Review
Mar 9, 2019, 9:54pm

Restoran Seafood Di JB Murah dan Sedap Ala Thai


Makanan ala thai dan seafood memang boleh dikatakan amat popular di Malaysia. Ia akan selalu menjadi sebutan orang ramai untuk memilihnya sebagai menu makanan seharian dan telah menjadi menu sebati bagi penduduk Malaysia. Menu makanan seafood dan ala thai telah menjadi satu keutamaan kepada rakyat negara ini memandangkan Negara Malaysia dan Negara Thailand berjiran.

Restoran Seafood Di JB murah

Bagi anda yang baru menetap di Johor Bahru atau tidak tahu di mana tempat makanan seafood dan ala thai yang murah dan sedap, jangan risau di JB mempunyai satu restoran makanan seafood dan ala thai di JB. Semoga ia dapat membantu anda dalam menyelesaikan masalah dalam mencari tempat makan yang kualiti dan selesa.

Sri Pantai Seafood Restaurant Terbaik di Johor Bharu

Anda ingin meluangkan masa bersama keluarga tersayang, dengan meraikan dengan makanan seafood dan ala thai? Sri Pantai Seafood Restaurant disyorkan kepada anda. Suasana restoran Sri Pantai Seafood yang “open air” akan mewujudkan suasana santai kepada anda sekeluarga untuk menikmati makanan dengan tenang. Bagi yang yang ingin tenang, anda boleh menikmati makanan di Sri Pantai Seafood Restaurant.

makanan enak Restoran Seafood Di JB

Sri Pantai Seafood Restaurant menyediakan pelbagai jenis menu masakan seafood kepada anda. Menu istimewa yang anda wajib mencuba apabila datang ke sini ialah Ketam Bangkang/Nipah.

ketam segar seafood jb

Anda boleh memilih masakan seperti yang popular di sini ialah Ketam Sambal Telur, Ketam Telur Masin dan Ketam Blackpepper.Anda akan pasti jatuh cinta kepada keunikan rasanya.

belangkas seafood terbaik di jb

Sri Pantai Seafood Restaurant juga turut menyediakan makanan seafood yang lain seperti Sotong, Udang, Gonggong, Aneka Ikan seperti Siakap,Merah, Jenahak,Pari,Bawal dan Caru.

Menu yang anda jarang jumpa di restoran lain ialah BELANGKAS. Ini merupakan menu terbaru yang terdapat di Sri Pantai Seafood Restaurant.Masakan untuk belangkas seperti Sambal,Blackpepper dan sebagainya.

belangkas seafood terbaik di jb

Bukan setakat makanan seafood yang di sediakan di Sri Pantai Seafood Restaurant, bahkan restoran ini turut menyajikan makanan masakan Western.Antaranya Chicken Chop,Lamb Grill, Fish & Chip dan banyak lagi !

Restoran Seafood Di JB 6

Ramai Selebriti terkenal negara sudah singgah di Sri Pantai Seafood Restaurant.Antaranya Datuk Ustaz Kazim Elias, PU Rahmat, Ustaz Ebit Lew, Datuk Ramli Sarip,Rahim Kumpulan Joras dan ramai lagi.

Sedangkan Artis dari jauh pun sanggup datang sini pekena seafood. Terbukti di sinilah antara tempat seafood terbaik..

ustaz ebit mengunjungi seafood restoren jb

Sri Pantai Seafood Restaurant adalah restoran yang mempunyai pemandangan menghadap laut iaitu Pulau Ubin, Singapura. Anda akan menikmati hidangan seafood segar ditemani dengan angin sepoi – sepoi bahasa.

Kelebihan Sri Pantai Seafood Restaurant

  • Tempat Bersih

Sri Pantai Seafood Restaurant adalah salah satu tempat makan yang tersenarai paling popular di Johor Bahru. Hal ini kerana, tempat makananya yang bersih sangat sesuai untuk meluangkan masa dengan keluarga. Tempat makan yang bersih dapat mengelakkan anda berlaku keracunan makanan dan menjamin makanan anda selamat di makan tanpa diragui.

restoren seafood jb bersih dan luas

  • Pelbagai Menu Seafood

Sri Pantai Seafood Restaurant menyediakan pelbagai menu disini. Apa sahaja yang terlintas di fikiran anda untuk makan, pasti ada sahaja menu yang tersenarai di situ. Menu yang paling famous ialah masakan seafoodnya. Anda patut singgah makan di sini, apabila anda tersenarai salah satu peminat makanan seafood. Kualiti makanan di sini pasti tidak akan mengecewakan anda!

ikan stim seafood terbaik di jb

  • Servis Yang Cepat

Di Sri Pantai Seafood Restaurant, anda pasti tidak kecewa apabila menggunakan servis di restoran ini. Servis di restoran ini cepat dan pantas. Hanya mengambil masa dalam 10 hingga 15 minit untuk menyiapkan menu makanan yang di tempah oleh anda. Servis yang diberikan juga boleh dikatakan paling terbaik di restoran Johor Bahru.

servis yang pantas di restoren seafood jb

  • Suasana Kedai Yang Tenang

Ketika kita ingin makan, pasti anda akan mencari ketenangan dan suasana kedai yang tenang. Jadi di Sri Pantai Seafood Restaurant telah menyediakan tempat makan yang tenang. Oleh itu, anda boleh menikmati hidangan makanan anda tanpa ada gangguan yang bising dan jauh bisingnya ibu kota.

susana yang santai seafood jb

  • Seafood Yang Fresh

Bagi anda yang peminat sotong celup tepung, anda boleh mencuba di restoran ini, kerana sotong celup tepung yang ranggup dan fresh  sedap dimakan kerana isinya masih manis. Kerang bakar di sana juga sedap, kerang yang fresh terus dibakar akan menimbulkan rasa sedap yang tidak dapat diungkapkan.

restoran seafood terbaik di JB 23 3

Jadi apa anda tunggu lagi, jika anda di Johor Bahru atau sedang bercuti di Johor Bahru boleh lah anda singgah menjamu selera di Sri Pantai Seafood Restaurant. Anda pasti akan rugi, jika tidak pernah singgah di Sri Pantai Seafood Restaurant untuk merasai keunikan seafoodnya dalam seumur hidup anda! Jadi, jangan tunggu lagi, ajak keluarga anda, kawan – kawan anda dan saudara anda untuk menikmati makanan di Sri Pantai Seafood.

Feedback Pelanggan Sri Pantai Seafood Restaurant

Antara feedback dari pelanggan:

  • Menyediakan Tempat Bagi Majlis Hari Jadi

majis harijadi di restoren seafood jb

Pelanggan di Restoran Sri Pantai Seafood telah memberi feedback yang terbaik apabila menggunakan servis Deko dengan menyambut hari jadi mak mertuanya. Pelanggan amat terharu apabila staff di Sri Pantai menyediakan semua kemudahan yang diperlukan untuk meraikan hari tersebut. Jadi,Sri Pantai Seafood Restaurant juga menyediakan tempat khas untuk anda jika untuk membuat sesuatu majlis.

feedback pelanggan seafood restoren Jb feedback pelanggan seafood restoren Jb feedback pelanggan seafood restoren Jb

Jadi Tunggu Apa Lagi, Jom Rasai Keunikan Seafood Di Sri Pantai Seafood Restaurant Sekarang!

Tempah tarikh segera bagi menikmati keenakkan seafood dan ala thai di Sri Pantai Seafood Restaurant, anda pasti tidak akan kecewa dan tidak akan rugi. Anda pasti akan berpuas hati dengan makanan dan servis yang ditawarkan kepada anda di Sri Pantai Seafood! Jadi jangan tunggu lagi, jom ramai – ramai serbu!

SRI PANTAI SEAFOOD RESTAURANT – KEDAI SEAFOOD TERBAIK DI JOHOR BAHRU
Hotline: Tekan untuk telefon (019-7455714) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Sri Pantai Seafood Restaurant
Instagram: @sripantaiofficial

Alamat:
40, Jalan Pantai, Pasir Putih, Pasir Gudang Johor

Nikmati Masakan Enak Di Sri Pantai Seafood Restaurant

Hubungi +60197455714 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nikmati Masakan Enak Di Sri Pantai Seafood Restaurant

Hubungi +60197455714 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nikmati Masakan Enak Di Sri Pantai Seafood Restaurant

Hubungi +60197455714 atau tekan butang untuk WhatsApp