Review
Mar 6, 2019, 4:07pm

Repair Phone Kajang Murah Dan Promosi Istimewa Untuk 2019/2020


Handphone adalah satu barangan yang wajib ada untuk masyarakat dunia di ketika ini. Tanpa handphone rasanya masing-masing tidak akan senang duduk sepanjang hari. Ini kerana handphone bukan saja dapat memberi hiburan tetapi juga sejenis alat komunikasi yang mudah untuk digunakan pada bila masa dan di mana saja. Ia juga sangat bagus untuk membantu di kala kecemasan.

Repair Phone Kajang 3

Secara kesimpulannya handphone ini memang bagus dan sangat membantu walaupun ada pihak yang terlalu obses sehingga sanggup mengenepikan masa berkualiti bersama keluarga dan teman. Tidak mengapalah soal itu, jangan kerana sikap sesetengah manusia maka handphone yang amat berguna fungsinya ini pula yang terpaksa menjadi mangsa.

Promosi istimewa Repair Phone Kajang 3

Dengan adanya longgokan jenama handphone yang terlalu banyak di pasaran, rata-rata menjadi rambang mata tidak tahu untuk memilih handphone yang mana satu. Pelbagai jenis dengan fungsi tambahan yang berbeza di tambah dengan corak dan warna yang berbeza membuatkan handphone ini sangat bermakna dan bernilai di mata si empunyanya. Yelah, bukan mudah nak pilih handphone yang dirasakan paling sesuai dengan diri sendiri sebelum membelinya.

Repair Phone Kajang pada harga berpatutan 1

Handphone Perlu Dijaga Baik Untuk Mengelakkan Kerosakan

Handphone yang bersifat agak ‘manja’ dengan kompenannya yang sangat sensitif memerlukan tahap penjagaan yang terbaik. Tetapi walaupun telah dijaga dengan penuh kasih sayang namun pelbagai kerosakan tetap juga terjadi tanpa boleh dielakkan. Kebanyakan kerosakan ini berlaku kerana kekurangan ilmu dalam mempraktikkan penjagaan handphone yang betul. Ada juga yang cuai semasa menggunakannya sehingga menyebabkan handphone rosak di beberapa bahagian.

Repair Phone Kajang 2

Antara kerosakan yang paling banyak terjadi pada handphone ini adalah seperti pecah / retak skrin, bateri kembung, screen touch hang , caj tidak masuk dan lain-lain lagi. Oleh itu, sebagai salah seorang pengguna handphone yang tegar, anda seharusnya perlu ambil tahu dahulu apakah sebenarnya yang boleh dan tidak boleh dilakukan supaya handphone dapat tahan lebih lama.

Repair Phone Kajang 4

6 Panduan Tips Penjagaan Handphone Yang Betul Untuk Semua Pengguna Telefon Bimbit

Di sini turut dikongsikan beberapa tips penjagaan handphone yang betul supaya dapat dijadikan panduan untuk semua orang di luar sana. Antara tips penjagaan handphone yang paling utama adalah seperti yang tertera di bawah ini.

1. Cas Pertama Kali Mesti Penuh ( Full )

Setelah membeli handphone , caj pertama kali untuk handphonetersebut mestilah penuh (full). Tidak kisahlah jenama apa handphone yang anda beli itu tetapi caj pertama kali perlulah penuh 100%. Seandainya bateri untuk handphone yang anda baru beli itu dari jenis Lithium, tempoh pengecasan pertama selama 3 ke 4 jam sudah mencukupi.

Repair Phone Kajang pada harga berpatutan 6

2. Pastikan Kuasa Bateri Kosong Sepenuhnya Sebelum Di Cas Semula

Apabila digunakan semestinya handphone akan mula berkurangan sedikit demi sedikit. Bateri yang kurang pastinya menyukarkan si pengguna tetapi tahukah anda bahawa salah satu cara terbaik untuk menjaga handphone supaya tahan lebih lama adalah dengan memastikan kuasa bateri kosong sepenuhnya sebelum di cas semula.

Repair Phone Kajang 1

3. Gunakan Charger Yang Original Sahaja

Katakan tidak pada charger tiruan meskipun harganya terlajak rendah. Ini kerana pengecaj tiruan itu bukan saja dapat menjahanamkan handphone malah ianya juga tidak elok untuk mana-mana handphone. Cara terbaik adalah dengan menggunakan charger original daripada jenama yang sama dengan handphone tersebut. Jika kebetulan charger rosak boleh saja di beli baru dari mana-mana kedai menjual handphone yang berhampiran. Ingat, pastikan asli, baru beli.

Promosi istimewa Repair Phone Kajang 1

4. Jangan Tinggalkan Telefon Pada Tempat Yang Panas

Haba panas boleh menyebabkan kerosakan yang sangat teruk pada handphone. Handphone dengan kompenannya yang sangat sensitif tidak boleh diletakkan di atas sebarang benda yang mempunyai haba panas. Jika dibiarkan juga begitu besar kemungkinan bateri handphone tersebut akan kembung hingga ke tahap boleh meletup.

Repair Phone Kajang pada harga berpatutan 3

5. Jangan Biasakan Menelefon Sesiapa Sambil Mengecas Handphone Anda

Menelefon seseorang sambil phone sedang  dicaj bukan satu tindakan yang bijak. Perbuatan ini boleh mengundang bahaya dan telah ada juga yang kehilangan nyawa disebabkan perbuatan ini. Handphone yang sedang dicaj akan menyebabkan suhu bateri akan menjadi bertambah dengan drastik. Penambahan yang banyak dengan terlalu cepat akan menyebabkan handphone menjadi terlajak panas dengan mendadak.

Repair Phone Kajang pada harga murah 7

6. Handphone Juga Perlukan Masa Untuk Berehat Setelah ‘Berkerja’

Janganlah terlalu asyik dengan phone sehinggakan terus di ON selama 24jam sehari. Handphone ini ada tahapnya juga. Daripada dibiarkannya terus ‘hidup’ sepanjang hari, ada baiknya anda matikan handphone selama beberapa jam terutama ketika anda sedang tidur.

Repair Phone Kajang 5

Telah Cuba Dijaga Baik Tetapi Tetap Rosak Juga?

Jika begini keadaannya maka suka ataupun tidak anda terpaksa mencari pihak yang boleh membaiki handphone anda itu dengan kadar segera. Seandainya anda berada di sekitar kawasan Bandar Baru Bangi dan sekitar dengannya, anda boleh mendapatkan servis repair phone Kajang yang punya kepakaran dalam bidang ini. Pihak repair phone Kajang yang dimaksudkan ini adalah CHAMO BANGI yang Seksyen 7 , Bandar Baru Bangi, Selangor.

Repair Phone Kajang pada harga murah 1

Antara Kelebihan Utama Chamo Bangi Berbanding Kedai Servis Repair Phone Kajang Yang Lain

Ha, sebelum datang ke Chamo Bangi ni mesti anda nak tahu juga kan apa kebaikan repair kat sini. Apa kata lihat 6 keistimewaan jika anda repair phone anda di sini.

#1 – Mempunyai Kepakaran Dan Pengalaman Yang Tinggi Dalam Urusan Servis Baikpulih Handphone

Chamo Bangi boleh dikategorikan sebagai salah satu pemberi servis repair phone Kajang yang boleh diyakini. Ini kerana pihak Chamo Bangi ini bukan saja mempunyai pengalaman yang lama malah amat pakar untuk membaikpulih pelbagai jenis kerosakan handphone.

Repair Phone Kajang pada harga berpatutan 2

Antara jenis kerosakan yang boleh dibaikpulih oleh pihak Chamo Bangi ini adalah seperti :

  • Broken Screen / LCD
  • Water Damage
  • Battery Broken
  • Tablet And Ipad Repair
  • Software Error
  • Dan lain-lain lagi.

Promosi istimewa Repair Phone Kajang 2

#2 – Servis Baikpulih Handphone Akan Dilakukan Secara Face To Face Di Hadapan Pelanggan Secara Terus

Chamo Bangi servis repair phone Kajang ini amat menitikberatkan perasaan pelanggan. Kerana itu setiap handphone yang diterima akan dibaikpulih secara face to face di depan mata para pelanggan secara terus. Ini bukan hanya dapat memudahkan komunikasi mengenai kerosakan terhadap handphone tersebut, malah akan turut dapat memberi kepercayaan terhadap para pelanggan. Anda TIDAK perlu tinggalkan phone untuk repair kerana pihak Chamo Bangi akan terus buat di depan mata anda untuk minor problem.

Repair Phone Kajang pada harga murah 3

#3 – Urusan Baikpulih Sangat Pantas Hingga Boleh Disiapkan Dalam Jangka Masa 30 Minit Sahaja

Hanya dalam masa 30 minit saja sudah boleh siap? Wow! Ini sudah sangat-sangat bagus. Maka jika anda sedang mencari servis repair phone murah di Kajang , rasanya Chamo Bangi ini dapat memberikan perkhidmatan di tahap yang anda inginkan. Yalah, ianya bukan saja pakar untuk membaiki pelbagai jenis kerosakan malah dapat pula menyiapkannya dalam masa yang cepat dan pantas mengikut jenis kerosakan yang sedang  di alami.

Repair Phone Kajang pada harga murah 2

#4 – Harga Perkhidmatan Sangat Berpatutan Dan Murah!

Chamo Bangi turut memberikan servis repair phone Kajang dengan kadar yang sangat murah! Mungkin ramai yang menganggap caj untuk servis baikpulih phone ini mahal dan setanding dengan harga phone baru, sebenarnya andaian itu amat salah. Sebenarnya masih ada pihak yang dapat memberikan servis repair phone murah dan salah satunya adalah Chamo Bangi sendiri. Harga yang ditawarkan sangat-sangat rendah dan rasanya anda sendiri akan terkejut dengan harga yang ditawarkan itu.

Promosi istimewa Repair Phone Kajang 4

#5 – Tidak Akan Ada Sebarang Caj Tambahan Tersembunyi Terhadap Mana-mana Pelanggan

Caj tersembunyi juga sama sekali tidak ada. Sebagaimana sebut harga awal yang telah dinyatakan, itulah juga jumlah sebenar yang perlu anda bayar terhadap servis repair phone tersebut. Jika anda ingin tahu terlebih dulu apakah anggaran harga untuk masalah handphone yang anda hadapi, anda boleh hubungi pihak Chamo Bangi terlebih dahulu sebelum menjejakkan kaki secara terus ke premis.

Repair Phone Kajang pada harga murah 5

Antara Sebahagian Pelanggan Yang Telah Menggunakan Servis Chamo Bangi

Jika di lihat pada testimoni para pelanggan yang telah menggunakan servis repair phone Kajang daripada pihak Chamo Bangi ini, ternyata masing-masing kelihatan amat gembira dan berpuashati. Rasa bahagia pula di hati ni bila terlihat wajah gembira penuh bahagia milik para pelanggan.

Repair Phone Kajang pada harga berpatutan 5

Repair Phone Kajang 6

Promosi istimewa Repair Phone Kajang 6

Repair Phone Kajang pada harga berpatutan 4

Tawaran Repair Phone Terbaik Ada Warranty Dengan Harga Promosi Istimewa 2019/2020

Handphone sememangnya adalah satu keperluan. Dengan handphone segala komunikasi dapat dilakukan dengan lancar walaupun terpisah dengan jarak yang jauh. Tetapi, handphone ini juga akan mudah rosak jika tidak di jaga dengan baik. Bagi penduduk sekitar Bandar Baru Bangi, Kajang, Seri Kembangan, Serdang dan sekitar kawasan yang berhampiran dengannya, anda sangat beruntung kerana mempunyai pusat servis repair phone murah Kajang yang bernama Chamo Bangi ini.

Repair Phone Kajang pada harga murah 4

Sekarang pihak Chamo Bangi turut sedang memperhangatkan lagi premis mereka dengan harga promosi kebaboom untuk 2019/2020. Jika kebetulan anda juga berada di sekitar kawasan ini dan berhajat untuk memperbaiki phone kesayangan, eloklah untuk anda singgah ke Chamo Bangi untuk mendapatkan servis repair phone dengan warranty selama 6 bulan, dengan harga yang berpatutan.

Repair Phone Kajang pada harga murah 6

Phone Anda Rosak? Mahukan Servis Repair Phone Murah Kajang Yang Terbaik Pada Harga Diskaun? Jom Segera Ke Chamo Bangi Sekarang Juga!

Phone pecah screen? Phone retak screen? Bateri mudah habis? Ataupun phone pernah terkena air yang agak drastik. Tidak kisahlah apa saja jenis kerosakan yang phone anda hadapi, daripada terus dibiarkan saja ada baiknya anda segera dapatkan servis repair phone Kajang yang murah dengan harga promosi daripada pihak Chamo Bangi ini.

Promosi istimewa Repair Phone Kajang 5

Jangan fikir lama-lama kerana harga yang ditawarkan ternyata tersangatlah murah tanpa sebarang caj tambahan yang bukan-bukan. Jika anda masih juga was-was berkaitan dengan servis dan harga, anda boleh saja hubungi pihak Chamo Bangi terlebih dulu sebelum terus ke premis. Tanyalah apa saja soalan yang ingin di tanya, beritahu juga apa jenis kerosakan dan pihak Chamo Bangi akan berikan anggaran sebut harga.

Repair Phone Kajang pada harga murah 8

CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE | PAKAR REPAIR PHONE MURAH DI KAJANG SELANGOR
Telefon : Tekan untuk telefon (018-9886531)  | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Chamo Bangi
Website : http://www.chamobangi.com.my/

Alamat :
No.50,Jalan 7/7A, Seksyen 7,Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor Darul Ehsan

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: