Review
Jul 19, 2018, 2:48pm

Repair Motherboard iPhone Murah Dan Pantas Di Kajang


repair motherboard iphone murah

Motherboard yang merupakan asas utama untuk iPhone anda berfungsi sangat penting dalam penjagaan dalaman sesebuah iPhone. Ia diumpamakan sebagai jantung iPhone dimana ia membolehkan anda menekan papan kekunci, detect pada signal atau line, mendapatkan perhubungan serta komunikasi dan lain-lain lagi. Tanpa motherboard iPhone yang berfungsi, anda tidak mungkin dapat berkomunikasi dengan baik menggunakan iPhone.

iPhone Rosak Akibat Water Damage / Kerosakan Disebabkan Air

repair iphone water damage

Dalam perjalanan seharian, mungkin iPhone anda berpotensi mendapat risiko kerosakan akibat water damage atau kerosakan yang disebabkan oleh air. iPhone anda mungkin basah kuyup semasa hujan dalam perjalanan anda di atas motosikal, ataupun iPhone anda terjatuh di tempat yang basah seperti dalam mangkuk tandas. Ada juga bukan disebabkan kecuaian anda, namun kekreatifan si anak kecil yang dengan sengaja membuat ujian ketahanan air ke atas iPhone anda. Jadi anda nak marah pun tak sampai hati sangat walaupun iPhone tu bukan lah barang murah kan.

iphone water damage repair kajang

Kerosakan water damage ini antara yang kerap berlaku dan boleh menyebabkan Motherboard iPhone menjadi litar pintas jika anda cuba menghidupkannya. Jadi serahkan tugas kepada yang pakar seperti iPRO Kajang yang mampu membaiki kerosakan iPhone disebabkan water damage ini. Kalau tak kena gaya, kena cari telefon baru lah.

Tanda-Tanda Motherboard iPhone Anda Rosak

repair motherboard iphone

Sekiranya anda mengalami kesukaran dalam menggunakan iPhone anda seperti biasa, besar kemungkinan motherboard iPhone tersebut sudah rosak. Mari kita lihat tanda-tanda sekiranya motherboard iPhone anda rosak.

  • Fungsi kamera tidak berfungsi dan tidak dapat digunakan
  • Layar sentuh atau papan kekunci tidak berfungsi
  • Logo Apple yang tertera pada iPhone tidak bergerak dan menjadi stuck
  • Batteri iPhone anda tidak naik dan menyala walaupun dicas
  • Iphone tidak berfungsi dan mengeluarkan fungsi yang lain walaupun ditekan lain
  • Tidak dapat detect dan buka wifi
  • Iphone terkena air dan tidak dapat berfungsi seperti biasa
  • Line iPhone sukar didapati walaupun signal di tempat tersebut penuh dan lancar
  • Iphone sentiasa ‘no servis’ (Tidak boleh buat panggilan, sms dan menggunakan wifi)
  • Iphone tidak dapat berfungsi apabila menggunakannya beserta dengan iTunes

kedai motherboard iphone kajang

Adakah anda mengalami tanda-tanda kerosakan motherboard iPhone? Anda boleh meminta kedai repair motherboard iPhone untuk semak terlebih dahulu mengenai kerosakan iPhone anda. Kemudian, mereka boleh segera membaiki dan memudahkan kerja anda.

Repair Motherboard iPhone Murah Dan Pantas di Kajang

tempat repair motherboard iphone kajang

Seandainya motherboard iPhone anda perlu di repair, anda boleh menggunakan perkhidmatan repair motherboard iPhone di Kajang. Terdapat sebuah kedai repair motherboard iPhone yang amat murah dan pantas dalam repair motherboard iPhone anda. Ramai pengguna iPhone yang mengesyorkan untuk anda repair motherboard iPhone di iPRO Kajang.

iPRO Kajang | Pakar Repair Motherboard iPhone Murah Dan Pantas

ipad iphone repair kajang

iPRO Kajang adalah pakar dalam perkhidmatan repair motherboard iPhone yang berpaksi di kedai mereka di kawasan Kajang. iPRO Kajang berbeza dari kedai repair motherboard iPhone yang lain kerana ia adalah kedai yang menawarkan perkhidmatan repair motherboard iPhone termurah dan pantas di Kajang sekaligus kecekapan mereka membaiki motherboard iPhone anda dengan berkualiti sekali.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan Oleh iPRO Kajang

perkhidmatan motherboard iphone kajang

iPRO Kajang menawarkan perkhidmatan repair motherboard dan iPhone yang rosak serta perlu dibaiki. Banyak masalah kerosakan motherboard iPhone dan iPhone yang terus dikendalikan oleh mereka secara face to face bersama pengguna iPhone di kedai iPRO Kajang. Mari kita lihat perkhidmatan-perkhidmatan yang ditawarkan oleh mereka.

1. Repair Motherboard iPhone

pelanggan repair motherboard kajang

Motherboard iPhone yang rosak disebabkan oleh punca masalah yang rumit mengambil masa paling lama seminggu untuk disiapkan. Namun untuk masalah yang ringkas, ia boleh disiapkan secara pantas 15 minit sahaja dihadapan anda. iPRO Kajang menawarkan repair motherboard iPhone secara menyeluruh termasuklah repair IC yang berada di dalam motherboard iPhone.

kerosakan iphone board

  • Repair Power IC – Bateri iPhone anda tidak akan mengalami masalah bateri cepat habis dan tiada bateri lagi
  • Repair Touch IC – Skrin iPhone akan berfungsi semula dengan baik, ia boleh ditekan, detect dan sebagainya
  • Repair Charging IC – Kerap kali masalah usb iPhone tidak detect dan tidak masuk ketika anda charge iPhone kini dapat diatasi segera
  • Repair Display IC – Masalah paparan yang keluar pada skrin iPhone anda juga boleh dibaiki oleh iPRO Kajang
  • Masalah Lain-lain – Masalah lain yang melibatkan motherboard Iphone juga dapat diatasi dengan mudah terutamanya masalah tiada signal atau tertulis ‘no servis’.

2. Repair Semua Masalah iPhone

repair iphone motherboard kajang

Masalah iPhone yang tiada kena mengena dengan motherboard juga merupakan perkhidmatan iPRO Kajang yang pantas dan sangat murah. Iphone anda yang mengalami masalah iPhone retak, tukar LCD, kamera belakang dan sebagainya lagi boleh anda baiki di iPRO Kajang dengan harga serendah RM10 sahaja. Ganti di iPRO Kajang jauh lebih murah berbanding membaiki di pusat servis Apple dengan kualiti yang setanding.

3. iPhone Telco Lock

iphone telco unlock service kajang

Ada kalanya anda membeli iPhone second hand ataupun refurbished. Masalah timbul adalah telco lock yang mana simkad anda tak boleh digunakan pada iPhone tersebut. Di iPRO Kajang, mereka berkepakaran untuk unlock iPhone yang mempunyai masalah telco lock tersebut.

4. Repair Handphone Android

tips hantar repair iphone

Masalah handphone android juga dapat dibaiki di iPRO Kajang dengan mudah dan pantas. Handphone jenis Asus, Samsung, Vivo, Oppo, Sony dan lain-lain lagi yang mengalami masalah seperti tidak boleh on, tidak boleh buka mesej, handphone selalu mati dan macam-macam lagi masalah dapat iPRO Kajang atasi.

Sebab Anda Harus Repair Motherboard Iphone Di iPRO Kajang

kedai iphone kajang pilihan

Motherboard Iphone anda harus dibaiki oleh mereka yang berpengalaman, pakar dan terlatih dalam perkhidmatan repair motherboard iPhone bagi mendapatkan kesan yang berkualiti, pantas dan berbaloi. Ya, iPRO Kajang sangat berpengalaman, pantas dan murah serendah RM10 untuk perkhidmatan repair iPhone. Mereka juga menggunakan part original bagi menggantikan part iPhone anda yang diperlukan.

khidmat konsultasi iphone kajang

Dalam tempoh masa setahun mereka menjalankan perkhidmatan repair motherboard, amat jarang sekali pelanggan claim waranti setelah menggunakan perkhidmatan mereka. Betapa berkualiti dan pakarnya mereka dalam mengendalikan masalah iPhone anda. Selain itu, waranti juga diberikan kepada anda yang repair motherboard dan iPhone di sini. Anda pasti tidak percaya waranti yang bakal anda terima adalah dalam tempoh 90 hari sehingga 180 hari. Lama bukan?

sparepart bateri iphone ori kajang

Tempoh Masa Repair Motherboard iPhone di iPRO Kajang

  • 15-45 Minit – Repair skrin retak, bateri, antenna, speaker, kamera, plugin dan software (iPhone)
  • 1 Hari – Repair skrin retak, bateri, antenna, speaker, kamera, plugin dan software (ipad)
  • 1-2 Hari – Repair skrin retak, bateri, antenna, speaker, kamera, plugin dan software (Android)  
  • Menyemak kerosakan motherboard secara pantas
  • 1-3 Hari – Repair motherboard secara mendalam seperti charging ic, touch ic, backlight, searching, no service and lain-lain lagi.

nak repair iphone murah

Jom Repair Motherboard iPhone Murah Dan Pantas di Kajang

Ramai pelanggan yang berpuas hati dengan perkhidmatan iPRO Kajang dalam membantu mereka repair motherboard iPhone secara pantas dengan harga yang murah. Masalah anda selesai sepantas 15 minit sahaja. Jom repair motherboard iPhone di iPRO Kajang segera!

repair iphone murah bagus

IPRO KAJANG | REPAIR IPHONE KAJANG (BANGI & SEMENYIH)
Hubungi: Tekan untuk telefon (60133737597) | Tekan untuk WhatsApp

Lokasi:
Waze iPRO Kajang (Signboard XPAX – Colour Purple)
Berdekatan Giant Prima Saujana, Kajang, Sebaris Pusat Pakaian Tong Hin Sdn Bhd.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: