Review
Sep 29, 2017, 4:53pm

Susu Ibu Mengandung Tambah Tenaga Dengan Susu Kambing MyMila


Anda pergi ke klinik untuk mendapatkan ubat kerana anda sering berasa loya dan muntah – muntah. Setelah doktor memeriksa kesihatan anda, dan tahniah! Anda disahkan hamil. Ini merupakan berita gembira untuk anda dan juga pasangan serta anda akan melalui pengalaman hamil dan bermulalah perjalanan anda sebagai seorang ibu. Proses kehamilan akan menyebabkan anda lebih sensitif terhadap perkara yang ada di sekeliling anda dan tenaga juga akan semakin berkurang disebabkan anda membawa satu lagi tubuh di dalam badan anda.

susu ibu mengandung

Kehamilan dibahagikan kepada tiga trimester di mana trimester pertama akan membawa kepada perubahan mood dan juga tenaga. Anda akan berasa cepat letih, sembelit dan juga berat anda akan bertambah. Trimester kedua akan menampakkan perubahan kepada kulit anda seperti selulit dan juga tompokan – tompokan gelap. Anda juga akan mengalami sakit – sakit urat dan juga belakang. Trimester terakhir akan menyebabkan anda menjadi sukar untuk bernafas dan juga bengkak – bengkak sebelum menunggu tarikh untuk anda melahirkan bayi. Dengan meminum susu kambing, anda akan dapat mengurangkan sakit – sakit dan juga masalah ketika kehamilan anda dengan khasiat – khasiat yang ada di dalam susu kambing. Anda boleh melihat kelebihan susu kambing untuk ibu hamil di bawah;

susu ibu hamil

5 Kelebihan Meminum Susu Kambing Untuk Ibu Mengandung dan Hamil

 • Membantu Perkembangan Tulang Janin

susu untuk ibu hamil

Janin yang anda kandungkan akan melalui proses tumbesaran melalui trimester – trimester tersebut dan mereka akan membina serta mencipta organ dan tulang untuk menjadi bayi yang sihat dan sempurna. Susu kambing dapat membantu perkembangan tulang janin anda dengan kandungan kalsium yang tinggi. Kalsium di dalam susu kambing akan diserap oleh janin anda dan tulang tersebut akan menjadi lebih kuat dan sihat.

 • Menjaga Kesihatan Dan Memberi Tenaga

susu yang baik untuk ibu hamil

Nutrien – nutrien yang terkandung di dalam susu kambing dapat meningkatkan kesihatan ibu hamil dan juga memberikan tenaga yang cukup untuk ibu hamil meneruskan aktiviti harian. Kalsium yang terkandung dapat membantu perkembangan janin yang sihat dan kuat serta protein yang juga terdapat di dalam susu kambing dapat memberikan kesihatan yang baik kepada ibu mengandung. Ibu mengandung akan menjadi lebih cepat letih dan sensitif, jadi susu kambing dapat menambahkan tenaga kepada mereka agar diri anda terasa lebih segar ketika hamil.

 • Meningkatkan Kecerdasan Otak

susu untuk ibu mengandung

Susu kambing mempunyai Riboflavin (vitamin B2) dan B3 dapat membantu janin anda untuk meningkatkan kecerdasan otak dan menjadi lebih pandai. Hal ini kerana, nutrien – nutrien ini dapat membantu menambahkan sel – sel otak dan saraf janin anda agar mereka dilahirkan dengan sihat dan cerdas. Kecerdasan bayi anda juga akan makin berkembang ketika mereka sudah dilahirkan dan tidak tersekat pada waktu janin sahaja. Jika ibu hamil mengamalkan susu kambing secara konsisten, janin anda akan membesar dengan baik dan kesihatan anda berdua juga akan lebih terjaga.

 • Menambahkan Susu Badan

susu ibu hamil muda

Susu kambing amat sesuai diminum ketika anda sedang menyusu badan untuk bayi anda. Hal ini kerana susu kambing dapat membantu untuk menambahkan susu badan anda agar susu badan anda tidak mudah habis. Perkara ini amat membantu untuk ibu – ibu yang sukar mengeluarkan susu badan mereka ataupun susu badan yang mudah habis. Khasiat susu kambing dapat melancarkan pengeluaran hormon pituitary gland yang membantu mengeluarkan susu badan untuk ibu – ibu yang melahirkan bayi. Hormon estrogen dan progesteron juga akan dikurangkan untuk memudahkan ibu – ibu mengeluarkan susu badan.

 • Tidak Menyebabkan Alahan

susu yang bagus untuk ibu hamil

Ibu hamil yang menjadi sensitif akan mudah mendapat alahan sekiranya mereka tidak menjaga persekitaran dan makanan yang dimakan dengan baik. Susu lembu mempunyai kandungan laktosa dan lemak yang tinggi dan ia akan menyebabkan anda mudah mendapat alahan disebabkan susu ini. Oleh itu, anda boleh menggantikan susu lembu dengan susu kambing kerana ia mempunyai kandungan lemak dan laktosa yang jauh lebih rendah dari susu lembu. Ia juga mudah dicerna kerana kandungannya yang rendah lemak dan kalsium yang tinggi. Anda tidak akan mempunyai masalah sembelit dan juga kembung perut.

MyMila Goats Milk – Susu Untuk Ibu Mengandung dan Hamil

susu ibu

MyMila Goats Milk ialah Produk Muslim keluaran Essential Marketing. Ia telah disahkan halal oleh JAKIM dan dikilangkan oleh bumiputera muslim. Ia juga 100% selamat untuk diminum oleh bayi anda yang berumur satu tahun dan keatas. Ianya mengandungi pelbagai Vitamin dan kaya dengan khasiat dari gabungan “superfood” yang sangat baik untuk kesihatan bayi anda dan juga seisi keluarga.

susu terbaik untuk ibu hamil

Susu Kambing MyMila menawarkan dua perisa untuk anda iaitu perisa asli dan coklat. Susu kambing perisa asli mengandungi susu kambing berkualiti Tinggi dari Holland, kurma, madu, biji anggur, delima, AHA & DHA. Manakala susu kambing perisa coklat pula mengandungi susu kambing, koko Berkualiti tinggi, madu, kurma, delima, gingko biloba, probiotik FOS. Setiap pek Susu Kambing Mymila mengandungi serbuk 500gram, dan berharga RM45 sahaja. Ia juga sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga dari umur satu tahun sehingga warga emas.

susu ibu hamil yang bagus

Susu Kambing Mymila boleh disediakan dengan memasukkan 2-3 sudu besar (25mg) didalam 150ml air suam. Waktu yang terbaik untuk diminum adalah 2 kali sehari, pagi dan malam. Anda juga boleh mencampurkan kedua-dua perisa sekali. Tiada gula didalam Susu Kambing Mymila. Ia mengandungi dextrose, inulin dan madu yang bersifat memaniskan dan tidak merbahaya kepada pesakit diabetis. Susu Kambing Coklat juga tidak mempunyai gula tetapi mengandungi FOS bersifat sebagai pemanis yang bertindak sebgai probiotik. Sangat bagus untuk bayi dan pesakit kencing manis.

susu anmum

Apakah Kelebihan Susu Kambing MyMila untuk Ibu Mengandung Di Luar Sana?

susu-kambing-untuk-ibu

Susu Kambing MyMila telah terbukti dapat membantu ibu hamil untuk menjadi lebih sihat dan membantu perkembangan tulang dan otak untuk janin anda. Anda juga boleh melihat kelebihan – kelebihan Susu Kambing MyMila yang lain di bawah;

 • Kaya dengan Protein, Kalsium, Vitamin A, B1, B2, B6, B12, C, D & E.
 • Anti-arthritis, Anti penuaan & Anti barah
 • Mengandungi antibodi mampu meningkatkan ketahanan tubuh
 • Tidak menyebabkan alahan
 • Bersifat alkali
 • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan & ingatan
 • Menguatkan jisim tubuh (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf)
 • Kandungan gizi susu kambing tinggi
 • Membantu saraf berfungsi dengan lebih baik & mengawal degupan jantung
 • Khasiat terpenting dalam proses pembentukkan & pertumbuhan jaringan tubuh
 • Mengurangkan risiko kanser kolon
 • Berupaya menurunkan tekanan darah
 • Mampu meneutralkan asid dalam perut
 • Membantu masalah penghadaman & mengatasi masalah gastrik ulser
 • Anti pengoksida yang mampu mencegah penyakit barah
 • Bertindak menegang, melembap & melembutkan kulit
 • Menggalakkan perbentukkan pigmen kulit
 • Mengatasi masalah kulit ekzema

Apa Kata Pelanggan Susu Kambing MyMila Untuk Susu Ibu Mengandung ?

Susu Kambing MyMila mempunyai pelanggan yang berpuas hati dengan kelebihan susu tersebut. Mari kita lihat testimoni pelanggan Susu Kambing MyMila;

susu-ibu-hamil-1 susu-ibu-hamil-2 susu-ibu-hamil-3 susu-ibu-hamil-4 susu-ibu-hamil-5

Dapatkan Susu Kambing MyMila Untuk Susu Ibu Mengandung SEKARANG !

Susu Kambing Untuk Ibu Mengandung dan Hamil

Jika anda mahukan kesihatan dan tenaga semasa kehamilan dan juga perkembangan janin yang baik, anda boleh mendapatkan Susu Kambing MyMila di;

 

 

Jom order Susu Kambing MyMila SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Susu Kambing MyMila SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Susu Kambing MyMila SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: