Review
May 20, 2019, 3:02am

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor


Shares222

Perkahwinan adalah hari yang paling dinanti si bakal pengantin dan tentunya rata-rata pengantin wanita akan berasa teruja kalau bercerita pasal majlis dan kerja kahwin ni betul tak? Salah satu isu yang sering timbul dalam persiapan perkahwinan adalah busana pengantin. Melihat kepada kos hidup yang semakin meningkat setiap hari, adakalanya harga busana perkahwinan boleh mencapai ribuan ringgit tertakluk pada butik dan perancang perkahwinan yang dipilih. Akan tetapi, Pemilihan busana yang baik tetap menjadi keinginan setiap pengantin. Baju pengantin perlulah bersesuaian dengan citarasa, harga dan jenis kain yang selesa.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Bahru

Ini Adalah Kelebihan Mengapa Sewa Baju Nikah Dan Sanding Lebih Digemari Ramai Berbanding Tempah

Membeli atau menyewa merupakan pilihan Anda sendiri. Tapi, ada baiknya mempertimbangkan berbagai hal sebelum memutuskannya. Sebab, menyewa atau membeli baju pengantin memiliki kelebihan dan kekurangannya.

1) BAJET/KEWANGAN

SEWA: pilihan untuk menyewa baju pengantin yang sedia ada di butik lebih menjimatkan wang. kita dapat baju yang confirm cantik (sebab kita dah try dan dah tengok baju tu) tanpa perlu menghabiskan jumlah wang yang besar. Lagi satu, kita tak perlu susah-susah pun nak fikir nanti nak padankan dengan veil macamana, tudung, kasut, perhiasan dan sebagainya kerana semuanya telah tersedia dan lengkap.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor 2020

TEMPAH: tempah memang best kalau kita sedia untuk berbelanja besar dan sedia untuk menanggung risiko kalau-kalau nanti hasilnya tak sebagus yang kita bayangkan. selain itu, banyak perkara yang perlu difikirkan bermula dari hujung rambut hingga hujung kaki. Sebagai contoh, saya mengambil masa beberapa bulan nak fikir tudung macamana, veil dan sebagainya. menapak sendiri dari kedai ke kedai mencari sampin dan tanjak yang sesuai dengan warna baju suami. Tang duit jangan berkira ya, bukan sedikit yang dibelanjakan. Memang memerlukan bajet yang banyak.

2) KUALITI & KEPUASAN DIRI

SEWA: Ramai yang tidak memilih untuk sewa sebab nak pakai baju baru yang belum pernah orang lain pakai. Bergantung pada bajet anda, sewa kadang-kadang memberi kepuasan yang berbeza pada seseorang sebab boleh memilih baju kesukaan tanpa perlu berbelanja besar. Bagi sesetengah orang, memilih busana yang belum pernah digayakan oleh pengantin lain merupakan satu kepuasan sebenar. Perkara ini subjektif, bagaimana kita menggayakannya. Setengah orang berpandangan, sewa pun takpe sebab kahwin sekali sahaja jadi tak berbaloi untuk tempah baju sebab biasanya baju pengantin tak boleh pakai pergi kerja, duduk rumah apatah lagi dinner biasa.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Malaysia

TEMPAH: Pada saya custom made baju sendiri memang memberi kepuasan berbeza. Sebab hasilnya sama seperti yang saya bayangkan. Dari warna, design dan semuanya boleh pilih dan buat keputusan sendiri. Dari segi ukuran, material baju, senang cerita semuanya atas kehendak kita sendiri.

3) MASA

SEWA: kalau tempoh persiapan singkat, contohnya tinggal kurang 4 bulan dan perkara lain belum settle, saya sarankan sewa adalah pilihan terbaik untuk mengelakkan kelam kabut, lari bajet, baju tak siap, tak fit pada badan dan sebagainya. Masa dapat dijimatkan disamping kita dapat berehat dengan secukupnya ketika majlis nanti.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Masai

TEMPAH: Perlu persiapan awal sekurang-kurangnya 4 bulan untuk elak baju tak siap. Perlu bersedia untuk belanja lebih dari bajet kalau buat persiapan lambat.

4) LONG-TERM USE

SEWA: walaupun sewa menjimatkan belanja, tapi untuk long term, kita dah tak boleh pakai, simpan atau guna semula baju pengantin kita yang tinggal hanyalah gambar kahwin untuk diabadikan sebagai memori. Tambahan pula, bila menyewa kita sekadar pinjam baju tersebut. Setelah selesai majlis kita perlu pulangkan kembali baju ke butik.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Bersama Pelamin

TEMPAH: kelebihan tempah baju sendiri ialah kita boleh simpan baju kita untuk kenang-kenangan. kalau badan tak naik (the lucky ones) selepas sepuluh dua puluh tahun kawin, mungkin boleh consider pakai balik pada hari istimewa seperti wedding anniversaries untuk buat kejutan pada suami. Nak lebih menguntungkan? Sewakan kembali baju pengantin kita pada yang berminat.

Walaupun Sewa, Baju Pengantin Zaman Sekarang Banyak Pilihan Dan Pelbagai Tema

Ramai bakal pengantin wanita yang bimbang antara menyewa atau membeli baju pengantin. Yang pasti, kedua-duanya ada pro dan kontranya. Jika dahulu, pilihan baju pengantin yang boleh disewa adalah limited dari segi warna, design dan saiz tapi kini, telah banyak pilihan design, warna dan juga saiz boleh dipilih. Kepelbagaian baju sewa pengantin yang ada membuatkan ramai bakal pengantin rambang mata untuk membuat pilihan. Tambahan pula, sekarang dah banyak butik yang menawarkan pakej lengkap dari hujung rambut hingga hujung kaki.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Mudah

Sewa Baju Nikah Dan Sanding Murah Di Ikhwa Andaman, Johor

Ikhwa Andaman telah diberi kepercayaan oleh ratusan pelanggan di Johor untuk mencipta majlis impian mereka. Untuk kekal lama dan sentiasa relevan dalam industri ini, prinsip Ikhwa Andaman adalah untuk sentiasa over deliver kepada pelanggan. Jika anda mencari syarikat pakej perkahwinan yang boleh dipercayai, tak tipu duit pelanggan, Ikhwa Andaman adalah pilihan yang bijak.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Cepat

Ikhwa Andaman Menawarkan Busana Pengantin Berkualiti Tinggi Pada Harga Mampu Milik

Ikhwa Andaman mempunyai pelbagai koleksi baju pengantin yang berkualiti tinggi yang boleh disewa dengan harga yang menarik. Pelanggan boleh memilih baju pengantin dengan size sedia ada atau custom made. Untuk Custom made, pelanggan perlu menempah awal 2 hingga 3 minggu untuk pastikan pihak Ikhwa Andaman dapat mempersiapkan baju pengantin anda. Manakala untuk disewa, anda tinggal pilih sahaja baju pengantin yang ada. Di Ikhwa Andaman, koleksi busana baju pengantin mereka memang banyak pilihan. Anda pasti rambang mata untuk memilih!

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Larkin

Ikhwa Andaman Juga Ada Menawarkan Pakej Lengkap Raja Sehari Murah di Johor

Set pakaian pengantin yang lengkap buat raja sehari menyempurnakan majlis persandingan di pelamin. Kecantikan dengan fesyen terkini sesuai dengan pasangan pengantin dua sejoli. Sepatu indah buat gadis dan wanita anggun. Rekaan yang unik dengan hiasan dan corak yang sangat menarik menjadikan anda lebih berkeyakinan apabila menyarungkan koleksi dari Ikhwa Andaman ini. Tersedia dalam berbagai warna dengan berbagai fesyen rekabentuk (design) yang sangat menarik dan pasti mengujakan anda dan pasangan. Setiap design lengkap sepasang lelaki dan perempuan serta aksesori termasuk kasut pengantin.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Cantik

Pakej Popular Ikhwa Andaman Serendah RM3000 Lengkap Dari Hujung Rambut Hingga Hujung Kaki Buat Bakal Raja Sehari

Pakej Perkahwinan Lengkap Set Eksklusif dari Ikhwa Andaman adalah Pakej perkahwinan lengkap merangkumi Pelamin, sepasang baju sanding, sepasang baju berinai, baju persalinan 3 pasang, makeup 2 kali, aksesori pasangan, hiasan meja beradap dan juga photographer album.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Trusted

Ikhwa Andaman Turut Menawarkan  Pakej Lengkap Perkahwinan Dewan/Kanopi 2019/2020

Majlis dari serba sederhana mampu bayar sehinggalah ke majlis super eksklusif bergantung kepada kehendak pelanggan. Ikhwa Andaman berpengalaman menguruskan ratusan events, maka tenanglah anda, kelancaran majlis penting anda berada dalam tangan-tangan profesional. Pakej dewan ini berharga Rm3000 merangkumi Pelamin, sepasang baju sanding, sepasang baju berinai, baju persalinan 3 pasang, makeup 2 kali, aksesori pasangan, hiasan meja beradap, karpet merah dan flower stand.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor 2019

Setiap Pakej Dari Ikhwa Andaman Akan Dapat PERCUMA :

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Muar

  • Set renjis
  • Pintu gerbang
  • Bantal nikah

Jom Lihat Contoh Makeup Dari Ikhwa Andaman Di Bawah :

Ketika menjelang hari penting iaitu majlis perkahwinan pada masa itulah anda ingin menyerlahkan sisi anda yang paling cantik, mengayakan busana pengantin mengikut citarasa fesyen anda dan paling penting ialah seri pengantin yang dipancarkan dari wajah. Bila bercakap mengenai seri pengantin, perkara utama untuk kelihatan cantik, anggun, jelita dan sebagainya ialah solekan ketika majlis. Cakap sahaja tak guna apa kata lihat sendiri contoh makeup pengantin yang pernah dibuat oleh Ikwa Andaman

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Dipercayai Ramai

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Segamat

Lihat Pula Busana Pengantin Yang Boleh Di Sewa Di Ikhwa Andaman, Johor

Busana pengantin Ikhwa Andaman sentiasa menggabungkan pelbagai gaya baju perkahwinan yang trendy atau timeless dengan unsur-unsur tradisional Melayu, keanggunan, feminin dengan jahitan tangan seperti manik, rekaan motif bunga dan sulaman yang cantik dan kemas. Ikhwa Andaman sentiasa menampilkan koleksi pakaian pengantin yang memenuhi citarasa pelanggan.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Murah

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Kempas

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor 2019 dan 2020

Tidak Dilupakan Koleksi Pelamin Indah Dari Ikhwa Andaman Pasti Memukau Pandangan Anda

Ramai antara kita yang selalu berangan untuk mempunyai pelamin nikah yang indah. Malah, kalau kita dijemput pergi ke majlis pernikahan, antara perkara pertama yang kita ingin lihat adalah pelamin nikah pengantin. Kalau anda sedang mencari pelamin idaman, apa kata lihat koleksi pelamin dari Ikhwa Andaman dibawah. Mana tahu ada yang anda berminat.

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di JohorSewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Menarik

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Digilai Ramai

Tidak Cukup Membuktikan Ikhwa Andaman Pilihan Warga Johor? Apa Kata Lihat Feedback Pelanggan Ikhwa Andaman Di Bawah :

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Kota Tinggi

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Hebat

Sewa Baju Nikah dan Sanding Murah Di Johor Tangkas

Tunggu Apa Lagi, Jom Sewa Baju Nikah Dan Sanding Murah Dari Ikhwa Andaman Sekarang!

IKHWA ANDAMAN | PENYEWA BAJU NIKAH DAN SANDING MURAH
Hotline 1 :
Tekan Untuk Telefon (010-5664084) | Tekan Untuk WhatsApp
Hotline 2 : Tekan Untuk Telefon (012-3280941) | Tekan Untuk WhatsApp

Facebook : Ikhwa Andaman

Alamat :
No 5-1, Jalan Perdangan 1, Pusat Perdagangan Bukit Gambir, Tangkak, Johor

Jom sewa baju untuk hari bahagia anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom sewa baju untuk hari bahagia anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom sewa baju untuk hari bahagia anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: