Review
Feb 8, 2019, 2:59pm

Sewa Kipas Air Dan Air Cooler Murah Untuk Pejabat Dan Majlis


Malaysia boleh dikatakan antara negara yang punya banyak cuti. Ini mungkin juga disebabkan oleh etnik masyarakat yang berbilang kaum sehinggakan ada bermacam acara yang akan diadakan terutama sewaktu cuti tersebut. Ada acara yang diadakan di dalam bangunan dan ada juga yang sering diadakan di luar bangunan. Tidak kisahlah samada indoor mahupun outdoor, yang pasti ianya perlu memberikan suasana yang selesa untuk para tetamu.

sewa kipas air

Untuk majlis-majlis yang perlu dijalankan di luar premis, tidak dinafikan ianya agak mencabar kerana para tetamu akan terdedah kepada panas terik yang pastinya menyebabkan anda berasa tidak selesa dan berpeluh. Tetapi sebagai salah seorang penganjur, anda tidak perlu risau kerana masih ada cara untuk menyelesaikan masalah tersebut. Cara yang paling praktikal, mudah dan cepat untuk memberikan suasana nyaman dan selesa untuk para tetamu adalah dengan menyediakan kipas air dan air cooler.  

Kipas air dan air cooler ini amat sesuai untuk digunakan di dalam apa jua acara. Sebagai contoh untuk majlis perkahwinan, majlis keramaian atau keraian, sukan tahunan, aktiviti luar, perhimpunan umum, majlis berkhatan, aqiqah dan korban, majlis sambutan hari lahir, majlis doa selamat, majlis rumah terbuka, gerai dan restoran,  booth untuk karnival, event aktiviti persatuan dan parti politik serta lain-lain majlis sama ada indoor mahupun outdoor.

sewa kipas air berkualiti

Anda juga tidak perlu mengeluarkan belanja yang terlalu besar untuk membeli dan memiliki kipas air dan air cooler ini secara mutlak kerana di saat ini telahpun ada pihak yang menawarkan servis sewa kipas air dan servis sewa air cooler dengan kadar harga yang sangat berpatutan. Antara pihak yang dimaksudkan ini adalah Perniagaan Kipas Air Faizul.

sewa kipas air murah

Perniagaan Kipas Air Faizul Penyedia Kipas Air Terbesar di Malaysia

Untuk pengetahuan anda, Perniagaan Kipas Air Faizul ini merupakan sebuah syarikat milik penuh bumiputera yang berpusat di Lembah Klang. Perniagaan yang dimiliki oleh seorang individu bernama Encik Faizul ini telah didaftarkan pada 30 Jun 2006 dengan mempunyai nombor pendaftaran 001626665 – T. Walaupun berpusat di Lembah Klang namun hasil kerja keras kini perkhidmatan sewa kipas air yang ditawarkan oleh Perniagaan Kipas Air Faizul ini telahpun berjaya diperluaskan sehingga ke seluruh Semenanjung Malaysia.

sewa kipas air untuk majlis perkahwinan

Dengan berbekalkan sebanyak 11 tahun pengalaman, pihak mereka sememangnya mempunyai kepakaran yang tinggi dan secara tidak langsung ianya telah mampu memberikan kepercayaan terhadap pelanggan untuk menggunakan perkhidmatan mereka tanpa rasa ragu. Saat ini, jika dihitung secara kasar pihak Perniagaan Kipas Air Faizul telahpun berjaya menyelesaikan sebanyak 142 jumlah projek untuk para pelanggan mereka dengan penuh jayanya.

sewa kipas air murah

Pelbagai Jenis Kipas Air Mengikut Situasi dan Tema Majlis Yang Ingin Diadakan

Terdapat pelbagai jenis kipas air dan air cooler yang telah disediakan oleh pihak Perniagaan Kipas Air Faizul ini untuk anda pilih. Jika anda kurang pengetahuan untuk membuat keputusan dalam urusan sewa kipas air yang sesuai , anda boleh dapatkan khidmat nasihat daripada pihak Perniagaan Kipas Air Faizul sendiri untuk memudahkan lagi urusan anda itu.

sewa kipas air untuk majlis perkahwinan

Antara jenis kipas air terbabit adalah seperti :

KIPAS AIR

 • Mist fan high pressure piping system
 • Sesuai diruang dalam dan luar
 • 3 peringkat kelajuan
 • Pengeluarkan air berkabus
 • Mempunyai pam air tekanan tinggi dilengkapi penapis air
 • 8 Jam penggunaan tanpa henti
 • Minimum tempahan 4 unit
 • Ketinggiaan 6’ tinggi

sewa kipas air untuk majlis pernikahan

KIPAS AIR MUDAH ALIH

 • Mist fan refill tank
 • Sesuai diruang dalam dan luar
 • 3 peringkat kelajuan
 • Mengeluarkan air berkabus 4 biji nozel
 • Air perlu diisi semula setelah 4 jam penggunaan
 • Mempunyai pam air tekanan rendah dilengkapi penapis air
 • Minimum tempahan2 unit
 • Mudah alih ‘beroda’.

sewa kipas air murah

MEDIUM EVAPORATIVE AIR COOLER BOX

 • Sesuai diruang dalam dan luar
 • 3 peringkat kelajuan
 • Air perlu diisi semula setelah 8 jam penggunaan
 • Hanya mengeluarkan angin sejuk
 • Tidak mengeluarkan air
 • Saiz 4’ tinggi x 3’ lebar

sewa kipas air berkualiti

MEGA EVAPORATIVE AIR COOLER BOX

 • Sesuai diruang dalam dan luar
 • 12 peringkat kelajuan
 • Hanya mengeluarkan angin sejuk
 • Tidak mengeluarkan air
 • Pengisian air secara automatic
 • 8 Jam penggunaan tanpa henti
 • Saiz 7’ tinggi x 4’ lebar

sewa kipas air untuk majlis perkahwinan

Kualiti Kipas Air Sentiasa Dijaga Kerana Kepuasan Pelanggan Menjadi Keutamaan Setiap Masa

Dari tahun 2006 hingga kini pihak mereka masih lagi konsisten dalam memberikan perkhidmatan sewa kipas air yang terbaik kepada seluruh pelanggan. Pihak Perniagaan Kipas Air Faizul ini juga turut menawarkan pelbagai jenis kipas air dan air cooler bagi memenuhi permintaan pelanggan untuk disesuaikan dengan keperluan dan tema sesebuah majlis yang akan diadakan.

sewa kipas air

Yang pasti, jika anda turut menggunakan perkhidmatan sewa kipas air murah daripada pihak Perniagaan Kipas Air Faizul ini, anda akan dapat pelbagai kelebihan kerana pihak Perniagaan Kipas Air Faizul telahpun menetapkan misi untuk para pelanggan mereka seperti :

 • menawarkan harga yang kompetitif
 • menawarkan harga sewaan yang lebih rendah
 • menyediakan perkhidmatan yang berkualiti
 • mempunyai hubungan pelanggan yang baik
 • menyediakan perkhidmatan yang meluas

sewa kipas air berkualiti

Tenaga Kerja Yang Professional Dengan Perkhidmatan Penuh Berkualiti

Perniagaan Kipas Air Faizul terdiri daripada tenaga kerja yang terlatih dan sangat profesional. Ini bagi memastikan segalanya berjalan dengan lancar daripada sebelum majlis sehinggalah selesai majlis tersebut mengikut jumlah hari yang telah ditetapkan. Jika anda ingin mengadakan majlis yang berskala besar sekalipun, anda masih boleh menggunakan perkhidmatan sewa kipas air dan sewa air cooler daripada pihak Perniagaan Kipas Air Faizul. Ini kerana pihak Perniagaan Kipas Air Faizul mempunyai 200 kuantiti unit kipas air yang sedang siap sedia menanti para bakal penyewa untuk seluruh Semenanjung Malaysia.

sewa kipas air untuk khemah

Dengan jumlah kipas air sebanyak 200 kuantiti unit ini, pihak Perniagaan Kipas Air Faizul dapat membantu memenuhi segala keperluan majlis dari kecil hingga yang besar untuk ramai pelanggan dalam satu-satu masa. Anda juga tidak perlu risau kerana segala kerja berkaitan dengan pemasangan unit, susun atur dan pendawaian elektrik akan diuruskan oleh pihak Perniagaan Kipas Air Faizul sendiri bagi memudahkan lagi urusan anda untuk melancarkan lagi majlis tersebut.

sewa kipas air

Pemberi Khidmat Sewa Kipas Air Yang Penuh Komited Untuk Dipercayai

Benarkah Perniagaan Kipas Air Faizul ini boleh dipercayai? Jawapannya adalah YA! Jika tidak percaya anda boleh lihat sendiri sejarah penubuhan syarikat ini. Bermula dengan niat untuk memberikan khidmat sewa kipas air yang terbaik untuk para pelanggan, syarikat yang telah ditubuhkan dengan bermodalkan jumlah yang kecil sekitar RM30,000 telah semakin berkembang dari masa ke semasa. Bermula dengan permulaan perniagaan hanya dengan sebuah lori 1 tan, 5 unit kipas air dan seorang pembantu sahaja, kini segalanya telah menjadi semakin besar.

sewa kipas air murah

Syarikat Perniagaan Kipas Air Faizul ini semakin dikenali melalui penyampaian servis dari mulut ke mulut berserta dengan bantuan rakan dan kenalan. Ketika itu, hasil sewa kipas air dan servis hampir mencecah RM2000 sebulan dan saat itulah syarikat ini mula menambah kuantiti unit kipas air untuk membantu lebih ramai pelanggan dalam satu-satu masa. Hasil daripada kepercayaan dan kepuasan pelanggan terhadap servis dan harga yang kompetetif, syarikat mula melakar nama di seluruh semenanjung Malaysia hingga berjaya memiliki ratusan kuantiti unit kipas air dengan kejayaan pelbagai projek dan majlis mega telah berjaya dilaksanakan.

sewa kipas air untuk majlis pernikahan

Harga Terlajak Murah Dengan Servis Terbaik Antara Punca Mengapa Pelanggan Sentiasa Berpuashati

Perniagaan Kipas Air Faizul bukan hanya terkenal dengan tahap servis sewa kipas air dan sewa air cooler yang sangat bagus. Malah mereka juga sangat terkenal antara pemberi sewa kipas air dan air cooler dengan harga sewa yang sangat murah dan sangat berpatutan.

sewa kipas air berkualiti

Antara harga yang ditawarkan itu adalah :

 • Kipas air 4 unit RM480 + penghantaran lembah Klang  RM100 = Jumlah RM580
 • Air cooler 10000m3 / hour 2 unit  RM400 + penghantaran lembah Klang RM100 = Jumlah  RM500
 • Mega cooler 30000m3 / hour 1 unit  RM400 +penghantaran lembah Klang RM100 = Jumlah  RM500.
 • Portable aircond 1.5hp 2 unit  RM500 + penghantaran lembah Klang  RM100 = Jumlah RM600.

sewa kipas air murah

Kepercayaan Pelanggan Yang Setia Akan Terus Dibalas Dengan Servis Yang Penuh Dedikasi

Demi pelanggan, pihak Perniagaan Kipas Air Faizul akan terus memegang kuat pegangan mereka untuk membalas kepercayaan pelanggan yang setia dengan servis sewa kipas air yang penuh dedikasi. Bagi mereka, hubungan yang baik dengan pelanggan perlu sentiasa di jaga demi meningkat dan memperkukuhkan lagi perkhidmatan sewa kipas air dan sewa air cooler ini.

sewa kipas air berkualiti

Sebahagian Daripada Majlis Pelanggan Yang Telah Berjaya Disempurnakan Dengan Servis Sewa Kipas Air Faizul

Inilah maklumbalas daripada sebahagian pelanggan yang telah pernah menggunakan servis sewa kipas air daripada pihak Perniagaan Kipas Air Faizul sebelum ini. Dengan servis sewa kipas air murah dan servis sewa air cooler murah ini, ramai pelanggan berasa sangat berpuashati hingga terus menjadi pelanggan setia dari dulu hingga kini.

sewa kipas air berkualiti

sewa kipas air

sewa kipas air untuk majlis pernikahan

sewa kipas air

Mahu Sewa Kipas Air Dan Air Cooler Untuk Pejabat Dan Majlis? Masih Tercari Pihak Pemberi Servis Sewa Kipas Air Murah Yang Sesuai? Jom Hubungi Perniagaan Kipas Air Faizul Sekarang Juga!!

Anda mahu adakan majlis di luar mahupun di dalam premis untuk menyamankan dan mendinginkan suasana serta persekitaran? Anda benar-benar mahukan servis sewa kipas air dengan kadar harga terlajak murah untuk melancarkan lagi majlis anda itu? Jika benar, anda memang harus mendapatkan servis sewa kipas air dari pihak Perniagaan Kipas Air Faizul ini. Tidak kisah di mana anda berada kerana pihak Perniagaan Kipas Air Faizul mempunyai cawangan hampir di seluruh Semenanjung Malaysia. Yang penting, jangan tunggu lama-lama takut nanti semua kipas air ini habis di tempah.

sewa kipas air untuk majlis pernikahan

Lekas! Hubungi segera untuk mengesahkan tempahan supaya majlis anda itu nanti dapat berjalan tanpa sebarang masalah yang berkaitan. Untuk sebarang pertanyaan lanjut , anda bolehlah terus menghubungi pihak yang terbabit melalui detail di bawah ini :

PERNIAGAAN KIPAS AIR FAIZUL – PENYEDIA SERVIS KIPAS AIR TERBESAR MALAYSIA UNTUK PEJABAT DAN MAJLIS
Hotline: Tekan untuk telefon (019-3855742) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: kipas-air.com.my
Website: www.kipas-air.com.my

Nak sewa kipas air?

Sila hubungi +60193855742 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Nak sewa kipas air?

Sila hubungi +60193855742 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak sewa kipas air?

Sila hubungi +60193855742 atau tekan butang untuk WhatsApp