Review
Nov 14, 2019, 9:00am

Servis Hantar dan Tukar Bateri Kereta Di Kuantan


Bateri kereta boleh rosak dengan pelbagai cara. Bateri, seperti komponen kereta lain juga memerlukan penyelenggaraan supaya tidak mudah rosak dan mampu bertahan lama. Faktanya, walaupun anda menjaga enjin dengan baik, tetapi jika bateri rosak, enjin yang baik itu pun tidak dapat dihidupkan. Justeru, wajib setiap pemilik kereta menyelenggara kondisi bateri kereta masing-masing supaya sentiasa berada pada tahap terbaik.

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan IIUM Gambang

Tahukah anda terdapat dua jenis bateri kereta yang digunakan, iaitu:

Bateri basah.

Untuk Bateri Basah, pemilik kereta perlu sentiasa memantau keadaan air bateri. Pastikan ia berada pada paras yang normal. Sekiranya air bateri berada pada paras yang rendah, segera tambahkan air bateri. Ini bagi mengelakkan daripada plet plumbum menjadi kering.

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Hebat

Bateri kering.

Untuk Bateri Kering (atau maintenance-free battery) pula berbeza dengan bateri basah dari segi penyelenggaraan. Bateri kering tidak memerlukan pemilik kereta untuk periksa air bateri setiap masa.

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Malaysia

6 Cara Untuk Anda Mengetahui Keadaan Bateri Kenderaan, Sama Ada Masih Boleh Digunakan Lagi Atau Perlu Ditukar

1. Aci engkol berpusing perlahan

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Terpaling Hebat

Apabila kita cuba untuk “start” kereta, kita dapat merasakan apabila “starter” menggerakkan “crank-shaft” sedikit berat atau sedikit lama dari sedia kala. kebiasaannya mungkin kita “start” enjin kereta memakan masa dalam 3-5 saat tetapi pada ketika bateri kereta hampir “kong”, ketika “start” enjin tersebut memakan masa lebih sedikit sekitar 7-8 saat.

2. Lampu amaran timbul

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Padu

Apabila caj bateri menurun ke tahap kritikal kerana tidak mampu menyimpan caj, atau bateri tidak dicaj dengan baik, lampu amaran bateri akan naik di papan pemuka.
Ada dua cara untuk mengenali lampu amaran itu – buka buku manual yang dibekalkan kepada anda ketika membeli kenderaan anda atau untuk yang buta huruf, terus bertanya kepada orang lain dalam Whatsapp Group.

3. Perlu bantu-mula (jump start)

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Murah

Bila kereta anda perlukan bantu mula sebanyak tiga kali dalam tempoh seminggu, itu adalah tanda besar bahawa ajal sudah hampir sampai ke bateri anda.
Sebelum lakukan proses bantu-mula, buka manual dan pastikan cara yang betul. Maaf, tanya pada Whatsapp Group untuk pastikan cara yang betul bagi kereta anda.4. Kotak bateri membengkak
Jika bateri terdedah kepada suhu yang sangat melampau, ia mungkin boleh membengkak.
Bukan, ia tidak bermaksud anda bakal dapat bateri bayi yang baharu tetapi ia menandakan bateri anda sudah rosak dan akan memendekkan jangka hayatnya.

4. Bau seperti telur busuk

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan 2020

Kadang-kadang, anda memarahi suami atau isteri atau anak-anak anda kerana kentut di dalam kenderaan.
Jangan tuduh mereka menipu kerana bateri juga boleh menghasilkan bau busuk seperti telur busuk itu.
Apa yang terjadi ialah telah berlaku litar pintas pada bateri anda dan asid sulfurik mungkin sudah bocor dan melepaskan gas busuk itu. Ini sangat merbahaya kerana ia mampu merosakkan komponen lain di dalam kenderaan anda.

5. Alarm berbunyi tidak menentu menandakan bateri kong.

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Terpower

Kebiasaanya kereta yang berbunyi alarm tidak tentu adalah kereta model Toyota atau Proton. Ini juga menandakan bateri kereta anda dalam keadaan tidak berapa baik. Akan tetapi untuk langkah yang lebih baik anda juga haruslah memeriksa bateri ‘remote atau alarm remote’ kenderaan tersebut.

6. “Range” dan level minyak dalam keadaan yang berbeza

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan 2019

Untuk tanda bateri ‘kong’ ini biasa berlaku pada kereta berjenama PERODUA yang mempunyai meter memaparkan ‘RANGE” kilometer untuk anda bergerak berdasarkan pada level minyak. akan tetapi apabila bateri anda dalam keadaan tidak baik, ‘RANG’ tersebut akan menunjukkan kilometer yang berbeza daripada kebiasaan contohnya: PERODUA MYVI untuk 3 bar minyak “RANGE”= 115 km. tetapi bila bateri ‘kong’ 3 bar minyak ‘RANGE’ 50 km.

Servis hantar dan tukar bateri kereta di Kuantan

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan IIUM Kuantan

Adakah anda mencari servis tukar bateri kereta di Kuantan? Pada anda yang berada di Kuantan tidak perlu bimbang lagi kerana kini anda boleh menggunakan servis dari Eja Bateri. Eja Bateri melancarkan perkhidmatan baru dimana mereka hantar bateri terus ke lokasi anda dengan pemasangan. Dan pemasangan adalah percuma pada harga yang berpatutan dan munasabah. Anda dapat menjimatkan masa dan tenaga anda untuk pergi ke kedai bateri berhampiran dengan anda. dan ia amat memudahkan pengguna yang mengalami masalah bateri ketika berada di luar rumah.

Team Eja Bateri adalah terlatih dan bertauliah

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Pahang

Dengan bantuan pakar teknikal Eja Bateri ( terlatih) anda tak perlu mengotorkan tangan anda untuk menukar bateri. Penukaran dan pemasangan bateri akan dilakukan sepenuhnya oleh team mereka. Eja Bateri mempunyai pengalaman lebih 3 tahun dalam industri penyelenggaraan bateri kenderaan di kawasan Kuantan. Semua mekanik mereka adalah terlatih & bertauliah.

Bateri kereta murah dan terjamin ketahanannya

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan IIUMK

Eja Bateri menawarkan harga bateri kereta murah dengan kualiti yang masih terjamin ketahanannya di Kuantan, Pahang. Mereka mampu datang terus ke tempat anda untuk pemasangan sepantas 45 minit. Eja Bateri Kereta turut menawarkan jaminan kepuasan penuh ke atas perkhidmatan yang mereka tawarkan. Manakala bateri yang dibekalkan adalah bateri berkualiti yang mempunyai waranti sehingga 18 bulan lamanya! Tertakluk pada terma & syarat penggunaan.

Jenis bateri kereta yang digunakan adalah seperti :

1. Bateri Yokohama

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Malaysia Baru

Bateri Yokohama mempunyai kalsium dalam grid negatif dan positif, sehingga menjadikannya kalsium penuh. Kalsium menguatkan plate yang memberikan bateri lebih lama. Kalsium juga mengurangkan gassing yang disebabkan oleh tindak balas antara bahan aktif dan elektrolit. Oleh itu, korosi dapat dikurangkan.

2. Bateri Yokobatt

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Terbaik

Yokobatt adalah kesinambungan pelbagai bateri automotif untuk memenuhi keperluan rakyat dengan kualiti dan teknologi pembinaan yang sama dengan dua varian: Maintenance Free (MF) dan Konvensional Wet yang disokong oleh teknologi yang serupa dan membina kualiti yang terdapat pada pelbagai produk Yokohama.

3. Amaron

Tukar Bateri di Kuantan Dengan Mudah Sekali

Sebagai penggemar kereta, anda mengikuti perkembangan terbaru dalam dunia automotif. Oleh itu, kami tidak perlu memberitahu anda mengapa kereta teknologi terkini hari ini memerlukan bateri yang sepadan dengan teknologi. Di situlah Amaron memberikan perbezaan. Jadi dengan bateri Amaron digunakan di dalam kereta anda, anda tahu bahawa kereta anda akan boleh digunakan tanpa masalah. Kelebihan Bateri Amaron adalah seperti berikut :

 • Kuasa Cranking Tinggi
 • Tanpa perlu maintenance
 • Toleransi Haba Tinggi
 • Kurang kesan daripada vibrasi
 • Keselamatan yang bertambah baik
 • Tempoh penggunaan yang lama
 • Kapasiti Bateri Tertinggi
 • Sedia Digunakan Selepas Keluar Dari Kilang

Servis penghantaran dan tukar bateri kereta terus ke lokasi anda

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Gambang

Eja Bateri Kuantan menyediakan servis penghantaran dan pemasangan bateri kereta secara percuma. Sebagai pengguna, anda hanya perlu bayar kos bateri kenderaan bergantung kepada jenama dan saiz bateri pilihan anda. Harga yang dipaparkan juga adalah termasuk trade-in bateri lama kereta anda. Tiada sebarang caj tambahan dikenakan untuk penghantaran atau pemasangan. Sangat membantu bagi mereka yang tidak arif mengenai hal kenderaan, apatah lagi membuka, memasang dan menggantikan sambungan bateri. Tidak kira anda berada di mana samada pejabat, pasaraya, restoran dan penghantaran ke rumah juga mereka sediakan.

Servis Eja bateri termasuklah :

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan IIUM

 • Pemeriksaan sistem pengecasan
 • Pemeriksaan kebocoran elektrik
 • Hantar & Pasang
 • Kad waranti kilang
 • Trade-in bateri lama
 • Khidmat nasihat penjagaan bateri

Mengapa Pilih Eja Bateri?

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Servis Terbaik

 • Mereka melakukan penghantaran, diagnosis dan pemasangan percuma
 • Bayar hanya harga bateri yang baru dipasang
 • Kawasan liputan besar mereka– Kampung Batu Lapan, Kuantan, dan 25km radius Bypass Pandan
 • 8:00 pagi hingga 12:00 tengah malam
 • Bilangan Juruteknik Bergerak dan Krew
 • Lebih daripada 1000 pelanggan yang berpuas hati
 • Penghantaran ke lokasi kejadian anda, pejabat atau bahkan ke depan pintu anda dan sebagainya.
 • Mereka menawarkan banyak bateri berkualiti pada harga yang berpatutan
 • Mereka menyediakan floating battery semasa memeriksa bateri lama anda

Eja Bateri telah bantu ramai pelanggan menukar bateri kereta di Kuantan :

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan 2019 2020

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan Gambang Waterpark

Tukar Bateri Kereta Di Kuantan 2019 dan 2020

Ada masalah bateri kereta? Jom tukar bateri kereta anda di Eja Bateri Kuantan Sekarang!

Jom tukar bateri kereta anda di Eja Bateri Kuantan Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Dt 8A, Jalan Pintasan Kampung Pandan 2 , 26070 Kuantan , Pahang

   
Jom tukar bateri kereta anda di Eja Bateri Kuantan Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom tukar bateri kereta anda di Eja Bateri Kuantan Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: