Review
May 2, 2018, 3:47pm

Sewa Dewan Murah Di Rawang, Selangor


Telah menjadi kebiasaan dan trend terkini apa sahaja majlis akan diadakan di dewan. Antara faktor utama pengantin memilih untuk mengadakan majlis di dewan berbanding rumah adalah disebabkan kawasan yang terhad di rumah dan keselesaan tetamu. Selain itu, ada yang berpendapat mengadakan majlis di dewan lebih menjimatkan dan mudah diurus. Pengantin dapat menjimatkan kos menyewa kanopi dan dapat menjalankan majlis walaupun dalam keadaan cuaca hujan.

sewa dewan murah di rawang

Tips Memilih Dewan Yang Tepat Untuk Majlis Anda

Tetapi bagaimana memilih dewan yang tepat? Ini yang sering terjadi bila anda tidak berhati-hati dalam pemilihan dewan. Ianya akan menjadi mimpi buruk sekiranya anda tersalah pilih dewan. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda ambil kira sebelum membayar deposit untuk menempah dewan.

Tips #1. Availabiliti Dewan

tarikh sewa dewan murah di rawang

Pastikan anda tentukan tarikh majlis anda terlebih dahulu dan kemudian hubungi individu yang menguruskan tempahan dewan. Pastikan dewan tersebut mempunyai kekosongan tempahan pada tarikh yang anda pilih.

Tips #2. Saiz Dan Lokasi Dewan

tempat sewa dewan murah di rawang

Dewan yang dekat dengan rumah akan lebih memudahkan anda melakukan urusan persiapan majlis anda. Apabila tiba hari majlis, urusan anda dengan vendor yang akan melakukan kerja-kerja persiapan majlis mudah dipantau tanpa perlu berulang-alik dengan jarak yang jauh. Juga pastikan saiz dewan bersesuaian dengan jumlah tetamu yang dijemput. Takut nanti jadi seperti tin sardin pula. Dewan yang mudah diakses dan tidak terlalu terpencil juga penting agar ianya mudah ditemui

Tips #3. Kondisi Dan Kemudahan Asas Dewan

nak sewa dewan murah di rawang

Pastikan dewan dilengkapi dengan kemudahan asas seperti tandas, surau, penghawa dingin atau kipas dan bilik persalinan. Kebanyakan dewan menyediakan kemudahan asas ini. Jika mereka menyediakan kemudahan ini, pastikan anda membuat pemeriksaan terhadap kondisi kemudahan ini. Pastikan kipas dan tandas berfungsi dengan baik.

Tips #4. Tempat Letak Kereta (Parking)

sewa dewan murah di rawang dengan parking luas

Untuk memastikan keselesaan tetamu anda, pastikan dewan yang anda tempah mempunyai tempat letak kereta yang luas. Ianya sangat penting bagi memastikan tetamu anda tidak berjalan jauh untuk mencari tempat letak kereta.

Tips #5. Dinding Serap Bunyi

sewa dewan murah di rawang dengan penyerap bunyi

Sekiranya anda menempah penyedia karaoke atau PA System, pastikan dinding dewan yang dipilih mempunyai ‘sound proof board’ atau penyerap bunyi. Ini penting untuk memastikan majlis anda tidak hingar-bingar.

Tips #6. Buat Pemantauan Dan Siasatan

pantau tempat sewa dewan di rawang

Luangkanlah sedikit masa untuk datang ke dewan tersebut untuk melihat majlis orang lain. Rasakan sendiri keselesaan dewan tersebut melalui pemerhatian anda dari jauh. Lihat pencahayaan dewan tersebut. Adakah ianya cukup terang untuk majlis anda? Adakah dewan tersebut panas bila tetamu telah ramai? Dimanakah susun atur untuk pelamin dan meja makan beradab yang sesuai? Berapakah bilangan meja yang boleh dimuatkan di dalam dewan tersebut? Ini semua penting sebelum anda membuat pembayaran deposit.

Tips #7. Menepati Bajet

sewa dewan murah di rawang yang besar dan menarik

Akhir sekali, pastikan harga sewaan dewan menepati bajet anda. Tidak rugi bayar lebih jika kreteria di atas dapat di penuhi. Kebiasaannya, penyelia dewan akan meminta anda membayar deposit sewaan dan deposit kebersihan. Kebersihan dewan adalah tanggungjawab anda. Jika anda meninggalkan dewan dengan keadaan yang kotor, deposit kebersihan tidak akan dipulangkan.

UDAIMATUNNUR Menyediakan Perkhidmatan Sewa Dewan Murah Di Rawang, Selangor

dewan murah di rawang

Jika anda masih mencari-cari bilik latihan atau bilik seminar untuk disewa , UDAIMATUNNUR ada menawarkan perkhidmatan sewa dewan yang eksklusif dengan kadar yang amat berpatutan. Pelbagai kemudahan UDAIMATUNNUR sediakan untuk anda demi keselesaan anda dan para peserta anda ketika menggunakan dewan mereka

Lokasi Dewan Yang Strategik Memudahkan Tetamu Hadir

dewan sewa murah di bukit beruntung rawang

Dewan UDAIMATUNNUR terletak di Rawang, Selangor. Kedudukannya yang berhadapan dengan jalan utama dekat dengan exit Bukit Beruntung menjadikannya? amat sesuai untuk majlis kenduri kahwin dan aktiviti-aktiviti lain seperti seminar, kursus, Annual Dinner dan seumpamanya. Lokasi yang sangat strategik yang mana paparan di bawah menunjukkan ianya berada di kawasan yang terlalu dekat dengan bandar memudahkan para tetamu yang hadir.

Kelengkapan Dewan UDAIMATUNNUR

Dewan UDAIMATUNNUR dilengkapi dengan bilik persalinan pakaian, surau, serta bilik katering. Dewan dan bilik-bilik ini dilengkapi dengan alat pendingin udara. Dewan juga dilengkapi dengan bilik air, meja, kerusi, kipas berdiri untuk keselesaan tetamu.

kelengkapan yang menarik di dewan sewa di rawang

Pakej Dewan UDAIMATUNNUR  Serendah RM1500

Ketika ini semakin ramai yang menjadikan dewan UDAIMATUNNUR dengan kos bajet yang rendah untuk Annual Dinner, Hi-Tea, atau seminar yang jimat dan selesa , Pakej dewan UDAIMATUNNUR yang di tawarkan oleh team mereka setakat ini adalah yang terbaik dan mampu untuk semua golongan. Untuk Pakej terendah mereka iaitu berharga RM1500 merupakan dewan untuk ruangan santai yang berkonsepkan klasik. Dewan ini mampu memuatkan seramai lebih 300 tetamu. Antara kelengkapan yang disediakan adalah :

dekorasi pelamin dewan di bukit beruntung

 • Waktu minimum sewa 4 jam
 • Lengkap dengan kerusi dan meja
 • Khemah Arab 1 unit
 • Meja buffet 1 unit
 • Kipas berdiri 3 unit
 • Singki basuh tangan
 • Dekorasi klasik yang menarik

Dewan UDAIMATUNNUR Utamakan Keselesaan Pelanggan

dewan selesa di rawang

UDAIMATUNNUR menyediakan dewan yang amat selesa untuk anda membuat kelas, bengkel dan lain-lain dengan kadar sewa yang amat berpatutan. UDAIMATUNNUR amat mementingkan keselesaan pelanggan kami, oleh sebab itu kami menyediakan bilik seminar dengan kemudahan yang terbaik untuk pelanggan kami. Selain bilik seminar yang selesa dengan kerusi yang empuk. Untuk pelanggan muslim, kami menyediakan surau yang luas dan selesa.

Kenapa Anda Perlu PIlih Dewa UDAIMATUNNUR

1. Dewan Yang Luas Dan Strategik

kawasan dewan luas di rawang

Memilih dewan sebagai lokasi majlis perkahwinan/ seminar/ annual dinner/ majlis aqiqah dan sebagainya adalah satu pilihan yang bijak lebih-lebih lagi pada mereka yang tinggal di Rawang, Selangor, akan memudahkan tetamu hadir kerana lokasinya begitu strategik. Kadar sewa di UDAIMATUNNUR juga adalah berbeza-beza bergantung kepada saiz, lokasi dan kemudahan yang disediakan.

2. Mempunyai Tempat Parking Kereta Yang Luas

kawasan perkarangan dewan yang luas di rawang

Rancang dan senaraikan kelengkapan yang perlu dibawa ke dewan untuk melakukan persiapan majlis. Fikirkan juga susun atur meja dan kerusi, pelamin dan hiasan dalaman dewan tersebut. Kelebihan utama dewan adalah saiz dan kawasan meletak kereta yang membolehkan anda untuk menjemput ramai tetamu hadir ke majlis anda. Anda juga boleh mengelakkan kesesakan dan gangguan kepada jiran-jiran berbanding jika diadakan majlis di rumah.

3. Bajet Sewa Dewan Mengikut Bilangan Tetamu

bajet sewa dewan untuk

Ya, bajet sudah semestinya memainkan peranan yang penting dalam menentukan lokasi majlis anda malahan dalam semua persiapan majlis, bajet perlu diambil kira terlebih dahulu. Jika anda mempunyai bajet yang besar dan mengimpikan sebuah majlis yang mewah, memilih dewan UDAIMATUNNUR sebagai lokasi mungkin tidak menjadi masalah kerana mereka juga ada pakej sewa dewan besar yang mampu memuatkan sehingga 5000 tetamu dalam satu masa.

4. Sesuai Untuk Majlis Pernikahan Dan Kenduri Kahwin

dewan sewa untuk perkahwinan di rawang

Di UDAIMATUNNUR juga boleh dijadikan sebagai majlis perkahwinan anda. Jika anda bercadang mengadakan majlis pernikahan dan kenduri kahwin pada hari dan lokasi yang sama, anda boleh menjimatkan kos dalam beberapa perkara seperti pengangkutan dan sewa tempat. Jika anda bercadang untuk mengasingkan dua majlis tersebut, anda mungkin perlu menetapkan dua lokasi yang berbeza. Kebiasaannya, majlis pernikahan diadakan samaada di masjid, surau atau rumah, manakala kenduri kahwin samaada di rumah, dewan atau hotel. Jika buat begini lebih banyak kos perbelanjaan yang akan keluar. Pilihan yang bijak, anda boleh pilih satu tempat sahaja sudah memadai.

5. Boleh Memuatkan Jumlah Tetamu Yang Ramai

ewa dewan murah di rawang

Pilihlah lokasi yang sesuai dengan jumlah tetamu yang dijangka hadir. Jika anda menjangkakan ramai tetamu yang akan datang, memilih sebuah dewan yang besar dengan kawasan meletak kereta yang luas adalah pilihan yang terbaik. Ciri-ciri tersebut cukup ada di UDAIMATUNNUR.

UDAIMATUNNUR Turut Menyediakan Perkhidmatan Katering

pakej katering di rawang

Kebanyakan warga kota lebih sibuk dengan kegiatan masing-masing sehingga kalau mengadakan kenduri perkahwinan, lebih senang dibuat di dewan. Peruntukan yang disediakan hanya perlu untuk berapa jumlah tetamu yang diundang dan makanan yang dihidangkan pula lebih secara bufet dengan menggunakan khidmat katering dari UDAMIATUNNUR. Dengan cara ini, ia tidak memenatkan tuan rumah dan boleh bersama-sama melayan tetamu.

Tidak Ketinggalan Sewa Dewan Perkahwinan Bakal Pengantin Ada Ditawarkan Di UDAIMATUNNUR

dewan di rawang

Jika dulu bajet pelamin ada yang mencecah puluhan ribu ringgit, kini ramai yang memilih untuk mencari pelamin di UDAMIATUNNUR kerana mereka ada tawarkan pada harga bajet termasuk dalam pakej yang ditawarkan.

Kemudahan Lain di Dewan UDAMIATUNNUR

Antara kemudahan lain yang terdapat di Dewan UDAMIATUNNUR

 • Bilik air
 • Ruang solat
 • PA Sistem
 • Parking
 • Dewan berhawa dingin
 • Berhadapan dengan jalan utama
 • Dekat dengan Bukit Beruntung
 • Pelbagai menu dan jenis masakan
 • Boleh disewa pada waktu malam

dewan sewa di rawang untuk waktu malam

Inshaallah Ramai Telah Menggunakan Perkhidmatan Dan Servis Dari Udamiatunnur Dan Berpuas Hati

majlis guru sekolah di dewan rawang

Sambutan Hari Guru di Dewan UDAMIATUNNUR

majlis perkahwinan di rawang

Majlis perkahwinan

antara majlis perkahwinan di rawang

Jom Gunakan Servis Dari UDAIMATUNNUR Sekarang!

Dewan serbaguna ini boleh digunakan untuk pelbagai jenis majlis dengan tawaran harga dan servis yang cukup jimat dan berbalooi-baloi. Tunggu apa lagi, tempah sekarang dengan cara hubungi mereka di talian berikut.

dewan dan katering murah di rawang

UDAIMATUNNUR CATERING | SEWA DEWAN MURAH DI RAWANG
Hotline 1: Tekan untuk telefon (013-3707945) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (012-6706882) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 3: Tekan untuk telefon (019-2604549) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Udaimatunnur
Instagram: Dewan Udaimatunnur

Jom Gunakan Servis Dari UDAIMATUNNUR Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Gunakan Servis Dari UDAIMATUNNUR Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Gunakan Servis Dari UDAIMATUNNUR Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: