Review
Mar 23, 2018, 5:35am

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia Untuk Kanak-kanak Dan Ibu Mengandung


Shares109

Umum mengetahui susu kambing mempunyai khasiat dan kebaikan yang tersendiri di mana amat baik untuk diamalkan. Oleh itu, untuk membeli susu kambing yang terbaik di Malaysia, pengguna haruslah bijak memilih susu kambing yang boleh diminum untuk semua golongan termasuklah bayi, kanak-kanak, lelaki dan wanita di semua peringkat umur, golongan ibu hamil dan menyusu dan juga golongan orang tua. Ini kerana setiap golongan akan mendapat kebaikan yang tersendiri apa apabila susu itu direka sesuai untuk mereka.

Antara Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Susu kambing telah lama diketahui umum bahawa ia sangat kaya dengan protein, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, anti arthritis serta anti barah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi serta penawar bagi pelbagai jenis penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan dan ia adalah sumber makanan sunnah yg sangat disukai oleh Rasullullah S.A.W.

Antara kebaikan lain susu kambing ialah:

 • Tidak menyebabkan alahan.
 • Membantu sistem imunisasi tubuh.
 • Bersifat alkali.
 • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
 • Membantu sistem penghadaman.
 • Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit dan tisu saraf).
 • Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-Casein dan Beta-Casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan.
 • Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu.
 • Mempunyai kadar serapan kalsium yang tinggi berbanding susu lembu

10 Kebaikan Susu Kambing Berbanding Susu Lembu

Selain Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

 1. Susu kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu kerana kedua-duanya bersifat alkali di samping komposisi yang menghampiri antara satu sama lain. Manakala, susu lembu pula bersifat asid. Oleh itu, susu kambing sangat sesuai bagi merawat ulser.
 2. Susu kambing memerlukan 20 minit untuk dihadamkan sedangkan susu lembu mengambil masa 2 jam. Ini disebabkan susu kambing mempunyai molekul lemak yang 1/5 lebih kecil dari susu lembu.
 3. Tidak terdapat mukus (phlegm) di dalam susu kambing oleh itu ia sangat sesuai untuk pesakit asthma dan mereka yang mempunyai alahan terhadap susu lembu.
 4. Susu kambing mempunyai lebih banyak kandungan kalsium (32.6%) berbanding susu lembu (29.7%) dalam kuantiti yang sama. Kalsium penting dalam melindungi usus besar daripada bahan penyebab kanser, membantu menguatkan tulang akibat faktor usia atau monopous,
 5. Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semula jadi dan mencegahnya dari membiak.
 6. Kandungan potassium & kalsium yang tinggi dalam susu kambing serta kandungan sodium yang rendah dalam susu kambing sangat penting bagi membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
 7. Susu kambing mempunyai keupayaan untuk melembutkan sistem usus dan membantu mengatasi masalah sembelit.
 8. Susu kambing didapati mengandungi kandungan Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan naturopathic sebagai elemen anti penuaan dan mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi).
 9. Susu kambing didapati mengandungi kandungan Bioorganic Sodium yang tinggi. Bioorganic Sodium dikenali dalam rawatan naturopathic sebagai elemen anti penuaan dan mengurangkan masalah Rheumatoid Arthritis (inflamasi sendi).
 10. Susu kambing mengandungi bahan riboflavin untuk tenaga dan juga boleh merawat simptom penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning. Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi dalam susu kambing dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis).

kebaikan susu kambing berbanding susu lembu

Susu Rizqi By Mamadil – Rumusan Susu Kambing Terbaik di Malaysia Untuk Seisi Keluarga

Susu Rizqi by Mamadil mempunyai bahan yang di rumus khas berasaskan pemakanan Sunnah dalam 2 perisa (2018) yang sangat sedap iaitu  rasa vanilla dan coklat. Susu ini merupakan susu kecantikan seisi keluarga. Anda pernah jumpa susu untuk kecantikan kulit seisi keluarga? Tidak pernah bukan? Dengan susu Rizqi,  Ibu mengandung kini tidak perlu stress lagi dengan kulit kusam malah ibu menyusu juga tidak perlu bimbang lagi dengan kekurangan susu badan dan ibu bapa tak perlu risau lagi lihat anak-anak lemah tidak bermaya.

Ada Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Susu Rizqi  Mamadil ini telah direka khas untuk kecantikan kulit, otak cerdas dan badan yang cergas. Hal ini kerana tidak ada produk susu yang lain serupa dengan Susu Rizqi Mamadil yang sangat baik untuk kesihatan seisi keluarga. Selain itu, tanpa penambahan kolagen, ia sesuai untuk semua orang, dari bayi baru lahir sehingga golongan tua. Tiada komplikasi alergi malah ia diperkaya dengan Susu Kambing, Minyak Zaitun, Kismis dan Madu Murni sebagai tambahan kepada 100% susu kambing yang diimport dari Holland, yang terbaik dalam kualiti, diperiksa dan diluluskan oleh institusi Halal. Susu Rizqi Mamadil diperkaya dengan Habbatus Sauda (Bijirin Hitam), Minyak Zaitun Dara dan Madu untuk manfaat kesihatan tambahan untuk penyembuhan kulit.

Susu Rizqi By Mamadil Memberi Manfaat Untuk Bayi

Terdapat Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Bayi yang baru lahir harus mendapat manfaat daripada Susu Rizqi Mamadil melalui para ibu yang mengamalkannya secara teratur untuk meningkatkan jumlah susu, mendapatkan tenaga tambahan dan menghasilkan kulit yang lebih sihat baik untuk ibu dan bayi. Ia adalah penyelesaian 2 dalam 1. Jimat dan berbaloi-baloi bukan?

Alternatif Terbaik Untuk Alergi Kolagen

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Seperti yang telah kami rumuskan Susu Rizqi Mamadil memenuhi hampir semua kumpulan pengguna malah ia amat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai alergi kolagen. Akibatnya, anda akan mendapat kulit yang sihat seperti produk kulit lain yang mengandungi kolagen.Hebat bukan? Tanpa Kologen tetapi mempunyai hasil yg sama dengan produk yang mempunyai Kologen. Susu Rizqi Mamadil adalah lain dari yang lain. InshaAllah.

Kandungan Susu Rizqi By Mamadil

 • Susu Kambing Asli

Dapat Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Asas kecantikan kulit asli dari zaman berzaman, menghaluskan dan melembapkan kulit keseluruhannya. Walaupun bahan asasnya adalah susu kambing, namun ianya TIADA bau HAMIS KAMBING LANGSUNG dan ibu hamil boleh minum tanpa ada rasa loya.

 • Madu

Cari Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Terbukti dapat menghaluskan kulit, memberi tenaga segera dan mencerdaskan minda.

 • Minyak Zaitun

Mencari Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Kehebatan buah zaitun sehingga disebut di dalam Al-Quran. Kaya dengan khasiat vitamin dan mineral. Sangat berkesan untuk melembapkan kulit dan sangat baik untuk ibu hamil.

 • Kismis

Bagi Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Khasiat yang tidak dapat dinafikan lagi untuk kecerdasan minda, meningkatkan daya tumpuan dan memori juga untuk kecantikan kulit.

 • Ekstrak Kurma

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Membekal tenaga, membantu pertumbuhan dan perkembangan fizikal.

 • Habbatus Sauda

Selain ada Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Merawat penyakit, menambah tenaga dan susu badan dengan cepat.

Kebaikan Susu Rizqi By Mamadil

Susu Rizqi Mamadil akan memberi seribu satu kebaikan di dalam tumbuh anda. Ianya kerana susu ini telah dirumus khas dengan bahan-bahan sunah dan sangat baik untuk kesihatan dalaman anda sekeluarga. Antara kelebihan Susu Rizqi Mamadil ialah;

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

 • Kulit akan jadi sangat cantik dan berseri.
 • Kulit sangat licin dan lembap seperti mengamalkan mandian susu.
 • Tenaga yang bertambah. Tiada lagi  lemah-lemah badan
 • Pembuangan yang sangat lawas termasuk pembuangan angina dalam badan
 • Badan ringan sangat mudah bangun pagi. Kanak-kanak terutamanya.
 • Otak cerdas dan ligat.
 • Sangat sesuai untuk semua golongan masyarakat tanpa sebarang pantang larang
 • Sesuai untuk dijadikan minuman tambahan seisi keluarga
 • Mendapat dalaman dan luaran yang sihat berkat amalan makanan yang berasaskan makanan sunnah. InsyAllah

Keistimewaan Membeli Susu Rizqi

Jika anda membeli Susu Rizqi Mamadil, anda akan mendapat beberapa kelebihan. Antaranya adalah;

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

 • Penghantaran COD untuk kawasan berhampiran.
 • Khidmat nasihat percuma yang berkaitan.
 • Peluang memenangi 1 produk Mamadil dengan setiap pembelian 1 produk Mamadil
 • Penghantaran POS PERCUMA dengan setiap pembelian RM150 keatas dalam satu resit ke Semenanjung Malaysia.
 • FREE gift bagi setiap pembelian melebihi RM150 di dalam satu resit.

5 Sebab Orang Ramai Suka Sangat Dengan Susu Rizqi By Mamadil

Antara ada Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

 1. Rasa yang sangat sedap. TIADA rasa HAMIS KAMBING langsung. Perisa Vanila seperti aiskrim vanilla magnolia yang tak beku manakala perisa Coklat seperti minuman coklat dalam air kotak.  
 2. Kesan yang menakjubkan. Sampai ada yang kata ini susu ajaib. Masalah kulit kronik, masalah kesihatan, sembelit, susu badan bertambah-tambah, demam selesema, senang bangun, mabuk mengandung, dapat di selesaikan hanya dengan mengamalkan produk ini.
 3. Susu kecantikan tanpa kolagen. Jadinya tidak perlu risau kerana semua orang boleh menikmati susu ini.
 4. Mudah. Didatangkan dalam bentuk sachet, tidak perlu bersusah payah mencari bekas untuk simpan. Malah mahu dibawa ke mana – mana pun senang dan ringkas.
 5. Nano Sugar- Jangan risau susu Rizqi ini tak guna gula putih tau…Susu Rizqi guna nano sugar manis tanpa gula putih. Bgus untuk kesihatan sebab 1 sudu Nano sugar = 5 sudu gula putih tau…

Sesuai Untuk Semua – Dari Bayi, Remaja, Dewasa Sehingga Golongan Tua

Terbaik Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Tanpa sebarang tambahan kolagen, ia dianggap pengambilan Susu yang paling selamat untuk semua umur. Kanak-kanak 6 bulan ke atas boleh mula mengambil Susu Rizqi. Terutamanya berkaitan dengan pengguna yang mempunyai pelbagai masalah dermatologi, sama ada jangkitan kulit, sunburns dan masalah kulit yang paling kecil.

Cara Pengambilan Mamadil Susu Rizqi

Kaedah Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Boleh diambil 1 sachet pada waktu pagi dan 1 sachet pada waktu malam sebelum atau selepas makan. Untuk dapat kesan yang lebih cepat kacau 2 sachet sekali gus dalam 300 ml air suam sekali sehari. Boleh diambil seisi keluarga termasuk ibu mengandung, menyusu juga dalam pantang. Tiada pantang larang.

Harga Sekotak Susu Rizqi by Mamadil

Berikut adalah harga semasa (2018) untuk sekotak Susu Rizqi ini. Harga mungkin berubah pada masa hadapan dan anda disarankan untuk merujuk kepada ejen mengenai harga yang ditawarkan.

Semenanjung Malaysia : RM 79
Sabah Sarawak : RM 89

Guna Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Perkhidmatan Pengeposan ke Seluruh Malaysia

Belian Secara Tunai Semasa Menerima Barang (COD)

Untuk COD, boleh rujuk senarai kawasan di bawah:

 1. Putrajaya, Cyberjaya, Bandar Nusa Putra, Putra Perdana, Dengkil,Desa Pinggiran Putra, KLIA, Kota Warisan, Bandar Baru Salak Tinggi (BBST), UiTM Shah Alam, Labohan Dagang, Banting
  www.wasap.my/601115218503
 2. Semenyih, Bangi, Kajang, Tmn Sujana Impian, Sg. Long, Balakong.
  www.wasap.my/60122605423
 3. Penang: Bayan baru, Sg Ara, Bayan Lepas, Teluk Kumbar.
  www.wasap.my/60133917049
 4. Kulim, Junjung, Taman Selasih, Kulim Hi-Tech,  Padang Serai, Lunas, Machang Bubuk, Perda, BM
  www.wasap.my/601115218503

Testimoni Penggemar Susu Rizqi by Mamadil

Mencari Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Dapatkan Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia yang anda perlu tahu

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

Jangan Tunggu Lagi, Dapatkan Segera Susu Rizqi By Mamadil

Bagi anda yang sedang hamil atau menyusukan bayi serta anda yang alergi terhadap kolegen kini tiba masanya untuk anda mengamalkan Susu Rizqi keluaran Mamadil. Susu ini bukan sahaja baik untuk kesihatan dalaman anda tetapi ianya juga baik untuk luaran anda. Tunggu apa lagi, jom hubungi segera talian di bawah untuk maklumat lanjut.

Susu Kambing Terbaik Di Malaysia

SUSU RIZQI | SUSU KAMBING TERBAIK DI MALAYSIA
Hubungi : Tekan untuk telefon (011-15218503) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Mamadil Slim & Beauty Product

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: