Review
Nov 19, 2018, 5:48am

Sabun Arang Buluh – Sabun Terbaik Untuk Kulit Gatal Dan Sensitif


Memiliki kulit sensitif adalah perkara yang merisaukan dan ia agak ‘remeh’ dari segi penjagaannya. Kulit sensitif bermaksud lapisan epidermis kulit anda mengandungi lapisan sel mati antara lapisan dalaman dan luaran di wajah.

sabun arang buloh

Lazimnya mereka yang mempunyai masalah kulit sering menghidap ekzema. Ekzema digunakan sebagai satu istilah umum untuk pelbagai masalah keradangan kulit (dermatitis) dan ruam alahan kulit. Ia juga bermaksud kulit yang mengalami masalah menjadi kering, gatal, bersisik, kemerahan dan kasar, hingga menjurus kepada masalah kulit lain seperti jerawat atau akne.

Apakah Punca Kulit Sensitif Dan Gatal?

Antara punca – punca kulit sensitif dan gatal ialah;

1. Ketidakseimbangan Hormon

hormon punca kegatalan dan kulit sensitif

Untuk pengetahuan semua, ketika kita mengalami tekanan dan bebanan kerja atau masalah yang lain, kulit kita akan menjadi sensitif. Ini kerana perubahan hormon kita yang tidak stabil. Ia juga berlaku ketika tempoh kehamilan dan peningkatan usia.

2. Perubahan cuaca

cuaca punca kulit gatal

Perubahan iklim cuaca yang berubah-ubah juga dapat mempengaruhi kadar penghasilan minyak sehingga menyebabkan kulit sensitif. Jangan sangka kulit sensitif hanya terjadi ketika cuaca panas sahaja, kulit sensitif juga terjadi jika kita terdedah kepada sejuk yang melampau dan menyebabkan kulit kita akan menjadi kering, gatal dan sensitif.

3. Penggunaan produk kecantikan yang tidak sesuai

produk kesihatan yang tidak sesuai dengan kulit

Kandungan bahan kimia yang terdapat dalam produk kecantikan menyebabkan kulit mudah terhakis pada kulit perlindungan. Ia menipiskan lapisan kulit sehingga urat-urat kapilari merah pada sekitar wajah akan timbul. Kandungan bahan kimia tersebut juga akan merosakkan bahagian kulit paling dalam, itu akan mengambil masa yang lama untuk kulit sensitif kembali pulih.

4. Pola pemakanan yang salah

cara pemakanan

Kekurangan nutrisi yang cukup dan kekurangan air yang diperlukan tubuh badan juga akan mengakibatkan kulit kering, sehingga paras sensitiviti meningkat. Makanan yang kurang sihat seperti makanan bergoreng dan makanan berminyak juga akan meningkatkan paras sensitiviti kulit.

5. Tiada pelindungan pancaran UV

tidak menggunakan pelindung UV

Ketika kulit kita terkena cahaya UV, pembentukan kolagen pada kulit menjadi tidak sempurna, pigmen dan melanin kulit juga menyebabkan proses penuaan terjadi lebih awal

PERNAHKAH anda mengalami kesulitan membeli sabun untuk kulit yang sensitive dan gatal? Jika ya, maka kami ada solusi terbaik untuk anda.

Sabun Arang Buluh Untuk Kulit Gatal Dan Sensitif

sabun arang buluh mengatasi kulit gatal dan sensitif

Sabun arang buluh diperkaya dengan arang buluh semula jadi yang membantu membersihkan kulit jauh ke dalam dengan menyerap kekotoran dan meninggalkan kulit lebih bersih dan segar. Arang buluh sememangnya terkenal dengan kandungan antitoksin dan mampu menyerap jauh ke dalam kulit bagi menyingkirkan kegatalan, kekotoran, toksin dan radikal bebas sekali gus memberikan kesegaran sepanjang hari.

Kelebihan Sabun Arang Buluh

khasiat sabun arang buluh

Mesti anda teruja nak tahu apa kelebihan sabun yang popular ini kan? Antara kelebihannya ialah;

#1. Mengandungi Antiseptik Yang Dapat Melindungi Kulit Dari Bakteria

sabun antiseptik untuk kulit gatal

Buluh bukan sahaja antibakteria tetapi juga anti-virus, anti-kulat dan anti-mikrob. Hasilnya diaktifkan sabun arang buluh adalah ideal untuk orang-orang yang terdedah kepada atau pertempuran kulat, bakteria virus dan lain-lain berdasarkan masalah-masalah kulit.

#2. Menghaluskan Dan Melembutkan Kulit

sabun yang menghaluskan kulit

Kulit di bawah mata adalah lebih lembut daripada kulit yang lain muka kita. Hasilnya, apabila kotoran mengumpul dalam liang-liang di bawah kulit mata ia mula mengendur dengan berat badan dan kita mula melihat lama. Diaktifkan sabun arang buluh mendapat ke jauh ke dalam liang-liang pada kulit mata di bawah betul membersihkan mereka dari kotoran yang akhirnya menghalang kendur. Hasilnya anda kelihatan lebih muda.

#3. Menghilangkan Gatal-Gatal Dan Menjaga Kesegaran Kulit

menghilangkan kulit gatal dan sensitif

Satu lagi kegunaan untuk sabun arang buluh diaktifkan adalah untuk merawat ekzema, psoriasis dan kulit kering retak. Buluh membunuh bakteria dan arang buluh membersihkan kulit secara menyeluruh dan membolehkan pelembap semula jadi badan untuk bekerja dengan berkesan di ekzema dan psoriasis.

#4. Membersihkan Dan Menghapus Jerawat

menghapuskan masalah jerawat

Rawatan semula jadi untuk jerawat. Arang buluh dalam sabun menjadikan ia lebih menyerap daripada sabun biasa dan hasilnya ia boleh membersihkan jauh ke dalam liang-liang kulit, pembersihan yang lebih baik daripada sabun biasa. Sabun biasa meninggalkan sisa pada hari ke kulit yang menghalang liang bernafas dengan betul dan menghentikan pelembap semula jadi badan daripada bekerja pada kulit jerawat. Sabun arang buluh adalah berbeza. Ia tidak meninggalkan kesan pada kulit dan sebagainya membolehkan liang untuk bernafas dan secara semula jadi lembap.

Selain itu, ia juga melepaskan ion negatif dan infra merah yang boleh menjadikan kulit lembut, membersihkan elemen-elemen logam pada badan, melembabkan kulit, membuat kulit berasa nyaman serta mencerahkan kulit.

ramuan utama sabun arang buluh

Shea Butter Ramuan Utama Sabun Arang Buluh

Shea Butter merupakan salah satu kandungan dalam Sabun Arang Buluh.. Jom sama-sama lihat khasiatnya;

  • Non-comedogenic

Kadar comedogenic 0, maksudnya tidak menyebabkan liang tersumbat. Sesuai untuk orang yang kulit sensitif atau yang mudah berjerawat. Selamat dan pelembab yang berkesan.

  • Anti-aging

Banyak Vitamin A dan Vitamin E. 2 vitamin yang ada antioksida, sangat bagus untuk halang penuaan yang pramatang. Antioksida ini bertindak meningkatkan pusingan pengeluaran sel dan mengurangkan garis halus dan kedut.

fungsi hydration dalam sabun arang buluh

  • Hydrating

Sangat hidrasi. Menyerap masuk dalam ke kulit jadi bukan sekadar merawat luaran saja tetapi melembab lebih lama berbanding losyen dan minyak semula jadi lain.

  • Kulit “Plumps”

Vitamin A merangsang pengeluaran kolagen. Kulit jadi muda. Shea butter menjadikan muka nampak sentiasa ‘baby face’.

kebaikan sabun arang buluh

  • Merawat radangan

Mengandungi asid cinnamic, asid ni ada juga dalam kulit kayu manis. Ini adalah ajen anti-radangan semulajadi. Ia merawat kulit. Terbukti berkesan untuk banyak jenis masalah kulit macam ekzema dan sunburn

Testimoni Pengguna

testimoni sabun arang buluh testimoni sabun arang buluh testimoni sabun arang buluh testimoni sabun arang buluh

Jom Guna Sabun Arang Buluh Sekarang!

Walaupun ada beratus-ratus produk luar sana, namun produk ini kekal menjadi pilihan ramai kerana keberkesanan dan keselamatan produk ini terbukti. Penyelesaian bagi masalah anda sudah ada di depan mata!!! Jadi, anda harus bertindak sekarang juga!

dapatkan sabun arang buluh

SABUN ARANG BULUH | SABUN TERBAIK UNTUK KULIT GATAL DAN SENSITIF
Hubungi: Tekan untuk telefon (017- 9123618) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: SABUN ARANG BULUH
Instagram: @setbersalin.nawal

Jom Guna Sabun Arang Buluh Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Guna Sabun Arang Buluh Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Guna Sabun Arang Buluh Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: