Review
Jan 13, 2020, 10:41am

Servis Sewa Lori di Johor dari MyLorry


Pemindahan barangan yang besar boleh menjadi satu perkara yang sukar sekiranya anda tidak mengetahui cara yang betul untuk membuat proses pemindahan tersebut. Adakah anda merupakan seseorang yang perlu berpindah rumah atau pejabat? Maka, anda perlu mengetahui selok belok tentang cara pemindahan yang betul dengan menggunakan perkhidmatan sewaan lori. 

Sewa Lori

Membawa muatan yang banyak dalam kenderaan juga pasti sangat menyusahkan. Bayangkan dengan kenderaan anda yang kecil untuk mengangkut barang yang banyak akan membuatkan anda terpaksa berulang-alik dengan banyak kali pastikan membuat anda penat terpaksa membuat kerja banyak kali. Jika jarak perjalanan dekat masih boleh diterima akal untuk anda berulang-alik tetapi bayangkan jarak perjalanan jauh akan menyebabkan anda bersusah-payah dalam mengangkut barang dari satu tempat ke satu tempat dan akan menggunakan kos minyak kenderaan akan lebih tinggi. Hal ini secara tidak langsung akan membuatkan anda akan rugi dan terpaksa menggunakan tenaga yang banyak.

Sewa Lori Murah

Jadi, anda pasti risau dengan masalah yang bertimpa kepada anda. Bagaimana hendak menyewa jika tidak tahu cara? Jangan risau dengan MyLorry beres semuanya. Tidak percaya? Mari cuba dulu pasti anda akan lebih suka dengan perkhidmatan MyLorry.

Cara-Cara Menempah Pengangkutan Sewa di MyLorry


Sewa Lori di Nusajaya Kemas Rumah

 • Membuat Tempahan atas talian atau online

Pertama sekali adalah dengan menghubungi kami  untuk tempahan dan sebut harga. Sekiranya bersetuju kami akan aturkan proses seterusnya. Mudah dan cepat. Anda tidak perlu bersusah payah untuk datang ke kedai untuk membuat perbincangan dan segala hal. Di dalam talian sudah dapat berurusan dan membuat keputusan.

 • Membuat bungkusan dan hantar

Perkhidmatan di MyLorry akan membungkus barangan anda dengan cermat dan sedia untuk dihantar ke lokasi destinasi. Jadi, anda tidak perlu risau dengan segala masalah kerosakan barangan peribadi anda atau sebagainya. Perkhidmatan MyLorry sangat bermutu tinggi dan dipercayai oleh ramai pelanggan.

 • Terima Barang

Anda akan menerima barangan. Proses dilakukan dengan teliti agar tiada barangan rosak akibat penghantaran ini.Jadi, anda tidak perlu risau barang anda akan hilang, tidak dijaga rapi dan sebagainya. Perkhidmatan yang ditawarkan oleh MyLorry ini sangat terbaik dan serba cantik.                         

 • Bayar setelah selesai urusan

 Pembayaran hanya dilakukan apabila semua barangan sudah selamat ke tempat anda. Selamat mengemas barang di tempat baru. Jadi, ini sangat superb! Mana lagi perkhidmatan yang anda ingin cari? Bayar kemudian guna dahulu perkhidmatan. Jadi, Jom dapatkan perkhidmatan di MyLorry ini.

Jenis-Jenis Muatan Yang Di Sediakan Di MyLorry

Perkhidmatan Sewa Lori 1 3 Tan di Perak 5

Terdapat 4 jenis kenderaan yang disediakan oleh MyLorry untuk anda yang ingin memindahkan barangan anda sama ada rumah atau pejabat. Berikut adalah jenis kenderaan yang disediakan oleh MyLorry;

 • Lori 5 Tan 

Lori ini sesuai disewa untuk anda yang ingin berpindah ke rumah teres ataupun ke rumah yang lebih besar. Anda akan diberikan 4 pekerja untuk membantu proses pemindahan barangan serta perabot. 

 • Lori 3 Tan 

Lori 3 tan pula sesuai digunakan sekiranya anda mempunyai perabot penuh atau proses pemindahan rumah yang sederhana besar seperti rumah apartment. Dua perkerja akan diberikan untuk membantu mengangkat barangan yang sedia ada. 

 • Lori 1 Tan 

Lori 1 tan bukanlah lori yang besar, jadi jika anda hanya memerlukan ruang dan kapasiti yang kecil, lori 1 tan adalah sangat sesuai untuk disewa. Sewa lori 1 tan dengan pekerja untuk logistik anda.

 • Pacuan 4 Roda 4X4

Pacuan 4 roda sesuai digunakan bagi anda yang ingin mengangkut beberapa barangan sahaja, jadi anda boleh menyewa 4X4 untuk mengangkut barangan secara kecil – kecilan. Anda juga boleh menghantar motosikal dan peti sejuk menggunakan 4X4. 

Kelebihan Sewa Lori Di Kluang Dengan MyLorry

Sewa Lori

Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan MyLorry, anda akan mendapat pelbagai jenis kelebihan yang akan membuatkan anda menyukai servis yang ditawarkan oleh MyLorry. Berikut adalah kelebihan – kelebihan yang dimiliki oleh MyLorry. 

 • Pakej Dengan Pembantu 

Setiap lori yang disediakan didatangkan bersama pakej pembantu di mana ia boleh membantu anda untuk membungkus dan mengangkut barang ke dalam lori. Pembantu – pembantu ini akan disediakan mengikut jenis lori yang disediakan. Mereka adalah pekerja yang berpengalaman dan sangat teliti dalam mengendalikkan barangan anda.

 • Penghantaran Ke Semenanjung

Meskipun MyLorry hanya beroperasi di kawasan Kluang, mereka boleh menyediakan perkhidmatan penghantaran ke seluruh semenanjung Malaysia. Jadi, anda tidak perlu risau sekiranya anda perlu berpindah ke bahagian utara atau kawasan pantai timur kerana mereka akan memastikan bahawa barangan anda sampai di destinasi yang dituju. 

 • Kadar Yang Murah

MyLorry memberikan kadar sewaan yang jauh lebih murah berbanding lori sewa yang lain. Anda pasti akan terkejut kerana servis yang diberikan adalah sangat baik dengan harga yang murah. Malah, harga ini termasuk dengan pembantu yang disediakan. Anda tidak perlu lagi menghabiskan wang yang banyak untuk proses pemindahan. 

 • Jaminan Barang Tanpa Rosak 

Setiap barangan akan dibawa, dibungkus dan dihantar dengan teliti. Jadi, apabila ia sampai ke tempat yang dituju, barangan tersebut akan sampai dengan selamat dan tidak punah ketika berada di atas lori. Hal ini kerana, mereka akan menggunakan ruang dan menyusun barang dengan efisien. 

Soalan-soalan yang selalu di tanya kepada MyLorry

Soalan Separa Perubatan 9

 

 • Dimanakah syarikat MyLorry beroperasi

Kami beralamat di Kluang, Johor. Namun kami menguruskan penghantaran untuk ke  seluruh Semenanjung Malaysia.  

 • Adakah khidmat ‘Manpower’ untuk kerja pindah barang?

Ya, kami menyediakan pekerja untuk membantu proses pindahan barang pada caj tambahan yang minima.

 • Bolehkah penghantaran dilakukan pada sebelah malam?

MyLorry beroperasi 24 jam, kami bersedia melakukan kerja pemindahan pada bila – bila masa walaupun waktu malam dan awal pagi.

 • Bagaimanakah nak buat tempahan lori untuk Event?

Tempahan lori untuk Event boleh dibuat dengan menghubungi 011-3255 1000. Staf khidmat pelanggan akan menguruskan tempahan anda.

 • Adakah khidmat pembungkusan juga disediakan?

Ya, kami juga menyediakan khidmat pembungkusan barangan (wrapping) dengan sedikit caj tambahan dikenakan.

Apa lagi yang istimewa tentang MyLorry ini?

Soalan Separa Perubatan 7

 

 • Penghantaran ke Semenanjung

Walaupun hanya beroperasi di Johor, tetapi perkhidmatan MyLorry ini menghantar ke seluruh semanjung Malaysia. Jadi, anda tidak perlu risau kerana jarak anda pilih bukan penghalang untuk MyLorry berkhidmat untuk anda. Seronok bukan? Tidak perlu transit dan menukar-nukar lori. Hal ini kerana MyLorry menghantar terus ke desitanasi anda dengan cepat dan selamat.

 • Kadar Yang Murah Dan Berpatutan

Menariknya, di MyLorry harga yang dikenakan sangat murah dan berpatutan. Bayangkan, di mana lagi yang ada boleh cari servis perkhidmatan memberi pekerja untuk membantu anda, bayaran kemudian setelah selesai urusan, pekerja yang ramah, baik dan mesra alam serta barangan dijaga rapi dan terkawal. Jadi, tidak mungkin servis lima bintang hanya dibayar dengan harga yang murah. Tak logik bukan? Tetapi dengan MyLorry sangat-sangat superb!.

Jom dapatkan servis di MyLorry, Info Lanjut di Bawah;

Waktu Urusan

Setiap Hari 9.00 pagi – 6.00 petang

Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

MyLorry

Servis Lori Sewa Terbaik Johor

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No.17, Jalan Mohd Salim, Kg Melayu Kluang, Johor

   
Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: