Review
Mar 24, 2018, 1:23am

Spa Di Langkawi Murah dan Terbaik Untuk Badan Anda


Pulau Langkawi telah menjadi sebutan dan juga pilihan pelancong untuk datang ke sini, jadi kebanyakan pelancong yang datang ke Pulau Langkawi pastinya ingin mendapatkan kepuasan bercuti dan mendapatkan pengalaman yang indah di sini. Pulau Langkawi juga disebut sebagai Pulau Lagenda kerana pulau ini adalah unik dalam erti kata yang lain pulau ini memiliki begitu banyak mitos dan legenda yang berkaitan dengannya.

Antara Spa Di Langkawi

Pulau ini adalah sebuah kepulauan dari 99 pulau yang terdapat  di pantai utara barat Semenanjung Malaysia. Langkawi juga dikenali sebagai sebuah pulau yang bebas cukai. Ini bermakna jika anda tinggal di sini, anda akan dapat menikmati pembelian yang murah berbanding dengan membeli barangan di Kuala Lumpur. Sebahagian besar daripada perbelanjaan pelancong ke Langkawi adalah merupakan cenderamata dan hasil kraf tangan yang mempunyai diskaun sehingga 50 peratus. Pulau Langkawi merupakan sebuah Pulau yang mempunyai keluasan yang melebihi Pulau  Pinang. Terdapat juga pulau – pulau kecil di sekitar Pulau Langkawi seperti Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar, dan Pulau Beras Basah. Pulau yang terkecil di Pulau Langkawi adalah bersamaan dengan ukuran sebuah rumah!

beli belah di langkawi

Setelah anda penat berjalan, semestinya anda memerlukan urutan yang selesa untuk menghilangkan penat anda. Begitu banyak Butik SPA yang boleh anda pilih di Pulau Langkawi ini namun hanya ada satu SPA yang mampu menjamin kepuasan anda.

Nawa Sari SPA And Beauty, SPA Terbaik di Langkawi

spa murah dan terbaik di langkawi

Nawa Sari SPA And Beauty menawarkan kepakaran untuk membantu anda supaya kekal cantik, segar dan lebih berkeyakinan. Setiap pelanggan Nawa Sari SPA And Beauty akan di beri layanan yang baik dengan suasana sekeliling SPA yang berkonsepkan tradisional melayu sehingga mencetuskan kesegaran dan ketenangan serta memberikan pengalaman yang berbeza  kepada setiap pelanggan.

Nawa Sari SPA And Beauty komited untuk meningkatkan kesedaran kepada ramai anda di luar sana tentang kepentingan menjaga kecantikan dalaman dan luaran demi untuk mencapai tahap kualiti hidup yang lebih baik.

Spa Di Langkawi

Dengan layanan staff-staff di Nawa Sari SPA And Beauty yang peramah dan berkemahiran, anda akan menikmati servis kecantikan terbaik yang dapat menyerlahkan lagi kecantikan anda. Lokasi Nawa Sari SPA And Beauty yang terletak di Pulau Langkawi memudahkan lagi pelanggan kami untuk merasakan layanan SPA yang terbaik dan berpatutan. Selain itu, Nawa Sari SPA And Beauty menggunakan bahan-bahan semula jadi dan setiap pelanggan dapat merasai perawatan yg istimewa dari staf yang berpengalaman.

Kelebihan Rawatan Di Nawa Sari SPA and Beauty

Berikut adalah kelebihan atau kebaikan spa untuk kecantikan yang perlu anda ketahui;

 • Mengekalkan Kecantikan

Selain Spa Di Langkawi

Kelebihan Nawa Sari SPA and Beauty adalah untuk kecantikan anda. Terdapat rawatan yang menggunakan buah-buahan semula jadi, coklat, susu dan beberapa bahan semula jadi lain yang akan menjadikan anda kelihatan lebih cantik.

 • Mengekalkan Kesihatan

dapat Spa Di Langkawi

Di samping mengekalkan kecantikan, Nawa Sari SPA And Beauty juga bermanfaat untuk mengekalkan kesihatan yang baik, kerana di spa ada bahagian-bahagian seperti scrub, urutan, dan mandian yang sangat bermanfaat untuk mengekalkan kesihatan kulit anda. Bukan hanya kulit yang sihat di luar, tetapi juga boleh memberi nutrien untuk tisu kulit anda.

 • Menjadikan Kulit Lebih Bersih

Spa Di Langkawi

Dengan melakukan spa di Nawa Sari SPA And Beauty terutama pada scrub, ini menjadikan kulit anda lebih bersih dan putih. Jus buah atau bahan semula jadi yang terdapat di scrub boleh membersihkan kulit anda dari kulit kusam, mengeluarkan sel kulit mati, dan sebagainya.

 • Menyegarkan Tubuh Badan

Spa Di Langkawi

Dengan urutan dan pantulan setiap bahagian badan, menjadikan tubuh anda lebih segar, lebih sihat dan lebih santai. Biasanya, selepas rawatan di Nawa Sari SPA And Beauty, anda akan berasa lebih ringan dan tidak lagi berasa letih kerana aktiviti harian.

Servis Yang Terdapat Di Nawa Sari SPA And Beauty

rawatan di nawa sari spa langkawi

Nawa Sari SPA And Beauty menyediakan beberapa servis yang akan membuatkan anda lebih bermaya dan cantik malah harganya pun sangat murah dan berbaloi – baloi. Antara servis yang ditawarkan di Nawa Sari SPA and Beauty adalah:

Back body Scrub

Racun yang terdapat pada badan dapat merosakkan kulit yang mengakibatkan kulit nampak lebih kusam, tidak bermaya dan menyebabkan kulit badan nampak lebih tua. Dengan menggunakan rawatan Back body scrub, kulit badan anda akan kembali lebih bersinar, nampak lebih muda serta dapat mencerahkan kulit badan. Rawatan ini juga membantu membuka pori – pori kulit untuk mendapatkan oksigen.

Dapat Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 40 minutes
Harga : RM 60

Pedicure ( No coloring )

Pedicure merupakan proses merendam, mencuci, menghaluskan, melulur, mengurut kaki serta diakhiri dengan sesi mengilatkan kuku agar kuku nampak lebih sihat, kemas dan berkilat.

Tahu Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 30 minutes
Harga : RM 50

Aromatherapy Facial

Rawatan aromatherapy facial menambah beberapa urut wajah untuk memastikan peredaran darah yang baik dan wajah anda bebas dari masalah kulit.

Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 60 minutes
Harga : RM 70

Traditional Massage

Traditional Massage di Nawa Sari SPA And Beauty dapat membantu memperbaiki pengaliran darah, membetulkan urat yang tersimpul dan terseliuh serta memecahkan ketulan darah batu yang boleh memudaratkan.  Urutan tradisional dapat membantu menghilangkan stress akibat dari tekanan kerja atau masalah peribadi.

Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 60 minutes
Harga : RM 130

Fullback Massage

Fullback massage di Nawa Sari SPA and Beauty menggunakan minyak aromaterapi, ylang-ylang, frangipani dan rumput lemon

Tempat Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 45 minutes
Harga : RM 100

Aromatherapy Massage

Urutan Aromatherapy di Nawa Sari SPA And Beauty dapat membantu menyingkirkan lebihan toksin dalam badan, mengurangkan kadar denyutan jantung dan tekanan darah serta melancarkan sistem pencernaan badan. Ia juga mampu menyeimbangkan minda, rohani dan jasmani serta mengurangkan kebimbangan dan tekanan mental.

Selain Ada Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 60 minutes
Harga : RM 120

Foot Scrub & Mask

Foot scrub and mask di Nawa Sari SPA And Beauty adalah bertujuan mengupas kulit mati yang mati dan lembap.

Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 30 minutes
Harga : RM 50

Manicure ( No Coloring )

Keindahan dan kebersihan kuku tangan harus dijaga. Manicure merupakan rawatan kecantikan serta kebersihan untuk kuku tangan. Rawatan ini dapat melindungi kuku tangan dari bahan kimia yang boleh menyebabkan gangguan serta kerosakan kuku.

Pergi Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 30 minutes
Harga : RM 45

Foot Reflexology or Massage

Urutan tapak kaki adalah merupakan antara satu tempat di badan manusia yang terdapat paling banyak urat saraf. Urut tapak kaki perlu dibuat bila mana kita merasa pening – pening, badan merasa tidak sihat, tapak kaki kita bengkak, tapak kaki kita merasa sakit – sakit dan gatal – gatal.

Pergi ke Spa Di Langkawi

Masa rawatan : 30 minutes
Harga : RM 50

Pakej di Nawa Sari SPA And Beauty Murah Dan Menjimatkan

Selain dari anda boleh memilih single treatment, mereka juga menyediakan pakej – pakej yang menjimatkan dan berbaloi untuk anda. Antara pakej yang ditawarkan di Nawa Sari SPA And Beauty ialah;

Pakej Nawa

 • Foot Scrub
 • Foot Massage
 • Aromatherapy massage

Spa Di Langkawi

Harga : RM 150
Masa Rawatan: 90 minit

Pakej Sari

 • Foot Scrub
 • Aromatherapy Massage
 • Aromatherapy Ficial

Mencari Spa Di Langkawi

Harga : RM 170
Masa Rawatan: 100 minit

Pakej Molek

 • Floral Foot Bath
 • Tradisional Massage
 • Back Body Scrub
 • Manicure

Spa Di Langkawi

Harga : RM 220
Masa Rawatan: 120 minit

Keistimewaan Nawa Sari SPA And Beauty

 • Harga Berpatutan

Tempat Spa Di Langkawi

Nawa Sari SPA And Beauty ada pelbagai pilihan pakej rawatan yang sesuai dengan bajet anda ( Jimat duit )

 • Servis 5 Bintang

Spa Di Langkawi

Anda akan mendapat layanan 5 bintang daripada staff – staff Nawa Sari SPA And Beauty yang mesra pelanggan

 • Booking Secara Atas Talian

Spa Di Langkawi

Anda boleh booking pakej rawatan secara atas talian dengan mudah ( Jimat masa dan tenaga )

 • Suasana Yang Nyaman Dan Tenang

Spa Di Langkawi Terbaik

Suasana sekeliling SPA yang berkonsepkan tradisional akan menambahkan lagi ketenangan dan kedamaian semasa menjalani terapi selain mempunyai landskap yang cantik dan menyegarkan.

 • Staff Mesra

Spa Di Langkawi

Anda akan dimanjakan dengan layanan daripada staff – staff yang mesra dan berkemahiran

Selain daripada itu, Nawa Sari SPA And Beauty menggunakan produk natural dan halal dalam rawatan ke cantikkan mereka. Ia menjadi pilihan ramai kerana rawatan yang sedap, tidak melanggari syariat dan mendapat permintaan tinggi terutama dari majoriti muslimah. Nawa Sari SPA And Beauty mudah dicari, tiada masalah parking kereta dan servis maklum balas yang pantas ( appointment ).

Testimoni Pengunjung Nawa Sari SPA And Beauty

Kebanyakan pelancong yang mengunjungi Nawa Sari SPA And Beauty amat berpuas hati dengan servis, layanan dan harga yang diberikan. Itu sudah cukup membuktikan bahawa mereka memang SPA kecantikan yang terbaik di Pulau Langkawi ini.

Spa Di Langkawi

Spa Di Langkawi

Spa Di Langkawi

Spa Di Langkawi yang murah

Spa Di Langkawi

Mencari-cari Spa Di Langkawi

Spa Di Langkawi yang sangat bagus

Jom Semua, Kita Serbu Nawa Sari SPA And Beauty

Testimoni di atas mendapat pujian yang memberangsangkan. Jadi, kepada anda yang berada di Pulau Langkawi atau yang merancang untuk ke Pulau tersebut, jangan lupa singgah sebentar ke Nawa Sari SPA And Beauty untuk merasai sendiri servis di situ. Untuk menempah Nawa Sari SPA and Beauty, anda boleh berhubung mereka seperti info di bawah ini. Tunggu apa lagi, jom kita serbu beramai – ramai.

dapatkan rawatan di nawa sari spa langkawi

NAWA SARI SPA AND BEAUTY | SPA TERBAIK DAN MURAH DI LANGKAWI
Hubungi : Tekan untuk telefon (010-5129831) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Nawa Sari Spa Jalan Pantai Tengah

Alamat :
Nawa Sari SPA
Villa Molek, Jalan Teluk Baru, Pantai Tengah (472.10 km), 07000 Langkawi

Waktu Operasi :
Bermula seawal 10am sehingga 10pm
Dibuka dari Isnin sehingga Ahad

Jom Semua, Kita Serbu Nawa Sari SPA And Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Semua, Kita Serbu Nawa Sari SPA And Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Semua, Kita Serbu Nawa Sari SPA And Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: