Umum
Sep 29, 2010, 9:05pm

Sebulan Bersama WordPress Dan iHosterZ


Bismillahhirrahmanirrahim

Alhamdullilah.. Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana saya masih berpeluang untuk menulis dan merapu di halaman profhariz.com.. Disamping itu beribu jutaan kali terima kasih kepada pembaca-pembaca dan juga kepada pengkritik saya. Terima Kasih..

Entri ini hariz nak kongsi kepada pembaca hariz.. Sepanjang hariz menggunakan platform wordpress dan juga hosting iHosterZ selama sebulan.. Huhu.. Masih muda.. kalau baby baru lahir pun masih menangis-nangis.. kan? Sangat cool la hariz cakap sama korang.. WordPress nie sangat senang nak guna beb… Sebab dia xmcm blogspot yang hariz pakai dulu.. Korang xcayer? tanyalah pada pengguna wordpress.. Mesti diorg cakap gempak.. Huhu..

Pada permulaannya memang hariz rasa down kenapa? kenapa? kenapa? susah gilaaaa wordpress nie. Tapi terima kasih banyak-banyak pada bro Blog-Ayie dan Bro Am yang banyak-banyak sangat membantu dalam pembinaan profhariz.com… Thanks you very much.. Balik pada cerita asal.. Selain itu wordpress nie sangat mudah nak setting semuanya guna plugin je… Haaa xyah la google teruk-teruk nak cari widget yang boleh memberatkan dan membebankan loading page blog korang.

Selain itu ramai yang puji dengan header hariz.. Sebenarnya header hariz ni Bukan hariz yang buat tapi bro aiz yang buatkan Hariz cuba bagitau je nama dan tagline.. Erk? betul ke? Tak caya g tanya bro aiz okey… Kalau korang nak header cantik cam hariz ni. korang leh klik sini… Masih ada harga promosi tuh.. Rugi x cekau!

Okeh.. Next.. Next berkenaan dengan domain.. Hariz guna domain iHosterZ.. Kenapa hariz pakai domain iHosterZ? sebab dia murah dan berbaloi-baloi waa cakap lu… Hanya dalam masa 4jam korang dah leh dapat namablogkorang.com beserta berplatform kan wordpress.. So apa tunggu lagi? Jomlah bertukar kepada domain .com pendek weh.. dan murah lak tuh.. Korang leh usha sini.. berkenaan dengan hosting iHosterZ

Baiklah itu saja yang hariz nak kongsikan pada korang.. WordPress memang best! Itu yang hariz leh katakan.. Jangan takut nak bertukar.. So bertukarlah kepada namablogkorang.com dan wordpress.. Ehee…

ProfHariz : InsyaAllah nanti hariz cuba untuk tunjukkan prestasi blog profhariz.com pada bulan 8 iaitu sebulan berblog di wordpress.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: