Review
Mar 14, 2018, 9:15am

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat


Anda tidak tahu skincare apakah yang terbaik untuk hilangkan jeragat? Selama ini sudah banyak skincare atau set penjagaan wajah yang telah anda cuba tetapi masih tiada apa-apa kesan. Jeragat bukanlah sesuatu yang mudah untuk dihilangkan seperti jerawat yang boleh mengecut ketika dirawat atau mengalami tindak balas dari produk yang anda gunakan, tetapi jeragat adalah bintik-bintik kekal yang tumbuh di atas permukaan wajah yang memerlukan kita bekerja keras untuk memudarkan sekaligus menghilangkannya.

Antara Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

Seringkali kita memilih produk penjagaan kulit yang diyakini berkesan untuk menghilangkan jeragat diwajah, namun ia masih tidak berkesan terhadap wajah malah wajah pula tumbuh jerawat secara tiba-tiba. Sudahkah anda menyemak kandungan produk skincare tersebut sebelum memakainya? Sebelum membeli sesuatu produk penjagaan kulit lagi, anda disarankan untuk menyemak kandungannya terlebih dahulu supaya ia tidak menggunakan bahan-bahan yang memudaratkan kulit wajah dan kesihatan anda.  Bagaimanakah cara untuk memastikan skincare yang kita gunakan tiada bahan-bahan yang memudaratkan serta apakah ciri-ciri skincare yang paling bagus untuk hilangkan jeragat?

Ciri-Ciri Skincare Atau Produk Penjagaan Kulit Wajah Yang Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

Selain Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

Lambakan produk kecantikan yang fokus kepada penjagaan kulit muka telah menjadi sesuatu yang was-was dari segi kandungannya kerana kebanyakan  produk kini sudah tidak natural dan asli seperti produk zaman dahulu lagi. Sudah tentulah produk zaman dahulu lebih mesra alam dan 100% adalah berasal daripada bahan alam semulajadi. Namun, pada zaman sekarang sudah banyak bahan-bahan terlarang dimasukkan dalam produk-produk yang telah berada di pasaran untuk tujuan mempercepatkan proses keberkesanan sesuatu produk tersebut sebagai contoh merkuri digabungkan dalam sesuatu produk supaya setelah memakainya, muka automatik kelihatan licin dan putih serta merta.  Tahukah anda kesan-kesannya amat menggerikan seperti mendapat kanser kulit, kulit rosak dari pembuloh darah dan sebagainya? Sebenarnya, bukan sahaja merkuri, malah terdapat banyak lagi bahan-bahan yang merbahaya yang sering digunakan dalam skincare tanpa kita sedari. Anda harus menggunakan skincare yang mempunyai ciri-ciri yang selamat untuk menghilangkan jeragat pada wajah anda.

 • Bebas Merkuri

Terdapat Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

Merkuri adalah logam berat yang merupakan mineral dalam bentuk cecair dan unsur-unsur organik serta bukan organik.  Ia merupakan toksid terhebat dalam mempengaruhi kesihatan seseorang dan boleh menyebabkan berlakunya sindrom nefrotik iaitu protein berada pada tahap yang sangat tinggi di dalam air kencing.  Menyedari tentang hal ini, mengapa ia digunakan dalam produk kecantikan? Ini kerana ia mencegah pembentukan melanin dan menyebabkan kulit menjadi putih tetapi ia bukanlah sesuatu proses yang sihat kerana kulit sudah berada di zon yang bahaya dan akan terkesan.  Oleh itu, skincare yang bebas merkuri adalah penting dalam pemilihan sesuatu produk penjagaan wajah.

 • Bebas Paraben

Selain ada Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

Ramai yang telah tertipu dengan pelbagai produk penjagaan kulit dimana kewujudan paraben dikatakan mampu bertindak memberi kesan terbaik pada kulit wajah anda, namun hakikatnya adalah paraben sebenarnya merupakan campuran asid dan alkohol yang menghasilkan molekul ester atau disebut paraben. Ia berfungsi bagi mendapatkan ketahanan dalam tempoh yang panjang untuk sesuatu produk ataupun untuk skincare tersebut tahan lebih lama.  Menurut kajian, kebanyakan pesakit kanser adalah mereka yang banyak menggunakan produk berasaskan paraben pada suatu masa dahulu.

 • Bebas Hydroquinone

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang ada

Hydroquinone adalah bahan kimia yang digunakan didalam sesuatu produk bagi mendapatkan wajah yang kemerah-merahan dan seolah-olah pipi merah dan wajah putih secara semulajadi.  Ia akan bertindak membunuh sel melanocytes yang berfungsi menghasilkan melanin. Oleh itu, wajah akan kelihatan cerah dan merah sentiasa tanpa kehadiran melanin. Namun demikian, kulit anda tidak normal dan telah kehilangan prosesnya yang semulajadi.  Penggunaan hydroquine di dalam skincare menjadikan kulit merah, alahan dan terbakar sekiranya terkena cahaya matahari.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat ynag betu;

Ketiga-tiga bahan kimia tersebut tidak diperlukan langsung dalam menghilangkan jeragat dan mencantikkan kulit muka anda.  Anda boleh cuba memakai produk penjagaan kulit muka yang asli dan diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi. Untuk kesan yang lebih selamat dan berkesan, anda harus gunakan skincare yang bebas dari bahan-bahan kimia tersebut. Masih adakah produk penjagaan wajah yang bebas dari merkuri, paraben dan hydroquinone?

DerMAGs Skincare Bebas Merkuri, Paraben Dan Hydroquinone

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang betul

DerMAGs Skincare adalah produk penjagaan kulit wajah yang dihasilkan secara selamat dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi 100% tanpa apa-apa campuran kimia seperti merkuri, paraben dan hydroquinone.  Produk penjagaan kulit wajah ini dihasilkan daripada ekstrak kulit manggis (Alpha-MAGs) yang merupakan bahan asas utama dalam DerMAGs skincare dan dijamin 200% lebih berkesan daripada bahan aktif lain yang berada di pasaran.  DerMAGs telah diasaskan oleh Dr. Mariani Abd Hamid yang merupakan Ketua Penyelidik Kosmeseutikal dan Wangian Institusi Pembangunan Bioproduk UTM, Skudai. Dr. Mariani Abd Hamid juga merupakan pemegang PhD daripada Dongguk University, Seoul, South Korea dalam bidang Kejuruteraan Biokimia di bawah seliaan Prof. Dr. Chang Seo Park, Pengarah Institut Kajian Kosmetik Antarabangsa Korea yang terlibat secara langsung dalam mewujudkan jenama-jenama kosmetik antarabangsa darii Korea seperti IOPE, LANEIGE, AMORE PACIFIC, HANSKIN dan TONY MOLY.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang terbaik

DerMAGs telah dipatternkan dan telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.  Selain itu, DerMAGs telah mendapat anugerah berprestij dimana ia telah memenangi dua pingat emas pada Pameran Seni Industri dan Teknologi (INATEX) UTM 2012 dan Pameran Rekacipta Inovasi dan Teknologi Antarabangsa ke 24.  Konsep produk penjagaan kulit wajah in adalah bebas daripada merkuri, paraben dan hydroquinone dalam memberi kesan terbaik kepada kulit dan ia telah dihasilkan oleh pakar.

DerMAGs Skincare Ekstrak Kulit Manggis

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang terbaik

Kandungan utama DerMAGs adalah ekstrak kulit manggis yang merupakan sumber alam iaitu buah-buahan yang mengandungi khasiat yang pelbagai terhadap wanita.  Kulit manggis menjaga kulit anda untuk kekal sihat, cantik dan awet muda. Ia mencegah flek-flek hitam wajah semua cela-cela wajah. Selain itu, ia berfungsi memastikan tekstur kulit dan sel-sel kulit menjadi lebih sihat dan semakin remaja.

Jenis-Jenis Dan Kelebihan Item Produk DerMAGs Skincare

Terbaik Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

DerMAGs Skincare terdiri daripada 4 jenis produk atau item iaitu cleanser, softener, serum dan refining cream.  Kesemua produk DerMAGs Skincare adalah yang terbaik dan eksklusif dimana 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia yang memudaratkan.  Ia juga bukanlah produk timbang kilo, repacking atau produk OEM yang sedia ada. Kajian dan penghasilan produk DerMAGs oleh pakar menjadikan ia sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.  Bagi mendapatkan kesan yang baik terhadap kulit serta mengurangkan jeragat, anda boleh menggunakan DerMAGs Skincare dengan mengikut turutan iaitu cleanser, softener, serum dan refining cream.

1. DerMAGs Intensive Brightening Cleanser

Pencuci muka DerMAGs ini perlu digunakan 2 sehari iaitu cuci wajah ketika waktu pagi dan juga pada waktu malam.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang bagus

 • Membekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan ke dalam kulit wajah.
 • Membantu menyingkirkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati yang tersumbat dalam liang pori-pori wajah.
 • Mengimbangi dan meratakan lebihan minyak yang terdapat pada kulit serta mencegah kekeringan kulit wajah secara semulajadi.
 • Mencerahkan kulit secara semulajadi.
 • Menjadikan kulit lebih sihat, segar, bersinar, dan awet muda.

2. DerMAGs Intensive Brightening Softener

Softener atau pelembab wajah jenama DerMAGs ini digunakan untuk melembabkan wajah dan mengekalkan kesegaran muka anda.  Ia boleh dipakai selepas mandi dan sebelum memakai bedak atau solekan.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang murah

 • Membantu mengimbangi pH dan zat kulit wajah
 • Mengecilkan dan menutup liang-liang pori yang terbuka selepas proses mencuci muka
 • Melindungi kulit wajah dengan menghasilkan lapisan kulit yang dapat menutup kulit daripada daripada terdedah dengan mineral seperti klorin semasa membersihkan wajah
 • Mencerahkan wajah secara sekata
 • Melembapkan kulit sehingga mengurangi kekeringan apabila terdedah dengan sinar UV
 • Menghilangkan warna tona yang tidak sekata pada kulit.

3. DerMAGs Intensive Brightening Serum

DerMAGs juga tidak lari dari mengeluarkan serum DerMAGs yang berfungsi memberi rawatan wajah kepada kulit muka dan dia boleh dipakai pada bila-bila masa dalam merawat wajah anda supaya lebih berseri dan menghilangkan segala masalah kulit wajah.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat sangat murah

 • Menjadikan kulit wajah cerah dan sekata
 • Merawat masalah kulit wajah seperti parut, jeragat, jerawat, kesan terbakar, dan lain-lain lagi.
 • Mengecilkan liang pori dan melicinkan kulit wajah supaya nampak putih dan flawless.
 • Mengurangkan kedutan pada kulit wajah kerana ia bertindak sebagai anti penuaan.
 • Mengimbangi lebihan minyak
 • Mengatasi kulit kering dan kusam dengan membekalkan lebihan mineral, vitamin dan pelbagai khasiat kepada kulit.
 • Memulihkan sel kulit yang rosak
 • Menjadikan kulit wajah lebih berseri secara semulajadi

4. DerMAGs Intensive Refining Cream

Refining Cream DerMAGs mempunyai khasiat yang sangat bagus dalam memastikan kulit wajah anda terawat sempurna dan menghilangkan jerawat, jeragat serta cela-cela yang timbul di wajah. Anda boleh mengamalkan memakai Refining Cream ini hanya perlu figunakan sekali sahaja iaitu pada waktu siang.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang baru

 • Melindungi kulit wajah daripada dehidrasi
 • Membantu mencegah penuaan pramatang
 • Melindungi wajah dengan menutup kesan parut, kesan bekas jerawat dan jeragat pada kulit wajah
 • Mengelakkan kulit daripada terkena kotoran dan pencemaran alam sekitar
 • Melindungi kulit wajah daripada sinaran UVA/UVB yang merbahaya

Kelebihan Menggunakan DerMAGs

Kaedah Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

1. Kesan Terhadap Kulit 100%

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat dengan sangat mudah

Selepas menggunakan DerMAGs, kulit 100% mengalami perubahan dari masa ke semasa.  Kulit kelihatan lebih cerah secara semulajadi dan kekal sihat di mana tekstur kulit lembab dan wajah semakin berseri-seri.  Kini tiada lagi masalah kulit kusam, jerawat dan jeragat.

2. Konsultansi PERCUMA Sepanjang Hayat

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat dengan mudah

Dengan penggunaan DerMAGs, anda layak mendapat konsultansi percuma sepanjang hayat dan anda boleh bertanya dan berkongsi apa sahaja masalah kulit yang anda hadapi.  Pihak DerMAGs akan membantu akan sehabis baik.

3. Mata Ganjaran

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat dengan sangat cepat

Kelebihan bagi anda yang menggunakan DerMAGs, anda akan mendapat mata ganjaran dengan setiap pembelian yang anda lakukan.  Mata ganjaran teresebut boleh ditebus apabila ia telah mencukupi. Dengan DerMAGs, anda boleh jimat dengan lebih lagi!

4. Peluang Menjadi Ejen

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat dengan cepat

Pengambilan ejen dibuka bagi anda yang berminat untuk menjana pendapatan bersama DerMAGs.  Produk bertaraf antarabangsa ini sangat berkesan dan mendapat permintaan ramai akan memudahkan anda.

5. Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat dengan lebih bagus

Skincare DerMAGs sesuai untuk semua jenis kulit orang asia.  Berdasarkan kajian yang telah dilakukan, ia sangat sesuai dan dapat merawat segala jenis masalah kulit dengan berkesan.

Senarai Harga Produk DerMAGs

Produk DerMAGs boleh digunakan selama 2 hingga 3 bulan kerana ia sangat tahan lama dan lebih jimat.  Anda tidak perlu membeli setiap bulan, malah setahun hanya 3 kali pembelian sahaja untuk 12 bulan memakainya.  Jimat bukan? Inilah produk Antarabangsa yang mampu milik dan sangat berpatutan serta kena dengan nilai khasiatnya.

Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang bagus sekali

DerMAGs Intensive Brightening Cleanser (50ml) – RM 64.90
DerMAGs Intensive Brightening Softener (50ml) – RM 64.90
DerMAGs Intensive Brightening Serum (30ml) – RM 174.90
DerMAGs Intensive Refining Cream (10g) – RM 86.90

Bagi anda yang baru pertama kali ingin mencuba produk DerMAGs, anda boleh mencuba set trial yang lebih murah tetapi lengkap dengan keempat-empat item produk ini.  

DERMAGs Trial Set – RM 152.90 (Penggunaan 3 minggu – 1 bulan)

Antara bagus Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat

 • DerMAGs Intensive Brightening Cleanser (30ml)
 • DerMAGs Intensive Brightening Softener (30ml)
 • DerMAGs Intensive Brightening Serum (10ml)
 • DerMAGs Intensive Refining Cream (5g)

Testimoni Mereka Yang Telah Berjaya Bersama Penggunaan DerMAGs

Penggunaan DerMAGs telah banyak diperkatakan oleh ramai wanita di Malaysia.  Dengan harganya yang mencecah ratusan, ia sangat berkesan 100% ke atas semua pengguna.  Harganya juga sangat berpatutan berbanding kesannya terhadap kulit wajah anda. Produk yang bebas daripada merkuri, paraben dan hydroquinone ini telah banyak membantu para wanita diluar sana. Sekiranya anda mengalami masalah kulit jeragat, jerawat, kulit rosak, inilah yang dapat membantu anda untuk menjadi cantik kembali. Jom dapatkan DerMAGs segera!

Antar yang Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan JeragatSelain Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang bagusAntara terdapat Skincare Yang Paling Bagus Untuk Hilangkan Jeragat yang bagus

Dapatkan DerMAGs Skincare Untuk Kulit Cantik Sekarang!

Produk hasil penyelidikan UTM ini tidak harus diketepikan kerana ianya adalah hasil kajian yang terperinci, dan bukannya produk dari kilang OEM. Sudah pastinya hasil yang sangat berbaloi untuk anda gunakan. Pastikan DerMAGs baru beli ye!

 

Jom Dapatkan DerMAGs Skincare Untuk Kulit Cantik SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan DerMAGs Skincare Untuk Kulit Cantik SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan DerMAGs Skincare Untuk Kulit Cantik SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: