Review
May 9, 2019, 11:26am

Repair Phone Murah di Sungai Buloh dari RM10 Siap 30 Minit Peranti Android & iPhone


Phone adalah alat pendamping yang paling penting untuk semua. Tanpa phone terasa sangat menyusahkan kerana phone ini seringkali digunakan untuk menyimpan segala maklumat penting. Dengan adanya phone ini juga ia dapat membantu memudahkan urusan kehidupan harian.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

Sayangnya phone ini juga mudah untuk rosak jika tidak dijaga dengan betul. Part paling mudah punah adalah pada bahagian bateri. Dan rata-rata pengguna phone hanya akan mengambil keputusan secara terburu-buru dengan terus membeli phone yang baru sedangkan phone ini sebenarnya masih lagi boleh diselamatkan. Untuk apa terus beli yang baru sedangkan phone yang ada di tangan itu masih boleh di repair hingga kembali pulih seperti sediakala semula.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh 6

Masalah Phone Yang Sering Berlaku Di Kalangan Para Pengguna Ada Banyak

Tidak hanya mudah rosak pada bahagian bateri, phone juga boleh rosak pada bahagian yang lain. Antara masalah kerosakan pada phone yang sering berlaku di kalangan para pengguna di luar sana adalah seperti skrin pecah menanti belah, skrin tidak boleh di sentuh lagi, masalah pada bahagian motherboard akibat terkena air, masalah pada bahagian setting, masalah pada bahagian camera dan lain-lain lagi.

Jom Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

Tips Penjagaan Yang Betul Untuk Panjangkan Jangka Hayat Phone Anda

Kerana itu jika benar anda sayangkan jumlah wang yang pernah dibelanjakan dulu untuk membeli phone tersebut, anda hendaklah belajar bagaimana untuk menjaga phone masing-masing dengan baik dan betul. Di sini disenaraikan antara tips penjagaan phone yang betul untuk bantu panjangkan jangka hayat phone anda. Tips di bawah ini paling berkesan untuk selamatkan bateri phone dari cepat rosak.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Tiada Ragu

  1. Pastikan Bateri iPhone Anda Dicas 100% Sebelum Guna Semula

Ini adalah asas utama yang patut anda praktikkan. Setelah handphone habis bateri sila bersabar dan pastikan bateri phone anda telah di cas sehingga paras 100% terlebih dulu. Ini bagi memastikan anda dapat battery performance yang lebih baik dari Phone anda. Elakkan juga perbuatan mengecas berkali-kali kerana ia hanya akan memendekkan jangka hayat bateri anda saja. Seperkara lagi, anda juga perlu elakkan diri dari mencabut phone dari charger selagi bateri phone anda belum  mencapai tahap 100%. Seeloknya anda cas bateri setelah bateri phone menurun sehingga 10% – 20%. Jangan dibiarkan bateri telah habis sepenuhnya sehingga ke paras 0%.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh 30 Minit

  1. Wajib Off Handphone Semasa Mengecas Bateri

Bagi anda yang belum tahu, matikan handphone semasa mengecas adalah tindakan bijak pandai yang patut anda amalkan selalu. Ini kerana, ketika handphone masih On arus elektrik yang keluar masuk akan merosakkan molekul dalam bateri. Awas ya, jika sayangkan phone sila off dulu sebelum caj tak kira di mana saja.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Termantap

  1. Jangan Menelefon Sesiapa Ketika Phone Sedang Dicas

Menggunakan phone ketika di caj bukanlah satu amalan yang baik. Ini kerana phone semasa di caj jika digunakan juga bukan hanya akan mempercepatkan tahap kerosakan pada phone tapi juga dapat memberikan impak dari segi kesihatan pada diri anda sendiri. Bateri yang sepatutnya lebih cepat penuh akan mengambil masa yang lebih lama yang hanya akan turut membazirkan lagi penggunaan elektrik. Jika anda takut diri sendiri terdedah kepada tahap radiasi yang agak serius, berhenti dari terus menggunakan phone ketika sedang di caj.

30 Minit Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

  1. Jangan Letak Handphone Ditempat Yang Berhaba Panas

Seringkali berlaku phone diletakkan di merata tempat tanpa berfikir panjang. Antaranya letak di atas peti TV, di atas peti sejuk, di atas dashboard kereta dan sebagainya. Tidakkah anda perasan yang tempat berikut akan hanya memberikan haba panas pada phone dan perkara ini sebenarnya satu langkah yang kurang bijak. Kecuaian anda meletakkan phone di tempat yang berhaba panas sebegini hanya akan merosakkan phone anda semata-mata.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Berbaloi-baloi

  1. Jangan Terus Dicas Handphone Yang Telah Penuh

Jika bateri phone sudah penuh mengapa perlu terus di caj lagi? Phone yang baterinya telah penuh tidak ada tempat untuk terus mengisi caj yang masuk. Inikan pula jika anda caj selama semalaman tanpa henti. Itu hanya akan membazirkan elektrik sahaja. Phone yang dicaj terlalu lama begini sebenarnya tidak elok untuk phone. Perbuatan ini akan menyebabkan bateri anda akan sentiasa berada di mod pengecasan hingga ke tahap overcharged. Perkara ini hanya akan menyebabkan bateri anda habis dengan lebih cepat daripada biasa sehingga akhirnya akan rosak secara total.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Android

iPro Sungai Buloh, Kedai Repair iPhone Murah di Sungai Buloh Untuk Semua

Kini anda telah tahu apakah masalah utama phone dan sebahagian tips untuk dipraktikkan bagi memanjangkan jangka hayat phone anda. Dan sekiranya kebetulan saat ini phone anda telah menunjukkan tanda kerosakan, anda jangan khuatir kerana phone tersebut sebenarnya masih boleh di baiki.

Segera Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

Sekiranya anda berada di kawasan sekitar Sungai Buloh, anda boleh terus mengunjungi premis milik iPro Sungai Buloh kerana pihak mereka ada menyediakan servis repair phone murah di Sungai Buloh dengan kos yang sangat minimal.

Antara Kelebihan Kedai Repair Phone iPro Sungai Buloh Untuk Para Pelanggan Seperti Anda

Apakah kelebihan repair phone murah di Sungai Buloh dengan servis dari iPro Sungai Buloh ini? Inilah sebahagian daripada kelebihan yang bakal anda perolehi sebagai pelanggan dan semoga dengan perkongsian ini anda akan dapat info yang lebih jelas mengenai servis repair phone murah di Sungai Buloh yang boleh diberikan oleh pihak  iPro Sungai Buloh ini.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Dijamin Kualitinya

#1 . Boleh Membaik Pulih Pelbagai Masalah Berkaitan Handphone

Sebut saja apa masalahnya sama ada pada bateri, skrin, camera, speaker dan sebagainya, pihak iPro Sungoh Buloh boleh bantu baiki pada tahap yang sepatutnya supaya phone anda dapat berfungsi dengan baik semula. Jika phone anda pernah jatuh dan terkena air juga tidak mengapa, masih ada cara untuk dibaiki juga. Cuma segalanyya ikut bergantung pada tahap kerosakan phone anda pada ketika itu.

Singgah Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

#2 . Mempunyai Tahap Kepakaran Yang Tinggi

Staff yang ada di iPRO Sungai Buloh ini semuanya di pilih dari kalangan mereka yang punyai skill dan pengalaman yang tinggi dalam bidang baikpulih phone. Ini bagi memastikan servis untuk anda dapat mencapai tahap yang sepatutnya. Kepakaran yang ada termasuklah berkaitan dengan motherboard, iDevice dan juga iPhone customization. Anda tidak perlu risau kerana iPro Sungai Buloh sememangnya adalah kedai repair phone murah di Sungai Buloh yang anda cari-cari.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh RM10

#3 – Pemeriksaan Kerosakan Percuma Turut Diberikan

Kedai repair phone iPro Sungai Buloh turut menawarkan pemeriksaan kerosakan secara percuma bagi mengetahui tahap kerosakan phone anda yang sebenar. Cara ini juga boleh memberi sebut harga dalam bentuk anggaran untuk caj servis pembaikan. Harga sememangnya adalah sangat munasabah dan jika kebetulan anda ada bajet pada waktu tersebut, maka bolehlah terus dilakukan urusan repair hingga selesai.

Servis Terbaik Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

#4 – Jaminan Bateri Original Bagi Menjamin Kualiti

Pihak iPro Sungai Buloh hanya akan menggunakan barang gantian original bagi menjamin tahap kualiti selepas siap dibaiki terutama untuk bateri. Hanya bateri yang original saja untuk pastikan phone anda dapat berfungsi dengan baik. iPro Sungai Buloh sangat mementingkan hasil selepas servis bagi memastikan phone anda dapat berfungsi dengan baik semula tanpa mengalami masalah yang sama secara berulang-ulang kali.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Malaysia

Harga Yang Berpatutan Dengan Caj Servis Dari Serendah RM10 Sahaja!

Hanya serendah RM10?! Wow murahnya! Ya percaya ataupun tidak kos repair phone murah di Sungai Buloh dari iPro Sungai Buloh ini hanya bermula daripada RM10 saja mengikut jenis kerosakan. Sekiranya anda berada di kawasan sekitar Sungai Buloh, anda tidak perlu risau akan kos untuk memperbaiki iPhone anda kerana iPro Sungai Buloh boleh menyelesaikan masalah anda dengan kos yang tidak memeningkan kepala anda.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Tanpa Ragu-Ragu

Baiki Secara Bersemuka Boleh Siap Dalam Masa Hanya 30 Minit

Tidak hanya menawarkan servis repair phone murah di Sungai Buloh malah turut menawarkan servis baikpulih yang pantas hanya dalam masa 30 minit saja! Servis dalam masa yang cepat ini bergantung juga pada jenis kerosakan sama ada minor ataupun major.

Mari Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

Untuk proses baikpulih bagi jenis kerosakan minor, pihak iPro Sungai Buloh akan melakukan servis baikpulih phone dengan pantas secara face to face dengan para pelanggan seperti anda. Secara tidak langsung, anda tidak perlu risau dan tidak perlu takut akan masalah hardware original anda diganti dengan hardware yang tidak palsu. Dengan servis masa 30 minit begini anda juga tidak perlu menunggu terlalu lama.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Selangor

Testimoni Daripada Sebahagian Pelanggan

Ini adalah sebahagian daripada wajah para pelanggan yang telah pernah menggunakan khidmat repair phone murah di Sungai Buloh dari pihak iPro Sungai Buloh. Anda boleh lihat sendiri betapa gembiranya mereka kerana berjaya membaikipulih phone dan android masing-masing tanpa perlu berbelanja lebih. Buat apa nak beli baru jika phone lama masih boleh dibaiki dengan murah dan pantas? Tak gitu.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Sekarang

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh iPhone

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Dengan Pantas

Android Repair Phone Murah Di Sungai Buloh

 

Phone Anda Tengah Problem? Mahu Repair Phone Murah Di Sungai Buloh? Segera Hubungi Pihak iPro Sungai Buloh Sekarang Juga!

Nasib anda ternyata baik! Sedang phone anda problem, anda dapat mengenali pihak repair phone murah di Sungai Buloh yang bernama iPro Sungai Buloh ini. Kali ini anda boleh baiki phone ke tahap yang okay semula hanya dengan bayaran servis serendah RM10 yang akan siap dalam masa 30 minit! Tapi bagai yang dikata tadi, bergantung jugalah pada tahap kerosakan.

Repair Phone Murah Di Sungai Buloh Terhebat

Apa yang rosak? Bolehlah di baiki? Itu semua bukan persoalannya. Yang penting tindakan anda untuk mengunjungi premis milik iPro Sungai Buloh akan dapat menyelamatkan phone anda dari terus rosak dengan kadar harga servis yang jauh lebih murah dari terpaksa beli phone baru yang ada di pasaran. Jom baiki phone anda sekarang juga!

iPRO SUNGAI BULOH | KEDAI REPAIR PHONE MURAH DI SUNGAI BULOH
Hotline : Tekan untuk telefon (010–2263456) | Tekan Untuk WhatsApp
Facebook : IPRO Sungai Buloh – iDevice Repair Specialist

Alamat :
No 85-1, Jalan Nautika AU20/A, Pusat Komersil TSB Sungai Buloh, 40160 Sungai Buloh, Malaysia

Jom Repair Phone Murah Di Sungai Buloh SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Repair Phone Murah Di Sungai Buloh SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Repair Phone Murah Di Sungai Buloh SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: