Review
Aug 23, 2017, 7:34am

Repair Phone Murah Di Johor Bahru


  •  
  •  
  •  
  •  

Handphone atau telefon bimbit semakin lama menjadi satu alat yang penting yang mesti dimiliki oleh semua orang, tidak kira tua atau muda. Ramai yang beranggapan bahawa handphone kian menjadi satu barang keperluan yang sama penting deengna barang-barang keperluan asasi yang lain, seperti makanan dan tempat tinggal. Pendek kata, susah nak hidup kalau tiada handphone. Secara asasnya handphone merupakan satu-satunya cara untuk kita sama-sama berhubung dengan satu sama lain dengan mudah dan cepat.

Repair Phone Samsung Murah di Johor Bahru

Sepanjang sejarah dari mula-mula kita guna handphone sampailah sekarang, mesti dah banyak sangat bertukar dari satu jenama ke satu jenama. Kalau kita jenis setia dengan satu jenama pun, mesti juga ada bertukar dari satu model ke satu model. Kebanyakannya sebab kerosakan yang berlaku pada sebuah telefon bimbit atau kelemahan dan kekurangan yang ada padanya.

Apabila handphone rosak, kita akan sangat sayang nak buang sebab banyak yang kita simpan dalam handphone tu. Tarikh hari jadi pasangan, tarikh meeting situ sini, tarikh dating, jadual kerja, data-data. Tak masuklah fungsi-fungsi lain seperti jam loceng, lagu-lagu favourite yang kita akan rasa malas sangat nak download semula. Haisy, rosak-rosak pun, penting. Kalau buang, hilang semuanya! Boleh sakit jiwa beb. Jadi apa kita nak buat?

Jenis-jenis Kerosakan Yang Biasa Berlaku Pada Handphone

Skrin Telefon pecah Skrin Telefon Pecah - Repair Phone Murah di Johor Bahru

Kalau bukan diri sendiri, hampir semua orang mempunyai sekurang-kurangnya seorang kawan yang skrin handphonenya bercorak gara-gara pecah. Tak kiralah terjatuh atas lantai atau dijatuhkan. Mula-mula dulu, kita selalunya guna screen protector yang elakkan calar. Tapi, sekarang, orang lagi suka guna tempered glass sebab tempered glass tahan calar dan akan pecah kalau terjatuh. Barulah skrin betul tu terselamat.

Telefon Masuk Air

Telefon Masuk AIr - Repair Phone Murah di Johor Bahru

Disebabkan ketagihan menggunakan handphone, ramai juga yang jenis bawa handphone masuk toilet. Malangnya, dah bawa masuk toilet, tak ingat pula letak dalam poket. Yang lagi dahsyat, bawa masuk dengan tangan je. Bila nak buat kerja, letak dalam riba. Bila bangun, handphone terus jatuh dalam air. Handphone kawan saya sendiri pun pernah terselam dalam mangkuk tandas tau. Sadis betul.

Bateri Kong atau Kembung

Bateri Kong Atau Kembang - Repair Phone Murah di Johor Bahru

Ini satu lagi masalah yang rasa macam tak masuk akal pun ada. Nak kata tak original, memang beli di hq, tapi ada juga bateri jadi kembung. Bila sudah kembung, ia takkan muat dengan betul dalam badan handphone. Kata orang, cuaca panas atau charging terlalu lama yang jadi penyebabnya. Untuk kita yang tinggal di Malaysia yang panas ni, macam mana nak buat?

Telefon Tidak Boleh Dicas Telefon Tidak Boleh Dicas - Repair Phone Murah di Johor Bahru

Saya sendiri pernah melalui benda ni. Dah cas berjam-jam, tapi bateri tak meningkat. Bila tengok suis, dah on. Bila tengok lampu handphone, menyala. Dah la nak keluar pergi dating plus shopping. Bateri handphone tak penuh-penuh juga. Apa ni? Masalah Software

Masalah Software - Repair Phone Murah Di Johor Bahru

 Yang ni paling menyerabutkan kepala. Tetiba, handphone jadi panas, aplikasi tak boleh buka, nak buat tu tak boleh, nak buat ni tak boleh. Tapi, handphonenya masih menyala. Berhantu ke apa?

Banyak lagilah masalah dengan handphone ni. Kalau ikutkan hati, malas nak guna. Tapi, Whatsapp, Wechat, BeeTalk, Viber, Facebook, Twitter, Blog, mereka memerlukan kita. Ke kita yang perlukan mereka? Hehe. Apa-apa pun, nak tak nak, handphone sudah jadi keperluan sekarang. Walau sesensitif mana pun dia, walau banyak mana pun masalah yang dia timbulkan, cekalkan hati, sabarkan jiwa.

Kalau dia tak de, macam mana nak tahu perkembangan semasa, nak tengok video yang viral, gosip artis lagi. Semua tu sangat penting. Cari jelah tempat atau cara untuk baiki. We definitely have NO CHOICE people. Masa nak cari tu pula, carilah tempat yang betul-betul boleh dipercayai dan mampu membaiki kerosakan handphone. Jangan namanya je kedai repair handphone. Bila pergi, mampu tengok saja, buat-buat diagnose sikit, tup tup beratus habis. Handphonenya still KO!

PG Fixer, Kedai Baiki Phone Murah di Johor Bahru

PG Fixer Kedai Baiki Phone Murah Di Johor Bahru Repair Phone Murah di Johor Bahru

Untunglah orang Johor Bahru sebab dah ada tempat untuk baiki phone dengan service charge terlajak murah kat sana! Nama kedai ini, PG Fixer. Kemahen. Nama pun dah Woww you alls. In case korang perasan, PG Fixer dulunya di kenali sebagai BORNEOFLASHER.

BORNEOFLASHER Repair Phone Murah di Johor Bahru

Alamat Borneoflasher Repair Phone Murah di Johor Bahru

Masalah Handphone Yang Boleh Dibaiki di PG Fixer

Masalah Handphone Yang Boleh Dibaiki Di PG Fixer Repair Phone Murah di Johor Bahru
  • Diagnosis masalah phone ( free )
  • Face to face phoe repair
  • Tukar glass screen super amoled
  • Tukar glass lcd iphone
  • Tukar lcd full smartphone tablet
  • Tukar built-in battery
  • Bateri cepat habis (consumed)
  • Trouble shoot hardware part
  • Phone no power
  • Hang logo
  • Error
  • I-Tune stuck
  • NetwoRk/imei null 0049 IMEI/ liputan lemah
  • Shorting motherboard
  • Kegagalan speaker/buzzer/mic failure
  • Masalah pengecasan
  • Butang rosak
  • Masalah kamera
  • No display/blue/red screen
  • No backlight
  • Touch problem / ghost touch
  • Masuk air
  • Upgrade storage
  • Format / flash

Masalah Handphone Yang Boleh Dibaiki di PG Fixer Repair Phone Murah di Johor Bahru

Hampir semua masalah handphone boleh dibaiki di PG Fixer kecuali kalau memang dah nasib kita terpaksa dapatkan handphone baru. Kelebihan di PG Fixer yang menarik perhatian saya mestilah part yang kita boleh melihat sendiri proses handphone dibaiki. Sepanjang menunggu pula, kita boleh duduk dengan selesa sebab suasana dalam kedai memang sangat kemas dan cantik. Tengok gambar kat bawah ni ye.

Ada Masalah Phone? Jom ke PG Fixer Untuk Repair Phone Murah Di Johor Bahru Hari Ini !

Jenis Kerosakan Repair Phone Murah Di Johor Bahru

Jika telefon anda memang memerlukan bantuan dari PG Fixer, silalah hubungi mereka menerusi WhatsApp atau media sosial seperti di bawah:

PG FIXER | SERVIS MEMBAIKI TELEFON JOHOR BAHRU

Hotline: 018-3661500 | Link WhatsApp Telefon: 07-2321560

Facebook: @pgfixer Instagram: @pg_fixer_phone_repair

Alamat: 12 Jalan Padi Emas 2 Bandar Baru Uda , 81200 Johor Bahru, Johor

Hari beroperasi : Ahad – Khamis  dari 10.00am – 9.00 pm (Jumaat tutup)

Jangan lupa, dengan harga servis yang murah, PG Fixer, penyelamat handphone kesayangan anda.

Jom baiki phone di PG Fixer SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom baiki phone di PG Fixer SEKARANG!