Review
Mar 8, 2018, 11:54am

Scrub Badan Dan Muka Untuk Kulit Kering


scrub badan dan muka untuk kulit kering

Scrub adalah bahan penjagaan kulit yang amat berkesan dalam menjadikan kulit wajah kelihatan lebih baik. Selalunya, scrub akan digunakan bagi mengatasi masalah-masalah kulit seperti kulit kering, kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit kusam dan juga kulit rosak. Scrub bukan sahaja untuk kulit wajah semata-mata, namun terdapat scrub yang boleh digunakan untuk kedua-duanya iaitu badan dan wajah. Selain itu, scrub sangat sesuai digunakan bagi mereka yang mengalami kulit kering kerana scrub akan menjadikan kuat beroksigen semula dan menghidupkan sel-sel hidup yang baru selain dari menarik sel-sel kulit mati yang rosak dan telah tertanggal pada badan dan muka. Anda yang berkulit kering di wajah atau badan boleh mengamalkan scrub bagi mendapatkan kulit yang lembab, lembut dan selesa sepanjang hari. Sudah tentulah kulit akan lebih anjal dan halus!

scrub badan dan muka untuk kulit kering

Scrub seringkali diperbuat daripada sumber-sumber alam seperti bunga dan tumbuh-tumbuhan untuk memudahkan serapan bahan semulajadi dan mendapat kesegaran yang nyata serta bau yang harum dan disukai ramai. Ramai yang telah salah anggap bahawa scrub perlu digunakan ketika untuk berkahwin, menghadiri majlis dan sebagainya. Sebenarnya, ia tiada kena mengena dengan semua majlis tersebut. Scrub dipakai untuk kecantikan wajah dan menjaga kulit wajah dan badan anda setiap masa. Oleh itu, memakai scrub untuk kulit cantik dan sihat bukanlah semata-mata menghadiri majlis dan sebagainya seperti mekap. Scrub boleh dipakai pada bila-bila masa untuk mendapatkan kesannya. Kalau kulit terlalu kering, boleh pakai scrub untuk melembabkan kulit dan mempercantikkan kulit.

Scrub Badan Dan Muka Untuk Kulit Kering Dengan Geboo Premium Coffee Scrub

scrub badan dan muka untuk kulit kering dengan geboo premium coffee scrub

Tahukah anda terdapat scrub badan dan muka untuk kulit kering? Ya, bahkan semua kulit juga boleh gunakannya. Berbeza daripada scrub yang lain, Geboo Premium Coffee Scrub adalah scrub hasil daripada Malaysia tetapi telah diimport bahan-bahan kandungannya daripada USA. Sudah pastilah bahan-bahan kandungannya sangat berkualiti dan berkesan bagi anda yang memakainya. Untuk pengetahuan anda, bahan-bahan yang digunakan adalah 100% bahan semulajadi dan kualitinya adalah premium serta sangat eksklusif dan mempunyai khasiat yang sangat hebat. Ia merupakan produk mampu milik, halal dan terbukti selamat dan berkesan. Apa sahaja jenis kulit anda, memakai scrub Geboo Premium Coffee ini akan menjadikan kulit anda lebih cantik, sihat dan segar. Mari kita lihat kandungannya yang membuatkan anda semua terpukau dan tak sabar mencubanya.

Kandungan Geboo Premium Coffee Scrub

kandungan geboo coffee scrub

Geboo Premium Coffee Scrub ini mengandungi gred bahan-bahan premium dan natural seperti Robusta Coffee 2X Caffeine (2.7%), Raw Sugar, Shea Butter, Cocoa Butter, Olive Oil, Jojoba Oil, Argan Oil dan Vanilla extract. Kesemua bahan-bahan ini mempunyai khasiat yang tinggi dan zat yang hebat untuk kulit anda apatah lagi bahan-bahan yang telah diimport dari USA lebih asli dan berkesan berbanding lambakan bahan-bahan yang dijual di sini. Dengan semua kandungan bahan-bahan semulajadi ini, maka terhasilllah Geboo Premium Coffee Scrub yang bahan asasnya adalah Robusta Coffee 2x Caffeine.

Robusta Coffee 2x Caffeine

kandungan geboo premium coffee

Robusta Coffee yang digunakan sebagai bahan asas utama dalam scrub premium ini merupakan spesis kopi yang tumbuh liar di Kongo. Kopi jenis ini sangat berkesan digunakan sebagai anti racun dan virus kerana ia dapat mencegah racun atau kotoran yang dibawa oleh virus atau apa-apa sahaja haiwan atau pembawa racun. Daun kopi ini mengandungi polifenol, alhaloida. saponin dan flavonoida dan kesemua bahan ini ada khasiatnya terhadap kulit dan tubuh badan. Ia juga dapat merawat batuk, memberi tenaga, menguatkan sel-sel dalam kulit dan lain-lain lagi.

Cocoa Butter

cocoa butter dalam scrub gebuu premium coffee

Cocoa butter sangat berkesan untuk anti oksida pada kulit. Ia diekstrak daripada tumbuhan atau lemak tumbuhan iaitu biji koko. Selain itu, cocoa butter sangat hebat dalam merawat kulit kering dan kulit sensitif yang memerlukan nutrien dan zat dalam menjadikannya lembab dan kekal sihat.

Shea Butter

shea butter dalam geboo premium coffee scrub

Shea butter sering dikenali dengan pakar melembutkan kulit wajah, mencerahkan serta menymbuhkan masalah kulit. Shea butter mengandungi kolagen yang juga bertindak menghasilkan pigmentasi putih pada kulit serta mengnyahkan pigmentasi hitam di bawah sel-sel kulit yang menjadikan ia bintik-bintik hitam, jerawat gelap, kulit gelap dan sebagainya.

Jojoba Oil

jojoba oil dalam coffee scrub

Jojoba oil sangat banyak terdapat di California. Kandungan jojoba oil yang pelbagai khasiat dalam bidang kecantikan ini menjadikan ia sangat bernilai di Malaysia dan sering menjadi pencarian ramai orang. Di dalam jojoba oil terdapat wax ester yang menjadi pelindungn bagi kulit kering, ia akan sentiasa memberi kelembapan supaya kulit anda akan lebih terjaga dan tidak rosak. Ia merangsang sel-sel kulit untuk melembabkan kulit secara semulajadi dan berkesan.

Olive Oil

olive oil bahan dalam coffee scrub

Olive oil sangat kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral seperti potassium, polifenol, triglesida, oleic acid, tokoferol dan pelbagai lagi kandungannya. Ia menjadikan kulit sangat selesa, dingin dan lembab sepanjang hari dan tidak panas. Ia juga menjadikan kulit anda sentiasa segar dan nampak seperti baru lepas mandi sahaja kerana kesegarannya yang berpanjangan. Malah, anda akan terlihat terserlah dan lebih menonjol dengan aura yang dihasilkan oleh olive oil atau minyak zaitun ini.

Argan Oil

argan oil dalam scrub coffee

Argan Oil memberikan manfaat yang sangat luar biasa kerana ia dapat melambatkan proses penuaan disamping menyembuhkan luka-luka dan bekas luka serta pelbagai lagi manfaatnya. Bibir kering yang merekah, kaki, lutut serta perut yang terkesan akibat strench mark juga akan beransur-ansur hilang kesannya. Selain itu, kelembapan dan keanjalan kulit sangat terjamin dengan argan oil.

Raw Sugar

raw sugar dalam scrub badan dan muka

Raw sugar adalah gula asli yang digunakan di dalam scrub coffee premium Geboo ini. Raw sugar berfungsi mematikan sel-sel kulit mati dan membuangnya serta merta dan kotoran-kotoran didalam kulit juga akan keluar. Selain itu, ia dapat melembutkan kulit dan memberi tenaga kepada kulit anda untuk berfungsi dengan baik dan sistematik. Raw sugar juga dapat memberikan tekstur kulit yang lebih halus, lembut dan cantik.

Kebaikan Dan Kegunaan Geboo Premium Coffee Scrub

kebaikan geboo premium coffee scrub untuk badan dan muka yang kering

Geboo Premium Coffee Scrub sangat baik dalam menanggalkan kotoran sel-sel kulit dan menjadikan kulit lebih cantik, sihat serta merawat segala masalah kulit yang berlaku. Banyak kegunaan dan kebaikan penggunaan Geboo Premium Coffee Scrub yang anda akan alami. Ia berfungsi dalam merawat masalah-masalah kulit wajah dan badan. Justeru, anda perlu gunakan scrub Geboo Premium Coffee ini untuk lulur di bahagian badan dan muka bagi mendapatkan khasiatnya.

 • Merawat radang kulit seperti kegatalan, penyakit kulit dan sebagainya
 • Mengatasi selulit yang kritikal
 • Memudarkan dan menghilangkan garisan stretch Marks pada perut anda
 • Menghilangkan jerawat dan jeragat
 • Memudarkan serta menghilangkan noda-noda hitam dan parut-parut luka yang hitam dan bekas jerawat.
 • Menghilangkan bintik-bintik hitam dan bintik-bintik putih
 • Mengatasi masalah kulit gelap dan kulit kusam
 • Mengatasi masalah kulit kering dan berminyak
 • Merawat sunburn serta menyalurkan nutrien dan kolagen ke permukaan wajah anda
 • Mengatasi masalah tumit kaki yang kering dan merekah
 • Membersihkan siku, pelipat kali yang gelap dan daki serta membuang segala kotoran
 • Merawat badan yang berjerawat dan bisul
 • Menghaluskan kulit badan dan wajah
 • Melicinkan kulit anda pada badan dan juga muka

kelebihan membuat scrub badan dan muka untuk kulit kering

Selain itu, terdapat banyak lagi fungsi Geboo Premium Coffee Scrub yang memberi kesihatan dan kecantikan kulit secara optimum!

Sebab Anda Perlu Menggunakan Scrub Geboo Coffee Premium

Packaging yang Berkualiti

geboo coffee scrub dengan packaging berkualiti

Packaging Scrub Geboo Coffee Premium ini disediakan lain daripada yang lain dimana ia menggunakan ziploc yang membolehkan anda menyimpannya dengan mudah dan boleh dibawa ke mana sahaja ketika travel atau keluar rumah. Warna turquoise yang menjadi warna asas packaging ini juga sangat menarik dan cantik.

Bahan Kandungan Premium

bahan berkualiti tinggi dalam geboo coffee scrub

Bahan kandungan yang digunakan untuk menghasilkan Scrub Coffee Premium Geboo ini juga terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang berkualiti yang diimport khas dari USA. Antaranya adalah Robusta Coffee, Shea Butter, Cocoa butter, Olive Oil dan lain-lain lagi. Semua bahan-bahan ini sangat berkualiti dan asli.

Menggunakan Robusta Coffee

robusta coffee premium untuk geboo scrub badan

Robusta Coffee digunakan sebagai bahan asas dalam kandungan scrub ini. Ia adalah lebih baik berbanding dengan Arabica Coffee iaitu kandungan kafein adalah 2 kali ganda sebanyak 2,7% daripada kopi Arabica. Khasiat Robusta Coffee amat baik untuk kesihatan badan dan kulit dalam kecantikan dan kesihatan.

Tekstur Yang Selamat

tekstur geboo coffee scrub

Scrub Geboo Coffee Premium ini mempunyai tekstur yang sangat halus dan sangat kecil. Ia tidak menyakitkan apabila digunakan, malah zat-zat yang terdapat pada scrub ini juga amat mudah diserap ke dalam kulit kerana teksturnya yang halus dan lembut. Selain itu, scrub ini juga sangat selamat digunakan kerana tidak mempunyai bahan-bahan larangan dan kimia.

Harga Mampu Milik

harga coffee scrub yang murah

Dengan pelbagai khasiat yang terkandung didalam scrub ini, ianya sangat-sangat berbaloi kerana dikeluarkan dengan harga yang sangat mampu milik dan berpatutan. Semua orang mampu memilikinya dan tidak ragu-ragu untuk membelinya.

Tahan Lama Dan Menjimatkan Anda

coffee scrub tahan lama

Scrub Geboo Premium Coffeee ini sangat tahan lama sehingga 2 bulan bagi scrub yang sukatannya 200gm. Anda boleh gunakannya selama 2 bulan membuktikan anda dapat jimat dari segi kos dimana ia bukanlah sesuatu yang cepat habis setelah beberapa kali penggunaan.

Terbukti Berkesan

scrub coffee gebuu terbukti berkesan

Scrub Geboo Coffee Premium ini telah terbukti berkesan di mana terdapat banyak testimoni yang telah berjaya. Kesemua respon dan tindak balas mereka yang menggunakannya amat baik sekali dari segi kualiti scrub, kesannya dan juga harganya.

Harga Scrub Geboo Premium Coffee Scrub

harga scrub berkualiti

Harga untuk scrub Geboo Premium Coffee ini adalah RM 50 untuk seluruh Semenanjung Malaysia manakala RM55 untuk sabah dan sarawak. Anda boleh dapatkan segera scrub ini dan boleh membuat pembelian secara online atau hubungi sahaja mereka.

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Geboo Premium Coffee Scrub

Ramai yang telah menggunakan Geboo Premium Coffee Scrub dan telah terbukti berkesan. Mereka semua sangat berpuas hati malah kebanyakannya repeat order dan menjadi pelanggan tetap bagi Geboo Coffee Premium Scrub kerana scrub ini mampu memberikan kesan seperti yang sesiapa inginkan untuk diri mereka. Scrub inilah yang membantu anda merealisasikan segalanya. Jom dapatkan satu untuk anda scrub badan dan wajah!

testimoni pengguna geboo premium coffee scrub testimoni pengguna geboo premium coffee scrub testimoni pengguna geboo premium coffee scrub testimoni pengguna geboo premium coffee scrub

Jom Dapatkan Geboo Premium Coffee Scrub. Hanya RM50 Sahaja

Ye, dengan pelaburan RM50, anda dapat melicinkan kulit anda menjadi licin dan geboo. Ini kerana kandungan bahan dalam gebu premium coffee scrub adalah bahan – bahan berkualiti dan terpilih seperti minyak argan oil, jojoba oil dan shea dan cocoa butter. Malah ianya tahan selama 2 bulan untuk setiap 200g paket ini. Jadi apa lagi, hubungi nombor di bawah untuk dapatkan Geboo Premium Coffee Scrub hari ini juga!

 

Jom Order Gebu Coffee Scrub SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Gebu Coffee Scrub SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Gebu Coffee Scrub SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: