Review
Mar 6, 2019, 4:28pm

Repair Handphone Murah Dan Barang Original Sepantas 30 Minit Di Bangi


Pada zaman sekarang ni boleh katakan hampir 98% peratus penduduk Dunia menggunakan telefon pintar. Bukan setakat golongan dewasa sahaja yang memilikinya, bahkan kanak – kanak seawal umur 3-4 tahun turut memiliki telefon Pintar ini.

repair handphone murah 11

Disebabkan permintaan yang tinggi, pelbagai pengeluar peranti mudah-alih baru telah hadir ke pasaran tempatan, dan mula menawarkan telefon pintar pada harga yang amat rendah.

Apa itu Telefon Pintar / Smartphone

Telefon pintar atau Smartphone  adalah telefon bimbit yang mempunyai ciri pengkomputeran maju dan ketersambungan berbanding dengan telefon bimbit biasa. Telefon pintar membolehkan penggunanya memasang aplikasi canggih di dalamnya berasaskan pelantar telefon seperti Symbian, Android, iOS atau Windows Phone. Ia juga menggunakan sistem pengendalian yang menyediakan satu pelantar untuk pembina aplikasi.

repair handphone murah 13

Antara Kelebihan Telefon Pintar ini adalah;

1) Aplikasi Yang Menarik

Smartphone mengandungi banyak aplikasi yang dapat membantu kita dalam menjalankan aktiviti harian dengan lebih teratur.

repair handphone murah 12

2) Menghubungkan Yang Jauh

Dengan adanya smartphone, kita dapat berhubung dengan sahabat handai, adik-beradik dengan lebih mudah. Boleh live video dengan sekelip mata tak kira di mana kita berada.

repair handphone murah 15

3) Info Yang Cepat

Kita akan memperoleh info-info terkini dengan cepat dan pantas! Seperti Google dan Whatsapp.

repair handphone murah 14

4) Mudah Ke Mana-mana

GPS boleh digunakan bila-bila masa sahaja. Dapatkan GPS coordinate dan kita dapat terus ke tempat yang ingin dituju tanpa perlu sesat sana sini.

repair handphone murah 17

5) Alat Hiburan

Bagi mereka yang sukakan muzik, mereka dapat mendengar lagu-lagu kesukaan dengan menggunakan smartphone. Bukan itu sahaja, kita juga dapat menghiburkan hati dengan bermain games yang terdapat dalam smartphone.

repair handphone murah 16

Tips Penjagaan Telefon Pintar / Smartphone

Di sini jelas sekali menunjukkan Telefon pintar atau smart phone adalah satu barangan keperluan masa kini sesuai dengan kepesatan teknologi abad kini.

repair handphone murah 21

Tapi bagaimana pula cara untuk menjaga smart phone supaya ia tahan lebih lama? Nak tahu rahsianya? Jom ikuti beberapa tips yang telah sediakan.

1. Jangan Letakkan Atau Mengasah Telefon Pintar Anda Di Tempat Yang Panas

Jangan meletakkannya di TV, di PC komputer, di atas tempat yang panas seperti itu. Haba yang dihasilkan juga akan mempercepatkan haba yang dijana daripada telefon pintar, dengan itu menjejaskan keadaan telefon pintar. Telefon mudah alih yang panas dengan cepat akan cepat pecah.

repair handphone murah 19

2. Jangan Mengecas Bateri Telefon Pintar Anda Apabila Telefon Pintar Masih Aktif Atau Tidak On

Jangan meletakkan bateri telefon pintar anda masih aktif, terutamanya jika anda sedang mengecas semasa bermain permainan atau memuatkan apa-apa ke bawah pada telefon pintar anda. Aliran elektrik mengalir ke dalam bateri akan menggelegak dengan aliran cecair yang masih dalam bateri yang masih hidup yang menyebabkan terlalu panas. Jangan bimbang jika banyak telefon pintar hanya digunakan selama satu tahun, bateri telah mula membengkak dan terpaksa membeli bateri baru. Haba yang mengalir ketika telefon pintar juga dapat mempengaruhi bahagian lain pada telefon bimbit selain bateri yang dapat membuat ponsel lebih cepat. Jadikan ia kebiasaan untuk mengecas bateri supaya 100% penuh, maka telefon pintar boleh dihidupkan.

repair handphone murah 26

3. Bateri Tidak Boleh Di Cas Terlalu Lama, Terutamanya Untuk Telefon Pintar

Jika bateri telah dicas sepenuhnya, segera keluarkan palam cas. Terlalu lama bateri membuat bateri membengkak dengan cepat, kerana aliran cas elektrik dari soket berjalan ke dalam bateri supaya ia menjadikan bateri penuh, akibatnya kemudian, bateri semakin panas lebih cepat dan membengkak.

repair handphone murah 22

4. Telefon Bimbit Yang Berada Dalam Keadaan Hidup Tidak Boleh Diletakkan Di Dalam Saku

Badan kita menghasilkan haba yang panas, telefon pintar yang berada dalam keadaan pencucuhan juga menghasilkan haba. Hasil daripada haba yang dihasilkan adalah saling bengkak, akibatnya telefon bimbit semakin panas dan suhu di dalam poket luar meningkatkan haba, sehingga tidak hanya mempengaruhi ponsel, tetapi juga tubuh yang bersebelahan dengan saku luar. Jika anda ingin meletakkan telefon pintar anda di dalam saku atau poket, pastikan telefon pintar anda dimatikan atau MATI

repair handphone murah 24

5. Jangan Letakkan Di Tempat Yang Terdedah Kepada Air

Biasanya kaum lelaki lebih gemar dan  suka menyimpan telefon pintar di dalam poket seluar. Jika pemilik telefon pintar mudah atau cepat berpeluh, itu sudah pasti telefon pintar akan cepat rosak. Bagi kaum perempuan pula, mereka lebih gemar bermain atau membawa telefon pintar mereka masuk ke dalam bilik mandi atau meletakkannya berdekatan dengan tab mandi. Percikan air yang terkena pada telefon pintar boleh mendatangkan kerosakan.

repair handphone murah 27

6. Jangan Memuat Terlalu Banyak Aplikasi Yang Tidak Diperlukan

telefon pintar sering memerlukan aplikasi seperti aplikasi media sosial atau pelbagai permainan. Akibatnya, telefon pintar akan menjadi panas dengan cepat dan membawa kelewatan dalam proses membuka aplikasi. Elakkan memuatkan aplikasi yang diperlukan.

repair handphone murah 28

7. Jangan Gunakan Pengecas Yang Tidak Serasi Dengan Model Telefon Pintar

Jangan gunakan pengecas yang bukan jenis telefon pintar anda, contohnya, memeriksa telefon Samsung anda, tetapi menggunakan pengecas Blackberry. Walaupun pelabuhan pengecasan adalah sama dan boleh diteruskan, namun aliran kuasa dan voltan yang berbeza boleh membebankan ketahanan telefon bimbit. Adalah disyorkan bahawa cadangan itu dipinjam dari pengecas yang sepadan atau menggunakan Power Bank jika anda kehilangan pengecas asal.

repair handphone murah 29

ONE TWO FIX Membaiki Pelbagai Jenama Dan Jenis Telefon Pintar. Siap Cepat Pada Hari Yang Sama Serta Murah

Smartphone rosak, tak tahu mana nak hantar ?

Dah hantar tanya tempat lain tapi tak boleh repair atau mahal?

Urgent, nak guna smartphone?

Barang spare part pula bukan original? Aduhhh!!!!!!

ONE TWO FIX menawarkan servis baik pulih smartphone berjenama Apple, Samsung, Asus, Lenovo, Xiaomi, Vivo, Oneplus, Oppo dan sebagainya dengan harga yang termurah di Bangi, Kajang, Putrajaya dan sekitarnya. Malah harga yang di tawarkan sangat murah dan terlajak murah.

repair handphone murah 30

Malah proses pembaikan akan dilakukan hanya 30 minit hingga 1 jam sahaja. Tidak itu sahaja, ONE TWO FIX menyediakan jaminan selama 6 bulan untuk memastikan kualiti produk terjamin selamat dan tulen.

Pelbagai Servis Perkhidmatan Yang Disediakan Di ONE TWO FIX

ONE TWO FIX menawarkan servis membaiki smartphone android dan iphone yang mempunyai masalah. Setiap Spare part dijamin Original dengan jaminan 6 BULAN.  Antara servis yang ditawarkan ialah;

  • Repair Bateri Rosak Murah

Servis tukar dan pasang bateri sepantas 30 minit bagi telefon  yang mengalami masalah bateri kembung, bateri cepat habis dan sebagainya.

repair handphone murah 31

  • Repair LCD/LED rosak atau Skrin Pecah Murah

Servis tukar LCD yang mengalami permasalahan seperti pecah atau tidak boleh touch dalam masa 30 minit sahaja.

repair handphone murah 32

  • Repair Smartphone Masuk air Murah

Smartphone anda jatuh dalam longkang atau terkena air? ONE TWO FIX turut membaik pulih smartphone anda itu sepantas 30 minit sahaja.

repair handphone murah 33

  • iOS restore/upgrade Murah

Menawarkan servis upgrade software atau format telefon pada harga berpatutan bagi membaik pulih telefon yang mengalami masalah stuck logo, hang dan sebagainya.

repair handphone murah 34

  • Repair Kamera Murah

Penyelenggara dan membaiki  kamera telefon yang mempunyai masalah camera troubleshooting atau lens retak.

repair handphone murah 1

  • Repair Motherboard Murah

Repair dan tukar motherboard phone mengikut kehendak pelanggan. Motherboard dan CPU troubleshooting, repair dan perkhidmatan manual.

repair handphone murah 2

Mengapa Anda Mesti Pilih ONE TWO FIX?

Setiap hari, kedai ONE TWO FIX sesak dengan banyak pelanggan dari setiap sudut negara ini dan semuanya sangat berpuas hati dan mengesyorkan ONE TWO FIX kepada keluarga, saudara mara dan rakan mereka. Anda akan menjadi orang yang akan memberikan maklum balas yang sama apabila anda melawat ONE TWO FIX. Rating 4.9 daripada 5 di laman facebook dan google menunjukkan bahawa ONE TWO FIX sangat dipercayai dan boleh dipercayai.

Pantas Dan Cekap

repair handphone murah 3

Juruteknik ONE TWO FIX dilatih untuk membaik pulih smartphone anda dengan cepat dan Pembaikan telefon hanya dalam 30 Minit sahaja.

Juruteknik Yang Mahir

repair handphone murah 4

Juruteknik ONE TWO FIX akan mendiagnosis dan membaiki masalah di telefon dengan cekap dan teliti. ONE TWO FIX menyediakan perkhidmatan tatap muka ( face to face )dan pelanggan boleh melihat secara langsung dan lebih dengan juruteknik ONE TWO FIX mengendalikan peranti mereka tanpa sebarang keraguan.

Alat Pengganti Yang Berkualiti Tinggi Dan Original

repair handphone murah 5

Bahagian ganti yang digunakan pada peranti yang dibaiki adalah yang terbaik. Selain itu, ONE TWO FIX mendapatkan alat ganti daripada pembekal yang sah untuk kepuasan pelanggan. Mereka dengan tegas melarang mana-mana pembekal yang menyediakan bahagian yang berkualiti rendah.

Harga Terlajak Murah

repair handphone murah 6

Terdapat pelbagai pilihan perkhidmatan dan telefon yang disediakan mengikut bajet pelanggan. Setiap orang mempunyai peluang untuk mempunyai sama ada perkhidmatan atau telefon yang ONE TWO FIX jual.

Testimoni dari Pelanggan ONE TWO FIX, Bangi

Ramai yang telah menggunakan perkhidmatan baik pulih Smartphone tidak kira Android mahupun iphone di ONE TWO FIX dan ia terbukti selamat, pantas dan murah. Lihat testimoni dari pelanggan-pelanggan ONE TWO FIX:

repair handphone murah 10

repair handphone murah 9

repair handphone murah 8

repair handphone murah 7

repair handphone murah 18

repair handphone murah 20

repair handphone murah 23

Smartphone Rosak? Nak Baiki Dengan Harga Murah? Nak Alat Ganti Yang Original? Jom ke ONE TWO FIX sekarang!

Anda jangan risau tentang harga atau alat ganti di ONE TWO FIX. Ini kerana mereka menawarkan harga yang cukup murah dan tidak masuk dek akal. Walaupun murah, barang alat ganti yang digunakan berkualiti tinggi serta original. Tak percaya lagi? Apa kata anda cuba sendiri. Bagaimana nak mencubanya tau nak bertanya mengenainya untuk lebih lanjut? Anda boleh hubungi nombor dan info yang tertera di bawah ini.

repair handphone murah 25

ONE TWO FIX | REPAIR HANDPHONE MURAH DAN BARANG ORIGINAL BANGI
Hotline: Tekan untuk telefon (011-31121105) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: One Two Fix Bangi – Face2Face Smartphone Repairing
Instagram: @onetwofixrepairphone
Laman web: https://www.onetwofix.com.my/

 

Alamat :
One Two Fix, Lot 2781, Jalan Rangkaya Sutan, Kampung Sungai Merab Luar, Selangor

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: