Review
Jul 24, 2018, 1:56pm

Renew Roadtax Dan Insurans Kereta Murah Di Perlis


Berapa ramai di antara kita yang masih keliru dalam proses renew Insurans kereta dan roadtax anda? Dan kenapa kita perlu mengambil insurans kenderaan?

renew roadtax dan insurans murah di perlis

Tujuan membeli insurans kereta adalah untuk melindungi kerugian atau kerosakan kepada kenderaan anda. Anda perlu memastikan bahawa kenderaan anda telah di insurans secukupnya kerana ianya akan memberi kesan ke atas jumlah yang anda boleh tuntut sekiranya berlaku kerugian atau kerosakan akibat kemalangan.

Perkara Anda Perlu Tahu Sebelum Renew Insurans Dan Roadtax Kereta

Sebelum renew Insurans kereta dan roadtax anda. Berikut merupakan 5 perkara penting yang anda perlu tahu

1)  Semak Tarikh Tamat Insurans Dan Road Tax

insurans kereta murah di perlis

Pastikan anda tahu tarikh mati cukai jalan atau tamat tempoh road tax anda. Sila semak tarikh yang tercetak di atas road tax kenderaan. Anda lebih baik anda set kan satu reminder khas di dalam smart phone anda seminggu sebelum tarikh tamat road tax.

2)  Pastikan Anda Membawa Geran Kenderaan Bersama

cara renew roadtax online murah

Adalah sangat penting untuk anda membawa geran anda bersama di dalam proses ini. Oleh kerana harga insurans dan road tax kereta adalah berlainan bagi setiap kereta disebabkan perbezaan dari segi CC, Model Kereta, Tahun kereta, umur pemilik dan sebagainya.

3) Pastikan Kenderaan Anda Bebas Saman

cara renew roadtax dengan mudah

Jika kenderaan anda mempunyai saman trafik anda terpaksa  membayar sejumlah saman tersebut. Ini adalah disebabkan anda tidak akan dibenarkan untuk memperbaharu Road tax kenderaan anda. Semua rekod trafik akan di sambungan khas ke semua sistem JPJ.

4) Semak Harga Pasaran Kenderaan Anda

harga pasaran kereta terkini

Anda bolen menyemak harga pasara kenderaan anda di My car info . Harga pasaran adalah sangat penting kerana ia mempengaruhi sejumlah besar harga insurans kenderaan anda.

5) Semak Nilai NCD Anda

ncd kereta murah

NCD adalah satu diskaun yang diberi untuk anda semasa memperbaharui insurans skereta dengan syarat anda tidak membuat sebarang tuntutan sebelum ini. Jika ini adalah tahun pertama anda, tiada sebarang diskaun yang diberi, tetapi anda akan mendapat diskaun mengikut jadual untuk tahun-tahun seterusnya. Oleh itu adalah penting anda semak NCD setiap tahun.

Roadtax kereta dah tamat tempoh? Tapi anda sibuk dan nak renew dengan pantas dan mudah? Ya, anda telah sampai ke tempat yang betul untuk mencari khidmat memperbaharui insuran dan roadtax yang murah dan berbaloi!

Easy Plan Agency Pakar Pembaharuan Roadtax Insurans Untuk Kereta Dan Motor

Kepakaran Easy Plan Agency adalah membantu pemilik-pemilik kenderaan yang sibuk dengan tugasan harian untuk memperbaharui Insurans kenderaan dan cukai jalan, supaya mereka akan sentiasa dilindungi jika berlaku sebarang masalah semasa memandu tanpa mengganggu tugas harian. Servis yang ditawarkan amat mudah untuk berurusan dan pantas demi keselesaan anda. Di mana semua urusan adalah 100% atas talian.

renew roadtax dan insurans kereta murah

Mereka faham mungkin ada yang memandang Insurans kenderaan dan cukai kenderaan adalah sangat leceh di mana urusan melibatkan proses yang rumit dan memakan masa yang lama walau bagaimanapun ia sangat penting. Easy Plan Agency ingin memastikan anda dan kenderaan kesayangan anda sentiasa dilindungi dan tanpa perlu anda bersusah payah. Easy Plan Agency adalah platform online yang menghubungkan pihak insurans dan JPJ dengan anda.

Bagaimana Easy Plan Agency Selesaikan Masalah Anda?

Masih ragu-ragu dengan servis yang ditawarkan oleh Easy Plan Agency? Jom lihat bagaimana syarikat ini mampu menyelesaikan masalah anda.

Super-Jimat Masa

renew roadtax insurans kereta online jimat masa

Tak perlu lagi buang masa dan beratur lama di pejabat yang sesak. Biar Easy Plan Agency uruskan semua dalam masa yang singkat 100% Online. Jimat minyak kereta lagi.

Jimat Dengan Banding Harga

jimat duit renew roadtax kereta murah

Perbandingan harga dari lebih 3 syarikat insurans. Ia pastikan anda akan dapat harga yang terbaik dengan manfaat yang paling maximum. Pasti berbaloi

Perlindungan Kereta Dan Motor Menyeluruh

perlindungan kereta insurans murah

Pilih dari Comprehensive atau Third party fire and theft mengikut keperluan terkini anda dan kondusi kereta anda.

Layanan One On One

layanan renew roadtax kereta murah online

Segala permasalahan anda tentang insurans kenderaan anda bakal di jawab oleh team Easy Plan Agency yang berpengalaman luas. Ye.. anda akan di layanan secara personal. Ini yang membuatkan ia begitu unik kerana bagi mereka kefahaman dan kepuasan anda adalah keutamaannya.

Kalau Nak Renew Macam Mana? Apa Nak Buat? Nak Kena Bagi Apa?

cara renew roadtax dengan mudah

Jangan risau anda cuma hantar gambar geran kepada Easy Plan Agency  atau gambar cover note insurans anda atau maklumat seperti berikut;

  • Nombor plat kereta atau motor
  • Nombor kad pengenalan pemilik kenderaan
  • Model dan CC kenderaan
  • Tahun kenderaan
  • Auto atau Manual

Bayaran Macam Mana?

bayar roadtax online murah

Bayaran boleh dilakukan melalui online bank in. Jika menginginkan C.O.D, anda boleh mengambilnya di kawasan Perlis sahaja dan jika anda berada di luar Perlis, Pihak Easy Plan Agency akan menggunakan pos atau MYEG.  Jangan risau, jangan takut nak guna servis ini, segala urusan Easy Plan Agency akan sertakan Resit Rasmi Dari JPJ.

Antara Pendapat Dari Pelanggan Kami

Ratusan pelanggan yang Easy Plan Agency bantu setiap bulan dan sambutan semakin positif diterima. Ramai yang puas hati. Penangan roadtax murah dan pantas memudahkan lagi urusan mereka. Tak perlu tunggu lama dan pastinya harga berbaloi.

testimoni renew roadtax dan insurans kereta murah di perlis testimoni renew roadtax dan insurans kereta murah di perlis testimoni renew roadtax dan insurans kereta murah di perlis testimoni renew roadtax dan insurans kereta murah di perlis testimoni renew roadtax dan insurans kereta murah di perlis

Jom Renew Roadtax Dan Insurans Kereta Murah Di Perlis

renew roadtax online murah dan pantas

Ramai yang telah menggunakan perkhidmatan yang Easy Plan Agency dan mereka sangat berpuas hati dengan kecekapan dan kepantasan pihak yang Easy Plan Agency menyempurnakan tugasan.  Pastinya anda tidak perlu tunggu lama untuk renew roadtax dan insurans. Terus hubungi mereka, masalah anda akan terus selesai. Jom renew insurans roadtax kereta murah dengan yang Easy Plan Agency di Perlis!

EASY PLAN AGENCY | ROADTAX DAN INSURANS KERETA MURAH DI PERLIS
Hubungi: Tekan untuk Telefon (010-3017004) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Kak Lea Roadtax
Facebook Page: Roadtax Online
Instagram: @roadtaxonline_on9

Alamat:
Easy Plan Agency
No 8, Bazar Mata Ayer, Mukim Oran Pokok Petai Mata Ayer, Perlis

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: