Review
Sep 18, 2018, 10:39am

Restoran Western Terbaik Dan Nasi Arab Sedap Di Shah Alam


Shah Alam mempunyai banyak tempat makan menarik dengan harga yang berpatutan. Tidak keterlaluan jika dikatakan, Shah Alam ialah syurga makanan yang majoriti daripadanya adalah milik pengusaha tempatan dan muslim.

restoran western terbaik di shah alam

5 Restoran Western Food Terbaik Di Shah Alam

Di sini kami memberi cadangan lima pilihan tempat makan best western yang ramai review cakap sedap di ibu negara Malaysia ini.

No #5. Foodsbury Di Seksyen 9, Shah Alam

restoran western dan nasi arab sedap di shah alam

Pilihan tempat makan best di Shah Alam memang sangat banyak kalau bab menu western. Dan masing-masing mempunyai tarikan menu & dekorasi interior restoran yang sangat menarik untuk memikat hati pengunjung. Foodsbury iaitu satu nama restoran yang menyediakan makanan western yang gah di Shah Alam yang sering menjadi buah mulut orang setempat kalau nak cadangkan kepada pelancong untuk menikmati menu western yang sedap seperti menu ber’grilled’, pasta, desert, aneka kek, salad, pilihan minuman yang unik & sebagainya. Dengan pilihan harga menu makan yang masuk akal, sangat sesuai untuk sesiapa sahaja datang ke sini untuk dinner bersama rakan-rakan atau keluarga. Suasana kedai makannya juga sangat dekat di jiwa kerana seperti berada di ruangan makan di rumah & sesuai untuk anda datang ke sini membuat assignment bersama rakan sepejabat.

No #4. Restoran Grease Seksyen 13

restoran western terbaik di shah alam

Menyediakan menu makanan ala barat adalah kepakaran Restoran Grease yang lokasinya di Seksyen 13 Shah Alam, Selangor. Signature dish yang lebih kepada ala-ala greasy western menu membuatkan restoran ini sering menjadi port untuk mereka makan malam dengan tersayang untuk menjamu makanan seperti steak, chicken wings, cheesy burger, pasta & sebagainya. Dan seperti di kebanyakan kedai makan burger yang popular di Malaysia, daging burger dalam setiap menu adalah homemade dengan resepi tersendiri. Suasana kedainya dengan dekorasi yang menarik pasti memberi anda kepuasan untuk santap malam dengan keluarga.

No #3. Foodilicious Kitchen

restoren western top di selangor

Di Medan Selera Anjung 7, terdapat beberapa lot kedai yang menawarkan menu makanan menarik & salah satunya ialah Foodilicious Kitchen. Di sini, menu makanan ala western dengan harga yang berpatutan tetapi sedap, boleh anda cuba seperti lamb chop, grilled meat, aneka pasta, pencuci mulut seperti brownies & sebagainya. Selain western makanan tempatan yang popular di sini adalah nasi lemak ayam percik yang mana ayam perciknya akan dibakar selepas anda order. Dibuka 6 pm-11 pm setiap hari.

No #2. Café the Sumbs

restoren nasi arab sedap di sekitar subang

Suasana kedainya dengan dekorasi yang elegan & menu makanan western yang pelbagai yang susah nak jumpa di kedai western lain. Itu ringkasan yang boleh digambarkan tentang Café the Sumbs ini yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam. Sekiranya anda inginkan kelainan dalam menu makanan western baik untuk sandwich, pasta, desert & sebagainya, bolehlah datang ke sini. Yang pasti kalau dah baca menu makanan di sini, semestinya membuatkan anda berfikir, apa benda nama desert menu ni?

No #1. Restoran Craveat – Restoran Western Dan Nasi Arab Terbaik Di Shah Alam

restoren nasi arab sedap di shah alam - masakan western terbaik

Nak bawa keluarga keluar makan bersama? Nak yang SELESA, MURAH dan BANYAK?! Di Restoran Craveat mereka sentiasa berusaha memberikan hidangan dan layanan yang terbaik kepada para pelanggan mereka. Restoran Craveat adalah sebuah restoran masakan Malaysia yang berorientasikan makanan barat ( western food) di samping menu ala Arab. Dengan itu komen dan maklum balas anda terhadap perkhidmatan amat dialu-alukan dan pastinya mendapat perhatian yang sewajarnya.

Restoran Craveat – Murah Dan Bahan Masakan Yang Halal Dan Berkualiti

menu restoran western terbaik di shah alam

Harga murah tidak semestinya restoran ini menggunakan bahan masakan yang tidak berkhasiat dan tidak berkualiti. mereka amat mementingkan kualiti makanan kerana kesihatan pelanggan keutamaan mereka. Selain itu, bagi seorang muslim, memakan makanan yang halal adalah wajib hukumnya tak kira di mana pun kita berada. Oleh itu, setiap bahan makanan yang digunakan adalah halal dan mendapat kelulusan daripada Jabatan Agama Islam Malaysia ( JAKIM ).

Layanan Yang Mesra Pelanggan

menu masakan nasi arab sedap shah alam

Tempat yang selesa dan layanan yang baik sering memikat hati pelanggan untuk berkunjung ke sini. Oleh itu, selain memberi rasa yang sedap kepada pelanggan, mereka juga memberikan layanan yang sangat mesra kepada pelanggan – pelanggan mereka. Rata – rata daripada pengunjung restoran Craveat mengakui layanan pemilik dan pekerja mereka adalah 5 bintang.

Senarai Makanan Yang Menjadi Idaman Pelanggan Restoran Craveat

Antara senarai makanan atau menu yang menjadi rebutan para pengunjung di Restoran ini ialah;

  • Arabic Rice Chicken – RM 18

arabic rice best shah alam

  • Beef Kofta – RM 18

beef cofta shah alam

  • Spaghetti Creamy Butter Soft Shell Crab – RM 22

nasi arab sedap dan terbaik di shah alam

  • Cereal Creamy Butter Chicken rice – RM 15

creamy butter chicken western food shah alam

  • Grilled Chicken Chop – RM 18

grill chicken chop sedap di shah alam

  • Spaghetti Carbonara Beef – RM 18

spaghetti carbonara terbaik di shah alam

  • Chermoulla Salmon – RM 35

ikan salmon sedap di shah alam

  • Fried Kuey Teow – RM 10

char kue tiaw sedap shah alam

“Restoran Craveat, Restoran Western Dan Nasi Arab Pilihan Nombor 1 Saya” – Pengunjung Restoran Craveat

Masih tidak percaya dengan keenakan yang terdapat di Restoran Craveat? Jom kita lihat apa kata pengunjung pabila makan di Restoran ini.

testimoni pelanggan craveat restoran nasi arab sedap di shah alam testimoni pelanggan craveat restoran nasi arab sedap di shah alam testimoni pelanggan craveat restoran nasi arab sedap di shah alam testimoni pelanggan craveat restoran nasi arab sedap di shah alam

Nikmatilah Masakan Western Dan Nasi Arab Sedap Di Shah Alam – Restoran Craveat Shah Alam 

Untuk anda penggemar makanan yang sedap – sedap, apa kata cuba datang ke Restoran Craveat di Shah Alam ini. Anda pasti tidak akan menyesal apabila melangkah keluar dari Restoran ini nanti. Jom cepat ke Restoran Craveat atau boleh mencuci mata di Facebook, Instagram dan website mereka ya.

RESTORAN CRAVEAT | RESTORAN WESTERN TERBAIK DAN NASI ARAB SEDAP DI SHAH ALAM
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-6699289) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Craveat.official
Instagram: @craveat.official
Website: https://craveatofficial.business.site

Alamat:
No 6 (Ground floor) Jalan Tun Teja B 35/B Alam Impian, Seksyen 35 Shah Alam, Selangor

Jom Nikmati Masakan Western Dan Nasi Arab Sedap Di Shah Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Nikmati Masakan Western Dan Nasi Arab Sedap Di Shah Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Nikmati Masakan Western Dan Nasi Arab Sedap Di Shah Alam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: