Review
Jun 3, 2019, 2:22pm

Tadika Terbaik di Putrajaya Dari 3 Hingga 6 Tahun Oleh Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy


Tadika bukan setakat tempat belajar ABC, ejaan atau belajar suku kata Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Ia lebih kepada membentuk sahsiah diri di samping sebagai persediaan ke sekolah rendah pada umur 7 tahun nanti. Ada banyak faktor pemilihan tadika yang perlu diambil kira. Persoalannya adalah bagaimana kita sebagai ibu bapa menentukan di manakah tadika yang terbaik untuk anak-anak anda yang berumur 3 – 6 tahun ini? Di Putrajaya misalnya, anda pasti mahu mengetahui di manakah tadika yang terbaik di Putrajaya yang anda boleh menghantar anak-anak anda dan yakin bahawa anak-anak anda akan mendapat bimbingan serta didikan yang sempurna.

Tadika Terbaik di Putrajaya Dipercayai

Tidak kira sama ada anda sedang mencari tadika terbaik di Putrajaya atau pun di mana-mana sahaja, anda sebagai ibu bapa perlu tahu apakah kriteria-kriteria atau ciri-ciri sesebuah tadika yang terbaik yang anda harus mengambil kira sebelum anda menghantar anak-anak anda ke tadika tersebut. Sekiranya anda berada di Putrajaya, antara faktor yang terpenting adalah lokasi tempat yang berdekatan atau bersesuaian. Ibubapa mesti bijak memilih tadika yang sesuai dan berdekatan dengan tempat kerja. Jika ada apa-apa masalah, boleh kembali ke tadika untuk melihat anak.

Perjalanan dan aturan pembelajaran mengikut umur kanak-kanak bergantung pada kurikulum. Ada tadika yang mempunyai kurikulum yang sama untuk setiap francais. Ada yang mempunyai kurikulum sendiri. Baca betul-betul apa yang ditawarkan dan bakal diajar pada anak kita. Usah tangkap muat. Modul pembelajaran tadika mestilah yang dapat membantu meningkatkan pengetahuan anak-anak kita dengan latihan yang sepatutnya. Lebih-lebih lagi sekiranya anda ingin mencari antara tadika yang terbaik di Putrajaya.

Tadika Terbaik di Putrajaya Terbaik

Di sini kami akan memperkenalkan salah satu tadika terbaik di Putrajaya yang sesuai untuk anak-anak yang berumur antara 3 tahun sehingga 6 tahun. Marilah kita mengenali dengan lebih lanjut mengenai tadika yang dimaksudkan ini.

Tadika Mulia Iman By Emaan Kindy Tadika Terbaik Di Putrajaya

Sepertimana yang kita dapat lihat kini, semakin hari semakin banyak taska, tadika mahu pun pusat asuhan dibuka. Ianya membolehkan ibu bapa menghantar anak mereka ke sana bagi menimba ilmu pengetahuan dan pengalaman baru serta mendedahkan anak kepada dunia luar. Namun, taska, tadika atau pusat asuhan yang bagaimanakah menjadi pilihan anda? Selain daripada faktor yuran dan lokasi, apakah faktor-faktor lain yang perlu diambil kira dalam memilih taska, tadika, atau pusat asuhan terbaik untuk anak anda? Adakah berbaloi untuk anda melaburkan sekian wang ringgit untuk menghantar anak ke sana kelak?

Tadika Terbaik di Putrajaya 2019

Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy merupakan salah satu tadika yang terbaik di Putrajaya. Melalui program Emaan Kindy ini, telah banyak cawangan tadika di bangunkan di kawasan Shah Alam, Nada Alam, Pajam dan Presint 15 Putrajaya. Ia dioperasi oleh barisan guru-guru dan pendidik-pendidik yang berwibawa dan berdedikasi untuk memastikan kanak kanak dapat menguasai bacaan dengan baik dan lancar.

Terdapat pelbagai aktiviti-aktiviti yang menarik yang anak-anak dapat turut serta sekiranya mereka berdaftar dengan Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy, tadika terbaik di Putrajaya. Pelbagai aktiviti-aktiviti diadakan untuk anak-anak terokai dari masa ke semasa. Antaranya, anak-anak diberi peluang untuk melakonkan watak-watak kegemaran mereka dalam aktiviti “Role Play Themed”, yang mana anak-anak dapat belajar untuk meningkatkan keyakinan diri atau self-confidence mereka untuk bercakap di hadapan orang ramai tanpa merasa segan satu tanpa perasaan malu.

Tadika Terbaik Di Putrajaya

Alhamdulillah, program-program yang dianjurkan oleh Tadika Mulia by Emaan Kindy, tadika terbaik di Putrajaya ini telah membuahkan hasil yang amat positif yang mana 90% daripada anak-anak yang telah menyertai program tadika ini telahpun menguasai kemahiran membaca. Selain daripada itu juga, Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy juga menyediakan program-program serta aktiviti-aktiviti yang lain yang bertujuan untuk perkembangan anak-anak.

Servis Yang Ditawarkan Oleh Tadika Mulia Iman By Emaan Kindy Tadika Terbaik Di Putrajaya

Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy, tadika terbaik di Putrajaya, menawarkan produk-produk dan servis-servis yang bersesuaian khas untuk anak-anak berumur 3 hingga 6 tahun. Secara asasnya, Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy mempunyai program kelas tadika atau kindergarted dari jam 8:00 pagi sehingga ke 12:30 tengahari. Kami juga ada menyediakan tambahan bagi servis yang kami tawarkan sekiranya ibu bapa berminat untuk mendaftar anak-anak mereka.

Tadika Terbaik di Putrajaya Selamat

Antara tambahan program atau servis yang ditawarkan adalah servis Programme Curriculum dari 8:00 pagi sehingga 2:30 petang yang mana anak-anak akan melalui kelas tadika atau kindergarten seperti biasa, dan disusuli dengan makan tengahari, solat Zuhur dan aktiviti bacaan. Terdapat satu lagi program yang mana aktiviti adalah dari 8:00 pagi sehingga 6:30 petang yang mana selepas waktu tadika atau kindergarten, anak-anak akan dapat menikmati makan tengahari dan disertai aktiviti-aktiviti seperti solat Zuhur, aktiviti bacaan, aktiviti Iqra’ dan Quran, solat Asar dan minum petang.

Aktiviti-Aktiviti Yang Dianjurkan Oleh Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy Tadika Terbaik di Putrajaya

Selain daripada program asas kami, yang mana tadika yang terbaik di Putrajaya ini menawarkan perkhidmatan secara separuh hari (half-day) dan juga sepenuh hari (full-day), Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy juga menyediakan serta menganjurkan aktiviti-aktiviti berikut supaya anak-anak dapat berhibur sambil belajar dalam menguasai kemahiran-kemahiran yang tertentu.

Tadika Terbaik di Putrajaya 2020

Antara aktiviti-aktiviti yang dianjurkan oleh Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy, tadika terbaik di Putrajaya, adalah seperti berikut:

Chef Cilik – anak-anak dapat berpeluang untuk belajar menyediakan makanan-makanan yang berkhasiat, enak dan menyelerakan dengan bimbingan guru-guru dan para pendidik Tadika Mulia Iman

Role Play Themed – anak-anak berpeluang untuk menguasai kemahiran bercakap di orang ramai dengan melakonkan watak-watak kegemaran mereka

Art and Craft – anak-anak dapat menceburi bidang lukisan dan kraftangan yang mana anak-anak diajar untuk menghasilkan karya seni yang cantik dan kreatif, dengan bimbingan tenaga pengajar di Tadika Mulia Iman

Excel Reader Рanak-anak dapat memantapkan lagi penguasaan  kemahiran membaca yang mana anak-anak akan dididik dan dibimbing untuk menjadi lebih mahir dalam membaca.

Jayyid Jawi – anak-anak akan didedahkan kepada penulisan dan pembacaan dalam bahasa Jawi dengan bimbingan dan didikan oleh guru-guru serta tenaga pengajar di Tadika Manja Iman

Science Project – anak-anak akan berpeluang untuk menceburi bidang sains dengan cara yang menarik dan kreatif, yang mana anak-anak akan diajar untuk melakukan pelbagai eksperimen yang pasti menarik minat anak-anak. Mereka akan seronok melihat keputusan eksperimen sains yang pasti akan menggamit minat mereka dalam bidang sains.

Tadika Terbaik di Putrajaya Bermutu

Selain daripada aktiviti-aktiviti tersebut, Tadika Manja Iman by Emaan Kindy, tadika terbaik di Putrajaya juga mengadakan serta menganjurkan aktiviti-aktiviti lain seperti lawatan sekolah (school trip), acara sukan (sports day event), sukan Taekwondo (Taekwondo sport), sambutan Hari Merdeka (Merdeka day celebration), sambutan Hari Raya (Raya celebration), sambutan Hari Guru (Teacher’s Day celebration), dan sambutan Hari Raya Haji (Hajj day celebration).

Faktor-Faktor Yang Mempengaruhi Pemilihan Tadika Terbaik Di Putrajaya

Nilai-nilai dan pemikiran yang diterapkan oleh guru-guru di taska, tadika atau pusat asuhan seharusnya tidak jauh beza dengan apa yang diterapkan oleh ibu bapa di rumah. Perkara ini sangat penting bagi mengelakkan konflik dalaman anak itu sendiri, kerana penerapan nilai dan pemikiran yang berbeza di rumah dan juga taska. Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy mengambil berat perkara ini dalam metetakkan mereka sebagai salah satu tadika terbaik di Putrajaya.

Tadika Terbaik di Putrajaya Mulia Iman

Anak dalam usia sebegini sememangnya menjadi pencerap dan pemerhati yang sangat baik terhadap perkara yang berlaku di sekelilingnya. Kelak apabila anak dapat membezakan perkara yang baik dan buruk, pemikiran dan nilai yang diterapkan itu akan membentuk jati diri yang kukuh dalam diri anak dan anak akan lebih tegas serta matang dalam menjalani kehidupan sehariannya. Kami yakin bahawa tadika yang terbaik di Putrajaya ini mempunyai guru-guru serta tenaga-tenaga pengajar yang berpengalam serta berwibawa untuk memastikan anak-anak dididik dengan nilai-nilai murni di samping mengukuhkan pengetahuan mereka dalam bidang akademik seperti membaca, menulis dan mengira.

Konsep pengajaran dan pembelajaran juga turut membezakan sesebuah taska, tadika atau pusat asuhan. Sesetengah taska sangat mementingkan bidang akademik dan pembelajaran pelbagai bahasa sebagai perkara utama. Terdapat juga taska yang bukan sahaja mementingkan bidang akademik, malah turut menyediakan pelbagai aktiviti bermain sambil belajar, menekankan konsep kemahiran kanak-kanak dan keagamaan dalam intipati pembelajaran kanak-kanak di sana. Dan inilah yang diamalkan oleh Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy, tadika terbaik di Putrajaya.

Daftarlah Anak Anda ke Tadika Mulia Iman By Emaan Kindy Tadika Terbaik Di Putrajaya

Sekiranya anda sedang mencari tadika yang terbaik di Putrajaya, marilah daftar anak anda di Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy. Kami menjemput tuan-tuan dan puan-puan sekeluarga menyertai tadika kami untuk mendapatkan maklumat terperinci mengenai apakah servis-servis yang kami tawarkan kepada anda dan anak-anak anda. Anda boleh menghubungi kami melalui nombor telefon yang tertera di bawah atau anda boleh juga mengunjungi kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apakah program-program yang ditawarkan.

Tadika Terbaik di Putrajaya Emaan Kindy

Untuk tawaran yang terhad sahaja, dapatkan harga promosi untuk potongan 10% daripada yuran tahunan serta dapatkan segera program istimewa iaitu program cuti sekolah yang disertakan sekali dengan NOVEMBER TRIP secara PERCUMA! Hubungi kami di alamat yang tertera atau melalui nombor telefon yang diberikan di bawah. Kami bagi pihak Tadika Mulia Iman by Emaan Kindy amat mengalu-alukan kedatangan anda dan akan memastikan anak-anak anda akan dididik dengan sempurna, selaras dengan matlamat kami untuk menjadi tadika yang terbaik di Putrajaya.

Daftar Anak Anda di Tadika Mulia Iman Berdasarkan Rate Berikut Sekarang!

  • 8am hingga 12.30pm RM310
  • 8am hingga 2.30pm RM365
  • 8am hingga 6.30pm RM490 (promosi monthly fees RM460 sampai Sept 2019)

TADIKA MULIA IMAN BY EMAAN KINDY | TADIKA KANAK-KANAK TERBAIK DI PUTRAJAYA
Hotline :
Tekan untuk telefon (0143434234) | Tekan untuk WhatsApp
Email : safwannabihan@gmail.com

Alamat :
Unit 4A, 1s5 floor, Jln Pahang (Row 7), Nadi@15, Commercial Lots, Presint 15, 62050 Putrajaya

Jom daftar anak di Tadika Mulia Iman SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom daftar anak di Tadika Mulia Iman SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom daftar anak di Tadika Mulia Iman SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: