Review
Jan 26, 2018, 10:10am

Senarai Pinjaman Peribadi Untuk Kakitangan Kerajaan 2018


Pinjaman peribadi adalah sejenis pinjaman tidak bercagar yang dimohon oleh individu dari bank atau institusi kewangan bukan perbankan untuk memenuhi keperluan kewangan semasa mereka. Pinjaman tidak bercagar bermaksud individu tidak dikehendaki mencagar sebarang aset untuk memastikan pembayaran balik. Pinjaman peribadi adalah salah satu penyelesaian bagi individu untuk memperoleh tunai segera dan ia boleh digunakan untuk pelbagai tujuan seperti pelancongan, perkahwinan, pendidikan, pengubahsuaian rumah dan lain-lain. Individu perlu membayar balik jumlah pinjaman secara ansuran tetap dalam tempoh yang biasanya 5 tahun.

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan

Kelulusan yang cepat. Berdasarkan keadaan ekonomi semasa, ramai rakyat Malaysia risau akan masa depan mereka sendiri ataupun ahli keluarga mereka. Oleh itu, pinjaman peribadi menjadi salah satu cara untuk menyelesaikan masalah ini. Pemprosesan pantas dan kelulusan cepat adalah sangat penting untuk bank atau institusi kewangan bukan perbankan supaya boleh menarik lebih banyak orang memohon pinjaman peribadi di Malaysia.

Senarai Pinjaman Peribadi Untuk Kakitangan Kerajaan 2018

1. CIMB Personal Loan

CIMB Bank Malaysia menawarkan dua jenis pinjaman peribadi atau personal loan. CIMB XPRESS Cash Financing-i adalah pinjaman peribadi yang patuh Syariah dan disasarkan untuk mereka yang berpendapatan rendah dengan syarat minima gaji bersih RM800. Manakala CIMB Cash Plus pula untuk golongan berpendapatan sederhana dan tinggi dengan syarat minima gaji kasar RM2,000.

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dengan cimb

2. AEON Credit Personal Loan

Pinjaman Peribadi AEON iCash adalah pinjaman peribadi yang fleksibel. Pinjaman ini disasarkan kepada kakitangan swasta, kerajaan dan juga perniagaan. Syarat kelayakan untuk memohon bermula dari gaji bersih bulanan serendah RM800. Dengan tempoh pembiayaan sehingga 7 tahun, AEON personal loan adalah pilihan untuk mereka yang berpendapatan rendah dan sederhana.

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dengan aeon credit

3. Hong Leong Personal Loan

Pinjaman peribadi Hong Leong Bank adalah pinjaman yang dikhususkan untuk pekerja sektor swasta di bawah syarikat-syarikat bertaraf multinational corporation (MNC). Walau bagaimanapun, syarikat tempatan dan penjawat awam juga boleh memohon. Antara kelebihan pinjaman peribadi Hong Leong Bank ialah loan anda boleh diluluskan dalam masa hanya 48 jam!

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dengan hong leong bank

4. Alliance Bank Personal Loan

Alliance Bank menawarkan dua jenis pinjaman peribadi – Alliance CashFirst Personal Loan dan Alliance CashVantage Personal Financing-i Islamic. Pinjaman peribadi Alliance CashFirst mempunyai kadar faedah tetap manakala CashVantage pula, kadar faedah adalah mengikut jumlah pinjaman. CashVantage Personal Loan adalah pinjaman peribadi berkonsepkan islamik dan patuh syariah.

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dengan allieance bank

5. Public Bank Personal Loan

Pinjaman peribadi Public Bank yang lebih dikenali sebagai BAE Personal Financing adalah pinjaman peribadi yang berasaskan konsep Bai Al-Inah. Jumlah pinjaman bermula dari RM5,000 sehingga RM150,000. Apa yang menarik tentang pinjaman peribadi Public Bank ialah tempoh pembiayaan ialah dari 2 tahun sehingga ke 10 tahun.

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dengan public bank

Pinjaman Peribadi Public Islamic Bank Tanpa Cagaran Atau Penjamin Terbaik Pilihan Ramai

Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank adalah satu pinjaman peribadi yang paling popular di Malaysia. Pada masa kini Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank menawarkan pelbagai jenis pinjaman yang mematuhi undang-undang syariah. Pinjaman Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank fleksibel dan pantas tanpa cagaran atau penjamin.

Pinjaman Peribadi Public Islamic Bank Kadar Pinjaman Sehingga RM100,000

BAE Personal Financing pinjaman peribadi kakitangan kerajaan

Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank adalah satu pinjaman peribadi yang disediakan untuk kakitangan kerajaan. Pinjaman peribadi ini tidak memerlukan penjamin atau cagaran. Peminjam akan dapat menikmati dari minimum RM2,000 hinggan maksimum RM100,000. Jumlah peminjam ini juga tertakluk kepada penilaian kredit. Tempoh minimum akan bermula dari 1 hingga maksima 5 tahun. Kadar faedah pinjaman bergantung kepada pinjaman jumlah dan jenis pekerjaan peminjam. Pada asasnya, peminjam akan dapat menikmati kadar faedah yang lebih baik dengan jumlah pinjaman yang lebih tinggi.

Tidak Perlu Bersusah Payah Ke Bank Untuk Membuat Pinjaman

pinjaman peribadi mudah untuk kakitangan kerajaan

Kami adalah agensi yang menguruskan pinjaman peribadi melalui bank-bank di Malaysia. Jika sebelum ini anda perlu walk-in ke Bank untuk urusan pinjaman, tidak perlu lagi dengan perkhidmatan kami. Anda cuma perlu sediakan dokumen yang diperlukan dan pihak kami akan uruskan selanjutnya. Kami mempunyai contact di bank-bank tertentu untuk memudahkan kelulusan pinjaman anda. Semak kelayakan anda segera atau hubungi kami untuk urusan selanjutnya. Dengan menggunakan khidmat kami, ia akan menjimatkan masa orang yang sibuk bekerja dan tidak mempunyai masa lebihan untuk memohon di kaunter.

Kelebihan Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank

 1. Memudahkan bagi pekerja kerajaan, ansuran potongan boleh melalui sistem perkhidmatan angkasa (BPA 1/79). Penggiraan untuk pakej pinjaman ini adalah berdasarkan slip gaji dengan maksimum 60% daripada jumlah gaji kasar tetap.
 2. Dokumentasi yang mudah. Pastikan proses dokumentasi untuk pemohonan pinjaman peribadi mudah dan cepat. Jika tanpa dokumen-dokumen yang rumit, pemohon boleh menyediakan dokumen dengan lebih cepat supaya masa pemprosesan pinjaman peribadi dipendekkan.
 3. Prosedur yang selamat. Pelindungan privasi pelanggan sangat penting supaya pelanggan memohon pinjaman peribadi. Kami tidak boleh mendedahkan maklumat peribadi mereka kepada pihak ketiga. Oleh itu, semua maklumat hendaklah dipastikan sentiasa selamat.
 4. Mudah untuk memohon. Dengan hanya menyediakan borang-borang yang diperlukan sahaja dan selebihnya kami akan uruskan agar pinjaman anda diluluskan dengan kadar segera

Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank Pinjaman Peribadi Tanpa Caj Tersembunyi

Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank dengan bayaran bulanan rendah, tempoh pinjaman flexi sehingga 5 tahun, tiada yuran atau caj yang tersembunyi, dan juga kelulusan segera. Memang mudah apabila anda membuat perbankan dengan Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank.

pinjaman peribadi untuk selesaikan hutang lama

Tempoh Pembayaran Balik Dalam Tempoh Yang Panjang

Pinjaman peribadi ini memang pinjaman ekspres, anda boleh mendapatkan pinjaman antara RM2,000 dan RM150,000 diluluskan dengan segera. Anda boleh memilih syarat pembayaran balik dari satu hingga lima tahun. Ketahui jika anda layak untuk pinjaman peribadi segera dan mula realisasikan impian anda.

pinjaman peribadi untuk blacklist

Blacklist, Ccris, Akpk Juga Layak Membuat Pinjaman Peribadi Dari Kami

BLACKLIST, AKPK, CTOS/CCRIS dan komitment luar yang tinggi bukan lagi sebab-sebab yang menghalang anda memohon bantuan pembiayaan peribadi koperasi dari kami. Khidmat nasihat kewangan yang sewajarnya akan diberikan kepada anda untuk memudahkan dan mempercepatkan proses permohonan anda. Dapatkan tips-tips pengurusan kewangan serta cara-cara menangani isu-isu harian berkaitan pengurusan kewangan peribadi. Terima pinjaman peribadi khas untuk penjawat awam daripada koperasi yang terkenal dan kukuh dengan mudah dan tidak membebankan.

keistimewaan pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan

Semua Kakitangan Awam Kerajaan Dan Badan Berkanun Layak Membuat Pinjaman Peribadi Kami

Pinjaman koperasi ini ditawarkan hanya kepada kaki tangan awam dan badan berkanun (GLC) terpilih sahaja. Keutamaan akan diberi kepada majikan yang membuat bayaran melalui potongan biro angkasa. Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan “overlap” pembiayaan koperasi kepada mereka yang ingin melangsaikan hutang lama dengan perkhidmatan pinjaman peribadi. Kami juga sedia membantu mereka yang gagal menerima pinjaman peribadi dari bank kerana blacklist dan mempunyai rekod CCRIS & AKPK.

pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan semua layak

Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank Memberi Bimbingan Pinjaman Kewangan Percuma Untuk Anda

Bimbingan kewangan juga akan diberikan secara percuma dalam membantu pemohon memilih jumlah Pinjaman Koperasi yang bersesuaian dengan kelayakan pemohon. Membantu menyelesaikan pelbagai permasalahan kewangan anda melalui khidmat nasihat/cadangan dari saluran perbankan yang dipercayai, telus, selamat dan memenuhi keperluan anda melalui pembiayaan peribadi syariah khas untuk sektor awam di Malaysia.

pinjaman perumahan untuk kakitangan

Pakej Produk Yang Paling Digemari

 • RHB IDSB 3.99%(tidak perlu sign majikan)
 • PUBLIC BANK 4.88%
 • KOPUTRI 5.90%

produk pinjaman perumahan untuk kakitangan

Kelebihan Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank

 • Trusted Marketing Agent since 2008/2009
 • Cepat dan cekap (Proses Kelulusan Seawal 5hari bekerja)
 • Tidak perlu pergi ke bank
 • Dokumentation yg mudah di Urus
 • Kadar Rate yang rendah dan kompetitif
 • Senang diterima walaupun ada masalah blakclist, mbsb dan lain-lain .
 • Kadar PROMOSI  4.88%(Rate PROMO UTK tempoh terhad)
 • Kiraan Kelayakan(total DSR) Sehingga 90%
 • Jumlah Pembiayaan Sehingga RM150,000.00.
 • Tempoh Bayaran Balik Pinjaman Sehingga 10 Tahun.
 • Pembiayaan Bertindih (Overlapping) Juga Dibenarkan.

syarat memohon pinjaman peribadi kakitangan kerajaan dan badan berkanun

Kelayakan pemohon Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank

 • Kakitangan kerajaan / badan berkanun / agensi kerajaan terpilih
 • Berstatus tetap
 • Bayaran balik pinjaman melalui biro angkasa sahaja.
 • Tempoh bayaran balik minimum 24 bulan sehingga 120 bulan.

Testimoni Dari Pelanggan

testimoni peminjam peribadi kakitangan kerajaan (1) testimoni peminjam peribadi kakitangan kerajaan (2)

Jom Mohon Pinjaman Peribadi Untuk Capai Impian Anda SEKARANG!

Proses pinjaman yang mudah, cepat dan tanpa cagaran dengan Pembiayaan Peribadi Public Islamic Bank. Tunggu apa lagi, jom mohon pembiayaan peribadi Public Islamic Bank Sekarang!

 

 

Jom Mohon Pinjaman Peribadi Untuk Capai Impian Anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

PEKELILING BUSINESS CENTRE 53000 Kuala Lumpur, Malaysia

   
Jom Mohon Pinjaman Peribadi Untuk Capai Impian Anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Mohon Pinjaman Peribadi Untuk Capai Impian Anda SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: