Review
Jun 5, 2018, 8:36am

Spicysugar Catering Pakej Katering Murah Di Kuala Lumpur


Katering adalah satu bisnes servis penyediaan makanan di tempat yang diperlukan seperti hotel, rumah, dewan atau lain – lain kawasan. Katering telah berubah untuk menjadi satu bisnes yang penting.

pakej katering murah di Kuala Lumpur

Permintaan terhadap katering akan terus meningkat dari tahun ke tahun. Pemangkinnya adalah pertambahan dalam jumlah rumah tangga berpendapatan tinggi, jumlah perkahwinan serta acara korporat ( business events ).

Tips Memilih Katering Terbaik Di Kuala Lumpur

pemilihan katering untuk majlis korporat kuala lumpur

Terdapat beberapa cara untuk memilih servis katering untuk elak di tipu. Kami akan kongsikan beberapa tips yang mampu membuka mata dan minda anda ketika mencari pakej katering untuk majlis anda nanti.

Tips #1 – Pilih Pakej Katering Yang Sesuai

Berapa ramai akan hadir ke event anda? Berapa jumlah tetamu yang anda jangka akan ke majlis anda? Soalan seperti ini memainkan peranan yang besar ketika anda memilih untuk mengambil satu – satu catering itu.

katering murah di kuala lumpur

Kenapa? Ini supaya anda dapat memberi jumlah yang tepat atau lebih sedikit supaya tidak kekurangan makanan kepada tetamu. Biar lebih sedikit dari kekurangan makanan.

Tips #2 – Bajet Yang Berbaloi

Selain dari itu, bajet juga memainkan peranan dalam pemilihan servis yang anda inginkan. Pakej katering murah memang boleh menjimatkan duit anda, tetapi adalah ia memiliki kualiti seperti servis yang baik, makanan katering yang sedap dan sebagainya?

catering termurah di kuala lumpur

Tips #3 – Lokasi Syarikat Katering

Mencari katering yang berdekatan dengan area anda juga menjadi satu faktor yang penting. Jika anda duduk di Kuala Lumpur, carilah katering kahwin di Kuala Lumpur, atau Selangor. Kenapa? Jika pihak katering berada kawasan berdekatan, maka senang untuk anda menyelesaikan masalah jika terdapat masalah yang tidak dapat dielakkan.

pakej katering terbaik di kuala lumpur

Tips #4 – Pengalaman Syarikat Catering

Pengalaman syarikat katering terbabit juga memainkan peranan penting dalam pemilihan anda. Pastikan penyedia tersebut telah banyak membuat pelbagai jenis katering. Ini menjadi tanda aras untuk tahap profesional dan tahap servis mereka.

katering berpengalaman dan murah di kl

Tips #5 – Menu Catering

Selain dari itu, menu katering juga menjadi perkara utama yang perlu dilihat oleh anda. Apakah jenis makanan yang disediakan oleh pihak caterer, Adakah mereka menyediakan masakan kampung, masakan mamak, masakan western, masakan VIP atau sediakan pakej minum petang atau hi-tea.

spicysugar catering di kuala lumpur

Tips #6 – Caj Tersembunyi

Pastikan tiada caj yang tersembunyi terutama setelah anda menempah katering dari syarikat tersebut.

pakej katering tanpa caj tersembunyi

Sumber : google

Tips #7 – Food Testing

Mencuba rasa menu makanan. Pada saat anda membuat tempahan katering, mintalah pihak mereka menyediakan satu set hidangan yang dipilih untuk dirasa dalam tempoh seminggu. Sekiranya selepas anda merasa dan tidak berpuas hati dengan masakan katering tersebut, beri tahu kekurangan hidangan mereka dan berikan pendapat. Sekiranya anda tidak suka, boleh juga meminta untuk dibatalkan tempahan, sebelum terlewat.

katering kl food testing

Spicysugar Catering Pakej Katering Murah Di Kuala Lumpur

Spicysugar Catering merupakan sebuah syarikat katering profesional yang menawarkan servis katering dan kulinari kepada para pelanggannya di Kuala Lumpur. Dengan pengalaman selama 29 tahun dalam bidang katering dan penyediaan makanan, Spicysugar Catering sudah mengendalikan pelbagai servis katering dan menawarkan pakej katering untuk syarikat-syarikat seperti katering untuk Majlis Doa Selamat, Majlis Perasmian atau Majlis Pelancaran, Majlis Hari Jadi, Seminar, Mesyuarat Agung, Mesyuarat Biasa, Jamuan Hari Pembukaan, Hari Terbuka dan sebagainya.

spicysugar catering murah kl

Halal, Jimat, Mewah Dan Sedap

Mungkin ramai yang mengetahui secara langsung mahupun tidak langsung, Spicysugar Catering ada menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan Cyberjaya. Spicysugar Catering menawarkan khidmat katering professional yang berkonsepkan Jimat, Mewah, dan Sedap.

katering-halal-sedap

Syarikat Spicysugar Catering menyajikan makanan yang halal di mana Spicysugar Catering mendapatkan bahan-bahan mentah mereka di pembekal yang mempunyai status halal dan dijamin kebersihannya. Di samping itu, kesemua pekerja-pekerja Spicysugar Catering adalah beragama Islam.

Jenis Pilihan Pakej Dan Juadah Makanan Di Spicysugar Catering

Raya dah dekat, jika anda ingin membuat rumah terbuka atau “birthday party” untuk anak anda serta majlis-majlis corporate seperti meeting dan annual dinner, Spicysugar Catering adalah pilihan yang paling tepat.

pakej catering terbaik dan berbaloi di selangor

Hal ini demikian kerana perkhidmatan mereka tidak dapat dipertikaikan lagi, bahkan syarikat-syarikat besar seperti Petronas, Toyota, Prudential dan Balai Seni Visual Negara turut mengambil perkhidmatan katering di Spicysugar Catering. Berikut adalah beberapa jenis menu katering dari Spicysugar Catering untuk tatapan anda bagi memberikan sedikit gambaran tentang keenakan dan variasi makanan yang di hidangkan.

1. Breakfast / Tea Break Kitchen Menu

Mencari catering yang menyediakan pakej Sarapan Pagi dan juga Hi-Tea untuk meeting, event dan sebagainya? Spicysugar Catering menyediakan pelbagai jenis makanan sarapan pagi dan hi-tea untuk anda dan dijamin sedap.

menu breakfast untuk katering

Breakfast / Tea Break Kitchen Menu

2. Seminar Buffet Kitchen Menu

Adakah anda dilantik sebagai pengurus makan minum majlis organisasi atau syarikat? Adakah anda sedang mencari pakej katering yang sesuai dengan majlis? Spicysugar Catering menawarkan beberapa pakej untuk mesyuarat mahupun seminar yang lazat dan halal.

seminar buffet katering di kuala lumpur

Seminar Buffet Kitchen Menu

3. Bento Package

Spicysugar Catering turut menyediakan pakej bento. Apa yang di maksudkan dengan Bento? Bento adalah istilah bahasa Jepun untuk makanan bekal berupa nasi dan lauk-pauk dalam bungkusan praktikal yang boleh dibawa dan dimakan di tempat lain. Ciri khas bento di Spicysugar Catering adalah susunan jenis lauk dan warna agar sedap dipandang serta mengundang selera anda dan tetamu anda.

bento katering di kuala lumpur

Bento Package

4. Ramadhan Raya Kitchen Menu

Zaman kini, menjadi tuan rumah untuk rumah terbuka korporat bukan lagi menjadi tugasan yang membebankan. Ada syarikat yang mengadakan rumah terbuka mereka di lokasi syarikat mereka sendiri dan faktor yang sering menjadi tumpuan di rumah terbuka pula tentulah makanan. Pihak Spicysugar Catering menyediakan pakej menarik untuk anda di hari lembaran ini.

katering untuk hari raya kuala lumpur

Ramadhan Raya Kitchen Menu

5. West – Asian Buffet Kitchen Menu

Bagi anda yang suka akan makanan West – Asian, apa kata anda cuba meraikan ‘birthday party’ atau ‘private party’ dengan pakej istimewa dari Spicysugar Catering. Parti anda dijamin akan lagi meriah.

west asian catering in kuala lumpur

West – Asian Buffet Kitchen Menu

6. Malay Buffet Kitchen Menu

Mencari katering yang menyediakan masakan Melayu asli dan memenuhi cita rasa? Spicysugar Catering menawarkan pakej yang lazat serta murah khas untuk anda yang meminati makanan Melayu.

buffet catering termurah di selangor

Malay Buffet Kitchen Menu

Nak Pakej Katering Korporat & Makan Malam?

Menyediakan khidmat catering untuk majlis rasmi seperti makan malam, korporat, mesyuarat agung dan sebagainya.

katering untuk korporat murah di kuala lumpur

Nak Pakej Katering Aqiqah dan Doa Selamat ?

Bagi anda yang inginkan kelainan dari masakan di kenduri anda, Spicysugar Catering juga menyediakan hidangan untuk majlis aqiqah dan kenduri kesyukuran.

pakej katering doa selamat dan hari jadi di kl

Nak Pakej Katering Untuk Parti Peribadi & Birthday?

Menyediakan perkhidmatan catering termasuk pelbagai jenis hidangan tempatan dan luar negara untuk parti hari jadi dan private party. Raikan ulang tahun kelahiran orang tersayang anda di Spicysugar Catering. Spicysugar Catering menyediakan pakej jamuan pada harga berpatutan untuk ‘birthday party’ dan ‘private party’. Anda boleh memilih makanan dan minuman mengikut cita rasa dan bajet anda. 

katering untuk private party

Nak Pakej Katering Untuk Iftar dan Rumah Terbuka ?

Selain dari katering untuk majlis perkahwinan dan korporat, pihak Spicysugar Catering, turut menyediakan pakej katering rumah terbuka aidilfitri serta majlis berbuka puasa. Spicysugar Catering menjual secara pakej untuk memudahkan anda membuat persediaan.

catering untuk iftar

Nak Pakej Katering Untuk Resepsi, Nikah & Tunang?

Set lengkap majlis perkahwinan termasuk hidangan yang serba mewah dan sedap. Pastinya tetamu anda gembira pabila merasa hidangan tersebut.

catering majlis perkahwinan

7 Alasan Kenapa Anda Harus Memilih Spicysugar Catering Hari Ini

catering terbaik di lembah klang

Antara kelebihan Spicysugar Catering ialah;

1. Perunding

Spicysugar Catering memiliki barisan perunding yang dilatih dalam merancang dan menguruskan makanan.

katering korporat kuala lumpur

2. Kualiti Makanan dan Servis Terjamin

Makanan yang disediakan dijamin bersih, sedap & Spicysugar Catering juga menawarkan servis yang laju dan cepat untuk keselesaan pengguna.

breakfast catering terbaik

3. Panduan & Khidmat Nasihat

Spicysugar Catering mengamalkan perbincangan dalam setiap perkara sebelum sebarang keputusan dibuat agar hasil yang berimpak diperolehi, selain kos yang efektif.

tempat-katering-murah-kl

4. Harga Katering Mampu Milik

Spicysugar Catering menawarkan servis, makanan dan kualiti yang terbaik dengan jaminan harga mampu milik kepada anda.

katering buffet mampu milik

5. Layanan Mesra

Anda adalah keutamaan Spicysugar Catering. Spicysugar Catering sentiasa berusaha memberikan layanan terbaik kepada semua.

6. Pentingkan Maruah Pelanggan

Spicysugar Catering jelas dan sentiasa beri perhatian dengan suasana dan juga adab orang di sekeliling di mana Spicysugar Catering akan pastikan majlis berjalan seperti yang dirancang dan dengan pantas akan selesaikan perkara yang kemungkinan boleh mencalarkan nama baik atau maruah anda.

pakej katering jaga adab

7. Etika Bisnes

Kesemua urus niaga dibuat secara telus. Tiada cas tersembunyi.

Testimoni Pelanggan Yang Menggunakan Perkhidmatan Spicysugar Catering

katering untuk outdoor function kl

Client From Balai Seni Visual Negara

batik-fun-run-katering-kl

Batik Run Walk With Balai Seni Visual Negara

katering murah di klcc

Client from Petronas

pakej catering jimat di kuala lumpur

TOTAL E&P Malaysia (oil & gas company)

client mahsing katering

Client from Mah Sing Gallery

Mencari Pakej Katering Murah Di Kuala Lumpur? Jom Tempah Dengan Spicysugar Catering!

Mencari servis katering yang tepat dan tidak memeningkan kepala adalah perlu bagi menjamin event yang anda lakukan, tak kira majlis kahwin, kenduri, aqiqah, pertunangan , corporate event atau VIP event, berjaya dan tidak menghampakan tetamu yang hadir.

hubungi-sugarspicy-catering

Makanan yang dihidangkan perlulah yang terbaik dan menjadi kepuasan bagi tuan rumah apabila pakej katering yang di ambil mampu membuatkan tetamu tersenyum lebar kekenyangan. Spicysugar Catering merupakan pilihan terbaik bagi anda yang inginkan perkhidmatan katering di Kuala Lumpur. Ini kerana harga yang ditawarkan adalah sangat berpatutan selain makananya sedap, lazat dan dijamin halal.

SPICYSUGAR PREMIUM CATERING | PAKEJ KATERING MURAH DI KUALA LUMPUR
Hubungi:Tekan untuk telefon (012-3632017) | Tekan untuk WhatsApp

Alamat:
Spicysugar Catering
No. 20 & 26-1, Jalan Kajang Perdana 2/3, Taman Kajang Perdana, 43000 Kajang, Selangor.
Email: cateringspicysugar@gmail.com

Waktu Operasi:
Mon – Friday: 9:00AM to 5:30PM
Saturday: 9:00AM to 12:30PM

Jom Tempah Dengan Spicysugar Catering SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Tempah Dengan Spicysugar Catering SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah Dengan Spicysugar Catering SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: