Review
Sep 28, 2019, 9:00am

Roti Canai Paling Sedap di Kelantan dan Tempat Makan Best di Kota Bharu


Roti Canai di Kelantan 2020

Selamat Datang ke Negeri Cik Siti Wan Kembang, percutian anda kali ini di Kelantan? Adakah anda buntu mencari makanan di sini kerana ramai yang mengatakan bahawa makanan di negeri Kelantan manis leting. Jangan risau, tidak semua makanan di negeri Kelantan adalah manis. Jangan risau di negeri Kelantan mempunyai pelbagai makanan yang enak. Antara yang terkenal makanan di Kelantan adalah nasi kerabu, nasi dagang, kuih akok dan keropok lekor rebus.

Roti Canai di Kelantan Murah

Nasi Kerabu

Nasi Kerabu adalah menu yang wajib anda patut cuba apabila tiba di negeri Kelantan. Di umpamakan jika anda tidak makan nasi kerabu adalah sangat rugi dan membuat satu kesilapan yang besar dalam hidup anda apabila sudah tiba di negeri Kelantan. Nasi kerabu yang enak di Kelantan, anda boleh dapati di Wakaf Che Yeh, Pasar Siti Khadijah dan di Bandar Kota Bharu Kelantan. Di sini anda boleh dapati nasi kerabu Kelantan yang original dan boleh dikatakan mereka mempunyai resepi rahsia yang tersendiri kerana ia sangat sedap dan boleh dikatakan sekali cuba pasti hendak lagi.

Roti Canai di Kelantan 2019

Kuih Akok

Di Negeri Kelantan juga anda boleh rasai kuih tradisionalnya iaitu kuih akok. Kuih ini hanya ada di negeri Kelantan sahaja! Anda tidak akan jumpa di mana-mana negeri kuih akok ini. Jadi, apabila anda sudah di negeri Kelantan ini rebutlah peluang merasai keunikan kuih tradisional negeri Kelantan ini. Tera sekali nok sokmo! Haa, sekali rasa pasti akan membuatkan anda jatuh cinta dan boleh membuatkan anda gila bayang dengan kuih akok Kelantan ini.

Kedai Makan Famous di Kota Bharu

Anda penduduk tetap Kelantan? Adakah anda sudah merasai roti canai paling sedap di Kota Bharu? Jika belum, anda pasti belum menerokai habis lagi kedai makan yang sedap di Kelantan. Anda patut cuba satu kedai makan yang sedap di Kota Bharu ini baru boleh di panggil anak jati Kelantan yang sebenar. Mari lihat menu yang disediakan oleh kedai makan ini.

Roti Canai di Kelantan 2019 2020

Roti Canai

Kebiasannya, jika anda peminat roti canai untuk sarapan pagi atau untuk makan malam anda boleh dapati di kedai ini. Roti canai nya sangat terbaik kerana digoreng garing dan lembut. Kuahnya yang disediakan untuk roti canai ini ialah kuah kari dan kuah dal. Roti canai nya juga sangat murah harganya apabila anda boleh dapati sekeping roti canai RM 1.00.

Roti Canai di Kelantan Terbaik

Roti Canai Telur

Jika anda peminat roti canai telur, anda boleh tambah satu ringgit lagi untuk mendapatkan sekeping roti canai telur. Sangat Murah! Roti canai telur di kedai ini sangat sedap dan rangup. Telur juga meliputi seluruh roti canai tersebut yang menyebabkannya lebih roti canai telur ini sedap untuk dinikmati dengan kuah kari campur kuah dal. Anda patut cuba dan rasai sendiri keunikan roti canai telur kedai makan ini di negeri Kelantan.

Roti Canai di Kelantan Bachok

Kebab

Anda inginkan kelainan sarapan pagi atau makan malam? Di kedai ini juga menyediakan kebab untuk anda yang berminat makanan arab. Jangan risau di kedai ini menyediakan kebab daging dan ayam. Jadi anda boleh memilih mengikut cita rasa anda tersendiri. Apa yang lagi spesial? Di kedai ini juga menyediakan kebab kambing. Jadi ini berita baik kepada anda yang peminat daging kambing boleh merasai sendiri kebab kambing yang disediakan oleh kedai ini. Harganya juga sangat berpatutan iaitu seunit kebab RM 5.00.

Roti Canai di Kelantan 2019 dan 2020

Roti Tempayan

Apa itu roti tempayan? Adakah anda sudah mengetahui kewujudan roti tempayan atau belum? Roti tempayan adalah sejenis roti tanpa penaik (yis) yang dimasak dengan cara menampalkannya dalam tempayan. Rotinya juga berbentuk bulat dan nipis. Jadi jika anda belum pernah makan roti tempayan ini, anda boleh dapatkan di kedai makan ini. Harga yang sangat berpatutan dan boleh dikatakan harga yang ditetapkan sangat murah di antara-antara kedai yang lain. Roti tempayan ini ada boleh cincah dengan kuah kari ayam, kari tulang, daging cincang dan kari kambing. Anda boleh memilih sendiri kuah mengikut cita rasa anda sendiri. Harga bermula dari RM 3.00 hingga RM 5.00.

Roti Canai di Kelantan Power

Mee kari

Anda inginkan kelainan di kedai makan ini? Kedai makan ini juga menyediakan mee kari. Jadi anda boleh mencuba mee kari di negeri Kelantan. Mee kari pecoh palo! Sangat sedap mee karinya seperti mempunyai resepi tersendiri dan resepi rahsia. Mee kari yang berkuah pekat dan mempunyai isi ayam yang banyak akan membuatkan jatuh cinta pada pertama kali rasanya. Jangan nanti ada yang hendak datang ke negeri Kelantan hanya semata-mata ingin menjamah mee karinya sahaja sudah!. Harga mee karinya jugak sangat murah iaitu hanya semangkuk RM 5.00.

Roti Canai di Kelantan Sedap

Pasti anda tertanya-tanya di mana kedai makan yang disebut-sebutkan itu. Kedai makan misteri ini terletak di Bandar Kota Bharu Negeri Kelantan. Di bawah akan disertakan alamat dan number telefon kedai makan ini. Jika anda sesat, anda boleh hubungi untuk bertanya jalan ke kedai makan ini.

Mari Ramai-Ramai Meriahkan Kedai Makan ini dan Rasakan Sendiri Keunikan Makannya Sekali Tera Pasti Nok Lagi!

Jom dapatkan roti canai paling sedap di Kelantan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

1872-C, JALAN PADANG GARONG, KOTA BHARU, KELANTAN 15000 Malaysia

   
Jom dapatkan roti canai paling sedap di Kelantan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan roti canai paling sedap di Kelantan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: