Review
Apr 29, 2019, 10:45pm

Repair Phone Murah di Bangi F2F siap 30 Minit


Shares551

Smartphone merupakan salah satu keperluan yang anda perlukan untuk menjalankan urusan harian anda pada setiap hari. Tanpa smartphone, anda akan rasa seperti lumpuh kerana semua ciri – ciri yang ada di dalam smartphone seperti kalendar, masa, kamera, nota, media sosial dan sebagainya ada di dalam gajet tersebut. Pokoknya, semua perkara yang anda perlukan ada di dalam sebuah peranti kecil dan boleh dibawa ke mana – mana sahaja. Pada zaman kini, telefon pintar merupakan sebuah keperluan dan bukan lagi kehendak.

repair fon murah bangi f2f tanpa ragu ragu (2)

Jadi, apabila smartphone anda mula meragam dan rosak, anda pasti akan berasa risau kerana anda memerlukan telefon pintar anda untuk memastikan anda boleh dihubungi. Maka, anda mula mencari kedai – kedai repair yang boleh membantu untuk membaiki handphone anda. Namun, tidak semua kedai repair di pasaran yang boleh menyiapkan smartphone anda dalam masa yang pantas. Ada kedai yang memerlukan masa selama berhari – hari untuk repair smartphone anda.

repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (1)repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (1)

Repair Phone F2F Di Chamo Bangi

Repair smartphone sebenarnya tidak perlu mengambil masa yang lama pun, anda boleh mendapatkan kembali phone anda sepantas 30 minit sahaja kalau kerosakan tersebut adalah kecil. Anda nak tak kalau smartphone anda dibaiki secara face to face dan dengan masa yang pantas? Chamo Bangi boleh membantu anda untuk repair semua jenis model smartphone face to face jadi anda tidak perlu lagi meninggalkan phone anda berhari – hari di kedai repair.

repair fon murah bangi f2f (5)

Anda boleh call/ whatsapp mereka terlebih dahulu sebelum datang repair jadi anda tidak lah perlu tertunggu – tunggu giliran untuk repair. Appointment juga digalakkan untuk membuatkan urusan anda menjadi lebih mudah. Chamo Bangi adalah sebuah kedai repair smartphone yang berpengalaman dan mempunyai technician yang pakar dalam repair smartphone, jadi anda boleh menggunakan servis mereka sekiranya anda mahukan servis repair terbaik di kawasan Bangi.

repair fon murah bangi f2f (3)

Kelebihan Menggunakan Servis Repair Chamo Bangi

Terdapat pelbagai kelebihan yang anda boleh nikmati sekiranya anda membuat keputusan untuk repair smartphone anda di Chamo Bangi. Antara kelebihan – kelebihan kedai repair smartphone Chamo Bangi termasuklah;

  • Repair Face To Face

Anda tidak perlu lagi meninggalkan smartphone anda di kedai repair kerana Chamo Bangi menyediakan servis repair face to face. Anda boleh melihat sendiri proses repair smartphone anda yang dijalankan oleh technician mereka yang berpengalaman dan friendly. Anda juga boleh bertanyakan soalan – soalan tentang tips penjagaan smartphone dengan mereka kerana mereka pasti akan membantu anda.

repair fon murah bangi f2f (3)

  • Repair Sepantas 30 Minit

Jika anda mempunyai kerosakan yang kecil, technician mereka boleh repair sepantas 30 minit! Tambahan lagi, kalau anda hanya perlu menukar alat ganti seperti bateri dan sebagainya, mereka hanya mengambil masa selama 15 minit sahaja. Jadi, anda boleh terus menggunakan smartphone anda tanpa rasa risau.

repair fon murah bangi f2f tanpa ragu ragu (5)

  • Harga Yang Berpatutan

Apa yang membuatkan orang ramai sangat menyukai Chamo Bangi adalah mereka menawarkan harga yang sangat murah dan berpatutan. Anda tidak perlu risau akan bajet yang perlu dikeluarkan kerana mereka akan memastikan setiap pelanggan mendapat harga kasih sayang. Setiap alat ganti yang  ada di dalam kedai ini juga dijual dengan harga yang berpatutan.

repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (2)

  • Alat Ganti Dijamin 100% Original

Jika anda menggunakan alat ganti yang tidak original, smartphone anda tidak akan tahan lama dan akan rosak kembali meskipun anda dah repair. Jadi, anda perlu menggunakan alat ganti original, tidak kiralah anda menggunakan android atau apple. Di Chamo Bangi, mereka akan memastikan alat ganti yang digunakan adalah 100% original agar smartphone anda tahan lebih lama dan sudah tentu ia didatangkan dengan warranty dan boleh diganti sekiranya ia rosak dalam tempoh warranty.

repair fon murah bangi f2f dan juga kawasan berdekatan (2)repair fon murah bangi f2f dan juga kawasan berdekatan (2)

  • Technician Yang Pakar Dan Berpengalaman

Technician yang terlatih di Chamo Bangi adalah amat berpengalaman dan pakar dalam menyelesaikan masalah – masalah yang dialami oleh smartphone anda. Jadi, mereka dapat repair smartphone anda dalam masa yang amat singkat sekiranya masalah smartphone anda tidak serius. Selain itu, mereka juga boleh membantu dengan memberikan tips penjagaan smarthphone yang betul agar smartphone anda tahan lama. Jadi, pastikan anda datang ke Chamo Bangi untuk repair smartphone.

repair fon murah bangi f2f dan juga kawasan berdekatan (1)

  • Pelbagai Servis Yang Ditawarkan

Chamo Bangi amat mementingkan kepuasan hati pelanggan jadi mereka akan memastikan untuk mempelbagaikan servis mereka agar semua perkhidmatan boleh ditemui di dalam satu kedai. Mereka menawarkan servis repair untuk semua jenis model smartphone dan juga tablet. Selain itu, mereka juga menawarkan servis replacement untuk alat – alat ganti yang dijamin original. Anda tidak perlu lagi ke kedai lain untuk mendapatkan semua servis ini.

repair fon murah bangi f2f tanpa ragu ragu (3)

  • Servis Yang Jujur dan Berkualiti

Kenapa ramai sangat yang menyukai servis Chamo Bangi? Antara sebab utama adalah mereka memberikan servis yang jujur dengan repair secara face to face. Bila dah repair secara berhadapan, sudah tentu anda sendiri boleh melihat kejujuran mereka dalam menggunakan alat ganti yang berkualiti. Selain itu, mereka juga akan memberikan harga yang jujur selepas smartphone anda siap direpair. Tiada sebarang cas tambahan mahupun cas tersembunyi.

repair fon murah bangi f2f (4)

  • Repair Di Tempat Anda

Adakah anda sentiasa busy dan tiada masa untuk kedai repair? Chamo Bangi boleh pergi ke tempat anda dan repair face to face! Ya, anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk datang ke kedai mereka dan menunggu giliran kerana mereka boleh repair smartphone anda dengan pantas dan face to face. Anda boleh mendapatkan servis mereka dengan menghubungi hotline 24 jam Chamo Bangi di +60189886531.

repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (3)

Tips Penjagaan Smartphone Agar Tahan Lama

Dah siap repair di Chamo Bangi? Sudah tentu anda tidak mahu perkara yang sama berulang bukan? Jadi, pastikan anda ikuti tips yang diberikan di bawah untuk memastikan smartphone anda tahan lebih lama dan kelihatan seperti baru dibeli.

  • Gunakan Casing Yang Shock Proof

Disebabkan kita mempunyai jadual kerja masing – masing dan sibuk dengan aktviti harian, pastikan anda menjaga smartphone anda dengan menggunakan casing yang shock proof. Ini bermaksud, casing smartphone itu boleh melindungi smartphone anda dari calar dan pecah. Jadi, anda boleh menjalankan urusan seharian anda tanpa perlu risau akan smartphone anda.

repair fon murah bangi f2f dan juga kawasan berdekatan (4)

  • Airplane Mode

Apa agaknya function airplane mode ni? Sebenarnya, ia bukan sahaja boleh digunakan sewaktu anda berada di dalam kapal terbang,tetapi ia juga boleh digunakan ketika anda mengecas smartphone. Jadi, anda boleh meletakkan smartphone anda di dalam airplane mode ini dan ia akan mengecas 50% lagi cepat. Hal ini kerana, ia akan menutup semua features yang tidak perlu digunakan seperti bluetooth, mobile data dan sebagainya.

repair fon murah bangi f2f dan juga kawasan berdekatan (3)

  • Jangan Gunakan Smartphone Sewaktu Mengecas

Kalau anda sayangkan bateri smartphone anda yang baru ditukar, pastikan anda ikuti tips ini. Hal ini kerana, penggunaan smartphone sewaktu dicas boleh membuatkan bateri anda cepat rosak. Selain itu, ia juga amat berbahaya dari segi keselamatan kerana sudah ada kes smartphone yang meletup kerana ada pengguna yang menggunakan ia sewaktu dicas. Jadi, pastikan anda elakkan penggunaan smartphone sewaktu ia dicas.

repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (5)

  • Pastikan Storage/Sd Card Anda Tidak Melebihi 90%

Pernah dengar masalah lagging? Selalunya, lagging akan terjadi apabila smartphone anda terlalu berat dan tidak dapat berfungsi dengan baik. Jadi, pastikan anda sentiasa memastikan penggunaan storage atau SD card anda tidak melebihi 90%. Kalau boleh, gambar – gambar atau video yang ada di dalam phone anda boleh ditransfer ke dalam komputer atau Hard Disk. Barulah smartphone anda boleh menjalan task dengan lebih lancar.

repair fon murah bangi f2f (1)

  • Sentiasa Clear Background Task

Apabila anda membuka aplikasi di dalam smartphone anda, ini bermaksud apps tersebut akan sentiasa berjalan di bahagian background dan ia akan membuatkan smarthphone anda mudah lag dan membuatkan bateri anda juga berkurang. Jika anda tidak menggunakan apps tersebut secara kerap, pastikan anda clear background task dengan kerap agar smartphone anda sentiasa smooth.

repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (6)

Testimoni Pelanggan Chamo Bangi

repair fon murah bangi f2f (2)

repair fon murah bangi f2f untuk dalam masa 30minit (4)

repair fon murah bangi f2f tanpa ragu ragu (4)

repair fon murah bangi f2f tanpa ragu ragu (1)

Dapatkan Servis Repair Chamo Bangi Sekarang!

Dapatkan Servis Repair Chamo Bangi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Chamo Bangi

Repair Phone F2F Di Chamo Bangi

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650, Selangor 43650

   
Dapatkan Servis Repair Chamo Bangi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Servis Repair Chamo Bangi Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: