Review
Mar 14, 2018, 12:57pm

Sewa Bilik Seminar Murah dan Selesa di Bangi


Sewa Bilik Seminar Murah dan Selesa di Bangi

Jarang kita temui bilik seminar untuk disewa dengan harga yang murah dan berpatutan apatah lagi di Bandar Bangi Selangor.  Bukan sahaja harga yang murah, malah kawasan dan penempatan bilik yang selesa, luas dan bersih juga sukar untuk kita temui.  Di mana ya bilik seminar untuk disewa yang sangat selesa, bersih, luas dan murah untuk kita jadikan bilik mesyuarat, seminar dan bilik training pejabat?  Ya, terdapat banyak bilik seminar di Bangi untuk disewa, namun kebanyakannya sangat mahal dan tidak berbaloi sedangkan anda hanya gunakan dalam beberapa jam sahaja. Sebelum mencari bilik seminar untuk disewa, anda boleh membuat pemilihan bilik seminar sewa berdasarkan faktor-faktor tertentu.

 • Bilangan ahli mesyuarat atau peserta seminar yang akan hadir
 • Lokasi yang bersesuaian
 • Kemudahan dan fasiliti yang disediakan
 • Kebersihan dan keadaan bilik seminar sewa tersebut supaya tidak jatuh reputasi
 • Harga dan waktu untuk gunakan bilik seminar
 • Luas bilik seminar yang terbuka untuk disewa

Sewa Dewan Seminar Murah dan Selesa di Bangi

Dengan faktor-faktor tersebut, anda boleh membuat pilihan bijak untuk menyewa bilik.  Biarpun cuma sehari, anda perlu membuat pilihan yang betul kerana ia juga termasuk dalam kos perniagaan atau syarikat anda, malah ia juga mempengaruhi reputasi syarikat anda.  Selain itu, staff atau pekerja anda juga haruslah berada dalam keadaan yang selesa sepanjang seminar berlangsung. Persoalannya, masih adakah lagi ciri-ciri bilik seminar untuk disewa seperti itu?

Bilik Seminar PetaMinda Academy Untuk Disewa

bilik sewa murah di bangi

PetaMinda Academy atau nama syarikatnya adalah Petaminda Holding Sdn Bhd adalah salah satu organisasi yang menjalankan penyediaan latihan yang berdaftar dengan HRDF dan berperanan menyediakan kursus untuk mereka yang terlibat.  Selain dari fungsi utamanya, PetaMinda juga menyediakan bilik seminar untuk disewa dalam tempoh masa dan hari yang ditetapkan. Bilik seminar untuk disewa ini terletak di Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, Selangor. Ia menyediakan bilik yang sangat lengkap dengan pelbagai fasiliti dan kemudahan, malah saiz bilik juga sangat besar dan bersesuaian dengan anda yang mempunyai ramai peserta atau ahli.  Untuk anda yang memerlukan bilik seminar dalam kuantiti yang sederhana besar atau kecil juga tidak menjadi masalah. Dengan harga yang berpatutan, bilik yang cantik dan selesa, PetaMinda Academy bilik seminar sewa ini menjadi hala tuju ramai orang dalam mengadakan seminar, kelas, mesyuarat dan sebagainya. Disini, anda boleh sewa bilik seminar dengan harga semurah RM80 sahaja. Inilah satu-satunya bilik seminar cantik dan paling murah untuk anda dapatkan kerana majlis dan seminar anda sangat penting untuk diteruskan.

Bilik Seminar Sesuai Untuk Anda

dewan seminar berhawa dingin dan selesa

Bilik seminar untuk disewa di Bangi ini sesuai untuk anda yang ingin menjalankan seminar atau majlis-majlis pejabat atau syarikat anda.   Anda memerlukan tempat yang luas dan besar untuk menyediakan dan menyiapkan hiasan deco dan memastikan kelengkapan seperti kerusi dan lain-lain mencukupi.  Namun, anda tidak perlu lagi memikirkan semua persiapan kerana PetaMinda Academy sudah menyediakan semuanya dari bilik seminar yang luas sehinggalah kerusi dan lain-lain perkara lagi.  Bilik seminar ini amat sesuai untuk anda yang mempunyai ciri-ciri ini:

 • Mencari bilik untuk dijadikan bilik seminar, bilik perjumpaan atau mesyuarat syarikat
 • Akan mengadakan mesyuarat dan tidak mempunyai tempat
 • Mencari bilik seminar untuk disewa dan dilengkapi dengan pelbagai fasiliti serta tidak perlu membawa apa-apa ke sana
 • Akan mengadakan bengkel, kursus, latihan dalam kumpulan serta kelas kepada mereka semua
 • Ingin membuat preview syarikat anda
 • Ingin membuat perbincangan syarikat atau organisasi anda
 • Mencari bilik seminar sewa di kawasan Bangi.
 • Sesuai untuk pelajar universiti, penganjur bengkel, kursus dan ceramah

bilik seminar sesuai untuk meeting di bangi

Selain daripada sebab-sebab berikut, anda juga boleh menyewa bilik seminar dan bengkel yang ditawarkan oleh pihak PetaMinda Academy.  Semua aktiviti seminar anda boleh dilakukan disini sekiranya ia sesuai dengan keadaan bilik tersebut. Tetapi anda tidak perlu risau kerana terdapat pelbagai versi bilik training yang anda mahukan seperti meja panjang, meja bulat dan sebagainya.  Anda boleh memberitahu pihak PetaMinda Holding mengenai bilik seminar jenis bagaimana yang anda inginkan dari segi ruangan, susunan dan sebagainya.

Kemudahan Dan Kelengkapan Yang Disediakan Di Bilik Seminar

kelengkapan bilik seminar di bangi

Sebelum melihat bilik-bilik seminar yang boleh disewa, mari kita lihat apakah kemudahan-kemudahan yang telah tersedia di Bilik Seminar Sewa di Bangi ini.  Terdapat banyak kemudahan dan fasiliti yang telah disediakan oleh pihak PetaMinda dalam memastikan anda semua berada dalam keadaan yang selesa, tidak teringat dengan aktiviti rutin semasa berada di bilik seminar dan mengecapi apa yang anda inginkan.

 • Air Conditioner / Penghawa dingin – Ia disediakan disetiap bilik termasuklah di tempat makan, lobby dan sebagainya.
 • Reception / Ruang hadapan – Kaunter pertanyaan juga tersedia sekiranya anda mempunyai soalan atau ingin menunggu orang, anda boleh duduk di ruang hadapan.

peta minda academy sewa bilik seminar terbaik di bangi

 • LCD Projektor – Kemudahan seperti LCD projektor disediakan supaya anda dapat menggunakannya untuk program-program anda tanpa perlu membawanya dari tempat anda.
 • Whitescreen – White screen juga dapat memudahkan anda untuk menjalankan program anda.
 • PA System – Semua program dan seminar akan menggunakan PA sistem dan ianya telah tersedia untuk anda.
 • Microfon – Untuk program besar atau program yang melibatkan 20 orang peserta ke atas, microfon sesuai digunakan supaya semua orang dapat memahami dengan jelas tentang apa yang disampaikan pada program tersebut.
 • Flipchart – Flipchart juga tersedia bagi anda yang akan menggunakannya
 • Banquet – Banquet ataupun set meja dan kerusi juga disediakan supaya anda dapat menjalankan program seminar dengan selesa dan berkesan.  Sebanyak 35 pax telah tersedia.
 • Wifi – Inilah kemudahan yang dicari-cari oleh semua orang sewaktu mula-mula sekali sampai di sini.
 • Cafe – Cafe atau pantry disediakan untuk memudahkan anda menikmati makanan tengahari anda bersama kawan-kawan anda.  Di pantry juga terdapat mesin penapis air bersuhu panas dan sejuk yang amat sesuai digunakan untuk minum.

 • Toilet – Ini adalah kemudahan wajib yang tersedia di bilik seminar sewa PetaMinda Academy.
 • Prayer Room – Ruang bilik solat sangat penting kerana solat merupakan salah satu kewajipan yang wajib ditunaikan walaupun dalam sesebuah program atau kerja.  Disini sudah tersedia sejadah dan telekung.

 • Bilik Seminar Disediakan Dalam Pelbagai Versi

kerusi banquet di bilik seminar bangibilik seminar dengan pelbagai versi susunanbilik seminar dengan bentuk meja panjang

Kemudahan dan fasiliti yang diberikan sememangnya sangat banyak dan pelbagai.  Sebagai pengguna, sudah tentu anda akan berasa sangat selesa dan berpuas hati kerana dapat melakukan banyak perkara disini sebagai rutin tanpa perlu rasa limit atau terhad terhadap tempat yang disediakan.

Waktu Dan Hari Untuk Disewa

PetaMinda Academy telah menetapkan waktu dan hari yang terbuka untuk disewa dan anda boleh memilih hari dan waktu yang bersesuaian dengan program anda.  Harga yang dinyatakan juga sangat-sangat murah dan berpatutan. Tidak ada bilik seminarlain yang disewa serendah harga begini. Anda harus merebut peluang ini dan membuat pilihan secara bijak.

tempah bilik sewa murah dengan tarikh yang betul

Waktu dan hari sewaan adalah sangat berbaloi kerana anda boleh memilih sama ada ingin menyewa dalam tempoh sehari, separuh hari atau berdasarkan bilangan jam.

Bilik Seminar Untuk Disewa | Tempoh Masa Dan Bayaran

kadar sewa bilik seminar di bangi

Isnin sehingga Jumaat
Sehari (9 pagi – 6 petang) – RM 450
Separuh hari (9 pagi – 1 petang / 2 petang – 6 petang) – RM 250
Per jam (1 Jam) – RM 80

Sabtu – Ahad
Sehari (9 pagi – 6 petang) – RM 500
Separuh hari (9 pagi – 1 petang / 2 petang – 6 petang) – RM 300
Per jam (1 Jam) – RM 100

Kelebihan Dan Sebab Anda Perlu Menyewa di Bilik Seminar PetaMinda Academy

1. Lokasi Yang Strategik

bilik seminar dengan lokasi strategik

Seksyen 7, Bandar Baru Bangi merupakan salah satu kawasan yang strategik.  Selain mempunyai restoran dan tempat makan, ia juga berdekatan dengan bank, mempunyai parking kenderaan serta tidak terlalu sesak.  Ia sangat mudah sekiranya anda menyewa bilik seminar disitu.

2. Saiz Bilik Seminar Yang Besar

bilik seminar yang besar

Bilik seminar PetaMinda Academy disediakan dalam saiz yang amat besar dan boleh muatkan anda semua dalam anggaran 30 orang dan ke atas.  Ia sangat selesa sekiranya dijadikan tempat untuk membuat seminar, latihan dalam kumpulan, mesyuarat, tempat majlis ilmu dan sebagainya.

3. Segala kemudahan dan Fasiliti Tersedia

bilik seminar dengan fasiliti tersedia

Apa sahaja yang anda mahukan semuanya sudah tersedia di sini.  Projektor, LCD, kerusi, penghawa dingin, surau, tandas dan sebagainya telah lengkap disediakan.  Ia sangat mudah sekiranya anda menyewa tempat ini selama sehari apatah lagi separuh hari.

4. Murah Dan Berpatutan

bilik seminar murah dan terbaik di bangi

Harga pakej seperti tempoh masa beserta harga telah direkodkan dan anda boleh memilih mana-mana satu yang anda inginkan.  Ramai yang telah menyedari bahawa bilik seminar untuk disewa ini adalah serendah RM80 sahaja untuk sejam. Ia merupakn bilik seminar sewa yang paling murah dan berbaloi di Bangi.  Anda tidak perlu susah-susah mencari tempat untuk seminar lagi, semuanya hanya di PetaMinda Academy.

5. Bersih, Cantik Dan Menarik

bilik seminar cantik dan bersih di bangi

Dengan serendah RM 80, anda boleh mendapatkan bilik seminar yang sangat cantik, selesa dan bersih untuk disewa.  Kali pertama melihat gambarnya sahaja sudah terpukau kerana terlalu cantik, apabila menjejakkan kaki ke sana semestinya anda akan lebih teruja kerana ia terlalu menarik dan cantik.  Susun atur kerusi dan meja menjadikannya sangat kemas dan teratur manakala corak-corak karpet atau kerusi menjadikan bilik seminar ini nampak lebih menarik.

Testimoni Mereka Yang Telah Menyewa Di Peta Minda Academy

testimoni pelanggan bilik seminar bangi

Jom Sewa Bilik Seminar Murah dan Selesa di Bangi Dengan Petaminda Academy!

Terdapat beberapa organisasi yang telah menyewa bilik seminar di PetaMinda Academy. Mereka amat berpuashati dan amat menggalakkan orang lain untuk menggunakan lokasi PetaMinda Academy ini kerana bilik seminar sewa yang sangat selesa dan boleh dijadikan tempat sewa bagi rakan-rakan pejabat yang lain yang akan turut mengadakan seminar, bengkel dan sebagainya. Kelebihan kemudahan dan fasiliti yang disediakan menarik minat ramai ahli peserta untuk meluangkan masa disitu kerana ia tidak terhad masa untuk menggunakan surau dan sebagainya. Malah, anda boleh gunakannya pada bila-bila masa.  Dimana lagi untuk anda dapatkan harga bilik seminar sewa yang serendah ini? Jom sewa bilik seminar murah dan selesa di Bangi.

Jom Buat Tempahan Bilik Seminar PetaMinda Academy SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

27-1, Jalan 7/7C Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi Selangor

   
Jom Buat Tempahan Bilik Seminar PetaMinda Academy SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Buat Tempahan Bilik Seminar PetaMinda Academy SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: