Review
Apr 6, 2019, 6:33pm

Servis Translate, Edit, Proofread, Paraphrase Terbaik Dan Cepat


Shares513

Bagi sesiapa yang sedang melanjutkan pelajaran untuk Master dan PHD, sudah pasti anda tahu tentang perit getir dalam menyiapkan tesis dan assignment. Dedikasi dan fokus yang sepenuhnya perlu diberikan agar kualiti assignment anda menepati gred yang bakal diberikan oleh pensyarah anda. Setiap kali anda menulis, anda tidak akan lari daripada kesilapan atau masalah tatabahasa. Ini akan menjadi satu masalah kerana gaya penulisan akan menyumbang kepada markah assignment anda.

service translation terbaik

Selain itu, jika anda sedang bekerja di dalam syarikat – syarikat besar, anda perlu menyediakan MSDS (Material Safety Data Sheet) dalam Bahasa Malaysia mengikut perundangan OSHA 1994. Malah, Annual Report dan website juga perlu ada 2 bahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Jika anda tidak mahir dalam kedua – dua bahasa ini, maka ia agak sukar untuk anda memberikan komitmen terhadap pekerjaan anda.

servis paraphrase terbaik

Kemudian, jika anda ingin berhijrah ke luar negara, anda perlu melakukan penterjemahan untuk pelbagai jenis dokumen -dokumen penting seperti marriage certificate, birth certificate dan dokumen sokongan lain-lain. Bagi pelajar yang nak melanjutkan pelajaran ke luar negara, sijil SPM dan sijil lain yang berkaitan perlu diterjemah ke Bahasa Melayu. Jadi, anda perlu mendapatkan servis translations agar sijil -sijil serta dokumen anda diterjemah dengan betul dan berhemah.

servis proofread terbaik

Servis Translate, Edit, Proofread dan Paraphrase Terbaik Dan Cepat

Bagi anda yang sedang mencari servis translate, edit, proofreading dan sebagainya, anda boleh menggunakan perkhidmatan dari Translate English To Malay. Mereka menawarkan pelbagai jenis servis bagi sesiapa yang ingin menyiapkan tesis, penterjemahan dokumen dan sebagainya dengan cepat tetapi berkualiti. Anda boleh menggunakan servis editing atau proofreading dari mereka untuk memastikan tesis atau dokumen anda tidak mempunyai sebarang kesilapan.

online proofread and paraphrase service

Namun, English To Malay Translations bukan sahaja akan membantu pelajar yang ingin melengkapkan tesis atau pekerja syarikat, malah sesiapa sahaja yang memerlukan bantuan untuk penterjemahan tidak kiralah doktor, peguam ataupun guru, English To Malay Translations sedia membantu. Anda boleh merujuk perkhidmatan mereka seperti di bawah untuk memastikan anda boleh mempercepatkan proses penteremahan dan sebagainya dengan cepat dan berkesan.

servis proofreading murah

Perkhidmatan Yang Disediakan Oleh English To Malay Translations

  • Translate (Malay – English)
  • Edit (Malay – English)
  • Proofread (Malay – English)
  • Servis Paraphrase (Malay – English)

contoh servis proofreading

Perkhidmatan yang disediakan ini adalah untuk dokumen – dokumen seperti tesis, artikel jurnal, standard, sijil, material safety data sheets dan sebagainya. Berikut adalah harga yang dikenakan oleh English To Malay Translations untuk anda yang ingin menggunakan perkhidmatan mereka.

  • Translations: RM0.35 setiap perkataan
  • Editing: RM0.15 setiap perkataan
  • Proofreading: RM0.10 setiap perkataan
  • Paraphrasing: RM0.20 setiap perkataan

servis proofreading for business

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Perkhidmatan English To Malay Translations?

Memang ada banyak perkhidmatan translate dan proofreading di pasaran sekarang ini, tetapi kenapa anda perlu menggunakan servis dari English To Malay Translations? Berikut adalah kelebihan – kelebihan yang anda boleh dapati sekiranya anda menggunakan servis dari English To Malay Translations.

Servis Yang Cepat

kelebihan service proofreading paraphrasing

Anda sedang mempunyai kekangan masa dan assignment yang dibuat perlu dihantar dalam masa yang terdekat? Inginkan servis penterjemahan dokumen atau annual report dengan cepat dan tepat? Anda tidak perlu lagi mencari syarikat lain untuk edit dan proofread assignment anda. Guna sahaja perkhidmatan English To Malay Translations kerana mereka boleh menyiapkan pekerjaan anda dalam masa yang singkat. Tambahan lagi, anda tidak akan mempunyai masalah plagiat kerana mereka juga menyediakan servis paraphrasing.

Kualiti Servis Terbaik

Apabila anda mendapatkan servis untuk translate, sudah tentu anda mahukan yang terbaik agar dokumen atau tesis anda berkualiti. Jadi, anda perlu mendapatkan servis dari English To Malay Translations kerana kualiti translate/paraphasing/proofread/editing mereka adalah yang terbaik yang berada di pasaran. Jika anda mahukan kualiti assignment / dokumen anda menepati standard universiti dan syarikat, maka anda perlu menggunakan servis mereka.

servis untuk proofreading

Harga Yang Murah

English To Malay Translations memahami bahawa kebanyakan pelanggan mereka adalah pelajar dan datang dari latar belakang sederhana. Maka, harga yang ditawarkan oleh English To Malay Translations juga adalah amat murah jika dibandingkan dengan servis translate yang lain. Jadi, kalau anda tidak mahu menghabiskan wang poket anda, pastikan anda menggunakan servis dari mereka.

servis terbaik paraphrase

Servis Translate Yang Sempurna

Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris adalah dua bahasa yang berbeza dari segi linguistik mahupun gaya bahasa. Jadi, anda tidak boleh translate satu per satu perkataan kerana struktur ayat akan menjadi aneh dan berterabur. Jadi, gunakan servis English To Malay Translations yang akan membantu anda untuk translate assignment, tesis atau dokumen anda dengan sempurna. Apa yang lebih baik adalah mereka tidak menggunakan mesin atau internet untuk translate kerja anda jadi kualiti translations tersebut adalah berkualiti.

thesis writing proofreading

Translator Yang Berpengalaman Dan Berkelayakan

English To Malay Translations menggunakan khidmat translator yang berpengalaman, berkelayakan dan amat berdedikasi dalam melakukan kerja mereka. Translator adalah berdaftar dengan Persatuan Penterjemah Malaysia (Malaysian Translators Association) dan Institut Terjemahan dan Buku Malaysia (Institute of Translations and Books Malaysia). Jadi, mereka akan membantu anda untuk menyiapkan assignment atau sebarang penterjemahan dokumen anda dengan cepat dan berkualiti dengan hasil yang memuaskan anda.

Cara Mengelakkan Plagiat Di Dalam Assignment

cara elakkan plagiat dalam tesis

Jika anda merupakan seorang pelajar, anda pasti mengenali perkataan plagiat. Plagiat merupakan salah satu tindakan di mana anda mengambil ayat – ayat di dalam tesis penulis lain tanpa memberikan kredit kepada penulis tersebut. Jika anda disahkan melakukan plagiarisma, markah assignment anda akan menjadi kosong dan anda mungkin boleh dihalang dari mengambil peperiksaan. Jadi, anda boleh mengikuti tips – tips yang diberikan di bawah untuk mengelakkan plagiat.

Paraphrasing

Paraphrasing adalah salah satu cara untuk anda mengelakkan plagiat. Anda boleh paraphrase sesuatu ayat dengan mengubah struktur ayat tersebut dan menggantikan perkataan yang ada di dalam sesuatu ayat dengan sinonim perkataan tersebut. Jadi, anda tidak akan dituduh sebagai plagiat dan assignment anda juga akan selamat berada di dalam tangan pensyarah tanpa sebarang masalah.

teknik paraphrasing elak plagiat

Quoting

Quoting adalah salah satu tindakan di mana anda mengambil satu – satu ayat di dalam sebuah penulisan tanpa menukar sebarang perkataan, frasa , ayat mahupun tanda baca. Jadi, anda perlu meletakkan ayat tersebut di dalam pembuka kata dan penutup kata yang menunjukkan anda tidak melakukan sebarang plagiat dan tidak mendakwa bahawa ia adalah penulisan anda sendiri. Tetapi, pastikan anda tidak menggunakan kaedah ini terlampau kerap kerana pensyarah boleh memotong markah anda kerana kekurangan idea tersendiri.

quoting in thesis

Summarizing

Summarizing atau ulasan juga merupakan salah satu cara untuk anda menghapuskan plagiat di dalam penulisan anda. Anda boleh mengambil satu perenggan di dalam penulisan lain dan meringkaskannya menjadi beberapa ayat sahaja. Malah, isi – isi penting yang anda letak dalam teks juga akan menjadi lebih padat agar point yang anda ingin sampaikan boleh dilihat dan dibaca dengan jelas oleh pensyarah anda.

summarizing in thesis

Referencing

Referencing atau boleh juga dikenali sebagai citation atau rujukan merupakan aspek yang paling penting ketika anda menulis tesis atau assignment. Hal ini kerana, referencing ni dilakukan untuk memberikan kredit kepada penulis -penulis yang kita rujuk di dalam penulisan kita. Kebanyakan universiti menggunakan APA Style dan ada juga universiti yang menggunakan style lain untuk membuat rujukan. Jadi, anda boleh mendapatkan cara rujukan yang betul agar anda tidak dituduh memplagiat penulisan.

bantu proofread

Proofread Assignment Atau Tesis Anda

Kenapa proofreading assignment atau tesis anda adalah penting dalam mengelakkan plagiat? Ia adalah kerana anda perlu mengetahui ayat – ayat yang sering digunakan di dalam penulisan lain berulang – ulang di dalam penulisan anda. Kadang – kadang kita tidak sedar yang kita sedang menggunakan ayat yang sama di dalam penulisan kita. Maka, jika pensyarah anda menggunakan sistem seperti Turnitin, anda akan menghadapi masalah yang besar!

freelance service translation murah

Testimoni English To Malay Translations

Anda boleh melihat sendiri keberkesanan English To Malay Translations dalam menterjemah, proofread dan mengedit assignment, tesis atau dokumen anda. Antara testimoni – testimoni yang anda boleh lihat adalah seperti di bawah;

servis proofreading murah

Berikut adalah proses editing untuk memadam kesilapan grammar di dalam Bahasa Inggeris

contoh servis proofreading

Agak banyak kesilapan yang perlu dibetulkan di sini dan English To Malay Translations sedia membantu

kelebihan service proofreading paraphrasing

Translate dari Bahasa Melayu ke Bahasa Inggeris adalah lebih mudah dengan English To Malay Translations

servis untuk proofreading

Satu lagi contoh translate dari Bahasa Melayu ke Bahasa Inggeris

Dapatkan Perkhidmatan English To Malay Translations Sekarang!

Perkhidmatan yang ditawarkan oleh English to Malay Translations bukan setakat translations, tetapi semua kerja proofreading, paraphrasing, editing sama ada untuk tesis akademik mahupun untuk penulisan pada flyers dan brochures. Jadi dapatkan khidmat terbaik dari Servis English to Malay Translations hari ini juga.

TRANSLATIONS PARAPHRASE PROOFREAD TERBAIK
Hotline: Tekan untuk telefon (012-7016474) | Tekan untuk WhatsApp
Email: english.malay.translations@gmail.com

Alamat:
16 Lrg Desa Villa Merab, Sg Merab Luar, Kajang, Selangor

Jom upah translator SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom upah translator SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom upah translator SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: