Review
Jul 1, 2019, 7:44pm

Servis Pindah Rumah dan Sewa Lori di Kluang, Johor


Sebut sahaja tentang topik pindah rumah, pasti ramai yang mengeluh memikirkan tentang proses-proses yang bakal dilalui. Keluhan dan kebimbangan yang dirasai tiap kali hendak berpindah rumah baharu sebenarnya akan dirasai oleh semua. Memang tidak dinafikan, daripada perkara-perkara besar seperti mengemas pakaian, mencari rumah yang sesuai, kos sewa pengangkutan sehinggalah ke sekecil-kecil perkara. Tetapi, jika proses pindah rumah ini dirancang dengan baik dan tertatur, anda tidak perlu bersusah payah. Perkara paling penting semasa nak pindah rumah adalah cari lori sewa terlebih dahulu

Sewa Lori di Kluang Laju

Gunakan Servis Lori Menjimatkan Masa Dan Tenaga Anda

Sewa Lori di Kluang Cantik

Kenapa saya sarankan anda mengambil servis lori sewa? Salah satu faktor adalah dapat jimatkan tenaga dan pindah dengan lebih efektif. Jikalau anda tiada kenderaan pacuan empat roda, van atau MPV, gunakan perkhidmatan lori dan pengangkut. Caj yang dikenakan adalah mengikut jarak dan upah pekerja. Anda boleh menjimatkan lebih masa dan tenaga. Bagi yang tinggal di rumah jenis kondominium, kadangkala lebih berbaloi membayar upah lebih untuk pekerja mengangkat barangan anda. Ingin lebih mudah, kemas dan tersusun, letak semua barang anda di lobi terlebih dahulu.

5 Tips Untuk Pilih Saiz Lori Sewa Yang Betul

“Lori saiz apa yang saya perlukan”? Seringkali ramai sukar untuk membuat pilihan jenis muatan lori yang diperlukan semasa proses pemindahan. Untuk makluman anda, terdapat beberapa jenis lori yang biasa digunakan untuk pindah barang, antaranya adalah lori 1 tan, lori 3 tan, dan lori 5 tan. Memang ia menjadi suatu cabaran untuk kita membuat anggaran saiz lori yang diperlukan berdasarkan saiz dan kuantiti barangan yang perlu dipindahkan.

Sewa Lori di Kluang 2019 dan 2020

Kalau tersalah pilih lori dan lori terlalu kecil, nanti perlu membayar caj trip tambahan. Tetapi kalau lori terlalu besar, nanti akan membazir ruang dan wang pula. Jangan risau! Kami ada beberapa tips yang boleh anda jadikan rujukan untuk memilih saiz lori yang tepat untuk pemindahan rumah anda.

1. Ukur tepat perabot anda

Sewa Lori di Kluang 2020

Sekarang ukur kesemua perabot besar anda seperti almari, rangka katil, tilam, sofa, peti sejuk, dan mesin basuh. Setelah anda ukur dan catit kesemua saiz perabot anda, anda boleh tahu ruangan yang akan diperlukan untuk pindah nanti. Oh, dan jika boleh, ukur perabot anda menggunakan unit kaki (ft). Jika pita pengukur anda hanya ada millimetre (mm) dan centimetre (cm) sahaja, tukarkan ke unit kaki dengan Google sahaja.

2. Ketahui saiz lori yang ada

Sewa Lori di Kluang 2019

Kebanyakan syarikat servis sewa lori ada menawarkan pelbagai jenis muatan lori. Tetapi untuk senangkan keadaan, boleh rujuk kepada rajah di bawah.

Jenis Pengankutan Saiz Ruangan Pengangkutan (kaki/ft) (P)x(L)x(T)
Lori 1 tan/S 9 x 5 x 5
Lori 3 tan/M 14 x 7’2 inci x 7
Lori 3 tan(17kaki)/L 16.5 x 7’2 inci x 7

*Lori 3tan (17kaki) adalah bersamaan dengan lori 5 tan.

3. Lori 1 tan tidaklah begitu besar

Sewa Lori di Kluang 2019 2020

Terdapat ramai yang anggap sebuah lori 1 tan itu adalah sangat besar, dan boleh memuatkan kesemua barangan dalam rumah dengan senang. Kita faham bahawa 1 tan itu bersamaan dengan 1000kg, jadi mesti kita akan berasa ia boleh membawa barangan yang sangat banyak! Tetapi sebenarnya, merujuk kepada rajah di atas, saiz standard sebuah lori 1 tan adalah 9 x 5 x 5 (kaki) sahaja.

4. Pastikan jenis lori juga

Sewa Lori di Kluang Lejen

Terdapat banyak jenis lori yang sering digunakan untuk penghantaran barang dan pemindahan rumah. Anda patut pastikan jenis ruangan lori yang anda tempah supaya anda boleh anggarkan saiznya dengan lebih tepat. Sebagai contoh, terdapat jenis lori yang menggunakan ruangan ‘box’ untuk mengangkut barangan. Ruangan ini sangat sesuai untuk barangan berharga, di mana ia lebih selamat. Tetapi, ruangan ‘box’ itu akan menyebabkan saiznya juga sangat terhad. Jadi jika ia berukuran 9 x 5 x 5 kaki, memang anda hanya boleh memuatkan barangan berukuran itu sahaja.

5. Cari Syarikat Lori Sewa Yang Boleh Dipercayai

Sewa Lori di Kluang Johor Bahru

Kebanjiran iklan haram sewa lori sama ada ditampal atau digantung di segenap sudut terutama berdekatan jalan raya mungkin memudahkan orang ramai untuk memilih perkhidmatan tersebut. Namun, cara itu dikhuatiri mengundang bahaya dan penipuan ketika berurusan kerana perkhidmatan itu sekadar menghubungi nombor yang tertera di iklan tanpa mengetahui latar belakang pengusaha lori. Justeru, cari perkhidmatan sewa lori yang mempunyai ramai feedback positif dari orang ramai atau dari sumber yang boleh dipercayai.

Kluang Movers Pakar Dalam Perkhidmatan Lori Untuk Pemindahan Dengan Harga Berpatutan

Sewa Lori di Kluang Johor

Perkhidmatan lori sewa Kluang Movers juga dikenali sebagai JRAZ Enterprise kerana harganya yang murah dan berpatutan. Kluang Movers menyediakan lori serendah 1 tan dan seberat 3 tan 17 kaki. Antara perkhidmatan lori sewa yang disediakan oleh Kluang Moverstermasuklah pindah barang ke pejabat, pindah rumah, angkat barang projek pejabat dan lain-lain lagi. Perkhidmatan lori sewa Kluang Movers meliputi seluruh semenanjung Malaysia termasuklah diluar kawasan negeri Johor.

Kluang Movers Menawarkan Servis Sewa Lori Seperti : 

Sewa Lori di Kluang Trusted

 • Lori sewa pindah rumah / bilik / pejabat / kedai
 • Lori sewa pindah gudang / kilang
 • Lori sewa hantar barang katering / butik pengantin
 • Lori sewa pindah mesin / signboard
 • Lori sewa hantar barang pertanian / baja / benih pokok
 • Lori sewa buang sampah
 • Lori sewa hantar motosikal / kereta

Kluang Movers Akan Pastikan Barang Anda Dalam Keadaan Baik Sepanjang Proses Penghantaran

Sewa Lori di Kluang Dipercayai

Kluang Movers juga membekalkan tenaga pekerja untuk memindah barang-barang anda. Kluang Movers memberikan servis pembungkusan dan pembalutan untuk barang-barang berharga supaya ia dipelihara sepenuhnya sepanjang proses pemindahan.

Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan Kluang Movers

Sewa Lori di Kluang Padu

 • Semua lori Kluang Movers adalah berbumbungkan kanvas.
 • Kluang Movers mempunyai lori bersaiz 1 tan, 3 tan dan 5 tan.
 • Semua pemandu lori Kluang Movers adalah orang tempatan yang berlesen dan berpengalaman.
 • Pekerja Kluang Movers boleh membungkus dan membalut barang-barang berharga anda. Minta Quotation Sekarang !

7 Sebab Kenapa Perlu Pilih Kluang Movers

1. KETENANGAN FIKIRAN

Biar Kluang Movers mengendalikan semua urusan pemindahan anda supaya anda boleh berpindah dengan hati yang senang.

2. TENAGA PEKERJA YANG CEKAP DAN MAHIR

Kluang Movers membekalkan tenaga pekerja yang mencukupi untuk setiap order yang kami terima. Ini memastikan kerja pemindahan diselesaikan dengan cepat dan cekap.

3. HARGA BERPATUTAN

Kluang Movers menawarkan harga yang berpatutan supaya anda mendapat nilai yang setimpal dengan apa yang anda bayar.

Sewa Lori di Kluang Pantas dan Ekspres

4. TIADA CAJ TERSEMBUNYI

Dapatkan sebut harga dalam masa bawah 30 saat! Jangan risau, sebut harga adalah muktamad dan merupakan harga yang akan dibayar pada hari perpindahan. Caj lebihan hanya akan dikenakan sekiranya perlu membuat perjalanan kedua.

5. KESELAMATAN BARANG TERJAMIN

Kluang Movers akan cuba sedaya upaya untuk memastikan barangan anda selamat sampai ke destinasi yang dituju. Setiap pemandu telah diselidik latar belakangnya, memastikan mereka mempunyai lesen dan kepakaran untuk menguruskan barangan anda.

6. KHIDMAT MESRA PELANGGAN

Kluang Movers berusaha untuk memberikan khidmat pelanggan yang profesional dan berkualiti kepada semua pelangganya.

7. LORI SEWA PELBAGAI JENIS

Kluang Movers mempunyai beberapa buah lori dengan kapasiti untuk memindahkan barangan anda dari seluruh “rumah panjang” ke yang lain. Kluang Movers memindahkan barangan pelbagai saiz dan berat badan, sama ada almari pakaian yang besar atau patung kristal kecil

Servis Perkhidmatan Sewa Lori Kluang Movers Termurah di Kluang Johor

Sewa Lori di Kluang Johor Bahru

Kluang Movers menawarkan khidmat lori sewa 24 jam pada harga termurah terutama bagi kawasan Kluang, Johor. Visi Kluang Movers adalah menyediakan khidmat sewa lori pada harga mampu milik untuk semua orang. Tiada bebanan untuk penyewa untuk memindahkan barang anda. InsyaAllah harga kadar lori sewa syarikat Kluang Movers tawarkan adalah termurah setakat ini.

Lokasi Sewa Lori Kluang Movers Meluas dan Menyeluruh

Sewa Lori di Kluang Cepat

Perkhidmatan lori sewa murah ini meliputi kawasan daerah Kluang, Mersing, Segamat, Muar, Batu Pahat, Kulai, Johor Bahru dan lain-lain lagi. Bukan itu sahaja, malah lori sewa murah JB Movers ini juga boleh berkhidmat ke seluruh kawasan semenanjung. Mudah, murah dan boleh ulang gunakan perkhidmatan ini lagi walaupun lokasi kita berbeza pada kemudian hari.

Jenis Lori Sewa Yang Ada Di Kluang Movers

Sewa Lori di Kluang Bawa Barang Berat

LORI 1 TAN :

Sesuai pindah bilik, atau barang dalam kuantiti yang sedikit. Ketinggian barang kurang dari 5 kaki.

LORI 3 TAN DAN 17 KAKI

Sesuai untuk pindah rumah atau barang dalam kuantiti yang banyak. Penggunaan lori bonded atau box disarankan supaya barang anda lebih selamat terutamanya waktu hujan.

Kualiti Perkhidmatan dan Lori Sewa Terbaik

Sewa Lori di Kluang Angkut Barang

Lori yang digunakan amat penting dalam perniagaan dan perlu dijaga rapi. Memahami kehendak pengguna yang sering bertanya bagaimana keadaan lori mereka menjadikan pihak Kluang Movers sentiasa peka dalam menjaga keadaan lori tersebut. Kualiti lori yang selamat , berkualiti dan sentiasa dibaik pulih adalah pilihan utama mengapa Kluang Movers sentiasa mendapat sambutan ramai.

Perlukan Tenaga Pekerja Mengangkat Barang Pindah Rumah? Kluang Movers Ada Pekerja Mahir Dan Berpengalaman

Sewa Lori di Kluang Alihkan Barang

Kluang Movers mempunyai tenaga kerja mahir dalam menguruskan penghantaran barangbarang yang bersesuaian dengan saiz lori berkapasiti 2 tan ke bawah. Kluang Movers sedaya upaya memastikan pelanggan kami berpuas hati dengan setiap perkhidmatan yang kami tawarkan.

Kluang Movers Bantu Anda Bungkus Perabot Supaya Barang Lebih Selamat

Sewa Lori di Kluang Pindah Rumah

Selain itu, Kluang Movers mempunyai pasukan pekerja yang terlatih untuk memudahkan proses pindahan rumah. Semua barangan anda akan dibungkus dan dihantar secara prihatin dengan menggunakan alat dan teknik khusus. Seterusnya, kami akan membuka bungkusan anda dengan teliti supaya dapat membantu anda mempercepatkan proses pindahan rumah. Perkhidmatan pembungkusan kami memastikan barangan anda selamat dalam perjalanan atau semasa disimpan dalam stor. Pemandu berpengalaman kami akan memastikan barangan anda dibawa dengan selamat dan selamat ke destinasi terakhir anda.

Lihat Hasil Kerja Kluang Movers Di Bawah :

Sewa Lori di Kluang Pantas

Sewa Lori di Kluang Angkat Barang

Sewa Lori di Kluang Kemas Rumah

Dapatkan Perkhidmatan Lori Sewa Terbaik Dengan Harga Termurah Dari Kluang Movers Hari Ini

JRAZ ENTERPRISE | SERVIS LORI SEWA TERBAIK DI KLUANG
Hotline : Tekan untuk telefon (011-32551000) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Kluang Movers

Alamat :
No 17. Jalan Mohd Salim. Kg Melayu 86000 Kluang Johor

Jom dapatkan servis Kluang Movers SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan servis Kluang Movers SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan servis Kluang Movers SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: