Review
Oct 12, 2018, 6:26am

Simpanan Hibah Pencen Untuk Isteri Dan Anak-Anak


Pernahkah anda terfikir bagaimana keadaan isteri dan anak-anak anda setelah anda tiada lagi di dunia ini? Siapa yang akan menyara serta membantu membiayai hutang dan kos sara hidup keluarga anda jika bukan isteri anda? Tetapi tidak semua orang mampu walaupun bekerja dan mempunyai gaji yang tetap. Paling tidak pun, isteri dan anak-anak anda perlukan simpanan yang lebih besar untuk menyelesaikan hutang, membiayai kos perubatan, pendidikan dan bagi meneruskan kehidupan mereka.

Antara Simpanan Hibah Pencen

Akibat hilang punca pendapatan, anak dan isteri tidak lagi senang seperti dahulu malah terpaksa membanting tulang bagi membiayai kos-kos yang diperlukan jika berlaku kecemasan, pembedahan dan sebagainya. Sekiranya berlaku penyakit kronik yang memerlukan kos rawatan tinggi ribuan ringgit, anda terpaksa mengeluarkan semua simpanan anda dan kehabisan semua simpanan semata-mata untuk membayar kos rawatan.

Terdapat Simpanan Hibah Pencen

Ketahuilah bahawa malang tidak berbau, kita tidak tahu apa yang bakal berlaku pada kesihatan kita dan keluarga kita. Kita hanya mampu ikhtiar dengan menjalankan sesi rawatan yang perlu dibayar. Tanpa simpanan atau pencen bulanan, kita tidak mampu menanggung semuanya.

Simpanan Hibah Pencen Untuk Isteri Dan Anak-Anak

Ada Simpanan Hibah Pencen

Simpanan hibah pencen boleh anda lakukan untuk membantu isteri dan anak-anak anda jika anda sudah tiada lagi. Simpanan hibah pencen berbeza dengan simpanan biasa kerana simpanan biasa tidak memberikan pulangan tunai yang besar kepada anda malah semua simpanan anda yang dihabiskan begitu sahaja tidak akan berkembang lagi.

Adanya Simpanan Hibah Pencen

Hibah bermaksud hadiah atau pemberian untuk memastikan waris anda senang dan tidak menanggung hutang atau kos pembiayaan yang diperlukan. Pasti kita tidak ingin melihat isteri dan anak-anak kita meminta-minta atau menggunakan semua kudrat mereka untuk menyelesaikan hutang kita. Simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak boleh anda lakukan untuk menjamin simpanan isteri dan anak-anak ketika anda telah meninggal dunia.

Apakah Simpanan Hibah Pencen?

Mencari-cari Simpanan Hibah Pencen

Simpanan hibah merujuk kepada kaedah pengagihan dan pemberian harta kepada waris atau penama anda tanpa mengikut hukum faraid. Nama waris dan % penerimaan hibah yang anda telah tetapkan ketika membuat simpanan hibah akan dirujuk semula bagi proses pengagihan pada masa yang akan datang. Simpanan hibah diberikan sekali seumur hidup sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini mengikut prosedur hibah yang anda lakukan.

Pru BSN Takaful | Simpanan Hibah Pencen

Simpanan Hibah Pencen

Simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak anda boleh anda sediakan dengan Pru BSN Hibah Takaful. Prudential BSN Hibah Takaful termasuk dalam pelan pewarisan harta iaitu Pru BSN Warisan yang berfungsi sebagai pelan perlindungan berkonsepkan hibah. Disamping anda mempunyai pelan perlindungan nyawa, anda juga berpeluang menghibahkan sesuatu untuk orang yang anda sayang.

Selain itu Simpanan Hibah Pencen

Pru BSN Takaful juga menawarkan simpanan dan persaraan, perlindungan perubatan dan juga pulangan pelaburan yang memberi manfaat premium untuk keperluan anda hanya dengan 1 Medical Card Takaful BSN. Simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak ini terbuka kepada semua yang berada di Muar, Seremban dan seluruh Malaysia.

Caruman Dan Pampasan Simpanan Hibah Pencen

Mencari Simpanan Hibah Pencen

Simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak anda boleh dibuat dengan caruman setiap bulan serendah RM50 dan anda layak menerima pampasan bagi manfaat dan faedah simpanan hibah serendah RM50,000 sehingga RM250,000. Dengan kaedah yang betul dan tepat, anda juga boleh mendapatkan pendapatan setiap bulan bermula dari simpanan Takaful hibah pencen ini. Sebelum mengetahui bagaimana anda boleh menerima pulangan untuk isteri dan anak-anak setiap bulan, mari kita lihat manfaat dan faedah simpanan hibah pencen buat anda, isteri dan anak-anak dengan penggunaan Medical Card BSN Takaful.

Simpanan Hibah Pencen

Manfaat Simpanan Hibah Pencen BSN Takaful

Simpanan Hibah Pencen

Anda boleh menghibahkan simpanan hibah dari BSN Takaful kepada orang yang tersayang dengan penggunaan Medical Card Prudential BSN Takaful. Medical Card dari BSN Takaful ini juga membantu anda menyelesaikan kos perubatan yang anda perlukan serta memberi manfaat kepada keluarga anda jika berlakunya kematian, cacat kekal, sakit kritikal, kemalangan dan sebagainya. Mengikut kajian, kos perubatan penyakit kritikal makin meningkat untuk semua jenis penyakit terutamanya kanser.

Faedah Medical Card BSN Takaful

Simpanan Hibah Pencen

  • Manfaat pembiayaan kos rawatan untuk semua jenis penyakit dan kemalangan diberikan kepada 70 hospital pakar seperti KPJ, Hospital Pantai Putra dan lain-lain lagi di seluruh negara dengan jumlah RM1 juta.
  • Penggunaan medical card mempunyai tempoh limit iaitu setahun boleh digunakan dalam RM100,000.
  • Bil dan kos perubatan di hospital pakar akan dibayar sepenuhnya malah harga menetap di bilik RM200 juga akan ditanggung
  • Faedah Medical Card BSN Takaful ini merangkumi 36 jenis penyakit kritikal dan akan mendapat faedah RM25,000 setelah didiagnos sakit dan caruman simpanan anda juga akan menjadi percuma seumur hidup.

Selain Simpanan Hibah Pencen

  • Faedah hilang kekal upaya seperti lumpuh akan memberikan anda RM25,000 dan simpanan juga akan percuma untuk seumur hidup.
  • Pampasan kematian waris akan terima adalah serendah RM25,000
  • Simpanan hibah pencen anda yang telah anda letakkan boleh diambil pada bila-bila masa dengan syarat baki harus ditinggalkan adalah RM1000 untuk memastikan polisi anda hidup.
  • Sekiranya anda mengalami sakit atau kemalangan dalam tempoh 3 bulan ketika anda berada di luar negara, anda juga boleh membayar dan claim semula jumlah amaun yang sepatutnya anda terima.
  • Jika berlaku 3 penyakit kritikal utama kepada diri anda seperti sakit buah pinggang, jantung dan kanser, had limit tahunan anda untuk penggunaan medical card ini automatik menjadi double iaitu RM200,000.

Takaful BSN Smartlink Memberi Perlindungan Seawal 20 Minggu Dalam Kandungan

Semasa anda mengandungkan anak anda, Takaful BSN Smartlink memberi perlindungan seawal 20 minggu dalam kandungan di mana anda akan menerima faedah sekiranya berlaku sesuatu yang memberi risiko kepada anda dan kandungan anda. Antara risiko yang mungkin berlaku adalah jantung berlubang, pra-matang, tricuspid atresia dan lain-lain lagi.

Simpanan Hibah Pencen Bagi Pulangan Setiap Bulan

Simpanan Hibah Pencen

Simpanan hibah pencen boleh dilakukan dan sangat digalakkan untuk anda yang berumur antara 20 an sehingga 50 an. Pada umur 55 tahun, kemungkinan anda akan menerima RM50,000+++. Tidak kira berapa pun umur anda, pasti anda lebih memilih untuk menerima pencen atau pulangan setiap bulan berbanding menerima sekali pampasan. Pru BSN Takaful turut mencadangkan simpanan pencen hibah untuk isteri dan anak-anak anda ini dilaburkan untuk dividen tahunan terus kepada mereka setiap bulan.

Mencari-cari Simpanan Hibah Pencen

Simpanan hibah pencen dapat anda terima dari dividen yang berkembang setiap tahun. Sebagai contoh, simpanan hibah pencen yang diberikan adalah RM100,000 dan isteri anda laburkan untuk mendapat pencen bulanan atau tahunan yang lebih besar dan bernilai sepanjang hayat. Divided 8% hasil dari pelaburan memberikan RM80,000 setahun bagi isteri anda. Jika dibahagikan secara bulanan, setiap bulan isteri anda berpeluang mendapatkan RM 6,600 peruntukan untuk kos sara hidup isteri dan anak-anak. Semuanya bermula dari RM100,000 dari simpanan hibah BSN Takaful.

Perbezaan Menyimpan Sendiri Dan Membuat simpanan Hibah Pencen

Simpanan Hibah Pencen

Terdapat beberapa perbezaan anda menyimpan sendiri dan juga membuat simpanan hibah pencen. Membuat simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak anda juga memberikan pulangan yang lebih besar kepada mereka tanpa mengeluarkan satu sen pun duit simpanan yang lain. Kelebihan simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak anda juga memudahkan anda menyediakan segala keperluan orang rumah sekiranya berlaku hal yang tidak diingini jkepada anda.

Takaful BSN Memberi Faedah Untuk Perubatan, Penyakit Kritikal, Kematian Dan Kurang Upaya Kekal

Simpanan Hibah Pencen

Sekiranya anda tidak menyimpan di simpanan hibah pencen Takaful BSN, anda terpaksa mengeluarkan wang simpanan sendiri dan akhirnya tiada lagi wang simpanan anda. Sebaliknya, jika membuat caruman bulanan BSN Takaful, anda layak menerima pampasan dan faedah perlindungan, malah simpanan anda langsung tidak perlu dikeluarkan.

Takaful BSN Tidak Perlu Anda Berhutang Dan Tidak Perlu Anda Keluarkan Duit

Terdapatnya Simpanan Hibah Pencen

Dengan adanya medical card Takaful BSN, anda tidak perlu mengeluarkan wang dari bank atau simpanan anda seperti dari Tabung Haji, Asb, KWSP dan sebagainya, juga kad debit atau kad kredit untuk pembayaran perubatan. Cukuplah anda menggunakan Medical Card Takaful anda yang anda membuat simpanan pada tiap-tiap bulan selama ini. Faedah yang anda terima lebih besar berbanding nilai yang anda laburkan.

Takaful BSN Simpanan Hibah Pencen Membantu Keluarga Anda

Terdapat Simpanan Hibah Pencen

Keluarga anda boleh menggunakan simpanan hibah pencen ini bagi menampung keperluan isteri dan anak-anak, membiayai kos pendidikan, perubatan dan lain-lain lagi kepentingan mereka. Nasib baik ada Takaful BSN, jika tidak, mungkin isteri dan anak-anak anda masih lagi mencari lebihan wang simpanan yang ada. Simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak ini perlu anda carumkan untuk masa depan keluarga anda.

Jom Buat Simpanan Hibah Pencen Bersama Takaful BSN

Sementara masih ada masa, simpanan hibah pencen untuk isteri dan anak-anak harus anda lakukan untuk masa depan yang terjamin serta memudahkan urusan keluarga anda sekiranya anda mengalami kematian, kurang upaya kekal dan mempunyai penyakit kronik. Jom buat simpanan hibah pencen bersama Takaful BSN segera!

Simpanan Hibah Pencen

Selain Simpanan Hibah Pencen

Ciri Simpanan Hibah Pencen

TAKAFUL BSN | SIMPANAN HIBAH PENCEN UNTUK  ISTERI DAN ANAK-ANAK
Hotline: 
Tekan untuk telefon (013-4425788) | Tekan untuk WhatsApp
Lokasi:
Prudential Melaka Level 9,
Menara Prudential 99,
Jalan Tun Seri Lanang,
Melaka 75100 
Malaysia
Map It

Jom Buat Simpanan Hibah Pencen Bersama Takaful BSN SEKARANG!

Sila telefon ke +60134425788 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Buat Simpanan Hibah Pencen Bersama Takaful BSN SEKARANG!

Sila telefon ke +60134425788 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom Buat Simpanan Hibah Pencen Bersama Takaful BSN SEKARANG!

Sila telefon ke +60134425788 atau WhatsApp SEKARANG!