak daripada Dana Unit daripada Sijil Takaful Asas. Walau bagaimanapun, caj Tabarru’ adalah tidak dijamin dan boleh berubah dari semasa ke semasa dengan memberi tiga bulan notis kepada anda sebelum ulang tahun Sijil Takaful.

Medical Card Murah Dan Terbaik yang mudah di cari

Caj Tabarru’ akan ditolak daripada Dana Unit daripada Sijil Takaful Asas ( melalui penolakan unit – unit mengikut harga unit ) dan Cukai Barang dan Perkhidmatan ( CBP ) akan dikenakan ke atas tabarru’ . Tabarru’ akan meningkat seiring dengan peningkatan usia Orang yang Dilindungi. Butiran amaun tabarru’ dan lain-lain caj untuk pelan ini adalah seperti yang dinyatakan di dalam ilustrasi manfaat.

Jadilah Manusia Yang Bijak Dengan Memilih Medical Card dari Takaful Ikhlas

Semua kelebihan di atas jarang – jarang ada dalam pelan medical card yang lain. Inilah sebab kenapa MEDIPLAN menjadi pelan terbaik untuk perlindungan kesihatan kita. Yang penting, MEDIPLAN adalah pelan perlindungan kesihatan yang sangat berbaloi dengan harganya. Hubungi info di bawah sekarang juga, untuk mendapatkan penerangan dan perundingan percuma bagaimana MEDIPLAN boleh membantu anda menyelesaikan masalah kos rawatan di hospital.

Anda Perlu Ada Medical Card Murah Dan Terbaik

 

Jom Dapatkan Pelan Medical Card Dari Takaful Ikhlas SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Pelan Medical Card Dari Takaful Ikhlas SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Pelan Medical Card Dari Takaful Ikhlas SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: