Review
Feb 8, 2020, 8:22am

Suplemen Minda M2 Untuk Menambahkan Fokus Anak Anda


Anak merupakan anugerah Allah yang amat bernilai kepada ibu bapa. Jadi, sebagai seorang ibu mahupun bapa, sudah tentu kita mahukan yang terbaik untuk anak – anak kita. Apabila anda dapat melihat anak anda membesar dengan baik, pasti anda akan rasa amat berpuas hati kerana anda berasa berjaya menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak anda. Anak – anak yang berjaya dalam pembelajaran juga merupakan salah satu pencapaian yang amat berharga bagi anda. 

Suplemen Minda

Perangai yang sopan boleh dibentuk namun cemerlang dalam pelbagai subjek di sekolah adalah lebih mencabar kerana setiap kanak – kanak mempunyai tahap kepandaian yang berbeza dan juga kekurangan masing – masing. Namun, ia bukanlah sukar untuk membantu mereka dalam memastikan kecemerlangan mereka di sekolah kerana pada masa kini, anda boleh menggunakan pelbagai cara untuk membantu mereka fokus di dalam kelas.

suplemen terbaik untuk minda anak

M2 (MUMTAZ MINDA) – Suplemen Minda Terbaik Untuk Menambahkan Fokus Anak 

Antara cara – cara yang anda boleh lakukan untuk memastikan anak anda boleh mendapat keputusan yang cemerlang termasuklah dengan menghantar ke pusat tuisyen, membelikan mereka buku latihan dan sebagainya. Namun, ia belum tentu boleh membantu anak anda untuk meningkatkan fokus di dalam kelas. Apa yang anak anda perlukan adalah makanan minda yang boleh memberikan anak anda tenaga yang baik dan minda yang cerdas.

suplemen untuk minda

Adakah anak – anak anda mempunyai masalah seperti di bawah?

 • Mudah lupa
 • Susah Menghafal
 • Kurang Fokus
 • Tak dengar kata
 • Cepat stress
 • Selalu sakit
 • Malas solat
 • Mudah mengantuk

Apa kata anda cuba gunakan M2 sebagai salah satu penyelesaian kepada masalah – masalah ini? M2 merupakan makanan minda yang terbaik di Malaysia dan diformulasikan khas untuk anak – anak anda agar mereka menjadi lebih sihat, aktif dan cerdas. Suplemen minda M2 ini mempunyai pelbagai jenis kandungan yang boleh membantu meningkatkan fokus anak – anak anda. 

suplemen minda untuk kanak-kanak

Kandungan Suplemen Minda M2

Berikut adalah kandungan formula M2;

 1. Ginko Biloba – Membantu pengaliran darah yang baik, membantu meningkatkan fungsi otak serta mengawal emosi.
 2. Biji Teratai – Membantu mengawal emosi serta meningkatkan sistem imunisasi.
 3. Strawberry – Mengandungi serat dan vitamin C.
 4. Madu – Meningkatkan tenaga.
 5. Susu Kambing – Sumber kalsium yang tinggi.
 6. Serbuk Koko – Mempunyai FLAVANOLS yang membantu perkembangan otak.
 7. Serbuk Kurma – Membekalkan tenaga.
 8. Multi-Vitamin – Meningkatkan fungsi imunisasi.

Terdapat 18 Vitamin di dalam : Thiamine, Vitamin A, Vitamin D3, Biotin, Folic Acid, Niacin, Panthithenic Acid, Bitamin B12, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin C, Calcium, Iodine, Iron, Magnesium, Phosphorus, Selenium, Zinc. 

suplemen untuk minda anak

Kegunaan Ginkgo Biloba 

 • Meningkatkan daya ingatan

Ginkgo memberi kesan positif kepada memori dan pemikiran serta memudahkan pengidap alzheimer atau demensia melakukan tugas seharian. Namun pada tahun 2008, terdapat sebuah kajian yang melibatkan 3000 orang warga tua mendapati tiada perbezaan antara warga tua yang mengambil gingko dan placebo untuk mencegah demensia atau Alzheimer.

suplemen minda untuk anak

 • Membaiki pengaliran darah

Oleh kerana dipercayai gingko boleh memperbaiki aliran darah, kajian telah dilakukan kepada pesakit yang mempunyai masalah kurang aliran darah ke kaki. Mereka yang mempunyai masalah ini menghadapi kesukaran untuk berjalan dan berasa sakit ketika berjalan. Analisa daripada 8 kajian menunjukkan bahawa individu yang mengambil gingko cenderung untuk berjalan kira-kira 34 meter lebih jauh daripada mereka yang mengambil placebo. 

suplemen minda

 • Degenerasi makula

Flavonoid yang dijumpai dalam ginkgo juga dipercayai boleh membantu memberhentikan atau mengurangkan beberapa masalah berkaitan retina, iaitu bahagian belakang mata. Degenerasi makula yang berkaitan dengan faktor usia adalah penyakit mata yang memberi kesan kepada retina dan boleh menyebabkan buta. Terdapat beberapa kajian yang mencadangkan bahawa gingko boleh membantu mengekalkan penglihatan bagi mereka yang mempunyai masalah degenerasi makula ini.

supplement minda

Risiko: Jika pengguna atau pesakit mempunyai masalah gangguan pendarahan, atau sedang merancang untuk menjalani pembedahan, pesakit perlu berbincang dengan doktor sebelum menggunakan produk gingko. Pengambilan produk gingko perlu diberhentikan 1 hingga 2 minggu sebelum melakukan pembedahan atau prosedur berkaitan gigi kerana berisiko untuk berlaku pendarahan tanpa henti.

supplement minda anak

Kelebihan Menggunakan Suplemen Minda M2

 • Selamat Digunakan Untuk Semua Lapisan Masyarakat

Suplemen M2 dihasilkan untuk kanak – kanak yang mahukan fokus yang lebih dalam pembelajaran. Namun, ianya selamat digunakan untuk seisi keluarga baik kanak – kanak, remaja mahupun dewasa. Jadi, bukan anak – anak anda sahaja boleh menikmati kelebihan M2, malah ibu bapa juga boleh mengamalkan M2 untuk kebaikan bersama.

supplement minda terbaik

 • Rasa Yang Sedap 

Suplemen M2 mempunyai rasa masam – masam manis yang membuatkan minum satu sahaja tidak cukup. Ia mempunyai rasa natural oren yang memudahkan anak anda minum tanpa rasa ragu – ragu dan selamat. Mereka juga pasti akan menyukai rasa suplemen minda M2 dan mereka akan meminta tanpa perlu dipaksa. 

supplement minda mumtaz

 • Mudah Untuk Dibawa Ke Mana – Mana 

Ia didatangi dalam bentuk sachet yang memudahkan anda untuk membawa suplemen ini ke mana – mana sahaja. Anda tidak perlu risau kerana ia tidak mudah tumpah ataupun rosak. Meskipun anda sedang bercuti, anda boleh membawa suplemen M2 bersama anda. Jadi, anda boleh terus memberikan M2 kepada anak anda untuk dinikmati. 

supplement minda paling berkesan

 • Mampu Meningkatkan Daya Ingatan Dan Fokus Kanak – Kanak 

Kanak – kanak lebih berminat untuk bermain dari fokus belajar dan membuatkan anak – anak anda kurang memberikan fokus sewaktu di sekolah mahupun ulangkaji. Suplemen minda M2 menawarkan suplimen yang mengandungi vitamin B yang mampu untuk meningkatkan daya fokus, fungsi otak dan memori kepada kanak-kanak.

supplement minda untuk kanak kanak

 • Ramuan Dari Sumber Alam 

Suplemen minda M2 diperbuat daripada bahan organik dan semulajadi. Jadi, anda tidak perlu risau kerana ia tidak mempunyai sebarang bahan kimia terlarang yang boleh membahayakan kesihatan anak – anak anda. Bahan utama M2 adalah Ginkgo Biloba.Ginkgo juga dikenali sebagai “herba otak”. Ginkgo meningkatkan aliran darah ke otak dan bertindak sebagai antioksida. Terdapat beberapa kajian yang mendapati bahawa ginkgo membantu meningkatkan ingatan dan pemikiran dalam kalangan orang muda dan pertengahan umur yang sihat.

supplement minda kanak kanak

 • Harga Yang Berpatutan 

Suplemen minda M2 adalah mampu dimiliki oleh setiap lapisan masyarakat kerana harganya yang berpatutan dan boleh digunakan dalam masa yang lama. Jadi, anda boleh mendapatkan suplemen minda M2 untuk anak – anak anda tanpa perlu menghabiskan wang di dalam poket anda. 

FAQ Suplemen Minda M2

S1: Apa sebenarnya muntaz minda ni?

J1: M2 adalah supliment untuk membantu meningkatkan kadar IQ dengan bahan kandungan semulajadi yang memberikan rangsangan untuk minda.

S2: M2 bagaimana bentuk productnya?

J2: M2 dikeluarkan dalam bentuk serbuk yang dipaket secara sachet. Mudah untuk terus dinikmati.

S3: Cara pengambilan M2, umur berapa seeloknya mengambil M2?

J2: M2 sesuai untuk semua golongan, kandungan ramuan M2 daripada sumber Alam dan tiada bahan kimia yang boleh memberikan kesan kepada sesiapa yang mengamalkannya.

S3: Boleh tak ambil M2 kalau otak dah start lupa atau hilang fokus bila buat kerja?

J3: Sangat digalakkan. Ramuan M2 dihasilkan untuk membantu dalam meningkatkan daya fokus kepada pengamal M2.

S4: Apa Rasa dia M2?

J4: M2 dihasilkan dengan perasa oren kerana fokus produk M2 lebih kepada kanak-kanak supaya dapat membantu mereka meningkatkan fokus dalam pembelajaran

S5: Apa effect pada anak bila mkn?

J5: Anak akan lebih fokus dan aktif dalam menerima input-input untuk pembelajaran.

S6: Ada ke org nk beli produk ni?

J6: Golongan sasar produk M2 dihasilkan adalah untuk membantu daya IQ kanak-kanak. Maka ia mampu dipasarkan kepada golongan ibubapa yang memerlukan supliment untuk meningkatkan daya fokus anak-anak.

S7: Apa kelebihan M2?

J7: Ramuan daripada sumber Alam dan vitamin yang diformulakan didalam produk M2 mampu memberikan nilai tambah untuk meningkatkan daya fokus anak-anak.

S8: Apakah perbezaan produk M2 ni dgn produk yg ada dipasaran?

J8: Produk M2 dapat menggantikan makan ringan dipasaran yang tidak memberikan manfaat kepada anak-anak dengan formulasi mumtaz yang mampu membantu meningkatkan daya fokus anak-anak terutama dalam pembelajaran.

Testimoni Suplemen Minda M2

Berikut adalah testimoni suplemen Mumtaz Minda;

Testimoni Suplemen Minda M2

 

supplement minda dewasa

 

supplement minda paling berkesan

Dapatkan Suplemen Minda M2 Hari Ini!

Harga: RM90

Lokasi: RJB POWER RESOURCES

(002928912-X)

2-2 Jalan BPP5/3,

Pusat Bandar Putra Permal,

43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan

Dapatkan Suplement Minda M2 Sekarang

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

2-2 Jalan BPP5/3, Pusat Bandar Putra Permal, 43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan

   
Dapatkan Suplement Minda M2 Sekarang

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Suplement Minda M2 Sekarang

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: