Review
Apr 11, 2018, 11:26am

Review Antivirus Terbaik 2018/2019/2020 Untuk PC dan Laptop Anda


Virus merupakan sebuah atur cara berparasit yang ditulis dengan tujuan untuk memasuki komputer tanpa pengetahuan atau kebenaran penggunanya. Ia digunakan kerana virus akan bercantum kepada fail atau sektor boot dan menggandakan dirinya untuk merebakkan jangkitannya.

review antivirus terbaik 2018 untuk komputer

Jenis-Jenis Virus Komputer

BOOT SECTOR – Menduduki sebahagian daripada bahagian cakera keras atau disket pada bahagian rekod boot utama (MBR).Ia akan mendiamkan dirinya sehingga ia dihidupkan oleh atur cara tersebut.

PARTITION TABLE – Ia menyerupai virus boot sector tetapi ia menyerang “partition table” cakera keras (ruang simpan maklumat bagaimana cakera keras dicapai) dengan menggerakkan ia ke sektor yang baru dan menggantikan sektor yang ada dengan kod yang dijangkiti virus. Virus akan disebarkan daripada partition table ke boot sector disket jika disket digunakan.

Ada Review Antivirus Terbaik 2018

FILE VIRUS – Virus jenis ini adalah virus yang biasa didapati pada fail-fail. Virus ini akan mencantumkan dirinya kepada fail .exe dan ia akan menghalang fail itu daripada berfungsi. Ia juga mampu mengubahsuai dan merosakkan fail itu bagi memudahkan ia disebarkan sebelum ia dikesan. Antara jenis virus yang dimuatkan dalam kategori ini ialah virus polimorfik (sering berubah) dan virus stealth (tidak meninggalkan kesan).

Selain Review Antivirus Terbaik 2018

MULTIPARTITE VIRUS – Ia mempunyai ciri-ciri yang sama dengan virus boot sector dan virus fail. Ia bercantum kepada fail dan mengubahsuai MBR cakera keras. Ia memerlukan pengkodan yang kompleks.Virus jenis ini jarang didapati tetapi ia mampu melakukan tindakan yang menghancurkan

MACRO VIRUS – Virus jenis ini masih baru dan yang pertama muncul pada Julai 1995 di dalam MS WORD. Secara tidak langsung semua fail yang menggunakan aplikasi Word, Excel dan aplikasi lain yang menggunakan makro. Ia boleh menghasilkan jaringan arahan di dalam sebuah fail yang menjalankan arahan setiap kali sesuatu kombinasi kekunci itu ditekan. Terdapat juga virus makro yang merosakkan dan memusnahkan fail lain.

Mencari Review Antivirus Terbaik 2018

TROJAN HORSE – Virus ini tidak mereplikasikan dirinya dengan itu ia sering dianggap bukan virus sepenuhnya tetapi ia masih mampu menghasilkan sebuah kerosakan yang besar. Ia sering dimuatkan dalam program yang baru atau sah kerana ia sering digunakan oleh pengguna. Apabila ia dihidupkan ia akan memaparkan mesej, menukar data atau memusnahkan banyak fail.

WORMS – Virus ini juga bukanlah virus yang sepenuhnya kerana ia tidak menjangkiti fail lain tetapi ia mereplikasikan dirinya dengan cepat. Setiap kali ia mengeluarkan salinan. Hasilnya ialah penghasilan banyak worm dalam masa yang pendek dan memakan ruang cakera keras. Ia merebak menerusi rangkaian atau e-mel dan memenuhi ruang storan rangkaian atau simpanan e-mel.

Cara Yang Boleh Diambil Untuk Mengesan Virus

1. Scanners Atau Pengimbas

Cari Review Antivirus Terbaik 2018

Scanners sering dirujuk sebagai berasaskan tetanda kerana ia akan mencari tetanda ketara atau jejak virus. Ia akan memeriksa setiap fail berasaskan kepada kod tertentu yang dianggap sebagai virus. Ia akan menyimpan sebuah katalog virus yang besar dan untuk memberikan kesan yang lebih mendalam, Scanners perlu memeriksa pelbagai lokasi seperti sektor boot, memori sistem, partition table dan fail-fail. Malangnya, scanners tidak boleh mengesan virus baru yang tidak dikatalogkan, virus polimorfik dan virus stealth (samaran).

2. Ongoing Monitoring Atau Pemantauan Berulang

Ada Review Antivirus Terbaik 2018

Monitors (pemantau) sering dirujuk sebagai pemintas (interceptors) yang akan beroperasi semasa sistem sedang berjalan. Atur cara ini akan melakukan tugas-tugas seperti pemantauan masa nyata (real time) ke atas cakera dan fail; analisis kegiatan luar dugaan dan pengesanan virus polimorfik dan stealth. Dengan monitors, perisian antivirus sering beroperasi di belakang tabir dan ia pasti akan mengganggu penggunaan atau memperlahankan komputer di samping memakan ruang memori yang banyak.

3. Integrity Checkers

Selain ada Review Antivirus Terbaik 2018

Pemeriksa jenis ini sering dirujuk sebagai sistem pengesanan pelbagai tahap (multilevel) atau generic yang sering mengisi ruang yang ditinggalkan oleh pengimbas. Ia membaca cakera dan data rekod di samping memantau fail sama seperti pemantau. Ia akan memeriksa fail-fail untuk mengesan perubahan ciri-cirinya yang disebabkan oleh virus. Selain daripada teknik di atas terdapat juga teknik seperti Checksum Comparison- memeriksa aliran bit fail untuk mengesan perubahan dan Inoculators’- memasukkan kod bit kecil ke dalam fail yang hendak diperiksa bagi menentukan fail tersebut mengalami masalah atau tidak.

Ciri-Ciri Komputer Yang Terkena Jangkitan Virus

Mungkin ada dalam kalangan kita penggunaan komputer masih kurang mengerti dengan masalah komputer terutama apabila ianya berkaitan dengan virus. Masalah virus ini sememangnya masalah yang rumit, namun kadang-kadang disebabkan kenaifan kita sendiri membuatkan masalah tersebut bertambah parah dan seterusnya tidak dapat diselesaikan dengan mudah, malah terpaksa pula format semula komputer kita sendiri. Untuk menangani masalah virus ini, berikut petua atau cara-cara untuk mengenali sama ada komputer kita telah terjangkit virus.

Terdapat Review Antivirus Terbaik 2018

 • Komputer anda berjalan lebih lambat dari biasanya
 • Menu Run, Search disembunyikan oleh virus
 • CTRL+ALT+DEL tidak boleh digunakan
 • Reg-edit dan MSCONFIG disabled
 • Folder asli pada komputer anda disembunyikan dan digantikan dengan file virus
 • Menu Tools _> Folder options di Windows Explorer hilang
 • Komputer sering berhenti atau tiada responds
 • Komputer tiba-tiba restart atau crash dan ini terjadi beberapa minit sekali
 • Aplikasi komputer tidak berjalan dan sering error
 • Muncul File dengan Icon Folder tetapi mempunyai file type .exe
 • Hard disk atau disk drive tidak boleh diakses

Jika komputer anda mengalami salah satu ciri-ciri di atas, bererti ada kemungkinan komputer anda terkena virus, segera update antivirus anda dan scan komputer anda untuk membersihkan virus tersebut. Seboleh-bolehnya buatkan boot disk dengan menggunakan PC lain yang bersih daripada virus dan boot akan PC anda yang telah terkena virus tersebut dan scankan komputer anda menggunakan boot CD berkenaan.

Antivirus Kaspersky – Antivirus Terbaik 2018/2019/2020 Untuk PC dan Laptop Anda

Antivirus Kaspersky Internet Security ialah satu program antivirus yang dibangunkan oleh Lab Kaspersky. Ia bertindak untuk melindungi pengguna daripada malware dan terutamanya direka untuk komputer yang menggunakan Microsoft Windows dan MacOS, walaupun versi untuk Linux boleh didapati untuk pengguna perniagaan. Perlindungan masa nyata, pengesanan dan penyingkiran virus, trojan, worm, spyware, adware, keyloggers alat yang berniat jahat dan auto-dialer, serta pengesanan dan penyingkiran rootkit. Ia juga termasuk pengemaskinian automatik melalui perkhidmatan “Kaspersky Security Network”.

Selain terdapat Review Antivirus Terbaik 2018

Perkhidmatan Kaspersky Security Network membolehkan pengguna produk keselamatan Kaspersky Lab dari seluruh dunia untuk membantu memudahkan pengenalan malware dan mengurangkan masa yang diambil untuk memberi perlindungan terhadap risiko keselamatan yang mensasarkan komputer anda. Kaspersky Lab mengekalkan dasar privasi yang ketat untuk menggunakan perkhidmatan ini.

Review Antivirus Terbaik 2018

Pengguna Microsoft Windows boleh muat turun antivirus disk yang mengimbas komputer hos semasa boot dalam persekitaran Linux yang terpencil. Di samping itu, Kaspersky Anti-Virus menghalang dirinya daripada dimatikan oleh malware tanpa kebenaran pengguna melalui gesaan akses kata laluan apabila melumpuhkan unsur-unsur perlindungan dan menukar tetapan dalaman. Ia juga mengimbas trafik Utusan segera masuk, lalu lintas E-mel, automatik melumpuhkan pautan yang dikenali malware laman hosting semasa menggunakan Internet Explorer atau Firefox dan termasuk sokongan teknikal percuma dan naik taraf produk bebas.

Kelebihan Antivirus Kaspersky

 • Melindungi Terhadap Virus, Spyware, Ancaman Internet Dan Banyak Lagi

Mencari-cari Review Antivirus Terbaik 2018

Beratus-ratus beribu-ribu itemmalware baru sedang dilepaskan olehpenjenayah siber setiap hari untuk mencuri identiti dan data peribadi anda . Itulah sebabnya keselamatan internet sangat penting. Dengan bantuan kaspersky internet security dapat melindungi data daripada Pc anda daripada diceroboh oleh penjenayah siber.

 • Melindungi Privasi & Identiti Anda Daripada Dicuri

Review Antivirus Terbaik 2018 yang ada

Terdapat banyak Serangan phishing secara automatik telah berjaya disekat . Selain itu kaspersky juga ditambah Perlindungan teknologi Webcam untuk menghalang penjenayah menggunakan kamera web pc daripada mengintip anda. Kaspersky juga mampu menghalang aktiviti melayari internet anda daripada di intip

 • Lapisan Keselamatan Tambahan Untuk Perbankan Dalam Talian

Review Antivirus Terbaik 2018

Setiap kali anda gunakan perbankan online, membeli-belah atau laman web pembayaran, web tersebut akan diimbas oleh kaspersky untuk memastikan anda tidak ditipu oleh laman web palsu atau  membuka

 • Memberikan Keselamatan Taraf Dunia Tanpa Menggangu Kerja Anda

Ada terbaik Review Antivirus Terbaik 2018

kaspersky adalah Teknologi keselamatan perlindungan dan kecekapan – Software ini akan terus melindungi PC anda tanpa menjejaskan kelajuan PC anda. Di samping itu, Mod Gamer khas kaspersky juga membantu anda menikmati pengalaman permainan yang tidak terganggu.

 • Memudahkan Pengurusan Keselamatan Dan Cepat

Mencari ada Review Antivirus Terbaik 2018

Anda boleh menguruskan keselamatan anda  dari mana-mana sahaja . Anda boleh menyemak keselamatan dan lesen status PC anda dan menyesuaikan tetapan keselamatan utama .Selain itu anda juga boleh dapatkan  tawaran istimewa dan memuat turun update produk Lab  Kaspersky percuma.

Langkah – Langkah Mengguna Kaspersky Dengan Betul

Cara Downlod Percuma

Untuk pastikan Software Kaspersky Anda download adalah 100% Original . Sila terus Muat turun di web rasmi kaspersky

Cara dapatkan software Kaspersky Percuma

 1. Download Versi trial klik di sini >>  http://www.kaspersky.com/free-trials/internet-security
 2. Isi e-mel Anda . Kemudian link download akan keluar

Review Antivirus Terbaik 2018

Review Antivirus Terbaik 2018

 1. Setelah siap download, Terus install hingga selesai
 2. Lepas siap Install , Restart Laptop @ PC Anda

Selepas Install Dan Restart

Untuk pastikan Software beroperasi dengan Sepenuhnya . Pastikan Laptop Pc Anda ada sambungan internet .Walaupun Kaspersky internet security telah siap install tetapi ia belum dapat beri perlindungan sepenuhnya . Sila ikut penerangan di bawah.

 • Lepas install ,Update Database dahulu

Mencari ada Review Antivirus Terbaik 2018

 • Selepas selesai update , Buat full Scan

Selain ada Review Antivirus Terbaik 2018

Setelah siap Full scan , Anda boleh lihat result sekiranya ada virus dalam Pc. Selepas 1-2 minggu gunakan trial & berpuas hati. Anda boleh terus dapatkan Key Activation 100% Original dari kami.

Harga Untuk Antivirus Kaspersky

 • 3 user RM70 (1 TAHUN 3 PC/KOMP/LAPTOP)
 • 2 user RM60 (1 TAHUN 2 PC/KOMP/LAPTOP)
 • 1 user RM40 (1 TAHUN 1 PC/KOMP/LAPTOP)
 • 1 user RM30 (1 TAHUN SMARTPHONE ANDROID)

Testimoni

Selain ada Review Antivirus Terbaik 2018

Review Antivirus Terbaik 2018

Mencari ada Review Antivirus Terbaik 2018

Dapatkan Antivirus Untuk PC Dan Laptop Anda Sekarang!

Jangan biarkan virus terus membiak di PC dan laptop anda. Anda wajib mendapatkan antivirus yang terbaik untuk keselamatan computer dan laptop anda. Untuk dapatkan antivirus Kaspersky yang murah dan terbaik untuk computer anda, anda bolehlah layari info di bawah ini.

Review Antivirus Terbaik 2018 yang ada

ANTIVIRUS KASPERSKY | ANTIVIRUS TERBAIK 2018/2019/2020
Hubungi: Tekan untuk telefon (60192004771) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: