Review
Aug 29, 2019, 2:00pm

Sediakan Hibah RM1 Juta Kepada Keluarga Dengan PruBSN WarisanPlus


PruBSN WarisanPlus 2019 dan 2020

Seperti yang kita tahu, pada masa sekarang, dunia sedang dibawa arus pemodenan. Setiap negara seolah-olah memasuki pertandingan dalam acara perlumbaan bagi membolehkan negara mereka mencipta nama antara negara yang paling maju dan moden. Seperti yang kita dapat saksikan, negara tercinta kita iaitu Malaysia juga tidak terasing dalam mencipta nama sebagai negara yang maju. Malaysia berkembang pesat dengan pelbagai jenis pencakar langit yang moden dan gah, pengeluaran kereta yang saban hari semakin banyak di atas jalan raya, pengangkutan awam yang hebat dan sebagainya.

Akan tetapi, dalam kita dibawa arus pemodenan, kita dapat lihat juga, risiko-risiko yang boleh membahayakan nyawa serta kesihatan yang sememangnya sangat penting dalam kehidupan kita. Ini kerana, kita sebagai penduduk di negara ini akan terdedah dengan risiko yang merbahaya seperti asap kenderaan yang boleh menjejaskan kesihatan kita secara langsung atau secara tidak langsung yang boleh mengakibatkan rutin harian kita terjejas. Sama ada masih bujang mahupun yang sudah mendirikan rumah tangga serta sudah mempunyai cahaya mata, sudah tentu kita tidak mahu kehilangan orang yang tersayang atau diri kita sendiri yang terkena. Betul, takdir memang tidak dapat dielakkan. Tetapi, persediaan harus dibuat dengan sebaik mungkin bagi menempuh segala kemungkinan yang bakal dihadapi. Kita tidak mampu untuk membuat ramalan apa akan terjadi pada masa akan datang, bukan?

Pampasan Perlindungan Kepada Pewaris

PruBSN WarisanPlus 2019 2020

Masa depan yang tersayang amat bernilai dan perlu diambil kira. Anda cuma perlu menamakan mereka sebagai penama dan penerima pampasan sekiranya berlakunya perkara yang tidak diingini kepada anda. Sebagai contoh, ibubapa, isteri, suami atau anak boleh dijadikan penerima jumlah perlindungan dan penama ini tidak akan terikat dengan prosedur yang rumit. Dengan jumlah warisan atau nilai perlindungan yang anda tinggalkan, masa depan yang tersayang akan lebih terjamin dan boleh membantu mereka untuk meringankan tanggungan seperti perbelanjaan rumah, wang untuk pendidikan dan sebagainya. Konsep warisan ini adalah sebagai amal jariah atau sedekah yang terakhir dari anda kepada yang tersayang.

Nilai Pampasan Sehingga 400%

PruBSN WarisanPlus Terbaik

Jumlah perlindungan yang boleh mencapai sehingga 400% dari jumlah hibah. Bukan diminta untuk terjadinya perkara yang tidak diingini kepada kita mahupun ahli keluarga. Akan tetapi, suka untuk diambil ayat yang berbunyi “kita tidak akan tahu bila masanya akan lahir seseorang dari perut ibunya dan kita juga tidak akan tahu bila masanya seseorang itu akan pergi buat selamanya”. Jadi, warisan hibah ini menyediakan beberapa mekanisme yang unik serta menarik. Sebagai contoh;

SITUASI 1

Lukman memohon pelan Warisan Plus yang bernilai RM300,000 dan dihibahkan kepada isteri beliau sebagai waris atau penama, sekiranya Lukman meninggal disebabkan kemalangan jalanraya, pampasan atau nilai hibah yang penama atau waris akan terima pampasan sebanyak 200% dari RM300,000 iaitu berjumlah RM600,000.

SITUASI 2

Nurin mempunyai pelan Warisan Plus bernilai RM350,000 dan dihibahkan kepada anak tunggalnya berumur 19 tahun sebagai penama atau pewaris, sekiranya Nurin ditadirkan meninggal dunia disebabkan kemalangan jalanraya menggunakan pengangkutan awam. Penaman atau pewaris layak menerima pampasan 300% dari RM350,000 yang membawa keseluruhan jumlah sebanyak RM1.05 juta.

Memudahkan Urusan Masa Depan Pewaris

PruBSN WarisanPlus Malaysia Boleh

Seperti yang dinyatakan, pelan Warisan Plus ini akan membolehkan pewaris anda atau penama yang anda daftarkan untuk menerima jumlah pampasan yang ditinggalkan sekira berlakunya kemalangan atau perkara yang tidak diingini. Dengan jumlah tersebut, pewaris anda boleh menggunakan wang itu untuk meringankan beban mereka di masa hadapan seperti menggunakan untuk membeli barang runcit, perbelanjaan rumah atau sewa rumah, perbelanjaan persekolahan atau di universiti, dana pendidikan dan sebagaianya. Anda perlu tahu bahawa sekiranya berlaku kematian ke atas diri, pihak bank akan membekukan jumlah wang atau aset yang anda miliki dan sudah tentu, proses untuk ‘mencairkan’ wang tersebut tidak boleh diselesaikan dalam masa satu hingga dua hari sahaja. Silap hari bulan, proses tersebut makan masa berbulan-bulan lamanya.

Konsep Hibah Bersyarat Yang Telus

PruBSN WarisanPlus 2020

Ketelusan dalam sesuatu urusan adalah kunci kepada kegemilangan seseorang individu mahupun syarikat. Anda tidak perlu runsing dan bimbang dengan status hibah yang anda daftarkan kerana setiap pengendali atau agen PRUBSN amat telus dan cekap dalam mengendalikan setiap ahli pelan Warisan Plus dengan segala dokumen dan data akan disusun rapi dan mempunyai tapisan keselamatan yang tinggi. Ini kerana, sesetengah dokumen dan data peribadi ahli boleh digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab sekiranya tidak disimpan di tempat yang selamat. Jadi, anda perlu berasa selamat dan tidak runsing akan ketelusan agen yang mengendalikan profil anda.
Tambahan pula, ketelusan yang melibatkan nilai wang yang tinggi di dalam hibah Warisan Plus memerlukan komitmen yang menyeluruh daripada setiap agen Warisan Plus bagi membolehkan penama menerima nilai yang terbaik bagi meneruskan hidup di kemudian hari. Secara mudahnya, orang tersayang yang anda namakan sebagai penerima hibah mempunyai sokongan dari segi kewangan. Hibah bersyarat seperti pampasan akibat kematian mampu mengatasi jumlah RM500,000 dengan kebergantungan kepada prestasi pelaburan dalam PruBSN Warisan Plus dan yang paling penting, ianya tiada had maksima. Demi yang tersayang, segalanya anda boleh lakukan.

Had Pendaftaran Umur Dan Nilai Perlindungan Yang Tinggi

PruBSN WarisanPlus Bank Simpanan Nasional

Jangan risau sekiranya anda merasakan umur pada waktu ini sudah tidak layak untuk anda memilih pelan Warisan Plus ini kerana julat umur yang dibolehkan untuk anda menjadi ahli Warisan Plus adalah dari individu yang berumur 22 hingga 50 tahun, terbuka kepada lelaki dan perempuan untuk semua rakyat dan bangsa waganegara Malaysia. Inilah saat dan peluang yang ada untuk anda menjadi ahli pelan Warisan Plus demi menjaga dan menjamin orang tersayang meneruskan hidup pada masa depan sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini. Percayalah, tidak ada seorang pun di dunia ini yang mahu melihat orang yang mereka sayang mempunyai kesulitan dan kesusahan di kemudian hari.

Pelan Warisan Plus ini juga mempunyai tapisan yang berbeza berbanding pelan-pelan sedia ada yang lain kerana pelan perlindungan yang lain akan melalui proses yang agak rumit seperti proses ujian kesihatan. Ini kerana, sekiranya anda tidak mampu untuk melepasi proses tersebut, berkemungkinan permohonan anda untuk memiliki pelan perlindungan tersebut ditolak. Dengan pelan Warisan Plus ini, anda boleh memilih untuk menyumbang atau melabur mengikut tempoh yang anda inginkan sama ada untuk tempoh 5 tahun sahaja, 10 tahun, 20 tahun atau untuk tempoh yang penuh. Jadi, anda boleh merujuk kepada agen yang bertauliah seperti yang tertera di bawah bagi mengetahui lebih lanjut mengenai pelan Warisan Plus ini.

Anda Tidak Perlu Ragu-Ragu Lagi Dengan Medical Card Terbaik Dari Pelan Takaful PruBSN WarisanPlus

PruBSN WarisanPlus 2019

Apakah Kegunaan Medical Card Ini Nanti? Anda Ingin Tahu ?

Ya betul, anda yang berada di sekitar kawasan Kuala Lumpur, Selangor, Johor, Negeri Sembilan, Melaka dan berumur dalam lingkungan 22 hingga 50 tahun. Anda perlu tahu manfaat yang anda dapat.

 • Servis untuk uruskan kemasukan hospital private
 • Service untuk uruskan tuntutan pampasan kepada waris client

Sudah Ramai Membuat Keputusan Untuk Membuat Pelaburan Untuk Masa Hadapan Keluarga!

PruBSN WarisanPlus Power

PruBSN WarisanPlus Ohsem

PruBSN WarisanPlus Malaysia

PruBSN WarisanPlus Murah

PruBSN WarisanPlus Hebat

PruBSN WarisanPlus Padu

PELAN WARISAN PLUS – Pelan Hibah TERBAIK.

 • 100% : Kematian Semulajadi .
 • 200% : Kematian Kemalangan.
 • 300% : Kematian Kemalangan (public transport)
 • 400% : Kematian Kemalangan (Luar Negara)

Senario :

Ahmad Apply Warisan Plus bernilai Rm300k dihibahkan kepada isteri beliau sebagai waris (penama). Takdirnya Ahmad meninggal di sebabkan kemalangan jalanraya. Pampasan Hibah yang waris, isteri Ahmad terima adalah Rm300k x 200% = Rm600k. Rm600k isteri Ahmad akan terima sebagai Hibah daripada Ahmad.

Apa isteri Ahmad boleh lakukan ?

 • Belanja sara hidup keluarga dan anak
 • Belanja Kos pendidikan anak-anak.
 • Bayar sewa rumah dan bill yang berkaitan.
 • Mulakan hidup baru
 • Bayar Hutang arwah suami.
 • Melabur @ invest di mana-mana tempat.
 • Dan lain-lain.

Itulah peranan HIBAH kepada keluarga.

“HIBAH ADALAH HADIAH TERAKHIR KEPADA WARIS”

PROMOSI MERDEKA

Untuk sesiapa yang apply perlindungan insuran Prudential BSN Takaful antara 1 – 31 Ogos 2019, anda harus dapatkan promosi ini!

 • Promosi FREE SEBULAN dengan 12 month contribution
 • GIFT Table Calander 2020 – 2025*
 • GIFT Diary 2020 – 2025*
 • Special Sevicing entire life

AYUH HUBUNGI SEKARANG!

PruBSN WarisanPlus BSN

Jom Sediakan Hibah RM1 Juta Kepada Keluarga Dengan PruBSN WarisanPlus Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Sediakan Hibah RM1 Juta Kepada Keluarga Dengan PruBSN WarisanPlus Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Sediakan Hibah RM1 Juta Kepada Keluarga Dengan PruBSN WarisanPlus Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: