Review
May 8, 2017, 8:02am

Susu Lembu Terbaik Dengan Rasa Susu Segar


Susu Puremil adalah susu penuh krim atau Full Cream Milk yang dihasilkan dengan formulasi susu lembu terbaik di mana ia menepati Akta Makanan Malaysia 1983 . Susu Puremil baru  berada di pasaran sejak Januari 2017, ia telah  mendapat piawaian Islamic Manufacturing Practice (IMP) dan dihasilkan di kilang bertaraf Good Manufacturing Practise (GMP).

Susu Lembu Terbaik

Susu Puremil diilhamkan oleh sekumpulan pegawai teknologi makanan dan pegawai nutrisi yang berpengalaman dalam perniagaan susu tepung selama 5 tahun. Penghasilan Susu Puremil dibuat dengan mengambil kira pendapat dietitian, doktor dan pegawai teknologi makanan serta mengambil kira juga jurnal-jurnal kajian yang bersesuaian.

Ciri-ciri Susu Puremil

Susu Puremil

Susu Puremil adalah susu tepung berwarna kuning berasal dari New Zealand, negara pengeluar susu lembu terbaik dunia. Rasanya sangat sedap seperti susu segar dan selamat diminum kerana tiada campuran gula, krimer tanpa tenusu, maltodextrin, pemekat dan juga bahan pengawet.

Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi yang diperlukan seperti yang ditetapkan dalam Rujukan Recommended Nutrition Intake (RNI) Malaysia 2005.

1.Tinggi Kalsium – Kalsium membantu dalam pertumbuhan gigi dan tulang yang sihat. Pengambilan jumlah kalsium yang betul sejak kecil boleh mencegah osteoporosis pada masa akan datang.

2.Tinggi Protein – Protein membina, mengekalkan dan menggantikan tisu-tisu dalam badan. Otot, organ dan sistem imun kebanyakannya diperbuat daripada protein.

3.Tinggi Vitamin D – Vitamin D membantu pertumbuhan gigi yang sihat dan kuat. Kekurangan Vitamin D boleh menyebabkan tulang menjadi lemah. Pengambilan vitamin D secara optimum dapat mengelakkan sekurang-kurangnya 16 jenis kanser termasuk kanser pankreas, paru2, ovari, prostate dan kanser kulit.

2 Bahan Istimewa Dalam Susu Puremil :

Susu Lembu Terbaik Rasa Susu Segar

1.DHA merupakan salah satu daripada nutrien penting kepada otak. Kajian ahli neurofisiologi membuktikan, DHA memberikan perubahan positif terhadap otak kanak-kanak dalam perkembangan minda dan tingkah laku.

2.Lysine merupakan salah satu asid amino yang membantu meningkatkan selera makan. Selain itu, lysine meningkatkan fungsi penyerapan nutrien makanan dan kalsium di dalam usus.

Susu Puremil mempunyai nilai vitamin B yang sangat tinggi dan sangat bagus untuk kecantikan kulit kerana Vitamin B membina sel-sel darah supaya kulit kesihatan segar dan cantik. Selain itu, Susu Puremil juga tinggi kandungan Vitamin C . Ia sangat baik untuk kulit ( pembentukan kolagen), penyerapan zat besi dan meningkatkan sistem imun serta membantu dalam pembentukan tulang, tulang rawan (cartilage) dan gigi yang sihat.

Cara Bancuhan Susu Puremil

Susu Lembu Terbaik Dengan Rasa Susu Segar

3 skop Susu Puremil dengan 180ml air, cuma minum 3x sehari sahaja untuk menampung keperluan nutrisi. 25x bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil.

Siapa Yang Sesuai Minum Susu Puremil ?

Susu Lembu Terbaik di Malaysia

Susu Puremil adalah untuk bayi atau kanak-kanak yang sudah mula makan ‘solid food’ sahaja, sesuai secara umumnya untuk anak berumur 1 tahun ke atas hingga orang dewasa.

Susu Puremil sangat baik untuk ibu hamil dan ibu menyusu untuk mendapatkan keperluan kalsium yang tinggi.

Kelebihan Susu Puremil

rasa susu segar susu puremil

  1. Susu Puremil menambah selera makan anak-anak kerana ia mengandungi  Lysine. Anak-anak yang bergantung kepada susu sahaja akan mula  berselera untuk makan makanan lain seperti nasi.
  2. Dha yang terdapat dalam Susu Puremil dapat meningkatkan daya fokus,menajamkan penglihatan,meningkatkan sistem imun dan mencegah ekzema anak-anak.
  3. Anak-anak juga bebas daripada masalah gigi cepat rosak kerana Susu Puremil tidak mengandungi gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih).  Selain itu, anak-anak juga tidak akan menjadi hyperactive.
  4. Anak-anak juga lebih kenyang dan tidak kerap meminta susu . Ini kerana anak-anak tadi mendapat nutrisi yang mencukupi dan terhindar dari masalah kekurangan nutrisi atau “lapar tersembunyi”.
  5. Susu Puremil juga sangat menjimatkan kos ibu bapa untuk membeli susu kerana hanya 3 skop sahaja diperlukan untuk setiap hidangan. Hanya perlu minum 3 kali sehari sahaja sudah cukup untuk memenuhi keperluan nutrisi anak-anak  anda. 25 bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil.

Soal Jawab (FAQ)

Adakah Susu Puremil tanpa gula tambahan ?

Ya ! Susu Puremil tanpa gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih). SUKROSA adalah antara penyumbang terbesar kepada masalah diabetes(kencing manis), gout, obesiti dan darah tinggi. Bagi kanak-kanak pula boleh menyebabkan hyperactive kerana mereka mendapat lebihan tenaga sehingga anda sendiri tidak boleh duduk diam melayan karenah anak.

Adakah Susu Puremil dapat mengatasi masalah sembelit ?

Ya ! Susu Puremil dapat mengatasi masalah sembelit. Sila dapatkan khidmat nasihat percuma daripada pihak kami terlebih dahulu . 

Adakah Susu Puremil ini sesuai dijadikan susu untuk bayi berusia 1 tahun ke bawah ?

Susu Puremil tidak sesuai dijadikan susu untuk bayi berusia 1 tahun ke bawah. Sekiranya anda mencari susu formula untuk bayi berusia 1 tahun ke bawah, sila dapatkan nasihat daripada doktor kanak-kanak (pediatrician) terlebih dahulu.

Adakah Susu Puremil hanya sesuai untuk umur 1-3 tahun sahaja?

Tidak. Susu Puremil adalah susu penuh krim. Susu penuh krim sangat sesuai untuk seisi keluarga bermula umur setahun ke atas hingga orang dewasa.

Kalau anak alah dengan protein susu lembu, adakah masih boleh minum Susu Puremil ?

Sila dapatkan pengesahan dari doktor terlebih dahulu kerana simptom alah susu lembu lebih kurang sama dengan simptom perut kembung disebabkan ketidakhadaman makanan/ susu. Simptom ini termasuk muntah, tidak selera makan dan kembung perut. Jika anak anda minum susu formula dan mengalami simptom seperti di atas, salah satu penyebab utama ketidakhadaman ialah bahan penstabil yang digunakan iaitu guar gam. Sebahagian perut kanak-kanak masih belum mampu untuk mencerna bahan ini. Walau apa sekalipun, sila berjumpa doktor untuk diagnos punca masalah. Jika anak disahkan alah kepada protein susu lembu, maka anak anda tidak sesuai untuk minum Susu Puremil ini.

Adakah Susu Puremil ini sesuai untuk ibu mengandung ?

Ya ! Sesuai kerana mengandungi nutrisi asas yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Ibu memerlukan kalsium dan protein yang mencukupi untuk keperluan ibu dan bayi yang bakal dilahirkan. Susu Puremil tinggi dengan protein, jadi sangat membantu dalam memastikan sistem tubuh badan berjalan dengan lancar dan normal. Sistem tubuh badan yang dimaksudkan termasuklah: pembentukan sel darah merah, tisu, otot, imun sistem (ketahanan terhadap penyakit), sistem pencernaan dan metabolisme, sistem penyembuhan serta sistem hormon seperti rembesan hormon insulin untuk mengawal kandungan gula dalam darah. Jika protein ini penting dalam pembentukan sistem tubuh badan kita, sudah tentu ianya sangat penting dalam pembentukan janin yang sihat. Pastikan untuk dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Adakah Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi kanak-kanak ?

Ya ! Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi kanak-kanak seperti yang terdapat dalam Recommended Nutrient Intake for Malaysia 2005. Susu Puremil mengandungi kalsium yang tinggi iaitu sebanyak  950mg / per 100g dan juga protein yang tinggi iaitu sebanyak 24g / per 100g. Ini bermaksud, dengan 3 kali minum atau 3 kali bancuhan Susu Puremil ini, maka anak anda akan memperoleh nutrisi yang lengkap dalam sehari.

Kenapa harga Susu Puremil agak mahal berbanding susu lembu lain ?

Susu Puremil agak mahal kerana anda mendapat sekotak susu lembu asli. Bukannya maltodextrin, krimer, gula, pengawet mahupun penstabil. Kami beri jaminan bahawa Susu Puremil tidak mempunyai bahan-bahan tersebut.

Testimoni Pengguna Susu Lembu Terbaik Puremil

testimoni susu lembu terbaik puremil 5

testimoni susu lembu terbaik puremil 5

testimoni susu lembu terbaik puremil 5

Dapatkan Susu Lembu Terbaik Dengan Rasa Susu Segar Puremil SEKARANG!

Tunggu apa lagi? Jom dapatkan susu lembu terbaik untuk anak dan keluarga anda sekarang.

Harga sekotak RM35.00 | Berat 500 gm
Pakej Jimat Belian Per Karton
12 unit x RM30 = RM360

*** Pakej Jimat Belian hanya sah untuk pembelian melalui Unit Jualan sahaja.

Jom order Susu Puremil SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Susu Puremil SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Susu Puremil SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: