Review
Apr 29, 2019, 10:21pm

Repair Phone Murah dan Pantas di Kajang dan Bangi


Hari ini kita lihat banyak pengeluar menghasilkan telefon dengan rekaan dan fungsi phone yang menarik, seperti rekaan skrin sepenuhnya dan sokongan tri-kamera yang lebih meluas. Apa yang menarik, sejumlah fungsi telefon mercu seperti fungsi pengimbas cap jari di bawah skrin telah hadir pada segmen peranti kelas pertengahan. Smartphone pada zaman serba moden ini sangat penting bagi semua orang, malah ia menjadi salah satu barang keutamaan bagi setiap individu.

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi sangat diyakini ramai (3)

Phone Murah Atau Mahal Sampai Satu Tahap Boleh Rosak Juga

Smartphone punya kegunaan yang lain seperti berselfie, mendengar muzik dan bermain game. Smartphone boleh didapati daripada harga ratusan hingga ribuan ringgit. Tidak kira sama ada phone anda mahal mahupun yang murah, semua pengguna smartphone tidak akan terlepas dari mengalami kerosakan phone suatu hari nanti.

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi pada harga berpatutan (6)

Adakah Phone Anda Mempunyai 8 Tanda-Tanda Seperti Ini? Jika Ya, Bawa Repair Dengan Segera!

  1. Ghost Touching

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi (5)

Salah satu problem pada smartphone yang tidak boleh kita hindari adalah terjadinya Ghost Touch. Istilah ini diambil dikerana layar sentuh pada smartphone beroperasi sendiri tanpa kita sentuh. Hampir disetiap smartphone Android, iOS, Windows Phone, entah dari smartphone kelas Low-end mahupun pada High-end boleh saja mengalami hal seperti ini (Ghost Touch).

  1. Phone Anda Cepat Panas

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi (1)

Secara umumnya, telefon pintar boleh menjadi panas oleh 2 sebab utama iaitu panas disebabkan oleh bateri atau panas yang disebabkan oleh processor telefon pintar tersebut. Kenapa telefon pintar anda kerap menjadi panas? Banyak faktor yang boleh dikaitkan dengan phone cepat panas ni. Antaranya mengecas phone secara berlebihan yang biasa, bermain video game tanpa henti, ‘multitassking’ aplikasi, phone dijangkiti virus dan lain-lain.

  1. Phone Anda Cepat Hang

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi (4)

Phone rosak dan sangkut pada logo. Apa puncanya? Pengguna smartphone terutamanya pasti pernah mengalami masalah tiba-tiba TIADA respons ketika menekan atau menyentuh apa-apa butang sekali pun. Anda mula panik dan tak tau nak buat macam mana. Saya juga beberapa kali mengalami masalah seperti ini. Ada kalanya boleh dibetulkan dengan melihat tutorial di google. Tapi kalau dah cuba masih tidak boleh berfungsi lebih baik hantar repair.

  1. Bateri Phone Mati Pada Tahap 50%

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi pada harga berpatutan (2)

Sesetengah pengguna akan mengalami di mana setiap kali telefon pintar dicas, walaupun status bateri menunjukkan tahap 100% tetapi apabila tiba pada tahap 50%, telefon pintar anda akan OFF secara tiba-tiba. Apabila mula dicas, telefon pintar anda menunjukkan tahap bateri 0%.

  1. Bateri Phone Anda Cepat Mengembung.

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi pada harga berpatutan (5)

Cuba lihat pada batteri smartphone anda sekarang, Biasanya batteri yang mulai rosak akan timbul tanda seperti ini. Jika batteri anda sudah kembung maka cepat-cepatlah anda menukar kepada batteri yang baru. Jika perkara ini dibiarkan ia akan menjadikan batteri anda tidak mampu mengumpulkan kapasiti lagi dan mungkin akan mengundang bahaya apabila anda menggunakannya.

  1. Bateri Phone Anda Cepat Habis

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi pada harga berpatutan (3)

Tanda ini amat biasa dialami oleh setiap pengguna smartphone. Batteri smartphone anda akan cepat habis tanpa akan menggunakanya. Selain itu juga, apabila batteri smartphone anda sudah mencapai limit kapasiti iaitu sudah 100% Full Charge dan dalam beberapa minity kemudian anda menerima satu notification yang menandakan batteri anda Low kembali. Anda haruslah menukar batteri baru jika keadaan batteri anda seperti ini.

  1. Skrin Phone Retak/Pecah

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi (6)

Kerosakan Phone secara fizikal seperti kaca skrin retak lebih menakutkan, kerana beratus RM terpaksa dibelanjakan untuk menggantikannya. Skrin phone yang rosak kebiasaannya dari punca individu itu tersendiri. Ada yang disebabkan terjatuh dari tempat tinggi, terhempap benda berat, dibaling oleh anak kecil atau sebagainya. Apabila skrin phone retak, memang sukar nak lihat dengan jelas. Cepat-cepat hantar repair bila dah berlaku keretakan skrin phone.

  1. Phone Masuk Air

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi (2)

Kebiasaan yang kita selalu dengar apabila telefon jatuh ke dalam air, lap dahulu dan letakkan telefon tersebut kedalam beras semalaman. Tapi adakah cara itu paling mujarab sekali ataupun ada bahan lain yang lebih berkesan? Pada yang berjaya cuba tips tersebut tahniah diucapkan. Tidak semua beruntung dan berjaya menghidupkan kembali phone yang masuk air. Bagi anda yang tidak bernasib baik jangan risau, cuba hantar repair phone itu. Mana tahu pakar boleh betulkan.

Repair Phone Murah Dan Pantas di Chamo Cawangan bangi

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi sangat diyakini ramai (2)

Jika tanda-tanda kerosakan di atas ada pada phone anda jangan tunggu lagi! Dapatkan rawatan segera. Kat mana kedai repair phone terbaik kat Bangi ni? Haa.. Nak cari kedai repair phone kawasan Kajang Dan Bangi saya sangat recommend kedai Chamo Cawangan Bangi. Mereka ada pekerja profesional untuk bantu repair phone anda. Istimewanya repair phone di Chamo Cawangan Bangi adalah mereka mempunyai tenaga pekerja yang mahir untuk repair phone anda dengan pantas pada harga yang murah.

Semua Jenis Kerosakan Phone Boleh Repair Di Chamo Cawangan Bangi

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi pada harga berpatutan (4)

Sama ada anda pengguna android mahupun iphone semua tidak terlepas dari berlaku kerosakan. Chamo Cawangan Bangi menawarkan servis baik pulih pelbagai jenis kerosakan phone seperti masuk air, skrin pecah, bateri mengelembung, tukar camera phone dan banyak lagi.

Baiki Ipad & Gadget Anda Pada Harga Murah Tapi Berkualiti.

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi sangat diyakini ramai (1)

Nak repair phone lagi-lagi brand Apple nak cari yang murah lepastu berkualiti memang payah. Rata-rata kedai semua tekan harga ratus ringgit. Fikir banyak kali nak repair atau beli baru. Percaya tak jika saya cakap repair apa sahaja phone di Chamo Cawangan Bangi ni sangat berpatutan harganya? Biasanya kat sini harga termasuk upah tiada caj tersembunyi dikenakan.

Periksa Phone Anda Bersama Pembaiki atau Face To Face

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi pada harga berpatutan (1)

Konsep yang Chamo Cawangan Bangi terapkan adalah servis baikpulih dan penukaran komponen gadget telefon pintar secara berdepan @ Face-to-Face. Para pelanggan Chamo Cawangan Bangi akan turut diberikan penerangan dan info yang padat berkenaan masalah gadget yang dihadapi dalam tempoh pembaikian dijalankan. Para juruteknik Chamo Cawangan Bangi adalah terlatih dan berkemahiran dalam memastikan kepuasan pelanggan selepas pembaikian.

Kenapa Kena Repair Di Chamo Cawangan Bangi

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi mesra pelanggan (4)

  • Baik Pulih Dalam Masa 30 Minit
  • Juruteknik Chamo Cawangan Bangi Adalah Terlatih dan Berkemahiran
  • Baik Pulih Secara Berdepan @ Face-to-Face
  • Harga Termurah Dan Berpatutan
  • Ada Waranti
  • Alat Gantian Original

Repair Phone Sepantas 30 Minit

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi mesra pelanggan (3)

Chamo Cawangan Bangi menawarkan servis membaiki smartphone android dan iphone yang mempunyai masalah seperti screen retak atau pecah, bateri rosak, speaker serta lain-lain jenis kerosakkan. Mereka sedia membantu untuk membaiki telefon kesayangan anda dengan cepat. Di sini mereka akan bantu anda membaiki smartphone kesayangan anda dalam masa 30 minit sahaja. Jangan risau, kualiti mereka sangat jaga.

Semua Masalah Phone Boleh Repair. Ramai berpuas Hati Dengan Servis Repair Dari Chamo Bangi. Lihat Testimoni :

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi mesra pelanggan (1)

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi mesra pelanggan (2)

Repair fon murah kajang, repair fon murah bangi (3)

Kini Anda Boleh Repair Phone Kesayangan Anda Pada Harga Yang Murah Tapi Hasil Kerja Berkualiti. Jom Repair Phone Di Chamo Bangi Sekarang!

Chamo Bangi | Repair Phone Dengan Hasil Kerja Berkualiti
Hotline : Tekan Untuk Call (018-9886531) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : 
Chamo Cawangan Bangi – Smartphone Repair Face2Face
Website : 
http://www.chamobangi.com.my/

Alamat :
No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650, Selangor 43650

Jom repair phone kesayangan dengan Chamo Bangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom repair phone kesayangan dengan Chamo Bangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom repair phone kesayangan dengan Chamo Bangi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: