Review
Jun 6, 2018, 11:56am

Singkir Daki Dan Sel Kulit Mati Dengan Mudah Dan Selamat


Tubuh badan manusia merupakan bahagian yang berfungsi untuk menjalankan aktiviti harian dengan mudah dan lancar. Tubuh badan yang tidak dijaga dengan baik akan membuatkan ia senang berdaki dan sel kulit mati akan berkumpul dan akan menyebabkan kulit tubuh anda akan kelihatan kusam dan kotor. Daki dan sel kulit mati juga akan membuatkan anda tidak yakin untuk berhadapan dengan orang ramai.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Mudah

Daki terjadi disebabkan oleh habuk atau debu yang melekat di tubuh badan kita. Jadi, kulit kita akan mencegah habuk dan debu ini dari masuk ke tubuh badan dengan menjaga kelembapan kulit. Jadi, habuk tersebut akan bertukar menjadi daki yang melekat di kulit. Manakala, sel kulit mati adalah sel yang tidak lagi digunakan oleh tubuh badan kita dan digantikan dengan sel kulit yang baru. Maka, ia akan berkumpul di bahagian luaran kulit dan menyebabkan kulit kelihatan kusam.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Selamat

Singkir Daki Dan Sel Kulit Mati Dengan Mudah Dan Selamat

Anda boleh menyingkirkan daki dan juga sel kulit mati tersebut dengan mudah dan selamat sekiranya anda rajin untuk melakukan cara – cara yang bakal dikongsikan di bawah. Ikuti tips yang diberikan untuk mendapatkan kulit yang bersih.

1. Minyak Zaitun

Minyak zaitun mempunyai pelbagai khasiat untuk kulit anda kerana ia merupakan pelembap semulajadi yang boleh membersihkan dan melembutkan kulit. Jika anda mahu membuang daki di kulit, anda boleh menghangatkan minyak zaitun dan oleskan minyak tersebut kepada bahagian – bahagian yang mempunyai daki. Biarkan selama 20 minit sebelum dicuci dengan air.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Zaitun

2. Minyak Kayu Putih @ Eucalyptus Oil

Minyak kayu putih atau boleh juga dikenali sebagai minyak eucaplyptus amat membantu dalam memberikan ketenangan kepada sesiapa yang membaunya. Tetapi, ia juga boleh digunakan untuk membersihkan daki. Caranya mudah sahaja iaitu anda hanya perlu meletakkan minyak eucalyptus ke bahagian yang berdaki dan daki tersebut akan tertanggal dan mudah dibersihkan dengan menggunakan air.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Kayu Putih

3. Menggunakan Body Lotion

Anda tidak perlu risau jika anda tiada bahan di rumah kerana lotion juga boleh digunakan untuk menanggalkan daki dan sel kulit mati. Anda hanya perlu membasahkan kulit dan keringkan. Sapukan lotion dan gosok sehingga anda rasa puas dan terasa daki tersebut sudah tertanggal. Kemudian, cuci dengan air bersih. Anda akan nampak sedikit kemerahan tetapi ia amat efektif untuk menanggalkan daki dan sel kulit mati.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Losyen

4. Gunakan Scrub Badan

Scrub badan mempunyai bahan eksfoliasi di mana ia dapat menanggalkan sel kulit mati dan boleh membantu anda untuk menghilangkan daki yang menebal di badan. Anda boleh menggunakan scrub badan yang dijual di pasaran ataupun gunakan sahaja gula yang berada di rumah untuk dijadikan scrub. Basahkan kulit anda dan sapukan scrub tersebut pada bahagian daki. Lakukan 2 – 3 kali seminggu untuk kulit yang licin.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Scrub

5. Gunakan Jus Timun

Buah timun telah lama digunakan di dalam bidang kecantikan kerana ia mempunyai pelbagai khasiat untuk kulit. Ia juga boleh membersihkan daki dan memberikan kesan sejuk kepada kulit. Kisar buah timun sehingga menjadi halus dan gosokkan ke bahagian yang berdaki, biarkan selama 15 minit dan cuci sehingga bersih.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Timun

Darina Shower Scrub Dan Darina Perfume Lotion (Penyelesaian Kepada Masalah Daki Dan Sel Kulit Mati)

Adakah anda mempunyai masalah daki dan sel kulit mati? Apa kata anda guna Darina Shower Scrub dan Darina Perfume Lotion sebagai jalan penyelesaian untuk menanggalkan daki dan menghilangkan sel kulit mati. Anda boleh menggunakan Darina Shower Scrub ketika mandi dan menggunakan Darina Perfume Lotion sebaik sahaja keluar dari bilik air.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Kaki

Kandungan Dan Kelebihan Darina Shower Scrub

1. Aloe Vera

Aloe vera bertindak sebagai pelembap kulit, mengatasi kulit kering, menjadikan kulit lebih kenyal dan mempercepatkan kesembuhan luka ringan dan menghilangkan sel kulit mati

2. Coconut Oil

Coconut oil boleh mencegah pengelupasan kulit, mencegah kedutan, menegangkan kulit, membantu meremajakan kulit, melembapkan kulit dan membuang sel kulit mati.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Leher

3. Markisa

Buah markisa berupaya untuk menegangkan kulit, melembapkan kulit, menurunkan berat badan, mencegah penuaan dan melindungi kulit.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Ketiak

4. Olive Oil

Minyak zaitun membantu untuk merawat kulit, mengatasi kulit kering, melembapkan kulit, mencegah penuaan, menghaluskan kulit, pemutih kulit yang alami, dan membersihkan sel kulit mati.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Rambut

5. Walnut

Kandungan omega – 3 di dalam walnut menguatkan membran sel kulit, mengekalkan kelembapan nutrisi di dalamnya yang pada akhirnya membantu kulit bercahaya, dan mengeluarkan racun dari sel kulit. Walnut juga boleh melindungi kulit dari kekeringan.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Jari

6. Bladderwrack

Memberi perlindungan kulit sehari – hari dari kesan buruk pencemaran persekitaran seperti habuk, debu dan UV matahari dari menjejaskan kulit

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Pelipat

Kelebihan Darina Perfume Lotion

1. Melembapkan Kulit

Darina Perfume Lotion boleh melembapkan kulit dengan bahan lotion tersebut seperti Seed oil dan mineral oil. Ia boleh memberikan kesan lembab dan sesuai digunakan untuk sesiapa yang mempunyai masalah kulit kering

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Lutut

2. Menghilangkan Bau Badan

Lotion ini juga mampu menghilangkan bau badan dengan baunya yang wangi. Jadi, anda boleh menggunakan lotion ini di bahagian yang berbau untuk menghilangkan bau tersebut. Pasti anda akan menjadi lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Badan

3. Mencantikkan Kulit

Kulit anda juga akan menjadi cantik serta – merta dengan Darina Perfume Lotion. Hal ini kerana, kulit anda akan kelihatan lembap secara semulajadi dan bersinar tanpa kelihatan berminyak.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Putih

4. Mencerahkan Kulit Secara Semulajadi

Darina Perfume Lotion juga mampu mencerahkan kulit anda secara semulajadi dengan bahan – bahan di dalam lotion ini. Kulit anda tidak akan kelihatan kusam lagi dengan Darina Perfume Lotion.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Banyak

5. Menghaluskan Kulit

Penggunaan Darina Perfume Lotion yang kerap akan membuatkan kulit anda berasa lembut dan halus. Anda akan rasa suka untuk menyentuh kulit anda setiap hari.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Senang

6. Bau Wangi Yang Tahan Lama

Darina Perfume Lotion mempunyai bau yang sangat wangi dan akan membuatkan anda menyukai lotion ini. Anda boleh menggunakannya sebagai pengganti minyak wangi dan apa yang lebih menyeronokkan adalah baunya sangat tahan lama.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Murah

7. Cepat Menyerap

Lotion ini akan menyerap dengan cepat dan tidak akan membuatkan anda rasa berminyak dan melekit. Anda boleh menggunakan lotion ini pada hari siang dan panas kerana ia akan terus menyerap ke dalam kulit anda tanpa membuatkan anda berasa tidak selesa.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Wanita

8. Mengilangkan Parut Nipis

Sekiranya anda mempunyai parut nipis, Darina Perfume Lotion akan membantu menghilangkan parut yang nipis dengan merawat kulit anda. Selain itu, ia juga boleh mengurangkan masalah stretch mark di kulit anda.

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Lelaki

Harga Promosi Darina Shower Scrub Dan Darina Perfume Lotion

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Kanak Kanak

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Warga Emas

Langkah Singkir Daki dan Sel Kulit Mati

Testimoni Darina Shower Scrub Dan Darina Perfume Lotion

Petua Singkir Daki dan Sel Kulit Mati

Cara Singkir Daki dan Sel Kulit Mati

Kesan Singkir Daki dan Sel Kulit Mati

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Darina

Singkir Daki dan Sel Kulit Mati Testimoni

Dapatkan Darina Shower Scrub Dan Darina Perfume Lotion Sekarang!

Saya faham jika anda ada masalah daki disebabkan kesibukan dan tiada produk yang sesuai. Nah, sekarang Darina dah ada promosi untuk anda atasi masalah daki dan sel mati. Jadi apa lagi, dapatkan Set Darina ini sekarang. Hubungi Puan Sharifah di nombor tertera di bawah.

DARINA SHOWER SCRUB & PERFUME LOTION | HILANGKAN DAKI DAN SEL MATI
Sharifah Bt Abd Razak
Hubungi:
Tekan untuk telefon (017-9015276) | Tekan untuk Whatsapp
Cod: Kajang, Bangi ,Semenyih

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: