Review
Sep 6, 2018, 12:05am

Servis Repair Aircond Murah Di Melaka


Aircond adalah barang elektronik yang kini hampir di setiap rumah, kerana ia adalah barangan elektronik penjagaan aircond juga perlu dipertimbangkan, terutamanya jika tanda udara telah terlihat tanda-tanda kerosakan seperti aircond telah mula tidak sejuk, terdengar bising dari dalam aircond, dan juga tanda-tanda lain.

Antara Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

7 Sebab Kenapa Unit Penyaman Udara Perlu Di Servis

Terdapat 7 sebab utama unit penyaman udara perlu di servis dan antaranya ialah;

1. Memanjangkan Jangka Hayat

Selain Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Servis berkala penting supaya unit penyaman udara anda boleh beroperasi tanpa beban yang tinggi. Ia juga dapat memanjangkan jangka hayat unit penyaman udara anda. Kecekapan unit untuk beroperasi seperti asal bakal berkurangan di sebabkan kotoran pada penyejat dan pemeluwap jika unit tidak atau jarang diservis

2. Udara bersih

Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Untuk mendapatkan udara bersih, unit penyaman udara hendaklah diservis mengikut jadual yang ditetapkan. Ini kerana semasa servis, penapis udara telah dibersihkan bagi menjamin kualiti udara lebih baik. Jadi anda akan terhindar daripada penyakit seperti alahan, resdung dan juga asma!

3. Mengelak kebocoran

Antaranya Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Selain itu saluran air juga boleh tersumbat jika unit penyaman udara anda tidak diservis mengikut jadual. Kebiasaannya ia tersumbat disebabkan oleh lumut dan habuk. Saluran yang tersumbat akan menyebabkan air menitis ke lantai rumah anda

4. Kesan Masalah Kerosakan Lebih Awal

Terdaapat Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Jika terdapat sebarang masalah, juruteknik dapat mengesan ia lebih awal ketika servis. Ini dapat mengelakkan perbelanjaan besar untuk kos penyelenggaraan dan mengelakkan kerosakan yang lebih teruk

5. Nasihat Pakar

Terdapatnya Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Anda boleh mendapatkan nasihat tentang apa sahaja yang berkaitan dengan unit penyaman udara daripada juruteknik yang datang sewaktu perkhidmatan servis. Secara tak langsung anda dapat menambahkan pengetahuan anda dalam bidang ini

6. Menjimatkan Elektrik

Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Unit dapat beroperasi dengan cekap jika ia diservis mengikut jadual. Tenaga tambahan juga tidak diperlukan untuk unit beroperasi. Bil elektrik anda boleh meningkat kerana tenaga tambahan atau beban tambahan ini

7. Keselamatan

Paling utama, unit penyaman udara anda perlu diservis disebabkan soal keselamatan. Anda haruslah mengutamakan keselamatan anda dan juga orang lain. Perkhidmatan servis yang kerap akan menjamin keselematan unit dari segi pendawaian elektrik dan juga punca bekalan kuasa

AYAT Engineering Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Penyaman udara rumah rosak? Tak sejuk? Dah lama tak servis? Anda cari servis aircond murah dan berkualiti? Ya! Anda berada di tempat yang betul. AYAT Engineering adalah pakar servis repair aircond terutamanya di negeri Melaka. Dengan kepakaran dan tenaga kerja profesional dan bertauliah,  AYAT Engineering memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk keselesaan anda. Nikmatnya bila aircond kembali sejuk dan bersih.

Tahu Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Selain servis aircond, AYAT Engineering juga mempunyai kepakaran lain seperti perkhidmatan pendawaian elektrik, serta servis mesin rumput. Semuanya di bawah satu jenama yang sama, AYAT Engineerig.

Kenapa Memilih AYAT Engineering?

Servis Repair Aircond Murah Di Melaka Yang Anda Perlu Tahy

Antara sebab-sebab anda harus memilih AYAT Engineering ialah;

 • Perkhidmatan servis aircond murah di Melaka. Jadi jimat belanja.
 • Diusahakan oleh barisan usahawan tempatan.
 • Menggunakan peralatan dan tools yang ada standard piawaian antarabangsa. Hasil kerja lebih tahan lama dan berkualiti.
 • Mutu hasil kerja yang setanding dengan harga yang premium.
 • Pekerja yang terlatih dan berpengalaman dalam bidang servis aircond. Pendek kata, sebut je apa masalah, mereka dah tahu di mana yang tak kena.
 • Waranti untuk setiap perkhidmatan yang ditawarkan. Sekiranya berlaku masalah, pihak AYAT Engineering akan membaikpulih semula tanpa kos tambahan.

Full Chemical Servis Aircond Rumah

Selain itu Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Khidmat servis ber “chemical” AYAT Engineering menjadikan penyaman udara anda berkilau dan bersih sepenuhnya. Servis dikendalikan oleh juruteknik terlatih, bersijil, serta berpengalaman luas dalam bidang hawa dingin.

5 Tips Untuk Aircond Kekal Sejuk | AYAT Engineering

 • Tutup Suis Utama

Mencari Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Tutup suis utama setiap kali menutup suis penyaman udara. Tabiat menutup suis utama nampak seperti tiada beza tetapi tahukah anda bahawa dengan melakukan ini, anda telah jimat 10% dari jumlah penggunaan elektrik di rumah.

 • Set Timer Tidur Malam

Selain itu Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Set timer atau sleep mode, biasanya kalau anda hanya gunakan penyaman udara sekitar sejam ke dua jam sahaja ketika hendak tidur. Selebihnya, suhu pada waktu malam akan menurun dan anda dah tak perlukannya lagi. Ketika kita tidur, suhu badan kita sebenarnya akan menurun dan pada masa tersebut, kita tidak perlukan persekitaran yang sejuk.

 • Tetapan Suhu Rendah

Dengan Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Elakkan daripada melaraskan suhu penyaman udara di tahap terendah, iaitu 16 atau 18 darjah Celsius. Sebolehnya selaraskan ia sekitar 23-25 darjah Celsius sahaja mengikut keperluan. Dalam kata lain, semakin rendah tetapan suhu, semakin tinggi penggunaan elektrik.

 • Gunakan Aircond Bersama Kipas

Selian itu Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Gunakan penyaman udara bersama kipas. Memasang kipas akan menyebarkan udara sejuk ke seluruh bilik tanpa meningkatkan penggunaan tenaga. Selain itu, penggunaan kipas siling boleh menghilangkan udara panas di sekeliling badan kita.

 • Bersihkan Atau Tukar Penapis Aircond

Adanya Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Sistem yang tidak di selenggara dengan baik menggunakan 10 hingga 30 peratus lebih tenaga dan jangka hayat lebih pendek. Penapis udara yang kotor mengurangkan keberkesanan penyaman udara, menggunakan elektrik lebih banyak lalu menyebabkan kos elektrik yang lebih tinggi.

 • Tukar Aircond Baru

Selain itu Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Tukar penyaman udara yang lebih 10 tahun, kerana penyaman udara yang terlebih usia tidak lagi beroperasi dengan elok. Dengan kata lain, penyaman udara ada, tapi bilik tak sejuk pun. Sekarang teknologi maju, banyak penyaman udara murah dan berkualiti. Hubungi 010-3535059 untuk tempah penyaman udara baru.

 • Servis Aircond Berkala

Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

Ramai orang yang pasang penyaman udara tanpa pernah servis, padahal servis ini perlu untuk nak kekalkan operasi penyaman udara di tahap optima. Berapa harga nak servis penyaman udara? Serendah RM150 sahaja. Murah je kan. Hubungi 010-3535059 untuk tempah slot sekarang.

Akibat Jika Aircond Tidak Diservis Secara Berjadual!!

Saluran air tersumbat dengan lumut dan habuk, menyebabkan penyaman udara bocor dan menitiskan air. Udara yang terhasil dan diedarkan kotor serta berhabuk, membahayakan kesihatan anak-anak kecil yang menghirupnya. Kenaikan bil elektrik yang ketara kerana penyaman udara yang kotor dan berhabuk menjadi berat dan memerlukan tenaga tambahan untuk menggerakkannya. Sistem penyaman udara mudah rosak dan tidak tahan lama akibat beban habuk serta kotoran yang menyekat sistem untuk berjalan dengan lancar. Jadi tunggu apa lagi, hubungi AYAT Engineering sekarang.

Servis Repair Aircond Murah Di Melaka

AYAT ENGINEERING | KHIDMAT CONSULATATION REPAIR AIRCOND PERCUMA
Hubungi: Tekan untuk telefon (010-3535059) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: AYAT Engineering
Instagram: AYAT Engineering
Alamat:
Batu 28 Kampung Sungai Buloh Alor Gajah, Melaka

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: