Review
Mar 6, 2019, 3:31pm

Repair Phone Ampang Murah Dan Berkualiti Di Taman Permata


Ramai yang tertanya-tanya dekat mana kalau nak repair handphone murah dan berkualiti kat KL ni? Wujud banyak kedai membaiki telefon dengan pelbagai gelaran yang menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk membaiki telefon di depan mata anda dan boleh disiapkan dalam masa satu jam, bagi menambah keyakinan anda kepada pembaiki. Jika phone ada ada masalah besar sahaja baru perlu ditinggalkan dikedai. Nak tinggalkan phone pun satu hal risau pekerja tidak jujur. Nah saya kongsikan kepada anda kedai repair phone terbaik dan jujur di KL.

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 6

Gila Gadgets Kedai Repair Phone Terbaik Di Ampang KL

Jika anda berada di Kuala Lumpur dan mencari kedai repair phone / iphone area Ampang terutama berdekatan dengan Taman Permata, Gila Gadgets merupakan tempat repair atau baiki phone / iphone anda yang terbaik dari segi servis pantas, professional dan harga yang berpatutan. Walaupun kedai ini terletak di Taman Permata, Kuala Lumpur ramai pelanggan dari kawasan lain seperti shah alam, bangi, cheras dan sekitarnya datang untuk membaiki phone dengan Gila Gadgets.

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 4

Semua Jenis Brand Smartphone Boleh Dibaiki Di Gila Gadgets

Di Gila Gadgets, mereka menyediakan servis repair pelbagai brand smartphone seperti apple, samsung, lenovo, sony, huawei dan sebagainya. Gila Gadgets telah berpengalaman lebih 5 tahun dalam industri baik pulih/repair smartphone termasuk tablet/ipad dan lain lain juga. Mereka sedia membantu anda untuk membaiki telefon kesayangan anda dengan cepat.

Repair Phone Dengan Barang Original di Ampang 2

Repair phone Sepantas 20 Minit Di Gila Gadgets

Repair sepantas 20 minit untuk minor problem LCD replacement , Battery replacement , Charging Port Replacement dan lain-lain oleh technician berpengalaman. Gila Gadgets membuat servis handphone repair dengan cepat dan selamat. Dalam kebanyakan kes, juruteknik akan dapat memperbaiki devices anda dalam beberapa minit sahaja, biasanya mereka akan mendapatkan telefon anda masuk dan keluar dalam masa 20 minit atau kurang. Laju bukan?

Repair Phone Terbaik di Ampang 2

Antara Servis Lain Baik Pulih Smartphone Di Gila Gadgets

Gila Gadgets menawarkan servis membaiki smartphone dan macbook/laptop seperti android dan iphone mempunyai masalah seperti screen retak atau pecah, bateri rosak, speaker serta lain-lain jenis kerosakkan. Antara servis lain yang ditawarkan di Gila Gadgets seperti :

Repair Phone Ampang 5

  • Skrin/LCD pecah/retak
  • Touch screen tak berfungsi
  • Kad SIM tak detect
  • Button tak berfungsi/rosak
  • Nak format/flash ROM semula
  • Dan lain-lain masalah berkaitan smartphone

Check Kerosakan Smartphone Secara Percuma

Saya yakin bila nak repair phone walaupun sekadar check mesti ramai dah risau takut kena caj kan? Di Gila Gadgets, mereka check kerosakan Smartphone anda secara percuma. Anda  hanya bayar selepas repair.

Repair Phone Terbaik di Ampang 3

Repair Phone Pada Harga Murah Hanya Di Gila Gadgets

Gila Gadgets menawarkan dengan harga baiki yang kompetatif dan berbaloi-baloi. Jika dahulu harga untuk repair phone sama macam harga seperti beli phone baru tapi bila anda repair di Gila Gadgets jangan terkejut dengan harga yang sangat murah. Bandingkan harga mereka dengan kedai lain pasti anda nampak perbezaannya. Jadi anda tak perlu beli phone baru. Jimat duit anda!

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 2

Gila Gadgets Menawarkan Technician Yang Mahir Dan Profesional Kepada Anda

Technicion di Gila Gadgets adalah amat mahir dan berpengalaman tinggi dalam membaiki smartphone sebab itulah phone anda boleh siap dalam masa 20 minit sahaja. Jika masalah phone anda agak teruk, baru technicion akan minta untuk anda tinggalkan phone di kedai. Phone anda akan dibaiki dalam tempoh 2-3 hari sahaja bergantung pada masalah phone.

Repair Phone di Ampang dengan juruteknik terbaik 5

Repair Phone Face To Face Di Gila Gadgets

Ok, ini antara sebab utama mengapa ramai memilih Gila Gadgets bila phone mereka rosak. Anda boleh lihat depan mata anda sendiri bagaimana phone anda dibetulkan. Bila technicion dah tahu masalah phone anda, barulah mereka akan terangkan dan cadangkan apa yang perlu diganti. Memang puas hati tengok phone anda dibetulkan depan mata!

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 1

Pekerja Gila Gadgets Jujur dan amanah

Orang yang amanah akan mendapat kepercayaan orang ramai sebaliknya orang khianat menjadi tumpuan kemarahan dan kehinaan. Bila kita ikhlas melakukan pekerjaan orang akan kenal dan tidak jemu untuk datang. Nilai utama dalam etika kerja di Gila Gadgets sebagai Ibadah amanah, sifat bertanggungjawab dalam melaksanakan tugas. Inilah yang diterapkan pada pekerja di Gila Gadgets. Mereka akan berlaku jujur dan amanah dalam membaiki phone anda.

Repair Phone Ampang 2

Jom Lihat Antara Contoh Masalah Dan Penyelesaian Phone Yang Dilakukan Di Gila Gadgets

1. Repair LCD Phone

Bayangkan repair LCD iphone hanya mengambil masa 15-25minit sahaja siap repair face to face, Hebatkan? Gila Gadgets bukan sahaja boleh membaik pulih smartphone android dan iphone bahkan boleh repair iPad juga. Jika iPad milik anda retak, pecah mahupun LCD nya bergaris, boleh lah bawa ke Gila Gadgets. Sebarangan keretakan akibat jatuh, pecah, skrin blank boleh dibaiki.

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 5

2. Repair Phone Masuk Air

Pelanggan mengadu katanya phone beli baru berapa bulan dah masuk air. Dah cuba pelbagai tips masih tidak berjaya nak hidupkan. Ok sebenarnya mudah je nak check. Mula-mula buka setiap bahagian phone berkenaan. Untuk model mahal macam Samsung A9 Pro ni kena berhati-hati sangat-sangat dengan LCD dia. Gunakan tool yang betul. Amik kes servis cuci board dia. Gunakan chemical yang sesuai. Alhamdulillah berjaya hidup dan bleh guna mcm biasa. Pelanggan pun happy phone dah boleh digunakan

Repair Phone di Ampang dengan juruteknik terbaik 6

3. Tukar Bateri Phone

Ramai yang biarkan bateri iPhone kembung sampai Skrin jadi melengkung. Bateri rosak boleh jadi punca kepada kerosakan telefon. Dari nak jimat tak nak tukar bateri, habis benda lain pulak yang rosak. Bateri rosak motherboard boleh rosak, Skrin pecah, Fon tak hidup. Kos nak baiki yang lain lagi mahal. Jadi, jika phone anda kerap shutdown dan nampak kembung cepat-cepat pergi tukar.

Repair Phone Dengan Barang Original di Ampang 1

4. Phone Cepat Hang

Hang merupakan salah satu masalah yang sering atau umum terjadi pada sistem operasi Android, kerana banyak pengguna yang kurang mengontrol pemakaian memori internal (RAM dan ROM) yang terlalu penuh. Sehingga sistem operasi Android menjadi lambat dan mengakibatkan Hang. Kalau rasa was-was nak padam aplikasi yang mana boleh hantar ke Gila Gadgets

Repair Phone Ampang 3

5. Repair Plug In Phone

Sudah tentu ramai antara kita pernah mengalami perkara ini. Caj bateri telefon pintar tetapi semalaman bateri masih tidak penuh juga. Kalau tak pasti puncanya boleh bawa ke Gila Gadgets. Mereka boleh diagnosis masalah phone anda. Tiada sebarang caj akan dikenakan untuk melihat masalah phone anda.

Repair Phone Ampang 4

6. Port Micro USB Tersangkut Atau Rosak

Phone yang selalu keluar masuk poket atau beg tangan tentu sangat berpotensi mengotori port USB pada telefon. Mungkin port USB pada telefon pintar tersumbat oleh kumpulan debu atau partikel-partikel kecil, sehingga menghalang arus elektrik yang akan masuk. Untuk mengatasinya cuba membersihkannya dengan benda kecil seperti pencungkil gigi namun disarankan menggunakan bahan plastik dan lakukan secara perlahan. Masih tak berjaya terus hantar ke kedai Gila Gadgets. Mereka pakar dalam hal ini

Repair Phone di Ampang dengan juruteknik terbaik 4

7. Repair Ghost Touching

Haa ni bukan pasal hantu ya. Ghost touching adalah dimana phone anda sering menjalankan perintah sendiri tanpa disentuh. Dalam erti kata lain, layar sentuh tidak sensitif. Nak tekan lain, lain jadinya. Pernah terjadi macam ni? Untuk repair masalah seperti ini amik masa singkat. Phone anda boleh siap dalam masa 20 minit sahaja

Repair Phone Dengan Barang Original di Ampang 4

8. Suhu Phone Cepat Panas

Permasalah dengan tingkat suhu pada smartphone Android yang semakin cepat panas juga merupakan masalah yang kerap kali dialami oleh pengguna. Sebenarnya banyak faktor yang bisa meningkatkan suhu smartphone menjadi panas, diantaranya:

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 7

  1. Adanya kerosakan pada bateri
  2. Menjalankan aplikasi secara serentak (multitasking)
  3. Sistem Android terkena Virus/Malware
  4. Susah mencari signal

Nak tahu punca sebenar agak sukar. Jadi serahkan je pada pakar. Biarkan team Gila Gadgets menjalankan tugas mereka

9. Phone Mengalami Bootloop

BootLoop adalah suatu masalah dimana keadaan sistem Android tidak dapat melakukan proses awal (booting) sehingga tidak dapat masuk ke menu utama dan hanya menampilkan logo dari brand smartphone yang anda gunakan. Solusi yang boleh anda lakukan adalah dengan mematikan smartphone anda dan mencabut baterinya untuk beberapa saat sebelum anda menyalakan kembali smartphone. Jika phone masih tidak menunjukkan perubahan technicion Gila Gadgets ada penyelesaian

Repair Phone di Ampang dengan juruteknik terbaik 2

10. Aplikasi Android Tiba-tiba Berhenti

Untuk masalah yang satu ini biasanya umum terjadi kerana pengguna terlalu banyak meng-install aplikasi dan game sehingga memori RAM menjadi penuh. Jadi ketika anda sedang menjalankan salah satu aplikasi atau game tiba-tiba muncul peringatan “Aplikasi ini akan Terhenti” maka anda harus melakukan langkah-langkah berikut ini untuk mengatasinya:

Repair Phone Ampang 1

  1. Restart smartphone
  2. Memberhentikan aplikasi secara paksa
  3. Membersihkan file-file sampah
  4. Update aplikasi yang bermasalah
  5. Update sistem operasi jika memungkinkan

Kenapa Perlu Repair Phone Di Gila Gadgets?

Bagi pelanggan yang pernah berurusan dengan kami mereka dah tahu kedai Gila Gadgets memang hotspot sentiasa ramai dengan pelanggan. inshaAllah anda akan berpuas hati dengan servis repair phone serta layanan yang baik dari team mereka. Inilah sebab mengapa Gila Gadgets menjadi pilihan :

Repair Phone dengan Pantas Di Ampang 3

  • Servis 10-30 minit (minor problem)
  • Face-t0-face repair depan customer (minor problem)
  • Tak perlu risau sparepart kena curi@tukar
  • Jaminan spare part original
  • Jaminan warranty lebih lama
  • Harga terbaik
  • Bole appointment awal melalui whatsapp

Kedai Repair Phone Ampang Murah Dan Berkualiti di Taman Permata

Pada anda yang mengalami kerosakan phone cepat-cepat datang ke Gila Gadget. Kedai mereka terletak di Taman Permata, Kuala Lumpur. Ramai telah repair phone di sini dan rata-rata pelanggan Gila Gadgets berpuas hati dengan servis dari mereka dan paling penting harga repair phone di sini adalah termurah di Kuala Lumpur. Kalau tak percaya boleh cuba sendiri repair phone di sini

Repair Phone Terbaik di Ampang 4

Selain Repair Phone, Gila Gadgets Juga Menjual Aksesori Berkaitan Smartphone

Aksesori dan peralatan di Gila Gadgets dijual pada harga yang sangat berpatutan iaitu serendah RM1, bergantung kepada jenis. Sebut je aksesori apa semua ada. Antara barang hot yang paling ramai beli di Gila Gadgets seperti casing phone, earphone, lazypod, joystick game dan banyak lagi ada disini. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh terus berkunjung ke kedai mereka.

Repair Phone Dengan Barang Original di Ampang 3

Pelanggan Happy Bila Phone Dapat Pulih Seperti Sedia Kala, Lihat Testimoni

Repair Phone Terbaik di Ampang 1

Repair Phone di Ampang dengan juruteknik terbaik 1

Repair Phone di Ampang dengan juruteknik terbaik 3

Dapatkan Servis Perkhidmatan Repair Phone Face To Face Dengan Gila Gadgets

Mencari perkhidmatan repair phone yang terbaik dan berkualiti, datanglah ke Gila Gadgets Taman Permata. Pastinya pusat servis dan baik pulih telefon yang akan anda ingati bila telefon anda bermasalah. Hubungi menerusi WhatsApp di bawah.

GILA GADGETS AMPANG | KEDAI REPAIR PHONE MURAH DI AMPANG
Hotline : Tekan untuk telefon (019-9880531) | Tekan untuk WhatsApp
Website :
http://ampang.gilagadgets.com.my/

Alamat:
Gila Gadgets Taman Permata
No.2759, Jalan Changkat Permata, Taman Permata, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: