Review
Jan 16, 2018, 9:52am

SPA dan Rawatan Rambut di Senai Johor | Indian Bridal Make Up Artist


Ramai orang menyedari bahawa mereka mempunyai masalah muka, badan dan kulit kepala. Bagaimanapun, mereka menganggap masalah tersebut tidak serius dan hanya mendiamkan diri. Mereka enggan mendapatkan rawatan dan membiarkan begitu sahaja sehingga masalah tersebut menjadi semakin teruk.

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 10

Pada masa kini terdapat pelbagai rawatan bagi mengatasi masalah kecantikan diri. Selain rawatan yang hasilnya nampak cepat dengan berjumpa pakar kecantikan atau doktor bertauliah, anda juga boleh mengunjungi spa yang menyediakan rawatan kecantikan diri dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Spa yang semakin mendapat tempat di kalangan masyarakat tempatan sejak akhir-akhir ini menawarkan perkhidmatan bagi mereka yang menitikberatkan kecantikan dalaman dan luaran.

Hasil Rawatan Di Spa Setanding Rawatan Yang Mahal

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 09

Seiring gaya hidup dan kesibukan masa, rawatan kecantikan diri di salun menjadi pilihan. Bagaimanapun tidak untuk rawatan kulit kepala kerana merasakan ia membazir, terlindung dan cukup sekadar penjagaan luaran. Selain itu, rawatan yang dilakukan di spa tidak menyakitkan dan bayarannya juga tidak semahal seperti rawatan yang diperoleh daripada doktor. Hasilnya mungkin boleh dilihat setelah tiga atau empat kali rawatan dan jika diamalkan beserta produk kecantikan yang bersesuaian, hasilnya akan lebih memuaskan hati.

Her Divine Beauty Spa Kecantikan Di Senai, Johor

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 17

Spa Her Divine Beauty antara lokasi pilihan wanita sekitar kawasan Senai, Johor yang mahu memanjakan diri dengan pelbagai rawatan lengkap bermula dari rambut hingga ke hujung kaki. Walaupun tidak terletak di tengah kota, spa terbabit ternyata mempunyai keistimewaan tersendiri khususnya membantu wanita mendapatkan rawatan serta perkhidmatan yang bersesuaian. Terdapat pelbagai keistimewaan spa tersebut diantaranya lokasi yang strategik. Spa Her Divine Beauty sentiasa menitikberatkan keselesaan dan kemampuan pelanggan yang berkunjung ke spa ini.

Pakej Her Divine Beauty |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 16

Spa ini mempunyai pelbagai rawatan setaraf dengan spa ternama bermula daripada pelbagai jenis rawatan wajah dan urutan badan. Harga berpatutan antara kelebihan di Spa Her Divine Beauty kerana ia menyasarkan setiap wanita mampu merehatkan diri dengan mendapatkan rawatan yang disukai. Lebih menarik apabila pakej dan perkhidmatan yang ditawarkan di Her Divine Beauty berbaloi untuk dicuba.

Suasana Spa Her Divine Beauty Yang Menarik |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 46

Selain aspek harga, keselesaan turut menjadi faktor supaya setiap pelanggan merasai nikmat sebenar berehat dan dimanjakan. Suasana spa di sini pula cukup mendamaikan, walaupun bukan terletak di tengah bandar. Realitinya, tidak banyak pusat rawatan kecantikan di sekitar kawasan Senai yang mampu menyelitkan pemandangan dan suasana indah dalam pakej perkhidmatan mereka sebagaimana  Her Divine Beauty. Segalanya cukup sempurna. Dekorasi spa yang sedarhana, bauan segar aromaterapi, alunan muzik yang menenangkan, dan layanan staff yang mesra. Sesiapa pun yang datang pasti tertarik disamping harga yang ditawarkan juga murah dan berbaloi. Setiap pelanggan yang datang ke sini diberi layanan istimewa bak tetamu bertandang ke rumah.

Pelbagai Rawatan Yang Ditawarkan Di Her Divine Beauty |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

Layanan mesra kakitangan di Her Divine Beauty  juga dalam kelas tersendiri. Mereka bukan sekadar menyambut tetamu dengan senyuman, malah tidak lokek memberi khidmat nasihat secara percuma. Dulu, cuma ada rawatan kecantikan wajah dan urutan saja. Tapi kini pelbagai pakej lengkap ditawarkan termasuk mandi pedicure, rawatan memutihkan muka dan badan, henna, solekkan, skrub dan sebagainya. Di spa ini, pakej kombinasi rawatan boleh dipilih mengikut kesesuaian serta kehendak pelanggan.

1. Sauna

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 02

Masih ramai yang tidak tahu bahawa bersauna merupakan satu amalan yang bagus untuk kesihatan badan. Selain dapat menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan, jika diamalkan selalu, sauna juga membawa banyak manfaat terhadap tahap kesihatan fizikal. Prinsip utama dalam terapi sauna adalah untuk membuatkan badan berpeluh dengan banyak kerana ini akan dapat membantu mendetoksifikasi badan, menenangkan minda dan bakar kalori pada masa yang sama.

2. Solekan Pengantin

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 04

Selain itu, perkhidmatan solekan juga turut disediakan di Her Divine Beauty. Jika anda berada di kawasan Senai, Johor dan memerlukan khidmat solekan, apa kata cuba di sini. Hasil solekannya tahan lama dan sesuai untuk semua majlis.

3. Rawatan Kecantikan Muka Dan Badan

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 15

Untuk anda yang inginkan kulit muka yang cantik dan berseri dicadangkan membuat rawatan skrub untuk membersihkan kotoran dan menanggalkan sel kulit mati. Kepakaran mereka merawat masalah muka yang bermasalah tidak dinafikan menunjukkan kesan yang memberangsangkan. Rawatan ini amat sesuai bagi wanita yang berumur 26 tahun ke atas yang telah mulai terdapat tanda-tanda seperti kulit yang kusam dan tidak tegang. Rawatan yang dilakukan dapat membantu menganjalkan kulit, mengelakkan pigmentasi, mencerahkan kulit dan menjadikan kulit muka nampak halus, cerah, lembap dan berseri.

4. Lulur (Body Scrub)/ Masker (Body Mask)

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 03

Rawatan lulur atau body scrub juga ada di Her Divine Beauty. Lulur membantu sekatakan warna kulit secara semula jadi, menggunakan bahan-bahan semulajadi. Berikut merupakan antara bahan yang sering dijadikan body scrub dan body mask. Selain menghilangkan sel mati, ada fungsi lain bergantung kepada bahan yang digunakan.

5. Teknik Urutan Semulajadi Tanpa Menyakitkan

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 05

Rawatan wajah antara rawatan yang menerima sambutan paling memberangsangkan. Ia disebabkan oleh tekniknya yang mampu meremajakan kulit wajah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Rawatan ini dilakukan secara semulajadi tanpa sebarang penggunaan mesin. Mesin hanya digunakan untuk sesetengah rawatan khas sahaja. Teknik urutan dari wajah hingga ke bahu sangat menenangkan, sekaligus melancarkan peredaran darah.

6. Melebatkan Rambut Dan Mengurangkan Keguguran

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 49

Sekiranya mereka tidak menitikberatkan aspek kebersihan dan penjagaan rambut seperti memilih syampu yang betul, sudah pasti masalah ini menjadi bertambah serius. Seperti mana muka, rambut dan kulit kepala juga harus dijaga sebaiknya Ramai wanita tidak tahu bahawa rambut perlu dirawat setiap bulan bagi mengelak ia kering dan rosak pada bahagian hujung, berkelemumur, gugur seterusnya botak. Jika rawatan dilakukan setiap bulan, masalah rambut gugur seterusnya botak tidak akan berlaku. Dapatkan rawatan awal agar akar rambut dapat dibaiki. Rambut beruban juga tidak perlu dicabut sebaliknya boleh diwarnakan dengan inai di Her Divine Beauty.

7. Rawatan Inai Asli Rambut

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 41
SPA dan Rawatan Rambut di Senai 42

Kepakaran Her Divine Beauty dalam rawatan dan kesihatan rambut memang sangat terbaik. Selain rawatan rambut gugur,  mereka juga menyediakan rawatan inai asli rambut. Ini akan mencantikkan semula warna rambut yang anda mahukan. Jadi tidak salah kan untuk mencuba rawatan inai ini. Pasti anda suka dan berpuas hati dengan hasilnya nanti.

8. Rawatan Membuang dan Membasmi Kutu Rambut

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 45
SPA dan Rawatan Rambut di Senai 48

Kalau anda sering menghadapi rambut dan kepala terasa gatal, ada kemungkinan kutu sudah bersarang di kepala. Jangan bimbang, sekiranya anda berada di sekitar Senai dan Johor Bahru, anda boleh juga mendapatkan rawatan membuang kutu rambut di sini. Ini sudah semestinya satu keperluan jika anda memang sedang menghadapi masalah kutu ini.  Jadi bersegeralah datang ke sini untuk membasmi kutu rambut anda dengan berkesan.

Pakar Rawatan Rambut Di Her Divine Beauty |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 08

Rambut mahkota wanita paling berharga. Disebabkan itu ramai wanita inginkan penggayaan rambut yang cantik dan sihat. Namun begitu penjagaan dan perapian rambut menjadi lebih mudah sekiranya wanita mendapatkan khidmat nasihat dari pakar rambut kerana mereka lebih arif dan mahir mengenai masalah rambut wanita.  Ramai dalam kalangan wanita malah lelaki juga tidak prihatin atau tidak tahu kaedah menjaga kesihatan rambut dan kulit kepala mereka. Menyedari hal ini, Her Divine Beauty , rangkaian salun rambut dan spa yang terletak di Senai, Johor menjalankan perkhidmatan perundingan dan perapian secara eksklusif untuk lelaki dan wanita tidak kira bangsa.

Khidmat Dandanan Rambut Turut Ditawarkan Di Her Divine Beauty |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 01

Bercerita mengenai pengalaman dalam bidang dandanan rambut cabaran paling besar adalah melayan kerenah pelanggan. Pelanggan sentiasa inginkan perkhidmatan terbaik. Her Divine Beauty sentiasa peka perkembangan semasa dan gaya rambut terkini wanita. Ini kerana pelanggan sangat bijak dan sentiasa inginkan gaya terkini dandanan rambut

Pakej Lain Yang Menjadi Tarikan Pelanggan Di Her Divine Beauty |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 07

Selain rawatan intensif rambut, Her Divine Beauty  turut menawarkan pelbagai pakej dan perkhidmatan seperti inai, menggunting dan meluruskan rambut, rawatan wajah, urut badan dan banyak lagi. Kebiasaannya, di spa ini rawatan yang biasa dikunjungi pelanggan adalah untuk membuat rawatan meluruskan rambut, menggunting rambut dan henna. Antara rawatan penuh di pusat spa ini adalah :

 • All type of make up
 • All type of hari do
 • Treading
 • Full body waxing
 • All type of facial treatment
 • Face and body whitening
 • Pedicure and body whitening
 • Henna art
 • Ayurveda hair treatment
 • Head hot oil massage
 • Hair henna treatment
 • lice/kutu treatment
 • Sauna
 • Body srcub
 • spa/madian lulur & milk
 • Training centre

Spa Her Divine Beauty Sesuai Untuk Semua Golongan |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 14

Spa yang baru dibuka ini menyediakan pelbagai perkhidmatan kecantikan diri untuk dewasa dan kanak-kanak. Meskipun banyak spa menawarkan rawatan kecantikan diri, tidak ramai sedar akan kepentingan dan di sini menjadi cabaran Her Divine Beauty mencadangkan kepada pelanggan. Sesekali meluangkan masa membelai tubuh di spa urutan dan kecantikan memang mengujakan. Apatah lagi selepas berhari-hari dihambat keletihan menguruskan tugas di pejabat dan tanggungjawab di rumah.

Rawatan Spa Her Divine Beauty Merawat Tubuh Badan Secara Semulajadi |  SPA dan Rawatan Rambut di Senai

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 11

Spa di sini berupaya menyembuhkan penyakit dalaman, menyegarkan tubuh badan selain memberi tenaga dan oksigen pada kulit dan otot, mengencangkan otot dan kulit, menghaluskan kulit, meningkatkan kekebalan tubuh, proses metabolisme tubuh lebih tinggi, membentuk tubuh, mengurangkan ketegangan dan menenangkan fikiran. Apa yang paling penting, rawatan di spa menggunakan kaedah yang semulajadi. Tiada kesan sampingan pada tubuh apabila melakukan rawatan di sini.

Rawatan Spa Di Her Divine Beauty Menambat Hati Pelanggan, Testimoni :

SPA dan Rawatan Rambut di Senai 04 SPA dan Rawatan Rambut di Senai 06 SPA dan Rawatan Rambut di Senai 13

Bagi mendapatkan keterangan lanjut dan bercadang untuk menggunakan khidmat di spa ini bolehlah menghubungi :

Jom Booking Sesi Rawatan Di Her Divine Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 553,Jalan Serunai 10, Taman Saleng / Taman Pancasila, Senai 81400 Johor

   
Jom Booking Sesi Rawatan Di Her Divine Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Booking Sesi Rawatan Di Her Divine Beauty SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: