Review
Jun 8, 2018, 7:28am

Renew Insurans Roadtax Kereta Murah Di Kelantan


roadtax kereta murah di kelantan

Setiap tahun anda wajib untuk renew insurans dan roadtax kereta secara berterusan.  Selalunya, anda boleh renew di pejabat pos, jpj, melalui kedai kereta yang anda dapatkan kereta dahulu ataupun pejabat takaful dan insurans yang disediakan. Selalunya renew insurans dan roadtax di pejabat pos akan mengambil masa yang sangat lama kerana terlalu ramai orang berada di sana pada hari bekerja.  Masalah yang berlaku selalunya adalah tidak cukup masa untuk renew roadtax.

renew roadtax kereta murah

Tidak renew roadtax insurans menyebabkan beberapa perkara yang tidak diingini akan berlaku iaitu boleh ditahan dan disaman oleh polis dan jpj jika didapati bersalah tidak mempamerkan roadtax yang terkini.   Anda tidak perlu risau lagi kerana kali ini anda boleh perbaharui roadtax dan insurans dengan mudah dan cepat.

3 Langkah Mudah Renew Roadtax Insurans

pembaharuan cukai jalan tanpa geran

Bagi anda yang baru sahaja pertama kali ingin renew insurans dan roadtax, anda perlu tahu bahawa ia adalah proses yang sangat mudah, senang dan cepat.  Hanya dengan 3 cara, anda akan berjaya renew roadtax dan insurans dengan segera.

Langkah #1 – Pastikan Dokumen Anda Lengkap

cover note insurans

Contoh cover note insurans

Sebelum ke mana-mana atau berbuat apa-apa, anda harus pastikan bahawa dokumen anda yang diperlukan lengkap dan kemas. Jangan lupa untuk sediakan Ic, cover note dan dokumen penting yang diperlukan.

Langkah #2 – Pastikan Harga Sebenar Untuk Pembayaran

quotation insurans kereta murah di kelantan

Anda perlu memastikan harga sebenar untuk membuat pembayaran.  Bagaimana ingin tahu harga sebenar? Anda boleh membuat semakan di kaunter MyEg atau hubungi kedai kereta anda atau staff yang uruskan pembelian kereta anda.

Langkah #3- Renew Roadtax Dan Insurans

renew insurans kereta online

Anda boleh terus renew roadtax dan insurans anda segera sama ada di Pejabat Pos, JPJ atau di kaunter MyEG. Untuk lebih mudah dan cepat, anda boleh renew di agency takaful atau insurans kenderaan. Ia lebih mudah kerana anda tidak perlu ke mana-mana dan dapat menjimatkan masa, tenaga dan duit anda.

One Taqwa Agency – Renew Insurans Roadtax Anda Murah

onetaqwa agency renew insurans kereta terbaik

One Taqwa Agency adalah salah sebuah agensi takaful insurans yang bertapak di Kelantan, tetapi anda yang berada di seluruh Malaysia juga boleh menggunakan khidmat mereka. Perkhidmatan mereka amat diyakini dan dipercayai ramai sejak dahulu lagi.  One Taqwa Agency adalah penyelamat anda yang sentiasa sibuk dan tiada masa untuk renew insurans dan roadtax. Mereka sangat pakar dalam memperbaharui roadtax dan takaful kenderaan secara mudah, cepat dan pantas.

Perkhidmatan One Taqwa Agency –  Islamic Insurans Solution

roadtax kereta murah di pasir mas

One Taqwa Agency menyediakan pelbagai perkhidmatan berkenaan dengan Islamic Insurans.  Pendek kata, semua perkhidmatan yang mereka lakukan adalah berkonsep Islamik. Apakah perkhidmatan yang One Taqwa Agency ini tawarkan?  

1. Online Dan Offline

insurans kereta online

One Taqwa Agency menyediakan perkhidmatan secara online dan offline. Anda boleh datang ke pejabat mereka untuk memperbaharui insurans juga boleh lakukan secara online sahaja sekiranya jauh dan tidak mempunyai masa untuk ke sana.

2. Renew Roadtax Tanpa Geran

renew roadtax tanpa geran mudah

Anda tidak perlu risau kerana One Taqwa Agency amat memudahkan anda. Anda boleh renew roadtax walau tanpa geran sekalipun.

3. Renew Insurans Atau Takaful

renew insurans atau takaful

Perkhidmatan utama yang dijalankan adalah renew insuran atau takaful kenderaan. Tidak kira apa sahaja kenderaan anda sama ada motor atau kereta, anda boleh menggunakan perkhidmatan One Taqwa Agency.

4. Banyak Pilihan Harga Dan Free Quotation

quotation insurans kereta murah

One Taqwa Agency turut menyediakan banyak pilihan harga juga free quotation.  Anda boleh terus menghubungi pihak mereka bagi mendapatkan maklumat berkenaan harga.

5. Penghantaran Seluruh Malaysia

penghantaran insurans online murah

Penghantaran roadtax akan dilakukan ke seluruh Malaysia untuk anda yang renew roadtax menggunakan perkhidmatan mereka secara online. Anda hanya hubungi mereka dan mereka akan menguruskan segalanya bagi pihak anda. Kemudian, anda hanya tunggu roadtax sampai kepada anda sahaja.

Keistimewaan Renew Insurans Dan Roadtax Di One Taqwa Agency

cabutan bertuah untuk pelanggan

One Taqwa Agency sangat berbesar hati untuk membantu anda yang memerlukan pertolongan dari segi renew insurans dan roadtax secara online dan offline.  Terdapat banyak keistimewaan yang anda alami dengan menggunakan perkhidmatan daripada One Taqwa Agency.

  • Menjimatkan Masa kerana anda tidak perlu keluar rumah dan menghabiskan masa di jalan untuk sepanjang perjalanan ke pejabat pos dan sebagainya.
  • Tidak perlu beratur di JPJ atau pejabat pos. Ya, anda tidak perlu mengambil nombor dan menunggu lama di tempat renew roadtax dan insurans kerana anda tidak perlu ke sana lagi.
  • Penghantaran percuma di sediakan buat anda yang menggunakan perkhidmatan One Taqwa Agency.  Anda hanya perlu tunggu mereka untuk pos roadtax anda terus kepada anda.
  • Upah yang berpatutan diberikan kepada One Taqwa Agency kerana perkhidmatan yang mereka tawarkan, namun ia sangat berpatutan dan  bersesuaian dengan kelebihan yang anda nikmati iaitu tidak perlu berpanas ke pejabat pos dan sebagainya.

Harga Roadtax, Insurans, Upah Terlalu Murah

one taqwa renew insurans kereta murah

Antara semua tempat renew roadtax dan insurans, anda perlu tahu bahawa One Taqwa Agency adalah yang termurah harga yang mereka tawarkan untuk roadtax, insurans dan upah. Ia sangat berbaloi dengan tempat anda. Bagi yang ingin renew roadtax secara online mahupun offline, harga tetap sama dari segi upah.

Jom Renew Insurans Roadtax Kereta Murah Di Kelantan

Ramai yang telah menggunakan perkhidmatan One Taqwa Agency dan mereka sangat berpuas hati dengan kecekapan dan kepantasan pihak One Taqwa menyempurnakan tugasan.  Pastinya anda tidak perlu tunggu lama untuk renew roadtax dan insurans. Terus hubungi mereka, masalah anda akan terus selesai. Jom renew insurans roadtax kereta murah dengan One Taqwa Agency di Kelantan!

renew roadtax kereta murah di kelantan

ONE TAQWA AGENCY |  RENEW INSURANS ROADTAX KERETA MURAH DI KELANTAN
Hubungi: Tekan untuk telefon (014-8330983) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: One Taqwa Agency
Instagram: @OneTaqwaAgency
Email: onetaqwaagency@gmail.com

Alamat:
One Taqwa Agency
Lot 5202, Depan Masjid Lubok Jong, 17000 Pasir Mas Kelantan

Nak renew insurans kereta SEKARANG?

Sila telefon ke +60148330983 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak renew insurans kereta SEKARANG?

Sila telefon ke +60148330983 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak renew insurans kereta SEKARANG?

Sila telefon ke +60148330983 atau WhatsApp SEKARANG!