Review
Jul 28, 2019, 2:03pm

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Terbaik di Kajang


Tadika Generasi Genius Bangi Avenue 2019 2020

Tahukah anda, pemilihan tadika untuk anak-anak merupakan perkara yang penting sebagai langkah pertama kepada kanak-kanak yang baru ingin mengenali suasana pembelajaran yang baru.

Sebagai seorang ibu bapa, anda perlu mengenalpasti aspek-aspek yang penting ketika anda membuat pertimbangan keputusan pemilihan tadika.Sudah pasti anda inginkan tadika yang terbaik buat anak anda. Namun, tugas tersebut akan menjadi lebih rumit jika ia merupakan pengalaman pertama anda!

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue 2019

Di tambah pula sekarang ini begitu banyak tadika terbaik di Malaysia seperti cendawan tumbuh selepas hujan di mana anda boleh pilih berdasarkan kemampuan kewangan masing-masing dan juga lokasi yang berdekatan dengan tempat tinggal atau tempat kerja anda setiap hari. Pasti menyukarkan anda membuat keputusan bukan?Jangan khuatir, anda boleh ikuti lima (5) panduan dalam memilih tadika yang terbaik untuk anak anda. Jom kita lihat!

Kenalpasti Perkara Asas

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue 2020

Apakah yang dimaksudkan dengan perkara asas? Perkara asas ini merangkumi beberapa aspek yang akan mempengaruhi jadual seharian anda sebagai ibu bapa. Berikut merupakan perkara-perkara yang anda perlu pertimbangkan:

  1. Tadika yang berdekatan dengan rumah atau anda inginkan tadika yang berada dalam perjalanan anda ke tempat kerja
  2. Berapakah jumlah yuran yang akan dikenakan kepada anda pada setiap bulan?
  3. Apakah masa operasi tadika tersebut?
    Adakah tadika tersebut menawarkan khidmat mengasuh atau hanya untuk pembelajaran sahaja?

Setelah menimbangkan setiap aspek tersebut, maka anda mampu untuk menyenaraikan beberapa tadika yang melepas kriteria yang telah anda tetapkan.

Kurikulum Seimbang

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue sekitar KL

Sebagai seorang ibu bapa, anak jangan memandang remeh dengan dengan perkara-perkara yang di pelajari di tadika. Anda perlu tahu kurikulum yang ditetapkan oleh setiap tadika akan memberikan impak yang berbeza-beza kepada anak anda. Untuk pengetahuan anda sebagai ibu bapa, terdapat beberapa kaedah pengajaran yang boleh diterapkan dalam perkembangan anak pada peringkat golden age.
Bagi kaedah pertama adalah pendekatan tradisional di mana konsep yang diterapkan lebih menjurus kepada akademik. Selain itu, kaedah kedua adalah kaedah montessori iaitu ianya memberi tumpuan yang lebih kepada perkembangan penting untuk anak anda. Terakhir adalah kaedah waldorf di mana anak anda akan belajar melalui aktiviti seperti berlakon atau menyanyi.

Bilangan Pelajar di Tadika

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Kanak-Kanak

Anda perlu dapatkan maklumat mengenai ratio antara pelajar dengan guru di tadika tersebut. Perkara ini mermainkan peranan yang penting! Hal ini penting untuk perkembangan anak anda supaya mereka tidak ketinggalan dalam proses pembelajaran. Jika bilangan yang pelajar sesuai dengan guru yang disediakan di tadika tersebut, maka guru mampu untuk memantau perkembangan setiap anak-anak dengan lebih kerap pada setiap hari. Ianya bergantung kepada umur anak anda. Jika anak anda berumur 3 dan 4 tahun, anda perlu untuk mencari kelas yang kecil supaya guru boleh memberi perhatian kepada anak. Tetapi anda perlu ingat, selalunya tadika yang rationya yang sedikit selalunya mahal. Namun, itu merupakan salah satu pelaburan untuk masa depan anak anda!

Tinjauan Kawasan yang Strategik

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue di Bangi

Perkara ini wajib untuk anda lakukan. Melalui tinjauan yang anda lakukan akan menjawab setiap persoalan yang bermain di fikiran anda. Anda mampu untuk melihat kawasan sekeliling tadika tersebut, adakah tempat tersebut merupakan kawasan yang selamat jika anak anda berada di tadika tersebut? Bagaimanakah dengan perlatan-perlatan yang diigunakan semasa proses pembelajaran anak-anak? Adakah ianya selamat digunakan? Selain itu, anda perlu menitikberatkan aspek-aspek fasiliti yang disediakan seperti kedudukan tandas, ruang masak, ruang makan dan lain-lain supaya ia tidak membahayakan.

Jika anda masih lagi tercari-cari Tadika yang memenuhi setiap aspek yang telah tetapkan, maka ini lah jawapannya!

GENERASI GENIUS BANGI AVENUE | LEARNING THROUGH PLAY

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue sekitar Bangi

Tadika Generasi Genius terletak di Bangi Avenue ini berpegang pada falsafah Learning Through Play. Operasi tadika bermula dari pukul 7.00 pagi hingga 6.30 petang. Disamping itu, pihak tadika juga menyediakan aktiviti ko kurikulum di sebelah petang bagi aktiviti fizikal anak anda. Selain itu, kurikulum pembelajaran yang dilaksanakan di tadika akan memberikan impak kepada perkembangan anak anda. Anda harus memanfaatkan tempoh perkembangan ini kerana apabila anak anda berada di fasa golden age, mereka sebenarnya berada di kemuncak untuk mempelajari pelbagai perkara dari sekecil-kecil perkara sehingga sebesarnya. Anda tahu mengapa? Ayuh kita lihat!

KELEBIHAN TADIKA GENERASI GENIUS

Aktiviti Kreatif melalui Craftwork

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Terbaik

Untuk pengetajuan anda, kebanyakkan aktiviti yang melibatkan seni dan kraf ini akan memberi ruang kepada anak anda untuk mengekspresikan apa yang ada dalam fikiran mereka serta menghubungkan dengan persekitaran. Selain itu, ianya juga dapat membantu perkembangan dari segi fizikal dan sosial. Pengaplikasian kurikulum modul creative craftwork yang melibatkan pergerakkan otot akan memberikan kesan positif segi beberapa aspek antaranya:

Peningkatan Psikomotor (Gross & Fine Skills)

Setiap aktiviti dilaksanakan di tadika akan melibatkan pergerakan tangan dan jari. Apabila pergerakan berlaku, maka ianya akan melibatkan psikomotor (fine motor skills) serta penguatan otot yang mengawal pergerakan. Apabila anak anda melakukan aktiviti mewarna atau membuat kraf, secara tidak langsung psikomotornya akan meningkat.

Menggalakkan Ekspresi Diri

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue di KL

Antara salah satu cara anak anda dapat mengekspresikan diri mereka adalah melalui aktiviti seni dan kraf. Perkara ini dapat membantu anak anda untuk mengeluarkan emosi mereka. Selain itu, tenaga yang ada dapat disalurkan ke arah yang positif dan mampu mewujudkan nilai pencapaian (sense of achievement).

Pembelajaran Melalui Permainan

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Wangsa Maju

Anda tidak perlu risau dengan pendekatan yang digunakan di Tadika Generasi Genius ini. Mengapa? Kerana setiap pembelajaran yang dilaksanakan adalah melalui permainan selari dengan moto tadika iaitu Free Stress Learning Concept. Sebagai contoh teknik pembacaan yang di aplikasikan di tadika ini adalah melalui activiti penyusunan suku patah perkataan sehingga menjadi satu perkataan yang membawa maksud. Apa bila anak anda mempelajari awal abjad ABC serta mampu untuk mengira pada peringkat prasekolah, sudah tentu anak anda tidak akan ketinggalan apabila memasuki alam persekolahan.

Outdoor Aktiviti

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue di Malaysia

Pelbagai aktiviti luar pada kelas yang dijalankan oleh para guru di Tadika Generasi Genius Avenue seperti memanah, archery, taekwando pada sebelah petang. Tadika ini tidak hanya mementingkan pembelajaran di dalam kelas tetapi ia jugak memberikan pendedahan-pendedahan kepada sukan-sukan yang mereka boleh ceburi. Secara tidak langsung, pembelajaran anak anda lebih pelbagai berbanding dengan pendekatan tradisional yang digunakan oleh tadika lain.

Integrasi Setiap Aspek dengan Nilai-nilai Islam berdasarkan Al-Quran & Sunnah

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Murah

Setiap modul yang diterapkan di Tadika Generasi Genius Bangi Avenue ini mempunyai menerapan nilai-nilai islam yang berlandaskan Al-Quran & Sunnah. Bagi ibu bapa yang mencari tadika 2 in 1 di mana anak anda akan didedahkan dengan pelajaran melalui permainan serta dalam masa yang sama anak anda juga dapat seimbangkan dengan nilai-nilai Islam yang terdapat dalam setiap modul.

AYUH SEGERA DAFTARKAN ANAK ANDA DI TADIKA GENERASI GENIUS BANGI AVENUE HARI INI. INGAT, PELABURAN SEKRANG AKAN MENENTUKAN MASA DEPAN ANAK ANDA!

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Gombak

Gaya hidup sekarang memang mencabar untuk ibu bapa mendidik yang terbaik untuk anak-anak. Mencari dan memilih tadika yang sesuai untuk anak adalah salah satu daripada tanggungjawab tersebut yang memerlukan ibu bapa untuk ambil tahu serta lebih prihatin.

Namun,anda tidak boleh membiarkan tanggungjawab mengajar dan mendidik ini dilepaskan kepada guru apabila anak sudah masuk tadika. Sepatutnya ada kesinambungan, kelansungan dan proses terus menerus yang konsisten setiap masa untuk menjadikan anak-anak terbaik dunia akhirat.

RAMAI IBU BAPA YANG SUDAH MENGHANTAR ANAK-ANAK MEREKA KE TADIKA GENERASI GENIUS | LEARNING THROUGH PLAY.

Anda masih ragu-ragu untuk MEMILIH tadika ini? Jangan risau di sini kami menyertakan aktiviti-aktiviti anak-anak di TADIKA GENERASI GENIUS BANGI AVENUE. Anda boleh lihat dan menilainya sendiri.

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Selangor

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Kajang

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Malaysia

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Bijak

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Hebat

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Ohsem

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Lejen

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue Padu

DAFTAR SEGERA DI TADIKA GENERASI GENIUS DENGAN PAKEJ-PAKEJ BERIKUT:

Sunflower : RM280
Hibiscus : RM320
Raflesia :RM400

Tadika Generasi Genius Bangi Avenue 2019 dan 2020

Jom hantar anak ke Tadika Generasi Genius Bangi Avenue SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 60, Jalan Bangi Avenue 6/4, Bangi Avenue, 43000 Kajang, Selangor

   
Jom hantar anak ke Tadika Generasi Genius Bangi Avenue SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom hantar anak ke Tadika Generasi Genius Bangi Avenue SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: