Review
Apr 29, 2019, 10:07pm

Repair Laptop Murah di Selangor , Windows dan OS Macbook


Shares411

Laptop merupakan salah satu alat yang diperlukan sekiranya anda mahu memudahkan urusan pekerjaan anda. Ia merupakan sebuah komputer yang boleh dibawa ke mana – mana sahaja kerana bentuknya yang kecil dan ringan. Selain itu, laptop juga boleh digunakan untuk tujuan hiburan seperti menonton movie dan main game. Jadi, laptop boleh dianggap sebagai keperluan untuk semua orang terutamanya apabila anda menginjak ke zaman remaja.

Repair Laptop Murah di Selangor (1)

Namun, laptop juga boleh rosak sekiranya anda tidak menjaganya dengan betul. Apabila ia rosak, kos untuk repair boleh mencecah ke tahap yang tinggi mengikut tahap kerosakan. Antara kerosakan kritikal yang memerlukan anda untuk menukar motherboard termasuklah skrin laptop anda menjadi warna biru ataupun skrin terus terpadam apabila dibuka. Jadi, pastikan anda menjaga laptop anda dengan baik agar ia boleh berfungsi dengan baik.

Repair Laptop Murah di Selangor Macbook (3)

Sebab Laptop Mudah Rosak

Sebelum anda membawa laptop anda ke kedai repair, adalah lebih baik sekiranya anda mengetahui sebab – sebab laptop anda boleh rosak. Barulah anda boleh berhenti dari mengulangi perkara yang sama. Antara sebab – sebab laptop anda boleh rosak termasuklah;

 • Buka Link Yang Mengandungi Virus

Salah satu masalah kita apabila menggunakan Internet adalah kita mudah tertarik dengan link – link yang menawarkan perkara yang kita minat. Contohnya, ada website yang mengatakan anda boleh mendapatkan hadiah percuma apabila anda menekan link yang disediakan. Apabila anda membuka link tersebut, secara automatiknya anda menekan virus yang boleh menyerang laptop anda. Jadi, laptop anda tidak boleh berfungsi dengan baik dan lama kelamaan, ia akan rosak begitu sahaja.

Repair Laptop Murah di Selangor (3)

 • Install Software Yang Mengandungi Virus

Pastikan anda berhati – hati apabila anda install software ke dalam laptop anda kerana virus juga boleh tersebar melalui software – software yang berbahaya ini. Selalunya, software yang membawa virus ini adalah software yang di install dari website – website yang tidak sah dan juga software – software tidak original. Virus tersebut akan disebarkan selepas anda menggunakan software tersebut di dalam laptop anda jadi pastikan anda install software yang sah sahaja jika anda sayangkan laptop anda.

Repair Laptop Murah di Selangor (6)

 • Meletakkan Laptop Di Atas Benda Kain Tebal

Punca laptop mudah juga termasuklah untuk anda yang suka meletakkan laptop anda di atas selimut, bantal dan sebagainya. Laptop anda mempunyai sebuah kipas di bahagian bawah untuk melepaskan haba – haba yang terkumpul dalam laptop agar laptop anda tidak mudah panas. Namun, jika anda meletakkan ia di atas bantal, haba tersebut akan terperangkap dan akan membuatkan laptop anda mudah panas dan rosak. Anda harus menggunakan kipas laptop dan meletakkan ia di atas meja agar haba laptop boleh dikeluarkan dengan baik..

Repair Laptop Murah di Selangor Macbook (2)

 • Pendedahan Kepada Habuk

Laptop anda sebenarnya perlu dicuci sekurang – kurangnya setahun sekali untuk membuang habuk – habuk yang terperangkap di dalam laptop anda. Habuk – habuk yang berada di dalam laptop ini akan menyelubungi komponen – komponen di bahagian dalam dan ia akan membuatkan laptop anda cepat panas dan mudah rosak. Pastikan anda bawa laptop anda ke kedai repair untuk pemeriksaan dan pembuangan habuk agar laptop anda tidak overheat.

Repair Laptop Murah di Selangor (2)

 • Tidak Install Antivirus

Laptop anda selalunya akan didatangkan dengan firewall dan juga perlindungan mereka tersendiri. Namun, anda juga perlu install antivirus sendiri untuk memastikan laptop anda mempunyai perlindungan yang secukupnya. Antivirus akan mengingatkan anda untuk sentiasa scan laptop agar laptop anda bebas dari sebarang virus. Selain itu, ia juga akan memberikan peringatan kepada anda sekiranya sesuatu link atau software yang anda download mengandungi sebarang virus.

Repair Laptop Murah di Selangor (5)

 • Penggunaan Laptop Yang Melebihi Had Masa

Apabila anda menggunakan laptop untuk apa sahaja urusan sekalipun, pastikan anda tidak menggunakan ia lebih dari had masa yang ditetapkan iaitu 7 – 8 jam sahaja. Jika anda perlu menggunakan lebih dari masa tersebut, anda perlu rehatkan ia selama lebih kurang 30 minit sebelum meneruskan kerja anda. Ini perlu dilakukan sekiranya anda ingin mengelakkan laptop dari overheat.

Repair Laptop Murah di Selangor Untuk Pelbagai OS (5)

 • Laptop Terkena Air

Ini adalah salah satu sebab utama laptop anda akan rosak kerana air akan merosakkan motherboard laptop anda. Motherboard adalah komponen utama yang menghidupkan laptop anda, jadi jika ia rosak, maka seluruh laptop anda tidak dapat dihidupkan. Jadi, pastikan anda tidak meletakkan air di sebelah laptop ketika anda menggunakannya agar anda tidak terdedah dengan risiko water damage.

Repair Laptop Murah di Selangor Untuk Pelbagai OS (1)

Repair Laptop Murah Dan Terbaik Di Dr Laptop

Adakah anda tinggal di kawasan Selangor dan memerlukan servis repair laptop yang terbaik dan tidak cekik darah? Maka anda perlu menggunakan servis dari Dr Laptop. Mereka merupakan pakar repair laptop dan boleh menyiapkan laptop anda dalam masa yang singkat sekiranya kerosakan laptop anda adalah tidak serius. Jadi, anda boleh menggunakan perkhidmatan mereka untuk memastikan laptop anda boleh pulih secepat mungkin.

Repair Laptop Murah di Selangor Untuk Pelbagai OS (3)

Pakar – pakar repair laptop di Dr Laptop akan memastikan laptop anda boleh direpair tidak kiralah apa jenis kerosakan sekalipun. Hal ini kerana, technician di sini merupakan pakar dalam repair laptop dan juga berpengalaman. Jadi, setiap masalah laptop boleh diselesaikan sekiranya anda hantar laptop anda ke Dr Laptop.

Repair Laptop Murah di Selangor Windows (4)

Servis Yang Ditawarkan Oleh Dr Laptop

Terdapat pelbagai jenis servis repair yang ditawarkan oleh Dr Laptop. Antara servis – servis yang ditawarkan termasuklah;

 • Melakukan penukaran Screen Pecah / Screen Bertukar Warna
 • Melakukan penukaran Keyboard Tertekan Sendiri / Tidak Detect Button
 • Melakukan penukaran Bateri Cepat Habis / Rosak / Kembung
 • Membetulkan Cas Semalaman Tapi Tidak Masuk
 • Membetulkan Macbook / Laptop Auto Shutdown / Restart
 • Membetulkan Macbook / Laptop No Display
 • Membetulkan Macbook / Laptop Hang / Slow Macam Siput
 • Membetulkan Macbook / Laptop Terlampau Panas
 • Membetulkan Speaker Macbook Sound Pecah / Rosak
 • Membetulkan laptop atau macbook yang tidak Dapat Masuk ke OSX / Window

Repair Laptop Murah di Selangor Windows (2)

Kelebihan Menggunakan Servis Dr Laptop

Kedai repair Dr Laptop mempunyai pelbagai jenis kelebihan yang anda boleh dapati sekiranya anda menggunakan servis mereka. Antara kelebihan – kelebihan servis dari Dr Laptop termasuklah;

 • Servis Yang Pantas

Dr Laptop boleh membantu anda untuk membaikpulih laptop anda sepantas kilat! Yang pasti, meskipun servis mereka adalah cepat, ia tetap berkualiti. Hal ini kerana, Dr Laptop memahami bahawa laptop anda adalah satu keperluan dan anda perlu menggunakan laptop ini untuk meneruskan kerja atau urusan anda. Jadi, mereka akan memastikan laptop anda boleh di repair dalam masa yang singkat.

Repair Laptop Murah di Selangor Macbook (5)

 • Alat Ganti Yang Berkualiti Bersama Warranty

Apabila anda menukar alat ganti atau parts di dalam laptop, sudah tentu anda mahu mendapatkan alat ganti yang berkualiti agar laptop anda boleh tahan dengan lebih lama. Di Dr Laptop, mereka hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti agar pelanggan mereka sentiasa berpuas hati dengan servis yang digunakan. Warranty juga disediakan untuk para pelanggan jadi anda boleh mendapatkan alat ganti yang baru jika ia rosak di dalam tempoh warranty.

Repair Laptop Murah di Selangor Untuk Pelbagai OS (2)

 • Harga Yang Berpatutan

Anda sering ke kedai repair laptop dan pulang dengan poket yang kosong? Jangan risau, Dr Laptop boleh repair laptop anda tanpa mengenakan cas yang tinggi. Harga yang ditawarkan adalah amat berpatutan dan tidak cekik darah. Pelajar – pelajar universiti juga boleh menggunakan servis Dr Laptop kerana harga kasih sayang akan diberikan kepada setiap pelanggan mereka.

Repair Laptop Murah di Selangor Macbook (1)

 • Pemeriksaan Penuh Dedikasi

Para technician yang melakukan pemeriksaan dan repair laptop anda akan melakukan pemeriksaan dengan penuh dedikasi. Maka, anda boleh mendapatkan servis dari technician – technician yang berpengalaman ini untuk memulihkan laptop anda. Malah, anda juga akan diberitahu secara terperinci tentang masalah laptop anda jadi anda tidak akan tertanya – tanya masalah laptop anda dan boleh dilelakkan dari melakukan kesilapan yang sama.

Repair Laptop Murah di Selangor Windows (5)

 • Pemeriksaan Secara Percuma

Ada kedai repair yang akan mengenakan cas untuk pemeriksaan sahaja dan anda terpaksa membayar dengan lebih selepas laptop anda siap di repair. Namun, Dr Laptop boleh melakukan pemeriksaan laptop secara percuma sahaja sekiranya tiada pertukaran parts diperlukan. Jadi, anda tidak perlu membayar apa – apa sekiranya anda ingin melakukan pemeriksaan laptop di Dr Laptop.

Repair Laptop Murah di Selangor (4)

Testimoni Pelanggan Dr Laptop

Repair Laptop Murah di Selangor Untuk Pelbagai OS (4)

Repair Laptop Murah di Selangor Windows (3)

Repair Laptop Murah di Selangor Windows (1)

Repair Laptop Murah di Selangor Macbook (4)v

Dapatkan Servis Repair Laptop Murah Dan Cepat Hanya di Dr Laptop

Dr Laptop | Repair Laptop Murah Dan Cepat
Hotline : Tekan Untuk Telefon (019-9100531) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : 
DrLaptop Bangi – Mac/Laptop Repair Specialist

Alamat:
50,Jalan 7/7A.  Bandar Baru Bangi, Selangor 43650

Dapatkan Servis Repair Laptop Murah Dan Cepat Hanya di Dr Laptop SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Servis Repair Laptop Murah Dan Cepat Hanya di Dr Laptop SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Servis Repair Laptop Murah Dan Cepat Hanya di Dr Laptop SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: