Review
Mar 6, 2018, 4:35pm

Rawat Kulit Muka Bermasalah Tanpa Suntikan Seperti Botox


Kulit wajah yang bermasalah amat sukar untuk diatasi. Kadangkala ia mengambil masa yang sangat lama bahkan memberi kesan yang amat teruk dan lebih buruk lagi. Namun, jalan mudah adalah dengan melakukan suntikan Botox sahaja.

rawat kulit muka bermasalah tanpa botox

Nanti dulu, kesan buruk botox juga seringkali kita dengar, adalah lebih baik kita elakkan suntikan kecantikan seperti botox dan lain-lain suntikan terlebih dahulu kerana sebenarnya masih ada cara untuk anda merawat kulit muka bermasalah dengan mudah dan cepat. Anda juga boleh merawat kulit bermasalah ana tanpa suntikan seperti botox.

Rawat Kulit Muka Bermasalah Tanpa Suntikan Seperti Botox

1. Wap Panas

Pernahkah anda pergi ke spa atau saloon untuk membuat facial? Jika ya, anda pasti tertanya-tanya kenapa peralatan yang digunakannya di Spa juga mempunyai wap panas yang besar untuk kita masukkan muka dibawahnya. Wap panas tersebut sebenarnya mempunyai kegunaannya yang sememangnya kita perlu lakukan dalam mendapatkan kulit muka yang cantik tanpa ada masalah dan tanpa perlu menyuntik seperti botox. Wap panas dapat membuka ruang pori-pori kulit untuk memudahkan kita membuang segala bintik-bintik putih dan hitam, jerawat dan pelbagai lagi gangguan dikulit wajah. Dengan selalu mengamalkan meletakkan wap panas dimuka, masalah kulit wajah anda tidak akan berlaku lagi.

rawat kulit muka bermasalah dengan wap panas

2. Masker

Masker bertujuan untuk menenangkan kulit wajah dengan meletakkan segala khasiat dan kandungan bahan masker ke kulit muka dan membiarkan ia kering supaya segala zat tersebut akan masuk ke dalam sel-sel lapisan kulit wajah anda. Terdapat pelbagai jenis masker dan semuanya bergantung kepada kesesuaian kulit wajah. Anda boleh memilih sama ada masker jenis apa yang anda inginkan.

rawat kulit muka bermasalah dengan masker

3. Scrub Wajah

Apakah beza scrub dengan masker? Masker anda boleh memakainya dengan tenang dan biarkan ia kering untuk dapatkan khasiatnya. Scrub wajah pula adalah scrub yang anda pakai bagi membuang segala daki, kotoran serta menjadi sebagai pelulur wajah anda. Scrub juga sangat penting dan perlu dilakukan seminggu sekali atau 2 kali. Kulit wajah akan lebih licin dan berseri-seri. Hasil daripada scrub wajah ini menjadikan kulit anda halus, putih dan dapat dirawat dengan baik.

rawat kulit muka bermasalah dengan scrub wajah

4. Makan Vitamin C Setiap Hari

Vitamin C seperti cecair atau tablet sering dijumpai di mana-mana pun ada pergi sama ada farmasi atau kedai-kedai kecantikan. Tanpa anda sedari, makan vitamin C dapat merawat kulit muka anda yang bermasalah tanpa perlu suntikan seperti botox. Semakin hari anda mengalamalkannya, semakin licin, putih dan lembut kulit anda.

rawat kulit muka bermasalah dengan vitamin c

5. Serum The First Drop

Anda juga boleh merawat kulit muka yang bermasalah dengan Serum The First Drop tanpa menggunakan suntikan seperti botox dan lain-lain. Serum The First Drop tidak sama dengan serum-serum diluar sana kerana serum ini adalah 100% bahan-bahan herba yang sangat sukar ditemui dan mempunyai khasiatnya yang tersendiri.

rawat kulit muka bermasalah dengan 1st drop serum

Serum The First Drop ini adalah keluaran daripada Doctor and Co. yang merupakan seorang doktor yang juga merupakan pengasas serum The First Drop ini. Tujuan utama Serum The First Drop ini dihasilkan adalah untuk menjadikan anda lebih cantik dan masalah kulit anda dirawat dengan cara yang selamat, halal dan berkesan. Anda tidak perlu gunakan suntikan seperti botox untuk kelihatan cantik kerana serum ini mampu menjadikan anda gebu, putih, hilang segala jerawat dan sebagainya.

rawat kulit muka bermasalah dengan 1st drop serum terbaik

Ciri-Ciri Serum The First Drop

 • 100 peratus adalah bahan organik atau semulajadi seperti blueberry dan lain-lain lagi
 • Tiada bahan larangan digunakan malah kesemua bahan kandungan tiada bahan merbahaya dan adalah selamat digunakan.
 • Herba asli yang diimport dari luar negara kerana tidak semua herba boleh didapati di Malaysia
 • Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia
 • Halal dan selamat digunakan
 • Molekul yang lebih kecil untuk memudahkan serapan
 • Kesan Serum yang sangat pantas
 • Tidak melekit dan tidak panas setelah memakainya.
 • Tidak gatal dan tidak ada alahan terhadap bahan-bahan serum
 • Terlalu kaya dengan vitamin

serum untuk rawat kulit muka bermasalah

Ciri-ciri serum The First Drop ini sangat bagus dimana ia merupakan produk yang dijamin selamat, halal dan tidak bahaya. Dari segi pemakaiannya pula, ia akan mudah selesa kerana ia meresap ke dalam kulit dan tidak melekit, berminyak atau tidak panas. Serum ini juga sangat asli dengan kandungannya serta melahirkan khasiat-khasiat yang menjadi permintaan ramai masyarakat di luar sana. Kebanyakkan daripada mereka amat sukakan produk penjagaan wajah terutamanya serum. Mungkin anda juga begitu?

Kandungan Serum The First Drop

kandungan serum 1st drop untuk rawat kulit muka bermasalah

Serum The First Drop ini terdiri daripada bahan-bahan herba asli semulajadi yang telah dikaji dan digunakan sejak zaman dahulu. Namun, dengan ekstrak formulasi ini, The First Drop telah mendapat permintaan atas sebab kebaikan dan fungsi serum ini sangat hebat dan menjadi idaman para wanita. Jom kita lihat apakah bahan-bahan yang digunakan dalam proses penghasilan Serum The First Drop.

1. Sambucus Nigra

bahan dalam 1st drop serum muka

Sambucus Nigra ini juga dikenali sebagai pokok elderberry. Elderberry ini kaya dengan pelbagai vitamin iaitu vitamin A, B, C, tanin, fostor dan lain-lain lagi. Ia sangat kaya dengan anti oksidan yang berfungsi mencegah radikal bebas serta menjauhkan wajah daripada keduatan dan penuaan.

2. Blueberry Ekstrak

blueberry dalam 1st drop serum muka untuk rawat kulit muka berjerawat

Blueberry ekstrak sangat hebat dalam meningkatkan sistem imun tubuh, menurunkan lemak badan, mempertajamkan penglihatan dan lain-lain lagi. Ia juga merupakan anti oksidan dan anti bakteria yang membantu anda melancarkan proses mencantikkan kulit wajah dan lain-lain lagi.

3. Aloe Barbadensis

aloe vera dalam 1st drop serum muka

Aloe Barbadensis ini adalah nama scientifik bagi pokok jenis Aloe Vera. Ia juga selalu disebut sebagai pokok lidah buaya. Dengan kandungan lidah buaya, kulit muka anda dapat dirawat tanpa suntik apa-apa pun dan hanya sapukan sahaja serum ini kerana ia akan merawat sel-sel kulit satu persatu serta tidak akan membenarkan gangguan virus atau bakteria terhadap sel-sel kulit muka.

4. Palmaria Palmata

rumpai merah dalam 1st drop serum

Palmaria Palmata ini mengandungi pelbagai kelebihan dari aspek kecantikan. Ia adalah rumpai laut merah yang terlekat pada batu dan diekstrakkan untuk merasai khasiatnya di dalam serum The First Drop ini. Dengan pelbagai vitamin dan zat yang terkandung, ia mampu menjadikan rupa paras seseorang itu semakin cantik, berseri dan cerah.

5. Ascorbic Asid

ascorbic acid dalam 1st drop serum kecantikan muka

Ascorbic asid ataupun vitamin C menjadi sesebuah hidangan yang kaya dengan pelbagai nutrisi dan mineralnya. Ascorbic asid ini akan menjaga sel-sel kulit dan membaiki tisu. Oleh itu, sekiranya parut dan jerawat masih tidak hilang, disinilah tempat untuk anda realisasikan impian jerawat anda hilang.

Fungsi Serum The First Drop

Serum The First Drop mempunyai fungsinya yang tersendiri, malah ia bertindak dengan pantas dan cepat. Anda boleh melihat fungsi-fungsinya dan kesannya selepas mengaplikasikan serum The First Drop ke kulit muka anda.

 

cara rawat masalah muka dengan 1st drop serum

 • Menyerapkan kolagen ke wajah anda untuk nampak lebih cerah
 • Menghilangkan kedutan dan garis-garis halus di bahagian bawah mata, dahi dan lain-lain lagi
 • Mengandungi sifat anti radang dan anti bakteria yang berfungsi melawan segala penyakit kegatalan dan penyakit disebabkan oleh bakteria.
 • Melembabkan kulit supaya lebih selesa dan kulit tidak kering.
 • Mengurangkan dan merawat jerawat dan bekas luka
 • Menjadi ekstrak arbutin alfa dengan kesan pemutihan
 • Raja rumpai laut yang mengandungi air laut yang menyahtoksifikasi dan membersihkan kulit, juga bertindak sebagai pencerah kulit semula jadi
 • Sambucus nigra ekstrak mempunyai ciri-ciri anti-oksidan yang tinggi
 • Memudarkan parut wajah
 • Menegangkan kulit wajah anda
 • Memberi nutrisi serum ke dalam wajah si pemakai

Kesan Rawatan Kulit Muka Bermasalah Tanpa Suntikan

cara penggunaan 1st drop serum wajah

Cara Rawatan

Dengan menggunakan serum The First Drop, anda hanya titiskan sahaja serum tersebut dan sapukan rata diseluruh wajah anda. Kulit akan menyerap nutrient dan kualiti serum ini juga akan dapat menyelesaikan kekecewaan kulit anda supaya anda dapat memiliki kulit terbaik tanpa masalah kulit muka dan tanpa suntikan seperti botox!

Kesan Rawatan

Hari Pertama: Kulit wajah yang berjerawat akan menjadi sedikit lembab, justeru ia mengecutkan jerawat dan memudarkan bintik hitam dan putih secara perlahan sehingga hilang.
Hari ke tujuh: Kulit anda akan kelihatan sedikit putih, cerah, segar, lembab, jerawat pun ada yang tak nampak.
Hari ke dua belas: Kulit menjadi putih, licin, flawless, jerawat hilang, parut pudar dan hilang.

Jom Atasi Masalah Anda Dengan Serum The First Drop

atasi masalah muka dengan 1st drop serum wajah

Walau apapun masalah kulit muka yang anda hadapi, kesemua masalah itu mampu diselesaikan oleh Serum ini. Pastinya anda inginkan kulit wajah yang lebih baik, tidak berminyak dan berjerawat, ingin kulit licin berseri dan putih, amalkan serum The First Drop akan menjadikan anda merealisasikan impian kulit muka yang anda idamkan. Malah, kulit anda juga akan terjaga rapi tanpa ada kerosakan atau breakout kerana bahan-bahan semulajadi yang terdapat pada serum meningkatkan imun badan anda serta menghalang bakteria atau segala kotoran meresap ke kulit anda. Selepas ini, senanglah nak rawat muka bermasalah tanpa suntikan seperti botox tu. Tak perlu suntik-suntik, dropkan sahaja serum di wajah anda, anda pasti akan menjalani hari-hari anda dengan lebih ceria dan hebat! Harga serum ini pula sangat-sangat berpatutan, mampu milik dan murah. Jom cantikkan kulit muka tanpa suntikan dengan menggunakan Serum The First Drop.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Serum The First Drop By Doctors and Co.

Serum The First Drop telah mendapat pelbagai respon dan feedback yang menarik mengenai kegunaan mereka terhadap kulit wajah mereka. Namun amat mengejutkan, kesemua pelanggan mengatakan Serum The First Drop ini sangat berkesan dan sesuai untuk dipakai oleh semua orang! Anda pun wajib cuba 1!

testimoni pengguna 1st drop serum testimoni pengguna 1st drop serum testimoni pengguna 1st drop serum

Jom Order 1st Drop Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order 1st Drop Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order 1st Drop Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: