Review
Mar 29, 2018, 9:00am

Solusi Tambah Susu Badan dan Atasi Masalah Keputihan Wanita


Ramai wanita yang bergelar ibu selalu mengeluh susu badan kurang dan sudah pasti mereka tercari-cari apakah cara yang paling mudah dan berkesan untuk menyelesaikan masalah tersebut. Adakah anda juga merupakan salah seorang daripada mereka? Memastikan susu ibu bertambah dari hari ke hari bukanlah sesuatu yang mudah. Barangkali ia dipengaruhi daripada faktor pemakanan, gaya hidup, kesihatan, keturunan, hormon badan dan lain-lain lagi. Tambah-tambah lagi apabila ibu mengandung atau yang masih menyusu mahupun yang belum hamil, keputihan juga merupakan masalah besar yang melanda dan kadang-kadang tak tahu nak buat apa untuk atasi masalah keputihan wanita kan?

Cara Tambah susu badan

Pertama sekali, tahukah anda mengapa masalah keputihan berlaku? Keputihan adalah cecair yang dikeluarkan oleh faraj disebabkan hormon atau keasidan faraj yang diganggu oleh bakteria atau kulat. Ia mungkin terjadi kerana kesilapan pengambilan makanan, faraj yang sensitif terhadap jenis pakaian dalam, hormon badan dan sebagainya lagi. Ia menyebabkan kulat dan bakteria terjah ke faraj dan menyebabkan lendiran keputihan dikeluarkan serta menghasilkan bau yang kurang menyenangkan. Keputihan yang dialami ini memberi perasaan yang tidak selesa kepada semua wanita apatah lagi yang tengah sarat mengandung. Berbalik kepada perkara utama tadi, apakah penyelesaian bagi anda yang ingin menambahkan susu badan? Terlalu banyak petua yang anda boleh ikhtiarkan namun kadang-kadang ia memakan masa yang agak lama tetapi masih ada cara yang sangat berkesan dan pantas dalam menambah susu ibu dan dalam masa yang sama dapat mengatasi masalah keputihan wanita.

Selain Tambah susu badan

Solusi Tambah Susu Badan dan Atasi Masalah Keputihan Wanita

cara-cara Tambah susu badan

Macam tak percaya kan rupa-rupanya ada herba-herba atau cara-cara yang dapat digunakan untuk menambah susu badan sekaligus mengatasi masalah keputihan wanita! Memang ada. Anda boleh gunakan kesemua cara-cara ini.

1. Bawang Putih

Kaedah Tambah susu badan

Bawang putih mempunyai rasa yang berbeza daripada bawang merah, ianya tidak pedas seperti bawang merah dan tidak pedih mata jika terkena di mata seperti bawang merah. Namun, rasanya yang kelat itu tidak dapat diterima lidah kita semua, jarang ada orang yang boleh makan bawang putih begitu sahaja. Apa yang kita boleh buat adalah dengan cara memasak makanan dengan meletakkan bawang putih, mungkin anda boleh buat sup dan sebagainya. Ia akan menambahkan susu badan dengan banyak. Amalkan sahaja, anda pasti terkejut dengan kesannya. Selain daripada memakan bawang putih, anda boleh tumbuk bawang putih sehingga lumat dan menggosok bawang putih yang hancur tersebut pada sekitar faraj anda. Bakteria akan berlari-lari keluar daripada bahagian faraj anda.

2. Habbatussauda

Boleh Tambah susu badan

Habbatussauda sangat popular dalam menguatkan otot-otot badan para wanita dalam menghasilkan susu badan. Hal ini tidak dinafikan lagi kerana ia telah terbukti sejak zaman dahulu lagi malah kajian juga telah dilakukan oleh Doktor Afruz Al-Haq iaitu seorang penyelidik di Hospital Pakar King Faisal, Riyard, Arab Saudi. Beliau telah mengeluarkan penyataan, “Telah dibuktikan bahawa Habbatus Sauda’ menambahkan keupayaan seksual, menangguhkan tempoh menopause (putus darah haid) di kalangan wanita, menambahkan kelancaran pengeluaran susu di kalangan kaum ibu dan menambahkan daya ingatan dan kefahaman di kalangan manusia” . Jelas bahawa Habbatussauda sangat berkesan dalam meningkatkan susu badan dan selain itu juga, herba makanan sunnah Nabi SAW ini juga berfungsi mengatasi masalah keputihan wanita. Hadis Nabi mengatakan bahawa segala penyakit boleh dirawat dengan habbatussauda.

3. Delima

Terdapat cara Tambah susu badan

Buah delima mempunyai pelbagai khasiat terhadap wanita. Salah satunya adalah meningkatkan susu badan dan juga menghilangkan keputihan. Buah delima mengandungi potassium, kalsium, niacin, vitamin c, asid folik, vitamin c, zat besi dan serat yang sangat tinggi. Selain menyalurkan susu badan dengan banyak, buah delima dapat memberi zat dan menyihatkan kandungan serta bayi didalam kandungan para wanita. Buah delima juga mempunyai sifat anti inflamasi yang membantu melancarkan peredaran darah dan menjaga perkembangan bayi dengan baik. Tahukah anda bahawa masalah keputihan wanita sangat berisiko kepada bayi dan akan menyebabkan kelahiran bayi pra-matang atau cacat? Delima membantu mengatasi segala risiko tersebut. Ia membunuh bakteria pada faraj dan menghilangkan keputihan anda serta menjaga kandungan anda dengan memberikan zat dan serat yang mencukupi kepada kandungan anda. Oleh itu, anda tidak perlu risau tentang masalah keputihan dan susu badan lagi.

4. Mengamalkan Qaseh Gold Adinda

Dapat Tambah susu badan

Qaseh Gold Adinda adalah sejenis minuman botani yang mengandungi pelbagai kandungan herba dan bahan-bahan yang dipercayai berkesan bagi membantu para wanita meningkatkan susu ibu dan menghilangkan masalah keputihan. Ia merupakan keluaran Qaseh Kazim Network yang sangat terkenal dalam membantu ramai masyarakat yang mempunyai masalah kesihatan dalaman dan luaran. Ia sangat selamat, halal dan boleh diambil oleh setiap wanita yang berumur 13 tahun ke atas sama ada belum berkahwin ataupun sudah berkahwin, malah amat disarankan kepada anda yang ikhtiar zuriat, sedang mengandung ataupun yang tengah menyusu. Qaseh Gold Adinda akan membantu anda memberikan zat dan menjadikan diri anda dan kandungan lebih baik lagi dari segi kesihatan fizikal dan mental.

Kandungan Qaseh Gold Adinda

Tambah susu badan

Terdapat 11 jenis kandungan Qaseh Gold Adinda yang mempunyai pelbagai khasiat yang tiada tandingannya iaitu Madu, Delima, Buah Tin, Minyak Zaitun, Gingko Biloba, Sireh, Gam Arab, Air Zamzam, Habbatussauda, Zaafaran dan Kurma. Kesemua kandungan makanan ini sangat bersih, suci dan bermanfaat bagi para wanita dan ibu yang mengandungkan bayi. Ia mengandungi penawar segala penyakit, air zamzam yang paling berkualiti, minyak zaitun yang mempunyai sifat anti bakteria, herba bersifat penambah susu badan, anti bakteria dan kulat dan lain-lain lagi.

Fungsi Qaseh Gold Adinda

Tambah susu badan dangan Betul

 • Memperbaiki kesihatan reproduksi wanita
 • Memperbaiki kualiti keintiman suami isteri.
 • Membekalkan tenaga dan mengurangkan keletihan
 • Meredakan tekanan dan menstabilkan emosi
 • Menguatkan system imun untuk melawan jangkitan penyakit
 • Menambah kekuatan daya ingatan.
 • Melancarkan pembuangan air besar
 • Membantu mengurangkan keputihan
 • Membetulkan kitaran haid dan menjadikan haid lebih teratur
 • Mengurangkan sakit senggugut
 • Merawat sembelit dan membersihkan usus anda setiap hari
 • Ikhtiar zuriat
 • Membantu badan menghasilkan tahap HB yang optimum
 • Mengurangkan sakit belakang & nausea
 • Menyokong perkembangan bayi

Tambah susu badan dengan Mudah

Selain itu, ia mempunyai pelbagai fungsi terhadap wanita yang hamil dan berpantang seperti memberi tenaga, menambah susu badan dan lain-lain lagi. Untuk pengetahuan anda juga, Qaseh Kazim Network juga mengeluarkan Qaseh Gold Kekanda yang mempunyai pelbagai khasiat untuk para suami atau kaum lelaki. Sebagai seorang penyeri rumah tangga, anda harus peka terhadap kesihatan suami dan anak-anak.

Tambah susu badan Anda

Qaseh Gold Kekanda Untuk Lelaki

Tambah susu badan

Qaseh Gold Kekanda mempunyai kandungan yang sama seperti Qaseh Gold Adinda tetapi ia mempunyai herba tambahan yang sangat bagus untuk lelaki iaitu Tribulus, Guarana dan Ashwaganda. Kesemua herba ini mempunyai khasiat yang sangat hebat setimpal dengan fungsi Qaseh Gold Kekanda. Terdapat banyak fungsi dan kelebihan Qaseh Gold Kekanda yang anda patut tahu dan amalkan.

Fungsi Qaseh Gold Kekanda

Cara Tambah susu badan Anda

 • Ikhtiar zuriat
 • Mengurangkan rasa ingin merokok
 • Meningkatkan tahap kesuburan badan & meningkatkan kualiti sperma
 • Memberikan tenaga “instant
 • Mencegah penyakit berbahaya seperti kanser prostat, kanser kolon dan penyakit biasa
 • Menghilangkan sakit kepala dan migrain
 • Mendapatkan tidur yang nyenyak
 • Mengelakkan mati pucuk
 • Tidak mudah letih

Qaseh Gold Premier

Selain Tambah susu badan dengan betul

Qaseh Gold Premier adalah makanan sunnah yang mempunyai pelbagai herba dan rumusan terbaik sama seperti Qaseh Gold Adinda namun ia ditambah dengan herba pilihan lain seperti biji anggur, goji beri, kacang ginjal dan kranberi. Qaseh Premier sangat sesuai bagi mereka yang berumur 40 tahun ke atas kerana ia turut mengandungi Kalsium Tulang Ikan yang kaya dengan sumber kalsium semulajadi.

Tambah susu badan

Fungsi Qaseh Gold Premier

Boleh Tambah susu badan Anda

 • Menambah tenaga dalaman dan luaran
 • Mencerdaskan minda
 • Mencerahkan penglihatan
 • Membuang toksin
 • Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
 • Mempercepatkan penyembuhan
 • Menstabilkan mood
 • Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
 • Meningkatkan sistem imun
 • Meningkatkan kekuatan tulang dan sendi

Qaseh Gold Junior Untuk Anak

Antara cara Tambah susu badan

Qaseh Gold Junior adalah jus harian yang sesuai diambil oleh anak-anak anda dimana jus ini sangat kaya dengan sumber anti-oksidan semulajadi serta khasiat-khasiat lain yang menyokong kekuatan sistem imun anak-anak. Dengan adanya Qaseh Gold Junior ini, anak-anak akan terlindung dan terjaga daripada sebarang penyakit atau bakteria. Kandungan Qaseh Gold Junior ini berupa anti Bakteria dan Anti Virus Semulajadi. Qaseh Gold Junior mengandungi pelbagai mineral seperti Zat Besi, Kalsium, Magnesium, Vitamin dan lain-lain lagi zatnya. Selain itu, kandungan utamanya adalah Kurma, Badam, Zaitun, Madu, Pegaga, Delima, Bayam, Kismis, Gingko, Habbatus Sauda’, Tiin, Za’faran, Gam Arab dan Kalsium Marin.

Tambah susu badan

Fungsi Qaseh Gold Junior

Kaedah Tambah susu badan yang betul

 • Menyihatkan usus dan melawaskan pembuangan air besar.
 • Menguatkan sistem imun
 • Menyerap nutrisi dengan sempurna
 • Menyingkirkan bahan buangan dan toksid dengan mudah
 • Mengawal stress
 • Memberikan tidur yang berkualiti
 • Menambah selera makan
 • Menguatkan Gigi Dan Tulang
 • Menyihatkan Saraf dan otak

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Qaseh Gold!

Ramai yang telah mencuba produk Qaseh Gold dan ianya sangat berkesan. Malah kebanyakan daripada mereka yang mengulangi menggunakan Qaseh Gold untuk satu keluarga. Anda pula bagaimana? Anda boleh mendapatkan Qaseh Gold dengan harga yang sangat berpatutan dan berbaloi.

 • Qaseh gold Premier  : RM 120
 • Qaseh Gold Kekanda : RM 78
 • Qaseh Gold Adinda : RM 78
 • Qaseh Gold Junior
       – Single : RM 79
       – Kombo : RM 139

Jom dapatkan Qaseh Gold  sekarang!

Tambah susu badan

Cara Tambah susu badan dengan betul

Tambah susu badan

QASEH GOLD ADINDA | QASEH KAZIM NETWORK
Hotline: Tekan untuk telefon (012-5466172) | Tekan untuk WhatsApp
Pejabat: Tekan untuk telefon (05-6214712)
Website: www.qasehkazimnetwork.com
Alamat:
Qaseh Kazim i-Shoppe
No 151-1 Lorong Sejati 5, Taman Melor Sejati, 36000 Teluk Intan, Perak

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: