Review
Feb 21, 2018, 12:22pm

Steamboat Terbaik Di Kulim, Kedah


Adakah anda tinggal di Kedah ataupun merancang untuk melawat Kedah pada tahun ini untuk bercuti dan juga melawat tempat – tempat menarik di Kedah? Maka anda telah membuat keputusan yang tepat. Kedah Darul Aman merupakan salah satu negeri di Malaysia yang amat terkenal dengan tempat – tempat yang menarik serta menawarkan makanan yang sedap dengan harga yang murah. Negeri yang dikenali sebagai Jelapang Padi ini juga boleh membuatkan anda jatuh cinta dengan campuran bandar dan juga kampung yang mempunyai pemandangan yang indah dan juga menarik.

melancong ke negeri kedah

Alang – alang anda berada di Kedah, apa salahnya sekiranya anda membawa keluarga anda untuk menikmati hidangan di restoran – restoran yang tersedia di negeri ini. Pasti keluarga anda akan berasa gembira dan anda juga tidak perlu mengeluarkan wang yang banyak kerana harganya yang tidak semahal di kota raya. Restoran yang menawarkan buffet steamboat adalah pilihan terbaik kerana anda dan keluarga boleh makan sehingga kenyang tetapi anda perlu membayar hanya sekali.

aneka makanan sedap di negeri kedah

Cara Memilih Restoran Steamboat Yang Terbaik Di Negeri Kedah

restoren terbaik di negeri kedah

Untuk anda yang berminat untuk membawa keluarga anda bersama bagi menjamu selera di restoran steamboat, anda boleh membaca cara – cara untuk memilih restoran steamboat yang terbaik di negeri Kedah agar anda boleh makan dengan kenyang dan juga menjimatkan kos. Restoran steamboat makin berkembang di negeri ini jadi ikuti cara – cara berikut untuk mendapatkan restoran yang terbaik.

Bandingkan Harga Yang Ditawarkan

bandingkan harga restoren steamboat di negeri kedah

Harga yang ditawarkan oleh restoran steamboat selalunya akan memerlukan anda untuk menimbang kembali keputusan anda untuk makan di restoran tersebut. Jadi, anda boleh menggunakan laman sosial untuk membuat sedikit kajian tentang harga – harga yang ditawarkan oleh restoran – restoran ini agar anda dapat membuat bajet yang betul sebelum anda membawa keluarga anda makan di restoran yang dipilih. Anda juga dapat menjimatkan kos dengan banyak sekiranya anda menggunakan cara ini.

Pilih Restoran Steamboat Buffet

pilih restoren buffet steamboat di negeri kedah

Anda juga boleh melihat cara – cara steamboat tersebut dihidangkan. Jika anda mahu makan yang lebih menguntungkan, sebaiknya pilih steamboat jenis buffet kerana mereka tidak akan mengehadkan jumlah makanan yang anda ambil. Malah, anda hanya perlu bayar sekali sahaja untuk masuk dan makan apa sahaja yang anda mahukan. Ada restoran steamboat yang hanya memberikan jumlah makanan tertentu dengan harga yang sama seperti steamboat buffet jadi anda perlu bijak memilih restoran steamboat dengan baik.

Lihat Lauk – Pauk Yang Disediakan

pilihan lauk steamboat di negeri kedah

Ada restoran stemboat yang menawarkan pelbagai jenis lauk termasuklah ayam, kambing, daging dan juga makanan laut dan ada juga yang menawakan hanya sebahagian jenis lauk di restoran mereka. Pilihlah restoran yang menawarkan makanan yang pelbagai agar anda dan keluarga boleh memilih makanan kegemaran anda di dalam satu restoran yang sama. Ada juga restoran yang menyediakan pelbagai makanan yang lain seperti nasi dan juga mee untuk anda makan bersama lauk – pauk anda. Air juga selalunya akan diberikan secara percuma.

Cari Restoran Yang Menyediakan Pelbagai Jenis Makanan

pilihan makanan lain di steamboat negeri kedah

Restoran yang terbaik selalunya akan menyediakan pelbagai jenis makan yang lain dan tidak terhad kepada buffet steamboat sahaja. Ini akan memudahkan anda sekiranya anda mempunyai keluarga yang besar dan untuk mereka yang mempunyai selera yang pelbagai. Restoran yang menyediakan makanan – makanan lain seperti makanan tradisional ataupun western selain dari steamboat adalah restoran yang anda boleh pilih untuk memastikan semua orang berasa gembira dan berpuas hati.

Cari Kawasan Yang Berdekatan

pilih restoren yang strategik di negeri kedah

Anda boleh memilih pelbagai jenis restoran yang menyediakan buffet steamboat sebagai hidangan utama mereka tetapi adalah lebih baik sekiranya anda mencari restoran yang anda rasakan dekat dan juga mudah dicari. Hal ini kerana anda boleh menjimatkan kos minyak petrol dan juga masa anda untuk pergi ke restoran tersebut. Anda juga tidak akan pening kepala untuk mencari lokasi restoran tersebut. Namun, tidak salah rasanya sekiranya anda masih mahu mencuba restoran yang anda mahukan walaupun ia jauh sedikit.

Lihat Review Pelanggan Di Media Sosial

penilaian review tentang restoren di facebook

Jika anda mahu memastikan bahawa anda akan berpuas hati ketika berada di restoran steamboat tersebut, anda boleh membuka akaun sosial media mereka dan dapatkan review – review yang ditinggalkan oleh para pelanggan yang telah berkunjung ke restoran mereka. Para pelanggan pasti akan jujur dengan review yang ditinggalkan jadi anda boleh menilai sendiri restoran tersebut sebelum membuat keputusan untuk berkunjung bersama keluarga. Restoran yang baik pasti akan mendapat banyak review positif dari para pelanggan mereka.

Cari Restoran Yang Luas

keluasan restoren menjadi ukuran

Anda bukan satu – satunya pelanggan yang akan berkunjung ke restoran tersebut, jadi pastikan kawasan restoran adalah luas dan boleh memuatkan ramai pelanggan agar anda tidak perlu bersesak – sesak mengambil makanan dan mencari tempat duduk. Restoran steamboat yang luas juga membolehkan anda dan keluarga untuk makan dengan selesa dan mempunyai ruang untuk melakukan aktiviti tanpa diganggu oleh pelanggan yang lain. Restoran yang terkenal selalunya akan menyediakan kawasan yang luas untuk para pelanggan.

Persada Warisan – Restoran Steamboat Di Lunas, Kedah

persada warisan restoren steamboat di kedah

Jika anda berada di kawasan Lunas yang terletak di Kulim, Kedah, anda wajib singgah di restoran steamboat Persada Warisan sekiranya anda mahu menikmati buffet steamboat yang murah dan juga pelbagai lagi makanan – makanan lain yang enak dengan harga yang berpatutan. Mereka juga menyediakan perkhidmatan katering bagi anda yang mahu menggunakan perkhidmatan mereka serta tempat yang disediakan boleh menampung lebih dari 2,000 orang.

Antara jenis – jenis makanan yang disediakan oleh restoran Persada Warisan termasuklah;

1. Buffet Steamboat Boil & Grill

banyak makanan steamboat di restoren

Pelbagai jenis lauk – pauk yang anda boleh pilih termasuklah makanan laut untuk anda dan seisisi keluarga. Anda juga boleh grill dan rebus makanan anda jadi pilih sahaja lauk kegemaran anda dan masak sendiri mengikut cara anda.

2. Masakan Ala- Thai (A- la-carte)

hidangan restoren steamboat di kedah

Bosan dengan steamboat? Teringin Tom Yam? Persada Warisan juga ada menyediakan makanan ala thai yang anda boleh pesan sekiranya tekak anda mahukan makanan ala thai.

3. Western Food

western food di restoren steamboat kedah

Perasada Warisan juga ada menyediakan western food seperti chicken chop dan lain – lain lagi jika anda mahu merasa western food yang dibuat oleh orang tempatan kita sendiri. Rasanya pasti mengangkat selera anda.

4. Sizzling Hot Plate

sizzling mee di restoren steamboat kedah

Kuah yang mendidih di atas hot plate pasti akan membuatkan sesiapa sahaja terliur ketika melihat sizzling hot plate yang disediakan oleh restoran Persada Warisan. Pesan sahaja sizzling hot plate jika anda mahu merasa makanan ini.

harga buffet restoren steamboat kedah

Harga untuk buffet steamboat adalah seperti berikut;

Dewasa : RM 21.90
Kanak-Kanak (7-12 tahun) : RM 10.90
Student (13-17 tahun & IPT) : RM 19.90
Warga Emas : RM 15.00

diskaun di restoren steamboat terbaik di kedah

Murah kan? Masih ada lagi berita baik untuk anda, Persada Warisan juga akan memberikan 50% diskaun untuk birthday rate. Selain itu, anda juga boleh menempah katering mereka yang bermula dari RM 8.00 – RM 14.00. Sewa untuk tempat pula hanyalah RM 500 dan semakin ramai tempahan, semakin murah sewa yang akan diberikan.

Kenapa Anda Perlu Singgah Di Persada Warisan?

majlis di restoren steamboat terbaik kedah

Restoran Persada Warisan mempuyai pelbagai kelebihan yang membuatkan anda patut singgah dan makan di sini. Anda boleh melihat kelebihan – kelebihan restoran Persada Warisan seperti di bawah;

Berpengalaman Dalam Bidang Perniagaan

pengalaman restoren steamboat terbaik di kedah

Mereka telah menjalankan perniagaan di restoran ini selama 6 tahun jadi restoran Persada Warisan mempunyai pengalaman yang cukup banyak dalam mengendalikan restoran ini. Anda pasti akan berpuas hati ketika anda berada di restoran ini dengan makanan yang enak dengan harga yang berpatutan dan juga perkhidmatan yang sangat baik. Anda dan juga keluarga akan pulang dengan perut yang penuh dengan hati yang gembira sekiranya anda singgah di Persada Warisan.

Harga Yang Amat Berpatutan

harga yang berpatutan di restoren steamboat terbaik di kedah

Harga yang ditawarkan untuk steamboat boil & grill dan juga tempahan katering adalah amat murah dan sangat berpatutan. Apa yang lebih meneyeronokkan adalah anda boleh mendapat diskaun sehingga 50% pada hari jadi anda sekiranya anda datang pada tarikh lahir anda. Selain itu, tempahan tempat pula boleh mendapat diskaun sekiranya anda memberi tempahan katering yang banyak untuk mereka.

Pelbagai Jenis Makanan Yang Ditawarkan

hidangan makanan terbaik di negeri kedah

Sekiranya anda masih tercari – cari restoran steamboat yang menawarkan pelbagai jenis makanan yang lain, maka Persada Warisan adalah restoran yang anda cari. Makanan ala barat, ala thai dan juga sizzling hot plate ada ditawarkan sekiranya ada di antara keluarga ataupun rakan anda yang tidak mempunyai selera untuk makan steamboat. Harga – harga untuk makanan ini juga adalah berpatutan jadi anda tidak perlu risau untuk datang ke Persada Warisan.

Menawarkan Perkhidmatan Katering

perkhidmatan katering oleh restoren steamboat

Untuk anda yang telah merasa makanan di Persada Warisan dan berniat untuk melakukan kenduri atau apa – apa majlis, anda boleh menggunakan perkhidmatan katering Persada Warisan dan anda juga boleh menempah tempat dari mereka yang boleh memuatkan sehingga 2,000 orang. Anda juga boleh memilih harga dari RM 8.00 – RM 14.00 untuk satu kepala dan tetamu anda pasti akan berasa gembira dan berpuas hati sekiranya anda memilih perkhidmatan katering Persada Warisan.

Perkhidmatan Yang Terbaik Dan Cepat

perkhidmatan terbaik di restoren steamboat terbaik

Mahukan layanan yang terbaik dan juga servis yang cepat? Restoran Persada Warisan boleh memberikan anda perkhidmatan yang terbaik. Jika anda mahukan layanan yang penuh dengan senyuman dan juga mesra pelanggan maka anda boleh singgah di Persada Warisan. Mereka akan memberikan bantuan kepada anda dengan baik sebelum anda melayan diri dengan buffet steamboat yang disediakan.

Review Pelanggan Persada Warisan

Ramai pelanggan yang amat berpuas hati dengan perkhidmatan dan juga makanan di Persada Warisan. Anda boleh melihat sendiri review – review positif yang ditinggalkan oleh para pelanggan Persada Warisan seperti di bawah;

testimoni pelanggan steamboat terbaik di kedah

Anda boleh menyambut majlis hari jadi di Restoran Persada Warisan kerana lokasinya yang cantik dan strategik.

testimoni pemain bola tentang steamboat terbaik di kedah

Para pemain bola juga singgah di Persada Warisan.

testimoni ramai pelanggan suka steamboat terbaik di kedah

Persada Warisan memang terbaik, tengok saja pilihan makanan yang ada.

Singgahlah Di Restoran Persada Warisan Sekarang!

Anda boleh mengikuti lokasi ataupun menghubungi talian serta info di bawah sekiranya anda mahu merasa buffet steamboat yang enak serta pelbagai lagi makanan yang ditawarkan oleh Persada Warisan. Kalau nak datang Kedah, hangpa jangan lupa mai kat Restoran Persada Warisan noh!

Jom Tempah Steamboat SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Plot 2438, Jalan Pekan Lunas, Taman Sejahtera, 09600 Lunas Kedah Landmark

   
Jom Tempah Steamboat SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah Steamboat SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: