Review
Mar 17, 2018, 9:59pm

Sewa Van Sekali Pemandu VIP 10, 15, 18 Tempat Duduk Serendah RM150


Bercuti atau melancong merupakan salah satu aktiviti gaya hidup yang amat menyeronokkan. Melancong juga banyak memberikan manfaat antaranya adalah dapat meluaskan pengetahuan dan pengalaman berada di tempat-tempat menarik yang berbeza. Semua manusia mengimpikan tempat yang indah untuk dilawati dan menghabiskan masa cuti bersama keluarga setelah penat menjalani kerja seharian. Negara kita mempunyai banyak tempat pelancongan yang menarik dan sesuai untuk dijadikan destinasi percutian.

Antara Sewa Van Sekali Pemandu

Ini kerana, selain daripada tempat menarik untuk dilawati, tempat yang dipilih untuk menginap juga penting untuk memastikan kita dapat kepuasan penuh semasa bercuti. Disini kami senaraikan beberapa lokasi percutian yang menarik untuk anda dan keluarg anda terokai.

The Shorea, Seremban, Negeri Sembilan

Salah satu tempat percutian yang menarik di Malaysia dalam senarai kami adalah The Shores. Apabila disebut sahaja nama Negeri Sembilan, perkara pertama yang muncul di kepala adalah Pantai Port Dickson. Tidak dinafikan kerana Port Dickson merupakan pantai peranginan yang paling dekat dengan Kuala Lumpur.

Selain Sewa Van Sekali Pemandu

The Shorea Negeri Sembilan telah dibina oleh sebuah artkitek yang menghargai ketenangan alam semulajadi sebagai tempat percutian peribadi untuk keluarganya. Terletak di Jelebu, Shorea menawarkan dua jenis pilihan samada Shorea Resort atau Shorea Estate. Seiring dengan tema pemeliharaan alam, kayu yang dipakai untuk membina resort ini adalah kayu yang telah dikitar semula agar tidak merosakkan flora dan fauna.

Bukit Tinggi, Pahang

Bukit tinggi Pahang terletak di Bentong Pahang, kalau anda orang pantai timur memang akan tahu tentang Bukit Tinggi ini kerana jika melalui lebuhraya Karak anda akan nampak papan iklan yang menunjukkan arah ke Bukit Tinggi, Pahang.

Cari Sewa Van Sekali Pemandu

Ia merupakan lokasi yang unik dan menarik kerana dekat Bukit Tinggi terdapat bangunan yang mempunyai reka bentuk seperti bangunan di negara beriklim sejuk di Eropah.

The Carpedia, Paya Rumput, Melaka

Jika anda sudah biasa dengan hotel berwarna-warni di Brighton Beach di Melbourne, anda perlu mencuba hotel ini di Melaka. Terletak di Paya Rumput, Melaka hotel butik ini di Masbro Village menggunakan hiasan luaran yang berwarna-warni. Sekali imbas sahaja dah nampak keunikan tempat ni dengan seni bina yang sangat rare di negara ini yang mana selalunya hanya boleh dijumpai di Brighton Beach, Melbourne.

Mencari Sewa Van Sekali Pemandu

Walaupun binaannya nampak kecil, tapi di dalamnya boleh memuatkan sehingga 6 orang! Kalau anda jenis yang suka bergambar, tempat ini adalah pilihan paling sesuai untuk abadikan dalam Facebook atau instagram. Ada juga pasangan yang memilih lokasi Masbro Village di Paya Rumput untuk photoshoot wedding.

Villa Danialla, Kelantan

Negeri Kelantan yang terkenal dengan keunikan bahasa, makanan yang sedap dan tempat bebas cukai menjadi tumpuan pelancong untuk melawat kelantan. Selain daripada itu negeri Kelantan sememangnya sinonim dengan masakan yang sedap tetapi sedikit manis.Tidak terkecuali, terdapat juga banyak tempat menarik di Kelantan.

Ada Sewa Van Sekali Pemandu

Sekiranya sampai di Kelantan, salah satu tempat yang wajib pergi adalah Villa Danialla di Bachok. Villa Danila ni sesuai untuk mereka yang mencari resort yang memberikan ketenangan dan bebas dari kesesakan bandar. Pantainya yang menarik, dan lokasi resort betul-betul di tepi pantai menjadikannya sebagai pilihan. Selain itu, anda juga boleh membuat daytrip ke Pulau Perhentian dari Vila ini.

Legoland Nusajaya

Mesti ramai yang tahu permainan Lego, bukan? Taman tema yang terletak di Nusajaya, Johor Darul Takzim ini menampilkan lebih 40 jenis permainan seperti roller coaster, ferris wheel, filem 4D dan terbaru adalah NinjaGo.

Terdapat Sewa Van Sekali Pemandu

Selain daripada itu, anda juga boleh bermain di taman air atau melihat monumen atau lokasi terkenal di seluruh dunia yang diperbuat daripada Lego seperti Angkor Wat, Taj Mahal, Putrajaya dan Singapura di Miniland. Anak-anak (dan anda juga!) boleh mengambil gambar kerana terdapat banyak figura dan pemandangan menarik di sini!

Pulau Langkawi

Pulau yang terkenal dengan sejarah sumpahan Mahsuri adalah salah satu destinasi pelancongan di Malaysia yang menjadi tarikan pelancong tempatan dan juga antarabangsa. Langkawi sentiasa menjadi pilihan keluarga kerana boleh menikmati keindahan alam semula jadi dan pantai serta mempunyai pelbagai lokasi menarik yang boleh dikunjungi seperti Langkawi Underwater World, Air Terjun Telaga Tujuh, Dataran Lang, Langkawi Cable Car, Makam Mahsuri, Tasik Dayang Bunting, Langkawi Sky Bridge, Kilim Geoforest Park dan banyak lagi.

Cara cari Sewa Van Sekali Pemandu

Oleh kerana ia adalah zon bebas cukai, harga barang di sini agak berpatutan dan murah jika dibandingkan di tempat-tempat lain.

I – City Shah Alam

I-City terletak di Seksyen 7 Shah Alam dan menjadi tarikan orang ramai kerana hiasan lampu berwarna-warni. Namun ia bukan satu-satunya tarikan di sini kerana ia juga adalah sebuah taman tema dimana anda boleh membawa anak-anak menikmati salji di Snowalk dan bermain pelbagai permainan yang disediakan di sini serta menghabiskan masa seharian di Water World.

Kami mahu Sewa Van Sekali Pemandu

I-City sesuai bagi mereka yang tidak mahu berjalan jauh atau sukar mendapat cuti tetapi mahu menghabiskan masa bersama keluarga sempena cuti sekolah.

Sewa Van Dengan Pemandu dan Tanpa Pemandu Murah Di Seluruh Destinasi Malaysia

Dapat Sewa Van Sekali Pemandu

Untuk menghadiri majlis perkahwinan ataupun percutian yang jauh, sudah tentu ramai ahli keluarga yan ingin turut serta kan? Nak bawa bagasi besar dan juga keperluan lain tentu tak muat. Lagi pula kalau bersesak sangat macam tin sardin tu silap haribulan kena saman dengan penguatkuasa pula. Jadi, pilihan terbaik adalah menyewa van yang berkapasiti besar.  Untuk perjalanan jauh dan dekat, Van Sewa sedia membantu untuk menyediakan perkhidmatan sewa van pandu sendiri atau sewa dengan pemandu di seluruh Malaysia.

Kelebihan Van Sewa Berpemandu Dan Tanpa Pemandu VIP 10, 15, 18 Tempat Duduk

Alangkah seronok kalau kita dapat Van sekali dengan pemandu kan? Percutian lebih menyeronokkan kerana kita boleh bergembira sepanjang perjalanan. Ini kerana semua orang dapat berehat sepanjang perjalanan pergi dan balik. Terdapat 1001 kelebihan jika anda menyewa van dengan kami. Salah satunya kami memiliki kapasiti jumlah Van yang banyak, disamping mempunyai lesen pelancongan yang sah dan berdaftar. Faktor lain adalah staff yang berpengalaman, Kenderaan yang sentiasa di selengara untuk memastikan sentiasa dalam keadaan selamat dan selesa, khidmat bantuan 24 jam dengan cara menghubungi talian kecemasan kami.

Mencari-cari Sewa Van Sekali Pemandu

Yang paling penting adalah Van kami sekiranya disewa boleh digunakan tanpa limit kilometer seluruh Malaysia. Bagi yang memerlukan pemandu, syarikat kami juga menawarkan perkhidmatan sewa dengan pemandu. Pemandu kami adalah terlatih dan berpengalaman. Bagi memberi kemudahan kepada pelanggan kami, kami juga menyediakan khidmat Penghantaran di seluruh Malaysia.

Kelebihan Farid Placer X – Van Pelancong Paling Laris

Toyota merupakan pengeluar van yang paling laris di dunia dan tak terkecuali Malaysia. Van ini adalah mirip Toyota Commuter dari Siam/Thailand cuma lebih panjang berbanding Commuter asal. Van ini boleh memuatkan 18 penumpang termasuk pemandu. Ia menggunakan enjin DK4B1 dan bagi yang mengenali enjin ini, ia adalah enjin yang digunakan oleh Toyota Hiace. Ia adalah green engine standard Euro3 dan merupakan 16 valve, DOHC, Turbo Intercooler spesifikasi. Ia boleh mengeluarkan kuasa maksimum 100.6 kW dipacu bahan bakar diesel. Muatan penuh diesel ialah 70 litre dan menggunakan transimisi manual 5 kelajuan.

van farid placer x untuk disewa

Kenderaan ini dilengkapi ABS+EBD Intelligent Brake Assistance System. van ini adalah sangat cantik dan mewah. Pertamanya ia datang dengan tempat duduk tinggi yang dilengkapi fungsi sandar dimana tempat duduk dapat disandarkan kebelakang bagi keselesaan penumpang. Selain daripada itu ia juga datang dengan fungsi pengunduran ke tepi. Ia membolehkan penumpang menjarakkan kerusi mereka daripada penumpang di kiri atau di kanan. Fungsi ini amat berguna kepada penumpang yang gempal kerana mereka memerlukan ruang yang lebih daripada penumpang biasa agar mereka lebih selesa sepanjang perjalanan.

Antara terdapat Sewa Van Sekali Pemandu

Ruang penumpang dibelakang dilengkapi penyaman udara dengan kipas individu yang berkuasa dan mempunyai 9 lubang udara yang berasing di bumbung. Setiap lubang udara ini mempunyai fungsi ‘tutup’ dimana angin boleh dihentikan atau diarah kearah yang dikehendaki keran ia mempunyai sirip udara yang mudah dikendali dan fleksibel. Penghawa dingin yang bekuasa menjanjikan perjalanan yang sejuk dan selesa sepanjang masa. Selain daripada itu bumbung ruang penumpang belakang dilengkapi 2 unit ‘Plasmacluster’ Ion Air Purifier yang membantu membersihkan udara didalam kabin. Unit ‘Plasmacluster’ini juga mempunyai lampu kecemasan dan lampu amaran pintu belakang terbuka. Van ini disertakan sebuak pemadam api serbuk kering yang boleh digunakan pada masa kecemasan untuk memadam api dan tukul kecemasan yang boleh digunakan pada masa kecemasan untuk memecahkan cermin sekiranya perlu bagi menyelamatkan diri. Selain daripada itu pintu belakang bahagian penumpangnya dilengkapi kunci keselamatan dimana apabila pintu dibuka sepenuhnya, ia akan terkunci dan tidak akan meluru pada paksinya apabila kenderaan bergerak atau berhenti mendadak. Ini adalah satu ciri keselamatan yang amat penting terutamanya apabila mengendalikan kanak-kanak.

Saya mahu Sewa Van Sekali Pemandu

Selain daripada itu badan van ini dibina dan diintegrasi ciri-ciri keselamatan seperti badan anti terbalik untuk mengelakkan van terbalik apabila kemalangan atau brek mengejut, pedal brake penyerap kuasa agar kecederaan yang kurang apabila pelanggaran berlaku serta zon penyerap kuasa agar keselamatan penumpang diutamakan dengan kuasa pelangaran diserap oleh bahagian-bahagian kenderaan yang tertentu dan kuasa hentaman disalurkan kebahagian lain badan dan mengawasi kawasan yang lebih diutamakan.

Mencari yang boleh Sewa Van Sekali Pemandu

Tempat duduk diruang paling belakang van ini boleh dilipat untuk memudahkan pengstoran barangan atau bagasi bila perlu. Tempat duduk ini boleh dilipat ke kiri dan ke kanan serta boleh digantung memberikan ruang yang luas dan teratur. Keempat tayar datang dengan rim alloy bersaiz 16″ dan tayar simpanan disimpan di ruang belakang dibawah bumper belakang menggunakan rim besi. Kesemua handle pemegang pintu dan badan cermin sisi adalah chrome. Lampu fog depan juga mempunyai keliling chrome. Pintu driver kiri dan kanan dilengkapi cermin naik turun otomatik ‘Power Window’, pengendalian steering lebih mudah dan selesa dengan ‘Power Steering’ dan lantai PVC yang dipasang adalah umpama yang dipasang pada bas komersial.

Dapatkan Sewa Van Sekali Pemandu VIP 10, 15, 18 Tempat Duduk Serendah RM150 SEKARANG !

Untuk urusan tempahan Van bersama pemandu ini boleh dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan anda bolehlah hubungi info yang tertera dibawah.

SEWA VAN MURAH DI MALAYSIA
Hubungi : Tekan untuk telefon (60109140021) | Tekan untuk WhatsApp

Dapatkan Sewa Van Sekali Pemandu VIP 10, 15, 18 Tempat Duduk Serendah RM150 SEKARANG !

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Sewa Van Sekali Pemandu VIP 10, 15, 18 Tempat Duduk Serendah RM150 SEKARANG !

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Sewa Van Sekali Pemandu VIP 10, 15, 18 Tempat Duduk Serendah RM150 SEKARANG !

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: