Review
Apr 6, 2018, 11:36am

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama di Atas Ranjang


Percaya atau tidak, kajian seorang doktor mendapati tanpa bantuan sebarang ubat kuat atau spray ubat kuat untuk tahan lebih lama di atas ranjang menjadi punca mengapa 25% hingga 30% daripada kaum lelaki terlibat dalam masalah pancut awal. Walaupun begitu, masalah ini boleh dirawat supaya ianya tidak memberi kesan buruk kepada perhubungan suami isteri.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Lagi

Premature Ejaculation (PE)

Masalah yang menimpa ramai lelaki ini dikenali sebagai Premature Ejaculation atau PE. Fenomena ejakulasi ini berlaku apabila wujudnya rangsangan seksual samada dari segi fizikal dan mental. Mesej rangsangan ini kemudiannya dihantar dari zakar kepada saraf tunjang dan seterusnya ke otak. Ketika fasa seorang lelaki mencapai tahap klimaks melalui proses jimak, mesej tadi akan dihantar semula dari saraf tunjang kepada organ-organ lain di kawasan pelvis dan berlakulah proses ejakulasi.

Terdapat perbezaan antara proses ereksi dan juga ejakulasi yang berlaku ketika itu. Proses ereksi adalah merujuk kepada keadaan zakar yang mengeras untuk memudahkan ia memasuki faraj wanita manakala ejakulasi pula ialah proses mengeluarkan air mani daripada zakar.

Pisang Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Untuk proses ejakulasi, terdapat dua jenis keadaan yang biasanya akan berlaku. Keadaan pertama dikenali sebagai emission iaitu pengumpulan air mani di saluran urethra manakala keadaan kedua dikenali sebagai evacuation dimana hasil refleks pengecutan otot di sekeliling urethra menyebabkan berlakunya pancutan air mani.

Perihal Jimak dan Premature Ejaculation (PE)

Sebenarnya secara umum, berapa lama proses jimak ini berlangsung adalah bergantung kepada seseorang lelaki. Seorang lelaki biasanya akan mencapai tahap klimaks atau orgasm sehingga memancutkan air mani selepas melebihi tempoh 8 hingga 10 minit. Isu seorang lelaki yang mencapai fasa orgasm dalam tempoh kurang dari 10 minit tidak menjadi persoalan sekiranya isteri mencapai fasa orgasm kurang daripada itu kerana masing-masing masih boleh merasai kepuasan seksual.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Berjaya

Isu utama sekarang ialah apabila masalah premature ejaculation ini berlaku seorang lelaki akan lebih cepat mencapai fasa orgasm sedangkan si isteri masih belum merasa ghairah. Antara tanda-tandanya ialah melalui kehadiran lendir pada vaginanya. Maka cara untuk mengenali masalah ini adalah dengan memeriksa apakah seseorang lelaki itu mencapai tahap orgasm lebih awal berbanding isteri? Jika ya, maka ia dapat diklasifikasikan sebagai masalah premature ejaculation (PE). Oleh itu, pasangan suami isteri perlulah berjumpa dan dapatkan nasihat doktor yang pakar supaya masalah ini dapat diatasi.

Adakah Masalah Premature Ejaculation Itu Sama Dengan Masalah Mati Pucuk?

Mungkin ada antara para lelaki yang risau dan tertanya-tanya apakah masalah PE ini ada kaitan dengan masalah mati pucuk. Sebenarnya kedua-dua perkara tersebut dapat dikenal pasti melalui beberapa jenis analisa.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Mati Pucuk

Dari Segi Ketegangan Zakar

Untuk masalah PE, tidak ada sebarang masalah untuk zakar menegang dan sudah bersedia untuk melakukan hubungan intim bersama pasangan. Sekiranya masalah mati pucuk, zakar akan mengalami masalah sukar untuk menegang atau ketegangan itu tidak dapat dikekalkan lebih lama.

Dari Segi Mengekalkan Ketegangan

Untuk masalah PE, zakar akan tetap kekal tegang sehinggalah pancutan air mani berlaku manakala bagi penghidap masalah mati pucuk, keadaan zakar akan lembik samada sebelum berlakunya pancutan air mati atau sebelum berakhirnya hubungan intim itu.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Sangat

Dari Segi Pancutan Air Mani

Untuk lelaki yang mengalami masalah PE, pancutan air mani yang berlaku adalah berpunca daripada lemahnya kawalan yang akhirnya menyebabkan rasa tertekan. Berbanding orang yang mengalami masalah mati pucuk, pancutan yang berlaku adalah sangat cepat kerana bimbang ketegangan zakar akan hilang dalam satu-satu tempoh yang pendek atau mungkin juga pancutan berlaku ketika zakar dalam keadaan lembik.

Kecewa Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Dari Segi Faktor Usia

Masalah PE ini biasanya akan melanda kaum lelaki dari pelbagai peringkat umur. Itulah sebabnya masalah ini masih boleh dirawat. Bagi masalah mati pucuk pula, kebanyakkan kes berlaku kepada golongan lelaki yang sudah pun berusia.

Punca Utama Masalah Pancutan Awal

Setelah mengetahui sedikit sebanyak berkenaan permasalahan premature ejaculation dan perbezaan antara PE dengan masalah mati pucuk, kenali pula beberapa punca utama yang menyebabkan masalah pancutan air mani lebih awal. Dengan pendedahan kepada informasi ini, diharapkan agar ianya sedikit sebanyak membantu para lelaki untuk tindakan selanjutnya.

Patah Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Punca Pertama

Zakar terlalu sensitif. Apabila keadaan ini berlaku, deria dan saraf yang berkaitan dengan pancutan akan mengalami tindak balas melampau dan meningkatkan keinginan untuk pancut dan klimaks lebih awal.

Punca Kedua

Keinginan dan keghairahan seks yang terlalu tinggi. Ini juga adalah faktor yang menyebabkan masalah pancutan awal sehingga pancutan sudah tidak dapat ditahan lagi.

Punca Ketiga

Hormon badan yang tidak seimbang. Hormon-hormon yang dimaksudkan ialah hormon yang mengawal keinginan seksual daripada keghairahan yang tinggi dan pancutan awal. Keadaan hormon yang tidak seimbang dan tidak terkawal ini juga menjadi punca seseorang lelaki itu mudah klimaks.

Amalkan Beberapa Petua Untuk Tahan Lebih Lama di Atas Ranjang

Kepada mereka yang mengalami masalah premature ejaculation atau PE ini, tidak perlu bimbang kerana setiap masalah ada penyelesaiannya. Cuba amalkan beberapa petua berikut untuk tahan lebih lama di atas ranjang dan layani isteri dengan lebih sempurna.

Kawal Masa Ejakulasi

Petua ini dapat dilakukan apabila terasa ingin klimaks, keluarkan zakar dari vagina supaya ia dapat mengurangkan ketegangan. Jangan berhenti di situ sahaja, ubahlah posisi anda untuk meneruskan rasa keseronokan isteri. Lakukan beberapa teknik lain seperti ramasan payudara dan mencium bahagian paling sensitif yang paling disukai. Kemudian teruskan semula persetubuhan.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Masa

Gunakan Posisi Duduk Ketika Bersetubuh

Petua ini juga dikatakan sangat membantu di mana zakar boleh memasuki vagina lebih dalam lagi melalui posisi duduk. Isteri perlulah meluruskan kakinya ketika posisi ini dan ianya akan mampu memberi rangsangan yang cepat kepada isteri untuk mencapai tahap klimaks.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Beraksi

Guna Kondom

Petua ini mungkin kebanyakkan lelaki tidak mahu menggunakannya kerana dikatakan kurangnya nikmat rangsangan. Walaupun begitu, penggunaan kondom mampu untuk memanjangkan tempoh bersetubuh kerana zakar tidak akam mudah terangsang dan fasa orgasm akan mengambil masa yang diinginkan.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Kondom

Melancap Sebelum Berjimak

Teknik ini tidak semestinya dilakukan sendirian sebelum bersetubuh. Mintalah bantuan isteri untuk melancap terlebih dahulu melalui pelbagai cara romantik yang menghangatkan suasana. Ia juga dikatakan boleh membantu melambatkan fasa orgasm.

Bijak Dalam Menukar Rentak Kayuhan

Kedengaran seperti aktiviti berbasikal tetapi inilah teknik yang berkesan. Jika seseorang lelaki itu terasa seperti ingin memancutkan air mani lebih awal sedangkan ketika itu si isteri masih belum merasai kepuasan, cuba perlahankan kembali rentak kayuhan zakar. Setelah beberapa ketika lakukan semula kayuhan laju secara berselang seli apabila sudah bersedia. Sementara menukarkan rentak, lakukan beberapa aktiviti rangsangan terhadap pasangan.

Petua Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Amalkan Pemakanan Yang Sihat

Ini merupakan aspek terpenting untuk kesihatan seluruh tubuh badan bukan sahaja untuk manfaat seksual. Elakkan daripada makanan yang berlemak dan berminyak kerana kedua-duanya mampu membuatkan otot-otot menjadi liat untuk bekerja. Amalan pemakanan tidak sihat merupakan punca seseorang itu mudah lemah ketika bersetubuh. Makanlah banyak buah-buahan dan elakkan juga dari meminum air yang terhasil dari susu tin (susu pekat).

Makanan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Jangan Terburu-buru Ketika Bersetubuh

Ambil masa dan jangan terlalu gopoh gapah dalam bersetubuh. Berfikirlah sebelum bertindak dan kawal pemasaan semasa bersetubuh. Ia dapat dilakukan dengan mempelajari beberapa teknik dan ilmu yang berkaitan.

Senaman

Senaman juga merupakan antara yang sering diabaikan oleh lelaki yang inginkan kesihatan. Sebenarnya terdapat bahagian otot-otot penting yang perlu dimantapkan supaya memberi kesan optimum ketika bersetubuh. Lakukanlah beberapa aktiviti regangan badan secara berkala sekurang-kurangnya 30 minit untuk setiap sesi, tiga kali seminggu.

Senaman Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Kawal Nafsu

Teknik kawalan nafsu adalah penting kerana kebanyakkan kes dalam masalah premature ejaculation berlaku apabila seseorang lelaki itu terlalu fokus untuk mengeluarkan air mani berbanding menikmati masa bersetubuh. Fokuslah untuk memuaskan pasangan dengan rangsangan-rangsangan hebat supaya dengan tenang dan santai sahaja tanpa rasa tertekan.

Kekuatan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Akui Kelemahan Diri

Ini adalah cara yang terbaik dalam menjaga keharmonian rumah tangga. Untuk masalah seksual juga, pasangan tidak perlu menyalahkan sesiapa dan bantulah sesama sendiri untuk meningkatkan kualiti seks dari semasa ke semasa. Kerana dalam masalah ini, tidak perlu wujud persoalan siapakah puncanya tetapi apakah jalan penyelesaian yang terbaik. Jika ada sebarang masalah, rujuklah kepada doktor yang pakar untuk menyelesaikannya dengan baik.

Memperkenalkan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama di Atas Ranjang – Kama-Max

Ini merupakan antara inisiatif dan usaha yang dapat dilakukan untuk mendapatkan kepuasan ketika bersama isteri. Memperkenalkan spray ubat kuat untuk tahan lama di atas ranjang daripada Kama-Max. Untuk memastikan tempoh dayungan yang tahan lebih lama, gunakanlah spray ini yang mampu menyerap seawal 10 minit sahaja.

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Kamamax

Paling penting ialah produk spray ubat kuat untuk tahan lama di atas ranjang daripada Kama-Max ini telah disahkan selamat untuk digunakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Kesemua kandungan yang terdapat di dalam spray ini juga terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang sangat sesuai untuk kesihatan zakar iaitu:

 • Gamat untuk merawat luka dengan cepat
 • Tongkat Ali untuk membantu para lelaki yang lemah syahwat
 • Minyak Zaiton diakui sangat bagus dalam bidang perubatan dan kosmetik
 • Habbatus Sauda untuk merawat masalah urat saraf
 • Gambir Sarawak berfungsi untuk tahan lebih lama ketika bersetubuh
 • Lintah untuk membantu memanjang dan membesarkan zakar

Kandungan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Kelebihan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Info Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Cara Penggunaan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama di Atas Ranjang | Kama-Max

 1. Goncangkan botol spray ubat kuat Kama-Max terlebih dahulu.
 2. Spray sebanyak 4 kali dari pangkal kepala atau setiap kawasan sensitif seperti yang ditunjukkan.
 3. Lakukan urutan dan ratakan serum daripada spray ubat kuat Kama-Max.
 4. Tunggu antara 15 minit sehingga 20 minit untuk serum spray ubat kuat Kama-Max meresap.
 5. Kemudian, bolehlah bersama pasangan.

Kepala Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama

Testimoni Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama di Atas Ranjang

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Sakit Pinggang

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Terbaik

Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama Power

Dapatkan Spray Ubat Kuat Untuk Tahan Lebih Lama di Atas Ranjang Sekarang!

Tak kuat jangan habaq kat orang. Habaq kat Kama Max ni. Dapatkan bantuan Spray tahan lama dari Kamamax ini untuk kesan dan hasil yang lebih Ummph di ranjang. Sepantas 15 minit selepas semburan sudah gagah seperti pahlawan.

KAMAMAX PERFORMANCE SPRAY
Hubungi: Tekan untuk telefon (017-2948857) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: @kAMMx
Instagram: @kamamaxklangvalley.co
Website: https://kamamaxklangvalley.wixsite.com/barujantan

Hubungi segera untuk dapatkan harga PROMOSI!!

Jom power dengan Spray Kamamax SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom power dengan Spray Kamamax SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom power dengan Spray Kamamax SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: