Review
Aug 23, 2017, 11:05am

Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh dan Kuala Lumpur


Shares166

Papan induk ataupun lebih dikenali sebagai motherboard merupakan papan circuit utama yang berada di dalam pelbagai alatan elektronik seperti komputer ataupun telefon bimbit anda. Motherboard berfungsi sebagai pengantara komunikasi antara pelbagai komponen elektronik yang terdapat di dalam satu alatan seperti central processing unit (CPU) dan juga papan memori. Motherboard berada di bahagian dalaman alatan elektronik jadi anda hanya boleh melihatnya sekiranya anda membuka bahagian luaran laptop ataupun telefon bimbit anda.

motherboard-iphone

iPhone anda juga mempunyai motherboard tersendiri dan ia harus dijaga dengan baik kerana kos untuk memperbaiki motherboard yang rosak adalah sangat mahal. Motherboard tidak akan mudah rosak sekiranya anda menjaganya dengan baik. Jadi, anda perlu berhati – hati ketika menggunakan telefon bimbit anda dan tidak menjatuhkannya berkali – kali. Sekiranya ada kerosakan yang berlaku kepada iPhone anda, anda perlu tahu apakah punca telefon bimbit anda rosak agar anda tidak ditipu. Jadi, di bawah akan saya kongsikan apakah punca motherboard anda rosak.

Punca Motherboard iPhone Anda Rosak

kenali-motherboard-iphone

#1. Tertumpah air

Ini adalah punca utama yang menyebabkan motherboard iPhone anda rosak. Kebanyakan iPhone tidak kalis air dan air akan cepat diserap sekiranya anda tertumpah air di atas iPhone anda. Air tersebut akan masuk ke bahagian dalam iPhone anda dan ia akan merosakkan segala bahagian elektronik terutamanya papan induk iPhone anda.

iphone-masuk-air

#2. Overheating

Motherboard anda boleh rosak sekiranya iPhone anda berada di dalam suhu yang terlampau panas. Overheating selalu terjadi ketika anda menggunakan iPhone anda di dalam mod pengecasan ataupun anda mengecas iPhone anda terlampau lama. Ia juga boleh terjadi sekiranya ada benda asing yang terkumpul di dalam motherboard anda. Jadi, anda perlu berhati – hati ketika menggunakan iPhone anda suhu telefon anda sentiasa berada di dalam keadaan optimum.

overheating-iphone

#3. Jatuh Berkali – kali

iPhone merupakan telefon bimbit yang sangat sensitif kepada impak dan anda tidak boleh menjatuhkannya berkali – kali. Impak yang kuat akan memberikan kesan kepada iPhone anda dari segi luaran dan juga dalaman. Motherboard iPhone anda akan gagal berfungsi sekiranya iPhone anda selalu terlepas dari tangan anda.

iphone-terjatuh

#4. Lonjakan Kuasa Elektrik

Lonjakan kuasa elektrik selalunya terjadi sekiranya ada alatan – alatan di dalam rumah anda yang menggunakan kuasa elektrik yang tinggi.Sekiranya anda mahu menutup suis alatan – alatan yang menggunakan kuasa elektrik seperti peti sejuk ataupun air cond, anda perlu membiarkan ia terlebih dahulu sebelum anda meneruskan untuk mengecas iPhone anda. Hal ini kerana anda motherboard iPhone anda tidak boleh menerima elektrik secara mengejut kerana ia akan menyebabkan motherboard anda gagal berfungsi.

electric-overflow

iPro Sungai Buloh Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh Pada Harga Yang Berpatutan

Ya, kos penggantian motherboard memang agak mahal dan ada sesetengah kedai mengenakan kos yang hampir sama dengan kos telefon bimbit yang baru. Pasti anda akan berfikir dua – tiga kali sebelum anda menukar motherboard anda. Sekiranya anda berada di kawasan Sungai Buloh dan Kuala Lumpur, anda tidak perlu risau kerana iPro Sungai Buloh boleh membantu anda untuk baiki motherboard iPhone anda dengan harga yang sangat berpatutan.

ipro-sungai-buloh

iPro Sungai Buloh merupakan pakar dalam baik pulih barangan Apple seperti iPhone, iPad dan juga Macbook. Mereka bukan sekadar boleh baiki kerosakan kecil malah boleh menyelesaikan masalah yang sukar seperti kerosakan pada motherboard. Tak banyak kedai yang boleh menyelesaikan masalah motherboard kerana bahagian ini sememangnya memerlukan pakar untuk menyelesaikannya. Sebaiknya anda hantar terus ke iPro Sungai Buloh jika mengalami kerosakan pada bahagian motherboard supaya iPhone anda dibaiki oleh tangan-tangan yang mahir. BAHAYA jika hantar kepada tangan-tangan yang tidak mahir, adakalanya iPhone anda akan mengalami kerosakan yang lebih teruk jika dibaiki oleh tangan yang kurang kemahiran dalam motherboard.

pelanggan-ipro-takperlu-tinggal-iphone

Anda tidak perlu takut kerana mereka akan memperbaiki iPhone anda di hadapan anda dan ia boleh siap dalam masa 30 minit sahaja untuk kerosakan kecil (selain motherboard). Anda boleh tunggu dan lihat sendiri kepakaran mereka menukar parts iPhone anda yang rosak dan anda tidak perlu berasa janggal kerana servis mereka didatangkan sekali dengan senyuman yang ikhlas dan mesra pelanggan.

Untuk kerosakan pada motherboard mereka boleh selesaikan sepantas satu (1) hari ke tiga (3) hari bergantung pada kerosakan yang dialami oleh iPhone anda. Menurut pakar di kedai mereka, mereka memerlukan maksima tujuh (7) hari untuk selesaikan masalah yang sukar pada motherboard.

repair-face-to-face

Jenis-Jenis Kerosakan Pada Motherboard

  • iPhone Stuck Logo atau iTunes
  • iPhone Auto restart atau Auto OFF
  • LCD iPhone Hang / Bergerak sendiri / Sukar untuk sentuh walaupun dah tukar LCD
  • Bateri terlalu cepat cas atau cepat habis walaupun dah tukar bateri.
  • Masuk air
  • Network problem
  • Paparan ERROR apabila anda restore di iTunes (ada error yang disebabkan oleh motherboard)

bateri-iphone-cepat-habis

Kebanyakan Pelanggan Berpuas Hati dengan Repair Motherboard iPhone di Sungai Buloh

Anda boleh sendiri testimoni pelanggan yang berpuas hati dengan layanan dan servis tip – top yang diberikan oleh iPro Sungai Buloh. Kebanyakan para pelanggan yang berpuas hati telah meninggalkan review mereka sendiri kepada iPro Sungai Buloh. Di bawah adalah antara review pelanggan iPro Sungai Buloh;

testimoni-iphone-ipro-kl-sungai-buloh (1)

testimoni-iphone-ipro-kl-sungai-buloh (2)

testimoni-iphone-ipro-kl-sungai-buloh (3)

Pelanggan ini sangat berpuas hati dengan iPhone customization yang dibuat oleh iPro Sungai Buloh. Sangat berpuas hati katanya! Anda boleh mencuba iPhone customization ini sendiri di kedai mereka.

tukar-body-casing-iphone

30 minit sahaja? Kan cepat tu. Kalau anda ada hal penting dan anda perlu menggunakan handphone anda dengan pantas, iPro Sungai Buloh adalah jawapannya.

testimoni-iphone-ipro-kl-sungai-buloh (4)

Jom Hubungi Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh dan Kuala Lumpur Sekarang!Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh dan Kuala Lumpur

Kedai ini berdekatan dengan Pasaraya Syed dan sebaris dengan Bank Islam. Pastikan anda tidak sesat ya! Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, anda boleh telefon mereka seperti nombor di atas.

Jom Hubungi Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

85-1, Jalan Nautika A U20/A, Pusat Komersial Tsb, 40160 Shah Alam, Selangor

   
Jom Hubungi Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Hubungi Repair Motherboard iPhone Terbaik di Sungai Buloh dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: